Jump to content

mammavan3

Members
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Flevoland
 1. euh, sorry ben kabeltje van pc kwijt. Het zijn kleine wittige beestjes.
 2. euh, ik wilde net mijn paprika plantjes (gezaaid in de kweekbak) watergeven en ik zie dat de bakjes wemelen van de beestjes. Wat is dat nou? Bij de aardbeien die in dezelfde bak staan trouwens ook. Die komen ook voor geen meter op trouwens! HELP! wat is dat, en kan ik er nog wat aan doen?
 3. Vandaag de mm van worteldoek voorzien. Morgen de mm mix er in doen en dan kijken wat we kunnen zaaien!! De komkommers doen het goed in de pot in de vensterbank. De gourgette weet ik niet. Die ziet er niet zo mooi uit, misschien moet die ondersteund worden? De plantjes liggen plat in de pot Ik heb bij de Aldi nog knoflook, rabarber en rode sjalotten bijgehaald. Zin om het af te maken van de week!
 4. Er stonden heel veel planten. Daar is geen doorkomen aan. De tuin is flink verwaarloosd de laatste jaren. Dit leek me de makkelijkste en snelste oplossing. Ik heb 'm inmiddels helemaal uitgegraven en er een mooie bak van gemaakt. Morgen het worteldoek er in en de mix erin
 5. Bedankt voor jullie reacties! Ik wil geen houten bak maken maar gewoon mijn bestaande border gebruiken. Ik moet dus de bestaande grond eruit scheppen en dan het worteldoek erin en dan de mix. Ik ga dan maar graven tot ik 20 cm onder mijn borderrand zit en dan vullen tot een cm of 16. Moet lukken!
 6. Zoals de titel al doet vermoeden zou ik graag willen weten hoe diep de mm moet zijn. Ik ben een deel van de tuin aan het inrichten als mm. Er staan nu gewoon planten in, deze graaf ik uit en dan wil ik er worteldoek overheen leggen en dan vullen met de mix. (compost, turfmolm en vermiculite) Maar hoe diep moet het minimaal worden? (dan weet ik hoe ver ik moet afgraven) Ik lees dat de vierkante meterbakken meestal 20 cm diep zijn, maar worden die dan tot de rand gevuld?
 7. Thanx, dat is lief. Maar ik heb de hoop nog niet opgegeven. (en ik heb ook niet echt iets te ruil) Ik heb de helft van de plantjes in een potten gezet in de woonkamer. En ik heb de andere helft in een grote bak gezet met de makkelijkmoestuin mix en deze in de kas laten staan. En op mijn lijstje gezet volgend jaar langer te wachten met de komkommer en gourgettes. Ik ben inmiddels begonnen met het wegsnoeien van een deel van de tuin. Ik ga de bak buiten toch benenden in de tuin plaatsen (Naast de kas), maar dan moeten er een paar struiken eerst plaatsmaken. Ik zal eens een foto proberen te plaatsen.
 8. Yup, alles gebruikt. Had geen idee of het een beetje op zou komen (nog nooit eerder iets gekweekt ), dus voor de zekerheid alles gezaaid... Nou ja, aldoende leert men.... Ik had minikomkommers moet even kijken wat voor courgettes het zijn.
 9. Ik heb basilicum, bieslook, bonenkruid, peterselie en dille gezaaid. De basilicum weet ik te vinden, maar de rest Maar ik heb geduld. Ik weet ze wel te herkennen als het straks plantjes zijn! Morgen even een paar potten leegmaken dan. De bollen eruit en dan de komkommers en gourgettes erin. Meteen weer even op mijn wishlist nieuwe zaadjes schrijven. Meloen dus ook nog even wachten. Kan die straks eind april met de komkommer en gourgette mee?
 10. Mmm, ja ik was er idd inmiddels ook achter dat ik beter wat later de courgettes en komkommers had kunnen planten. Zit een beetje in twijfel wat ik nu zal doen. Ze worden echt te groot voor de kweekbak, dus ze moeten er uit. Ik denk dat ik ze in een plantenpot zet in de vensterbank tussen de planten. (dan blijft onze kleine puk er misschien van af ) De paprika begint nu ook te kiemen. Ik heb bij de tuinkruiden geen labels gezet, en weet dus niet meer waar wat in zit weer wat geleerd... De pluksla komt lekker op nu. Deze heb ik nu wel naar boven verplaatst. (in de vensterbank, gesloten raam, geen verwarming) Als de komkommers en gourgettes uit de kweekbak zijn, heb ik weer plek voor de meloen.
 11. Deze is echt heul erg lekker! http://yummyinmytummy.nl/soep/schorsenerensoep-met-knoflook/
 12. Wow, daar heb je idd nog wel even werk aan! Maar wel heel erg leuk! Vooral om idd met de kinderen te doen. Die van mij kunnen niet wachten tot er aarbeien aan de plantjes komen. ( er zijn net iniminie blaadjes boven gekomen)
 13. Dat is idd wel een goede vraag, geen idee. Ik wilde ze in grote bakken zetten dus dacht dat dat wel zou kunnen. Misschien met wat bakken tuinkruiden er tussen? Ik wilde eigenlijk alleen de wortelen buiten doen.
 14. Dan houd ik ze nog even in de woonkamer. Ik wil ze dan in mei in de kas zetten.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...