Jump to content

carsten888

Members
 • Content Count

  84
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Tilburg
 1. Of moet ik daar ook een hek omheen gaan bouwen?
 2. Waar kan ik Melissa-boontjes kopen? Voorzover ik weet had alleen mooiemoestuin.nl ze vorig jaar.
 3. Hoe goed kan de wortel van de plant tegen vorst in Nederland? Dat de bovengrondse plant afsterft bij vorst begrijp ik wel van deze komkommer-familielid, maar de wortel, die kan misschien wel wat vorst overleven. Is er iemand die de plant een paar jaar in de grond heeft laten zitten?
 4. volgens vreeken wel. Ik heb een paar issai's. Hoeveel jaar duurt het voordat die gaan bloeien?
 5. carsten888

  Pawpaw

  Ik heb de zaden 3 maanden koude behandeling gegeven. In een zakje vermiculiet achterin de koelkast (-1 graad). En staan nu ongeveer 3 maanden bij 20 graden in de vensterbank. Ik vermoed dat de zaden al te droog waren toen ik ze kreeg.
 6. carsten888

  Pawpaw

  ik heb zaden al een paar maanden in potjes staan. Ik denk niet dat dat nog iets gaat worden
 7. misschien inderdaad leuk om eens een vergelijkende test te doen. Dank aan allen voor de vele reacties.
 8. Ik lees hier en daar dat je courgette zaden net als pompoenen met het puntje naar beneden moet zaaien. Welk puntje? De kant die aan de vrucht vast gezeten heeft? Of de andere kant? Sommige zaden zijn juist aan de andere kant puntig. Elders lees ik dat je ze plat op de grond moet leggen en daar dan aarde over. Wat is het nou? Plat over overeind met punt naar beneden? En welke punt dan? Of maakt dit misschien wel helemaal niets uit.
 9. carsten888

  Pawpaw

  Vreeken zal het nu wel superdruk hebben. Dan kan het best 2 weken duren eer je iets hoort. Hoe lang duurt dat kiemen? Ze staan hier al maanden in potjes in de vensterbank.
 10. Wat is de plantafstand van muizenmeloentjes? In rij en tussen rij?
 11. carsten888

  Pawpaw

  waar koop je een pawpaw? Ik bedoel de vrucht. Ik kan ze niet vinden bij de groenteboer. Ik wil er wel eens 1 proeven voordat ik jaren bezig ben met bomen opkweken.
 12. Ik had bataten van de ekoplaza gekocht en daar stekken van gemaakt (zie grappige foto's op dit forum). Ik vind de ecoplaza een prima winkel, maar hun bataten zijn hiervoor niet erg geschikt. Na een week of 5 waren er nog nauwelijks stekken aan, dus maar in de volle grond geplant. Toen deden ze het wel, daar nog wat stekken van gemaakt. Maar ondanks een erg zonnige zomer was de oogst van ongeveer 8 planten slechts 1 maaltje. Alle knollen waren zo groot als een lucifersdoosje. Mijn buurman op de tuin had hetzelfde gedaan, maar dan met bataten van een lokale toko. Die had een geweldige oogst. Daaruit concludeer ik dat het dus echt belangrijk is met welke bataat je stekken maakt. Bij Vreeken kun je een bataat 'training 65' bestellen die al een paar jaar in ons klimaat wordt veredelt. Die heb ik al eens gehad en dat was een goede oogst. Helaas overleefde mijn knol de winter niet in de kelder. Vreeken levert die plant pas in mei, dus dat is eigenlijk al veel te laat om nog stekken van te maken. Komend jaar ga ik (als mijn buurman) 2 bataten bij de lokale toko kopen in januari en daar in water stekken van maken zodat ze na ijsheiligen stevige planten zijn en buiten geplant kunnen worden.
 13. we hebben met de volkstuinvereniging een flymo pac a shredder 2500 gekocht. Nieuw is die 350 euro maar we hebben er 1 van marktplaats voor 100. Geweldig ding. Kan echt takken tot 4cm aan. Kan ik iedereen aanraden. Ik heb 2 goedkope shredders geprobeert, maar die moet je na een uur gebruik alweer slijpen. Bij langzaamdraaiende shredders hoeft dat niet. Dat was voor ons heel belangrijk.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...