Jump to content

normanmichiels

Members
 • Posts

  150
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Oost-Vlaanderen Belgie
 1. Biomix ATM algen verwijderaar Is een enzymenpreparaat, dus compleet onschuldig voor alles wat leeft...behalve algen!
 2. Er is zeker speciale algenverwijderaar voor serres, op bio-basis. Het product dat gebruikt wordt voor terrassen is meestal chemisch van oorsprong en dus potentieel nocif, ik zou dat niet gebruiken. Als je wil zoek ik het even op voor je.
 3. Ik zou azijn zo ver als mogelijk van de serre verwijderd houden. Een scheutje azijn in het water kan geen kwaad, maar daarmee ga je het harnekkige groen niet van de ruiten afwassen. Algenverwijderaar hoeft niet duur te zijn en het is heel effectief en schaadt de planten hoegenaamd niet.
 4. Je kan het beste de binnenkant van de serre/kas reinigen met een algenverwijderaar. Gewoon oplossen in lauw water en met de vernevelaar op het glas spuiten. Dit moet je wel doen bij zacht weer (temp >15°).
 5. Is dat een zure appel? Zo staat hij namelijk beschreven, "enkel voor verwerking geschikt."
 6. Nu heb ik verschillende appelsoorten staan, o.a. Cox o.p., maar geen enkele bewaart langer dan een paar weken. Daarom denk ik eraan om een echte winterappel te planten en denk dan aan Colapuis. Heeft er iemand ervaring met dit ras?
 7. Niks moet natuurlijk, het hangt maar van je smaak af. Het is een beetje zoals bij het maken van vruchtensappen denk ik, daar raadt men ook aan een mengeling van verschillende appelsoorten te persen om de smaak homogener te maken.
 8. Moeilijke/late vruchtzetting is een combinatie van slecht weer en rasgevoeligheid. Het voorjaar was koud en dan vooral de nachten, het maakt dan niet zoveel uit of je in een kas plant of buiten. Een temp onder de 10/12 graden is niet gunstig voor vruchtzetting bij warmteliefhebbers zoals tomaat. Maar het ras maakt ook veel uit: mijn coeur de beuf rijpt nu al af terwijl mijn Estiva F1, nu pas volop aan de tomaten is begonnen. Bij de trostomaatjes een zelfde verhaal: de Golden pearl hangt al vol en een onbekende van de buurvrouw heeft honderden bloemetjes maar nog maar weinig tomaten. Het voordeel is natuurlijk oogstspreiding.
 9. Moeilijk te ijken, mijn ervaring met die toestelletjes is ronduit slecht. Een beter en goedkoop alternatief is de Ph-test dmv tabletjes en gedemineraliseerd water. En die is wel precies. Het enige nadeel is dat je het resultaat moet vergelijken met een kleurcode en dus enigszins subjectief is. Op zich is dat geen probleem omdat je toch een goed idee krijgt mbt de zuurtegraad. Bij mij zit de Ph van de grond voor de blauwe bessen tussen 4,5 en 5,5.
 10. Op solaraqua.nl hebben ze een model te koop, je zal wel iets dieper in de portemonnee moeten duiken vrees ik...
 11. Inderdaad, olie spuiten gaat niet zo vlot... Wat de arachideolie betreft, volgens mij maakt het niet zoveel uit, je moet er op letten dat de olie die je gebruikt de goede viscositeit heeft en niet te dik is. En natuurlijk geen motorolie gebruiken, maar dat had je wel door.
 12. Misschien nog geen perfecte resultaten maar toch hooopgevend op zijn minst. Een oplossing voor de afspoeling, zou het gebruik van een bindmiddel kunnen zijn, een soort olie bijvoorbeeld. Je hebt misschien nog een gat in de markt ontdekt, vlug een patent aanvragen...
 13. Enne, nog nieuws van je probeersel met de houtas?
×
×
 • Create New...