Jump to content

geedee

Members
 • Posts

  7,789
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Eijsden-Margraten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik volg alle discussie van dit topic en probeer mijn starre brein aan de nieuwe versie MTF te laten wennen 🙃 Valt niet mee na week carnaval.....
 2. Dat is een mooie inderdaad; doet me denken aan Dahlia Gwyneth die ik eens had.
 3. Sedert de start van dit topic kan een ieder zijn/haar record hier melden en houd ik de lijst in het 1e bericht bij. Momenteel is de pompoen van Bee van 25 kg de zwaarste hier gemeld.
 4. Inderdaad niet de allerzwaarste vleestomaat deze Coeur de Boeuf maar een mooie tomaat waar je dan ook trots op mag zijn, hoor!!
 5. Kan best zijn dat hij degenereert naar een van zijn voorouders....doen ze wel eens....er zijn heel veel kruisingen en dahlia namen. Ik denk dit omdat je het "hart" van de bloem al zo goed kunt zien, dat wordt meestal als ongewenst gezien.
 6. geedee

  Mariadistel

  oh....ik eet ze zo...uit t vuistje....als zonnebloempitten, zeg maar. geen kilo's, dat dan weer niet....gewoon n stuk of 10 p dag
 7. geedee

  Mariadistel

  Waarom niet over de ontbijtgranen gooien?
 8. Je kunt ook wodka nemen; die is smakeloos. Op rum = erg lekker. In de Colruyt in Belgie kun je alcohol van 96% kopen; kost iets van 45 euro/ltr. In Luxemburg en Italië stukken goedkoper dus als je er in de buurt komt....of iemand die je kent... of zelf stoken...
 9. geedee

  Mariadistel

  De werkzame stoffen van de Mariadistel zitten eigenlijk alléén in de zwarte zaden, dus zonder de pluisjes. In deze zaden zit Silymarine (bron: http://www.optimalegezondheid.com/de-voor-en-nadelen-van-milk-thistle-mariadistel). Dus of migraine door de wortel wordt bestreden....? slim van dat dubbelvouwen...ik ga het eens proberen alsook "in de soep" Ja, oogsten is een pijnlijk werkje inderdaad, Jet, ik heb de dikke werkhandschoenen aan....prik er toch vaak doorheen Staat er mooi bij in die keyhole...hier heeft ie zich spontaan uitgezaaid.....al heb ik m dit jaar gezaaid en uitgeplant.....de grootste oogst zit aan die spontane plant
 10. Stekken van de Jostabes wat een oogst trouwens dit jaar aan die struiken!
 11. geedee

  Mariadistel

  Ik ben de zaden van de Mariadistel aan het oogsten, Ik ga ze malen en in het brood meebakken. De zaden bevatten een stof die je lever erg goed doet. Ik las op internet dat vroeger de gehele plant gegeten werd ; óók de wortel. De bloemhoofden werden als artisjok gegeten en de bladeren door de sla en de wortels als wortel Ook las ik dat dieren die de groene knolamaniet gegeten hebben , met een injectie van uit deze distel gederfde stof, niet dood gaan Nu vind ik de stekels nog al nadrukkelijk aanwezig op de gehele plant dus als groente....?? Wie doet dat? Iemand ervaring mee?
 12. Zag vandaag bij Lidl een Silvercrest pastamachine met 8 verschillende pastavormen voor 89,95. Hij zag er degelijk uit. Mag ook wel voor die prijs. Hij was wel electrisch dus lamme armen van het draaien krijg je niet. Die goedkopere versie hadden ze hier niet. Ik denk ook goedkoop = duurkoop.
 13. Wow Luig81 maar onder welke noemer ga ik dit noteren Nieuw catagorie of weet je toevallig het gewicht van je cluster uitjes?
 14. Ik denk dat het gaat om en rottingsproces als er steeds meer vocht ontstaat.
×
×
 • Create New...