Jump to content

Lenepeen

Members
 • Posts

  252
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Den Bosch

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Oh wat zou ik graag iets op de tuin hebben staan in de winter, maar dat blijkt een no-go. De ratten en woelmuizen helpen zichzelf de winter door met mijn boerenkool, palmkool en snijbiet. En beschermen lukt niet aangezien ze te goed kunnen klimmen. Helaas, ik begin er niet meer aan.
 2. In Berlicum staat zorgboerderij De Elsburg. Hun winkel is misschien niet heel groot maar ze hebben lekkere producten. Vlees van eigen bedrijf, lekkere kroketten en het heerlijke roomijs komt uit Vught. En nog veel meer... Leuke boerderij gerund door een heel aardig stel.
 3. Ik heb een compostvat waar veel wormen in leven. Heel veel. Hartstikke goed natuurlijk maar kunnen dat er ook teveel zijn? Als ik de bak open doe dan zitten ze tot bovenin de bak en oom als ik het klepje aan de voorkant open dan vallen ze er met honderden tegelijk uit. Het groen is niet aan te slepen. Daarbij is het een heel onhandig vat waarbij je heel moeilijk de compost onderuit kunt scheppen. Een heel gedoe. Er komen dan ook veel wormen mee. En compostwormen zijn geen regenwormen dus vinden die het wel zo fijn wanneer ik ze in de tuin zet met de compost? Eigenlijk zou ik de bak eens helemaal moeten legen zodat hij niet zo vol is. Maar waar laat ik al die wormen?? Fijn als jullie mee willen denken.
 4. Charly, wil je nog recepten om je pompoenen te verwerken? Ik maak er wel eens jam van. Fijnkoken en door een zeef drukken of door de passe-vite. De laatste keer heb ik er fijngesneden gedroogde abrikozen bijgedaan (van die donkere). Maar met citrus ook erg lekker. Door yoghurt, in een taartje of blokje kaas erdoor halen. Heb ook wel een soort kruidcake met pompoen gemaakt. Zijn meerdere varianten op, dus even googelen wat je lekker vindt.
 5. Ik wil graag een nieuwe maaimachine aanschaffen (een gewone handmaaier). Ik zou graag willen weten wat een goed merk/model is. Goedkoop blijkt ook in dit geval duurkoop; de goedkoopste van van Cranenbroek is geen beste. Wil best wat besteden, als het maar een fijne machine is. Heeft er iemand een goed tip?
 6. Dit jaar tupoleum gebruikt en niet veel verschil gemerkt... helaas. Volgend jaar dus niet weer.
 7. Bij de nieuwe tuin.be verkopen ze wel een klimbonenmix met een paarse boon erin. Kun je plukken als een sperzieboon. Maar wellicht is het helemaal niet wat je bedoelt...
 8. Gal...oorsmeer....ik zie de overeenkomst wel: bitter. Ik vind soms de courgette bij de groentenboer ook enigszins bitter hoor. Ene keer meer dan de andere. Bestuiving van sierkalebas klinkt aannemelijk, maar zou niet moeten kunnen bij daarvoor gekweekt zaad. Is wel de reden waarom ik nooit zaden win van pompoenen e.d uit eigen tuin. You never know what you're gonna get.
 9. Ik bestel vaak zaadjes bij Zadenenzo.nl. Daar heb je geen pakketjes tomatenzaden maar wel kleine hoeveelheden. Bijv 10 zaden voor €0,50. Dan kun je leuk uitproberen, toch? Diana's mooie moestuin, kun je ook leuke dingen bestellen. Helaas niet meer voor dit jaar bruikbaar, maar leuke bezigheid voor in de wintermaanden.
 10. Vraagje: Wat is dat in je Keyhole met dat gevlekte blad? (Rondom die nokpan)
 11. Staat er weer mooi bij! In afwachting van nog veel meer. Heb je enig idee waarom je pompoenen niet willen lukken?
 12. Grappig, ik heb ook dit weekend de Blue Hubbard aangesneden. Prima pompoen. Lekkere zachte smaak.
 13. Het hol was aan die kant afgesloten, voordat ik met mn spade langskwam, vandaar dat ik het weer dicht had gemaakt. Maar het probleem heeft zichzelf opgelost: vanmorgen was het schot weggeschoven en het nest leeg. Ik denk dat er een wezel of iets dergelijks langs is geweest. Sneu voor de konijntjes maar ik ben blij dat ik er geen beslissing meer over hoef te nemen. Zat er echt mee in mn maag.
 14. Was vandaag de composthoop aan het afgraven. Jaren niet gedaan dus lekker veel aarde en compost. Helaas, doordat de hoop zo'n tijd onaangetast is gebleven heeft een konijnenmevrouwtje bedacht dat ze er wel een nest in kon maken en heeft daar haar jongen geworpen... Laat ik nou net op dat nest stuiten... Ik trof 2 jonge konijntjes aan, met vacht en hun ogen nog dicht. Geen idee waar mama uithangt. Kleine bijkomstigheid: sinds zondag zit de moestuin 'dicht' (nieuwe omheining). Gek genoeg heb ik geen graafsporen gezien van mama die bij haar jongen wil komen. Kan ook zijn dat ze er van onderaf bijkomt, via een gang vèr onder de omheining door. De jongen zagen er nog levendig uit, niet uitgedroogd ofzo. Ik heb voor nu het hol afgesloten met een plaat en wil even afwachten of ik morgen iets bijzonders zie. Mijn vraag is: wat moet ik hier nou mee?? Ik wil geen konijnen in m'n tuin, wil ook geen dieren dood zien gaan... Help!
×
×
 • Create New...