Ga naar inhoud

FoodPlanting

Members
  • Aantal items

    15
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door FoodPlanting

  1. Ze heten Icerya purchasi. Het is volgens mij een redelijk nieuwe plaag dit jaar op citrussen. Ik vermoed dat er ergens een lading citrusbomen uit het buitenland is gekomen met deze plaag. Ze zijn moeilijker te bestrijden dan schild of wolluizen, waarschijnlijk omdat ze wat groter zijn. Je kan ze het besten van de plant af halen met wat alcohol voor wonden. Daarnaast helpt het om te spuiten met Ecostyle Promal-R, zoals in de link hierboven beschreven. Hou de plant goed in de gaten, en haal ze elke keer weg. De aanhouder wint! (Keukenhandschoenen zijn ook een handige tool, want ze zijn best eng vindt ik zelf...!) Probeer de plant weg te houden van andere planten, vooral citrussen en olijven. Succes!
  2. We hebben ze uiteindelijk gekocht in de lente (ik ben wat laat met het laten weten wat de resultaten zijn... ). Naast de kapoentjes larven hebben we ook 2x gespoten met een mengsel van kamille thee, neem olie, knoflook en chili. Het duurde even voordat er wat gebeurde, maar zowel de rozen, de fruitbomen als de andere planten in de vaste planten bak hebben geen luizen meer. Ik denk dat het al met al ongeveer 3 weken geduurd heeft voordat er resultaat was. Dus als u ook een grote plaag heeft (vooral bij de rozenbottel waren gedeeltes van de plant bijna niet meer zichtbaar) heeft het wel effect! We hebben er wel veel gekocht, en ze waren niet goedkoop!!!!
  3. He! Bedoel je die mini watermeloen look-a-likes? Ik zou even bij de site/twitter/boek (misschien wel digitaal via google te vinden) van James Wong (van dat tv programma van die kruiden middeltjes) bekijken, die is er ook fan van!
  4. Wij hadden vorig jaar ook veel problemen met de bestuiving. Dit jaar veel goudsbloemen, oost indische kers en lavendel in de buurt gezet in de hoop dat ze toch even bij de courgettes langs komen. Zelf zat ik zo te denken of je de mannen bloemen ook een paar dagen zou kunnen bewaren om ze later te gebruiken voor de bestuiving? Vorig jaar waren de planten namelijk erg eigenwijs en gaven soms alleen vrouwtjes en soms alleen mannetjes...
  5. Hier staan er nu ook koolen op de plek van de uien en wortels!
  6. Ze zijn eind maart gezaaid, volgens de verpakking nog op tijd, maar verpakkingen zijn niet altijd even accuraat...
  7. FoodPlanting

    Goudbes

    Hihi! Met de zoek functie en zelfs google ben ik niet verder gekomen, dus probeer ik het hier Een aantal weken geleden heb ik binnen goudbes gezaaid, de zaadjes kwamen uit Duitsland, zijn voor ons klimaat en waren van een "merk". Ze zijn ook goed ontkiemd, maar toen stopte het! De afgelopen 3 weken zit er letterlijk geen groei in de plantjes. Ze zijn op 1 cm gestopt. Ze staan nu nog binnen, in de zon, in potjes van 9 cm met zaaigrond. Iemand tips om mogelijk toch nog te genieten van de bessen dit jaar? Hopelijk weten jullie raad met deze eigenwijze plantjes!
  8. Bij ons noemen ze een lieveheersbeestje ook wel een kapoen of een kapoentje... Ik denk ook wel dat u weet welk dier ik bedoel
  9. Dat van de lieveheersbeestjes had ik inderdaad ook gelezen. Op onze appelboom bloesem en op alle beginnende blaadjes zit nu al bladluis. Het nadeel is dat we ook veel mieren hebben, die ze natuurlijk weer beschermen (ongelooflijk die beesten, als je bij ons in de wijk loopt zijn er gewoon hele stukken verzakt door de mieren!). Iemand enig idee waar de larven van de kapoen te koop zijn? Deze zijn denk ik dus wel nodig. We hebben al veel lavendel e.d. geplant om het wat tegen te gaan, maar de plantjes vielen qua grootte wat tegen, het is dus maar de vraag of die dit jaar al effect hebben... Bij een ander stuk tuin dat gebleven is zoals het was, heeft vorig jaar lavendel wel erg geholpen om de bladluizen weg te jaren van de rozen. Ik zal toch eens het huis uitspitten waar het boekje is gebleven (kan met niet voorstellen dat ik het heb weggegooid... ). Onze wijk bestaat al iets van 10 jaar, dus tuinen genoeg, alhoewel de meeste de laatste jaren zijn veranderd in een "steen en bak" tuin... De hommels en de bijen lijken deze week wel wat meer te worden, dus dat gaat de goede kant op. Sommige lijken wel wat apathisch op een blad te zitten, je kan ze bijna aanraken! Lieveheersbeestjes zijn nog niet te bekennen. We hebben een stukje oude bestrating gisteren weggehaald, en hier zaten worden onder, deze hebben we even in de bakken gegooid. Misschien dat we wel kijken voor zo'n bakje met worden, die heb ik wel voor gewone verkoop gevonden op internet (normaal voor zo'n compost ding).
  10. Beste allemaal! een tijd geleden heb ik volgens mij in de landleven een stuk gelezen over het kopen van nuttige beestjes (de enige naam die ik onthouden heb ik de worm ). Later las ik in een Engels magazine dat er daar in het tuincentrum (!) bakjes met hommels te koop zijn. {1x in een Engels tuincentrum in Engeland geweest en dan snap je wel dat ze dat daar hebben...die moestuinders hebben geluk met zulke winkels} Omdat we allemaal nieuwe bakken hebben, gevuld met biologische grond (voor zover dit waar is natuurlijk), willen we ook het mini dieren leven een opkikker geven. Weten jullie welke beestjes we het beste kunnen plaatsen in de bakken? En waar deze te koop zijn? En of deze "hommel bakken met hommels erin" ook in NL te vinden zijn? Groetjes (en hopelijk vinden jullie m'n vraag niet raar!)
  11. Misschien een stomme vraag, maar zou je er ook olie van kruiden mee kunnen maken? Dat zou me nou zo leuk lijken! En hoeveel spierkracht vergt het apparaat? De sportschool kent mij namelijk niet...
  12. Goededag allemaal! Dit jaar hebben we behoorlijk wat zonnebloemen gezaaid, van die giganten voor de pitten. Nu zag ik op Youtube verschillende mensen die een soort handmolentje hadden om van de pitten (en andere soorten) olie te maken. Heeft iemand daar ervaring mee? En zo ja waar kunnen we zo'n molen vinden? En hoeveel bloemen zijn er er nodig? Groetjes, Cait!
  13. Goededag allemaal! Wij hebben in de tuin nogal wat saaie, lege, zwarte bakstenen muur van ons huis en schuur. Het grootste deel staat in de zon, dus ideaal voor planten! Nu natuurlijk het "probleem". Alleen tegen een klein stukje kunne we echt iets in de grond planten, daar komt een druivenplant (mits we een eetbare versie met mooie stam kunnen vinden). Bij het grootste deel kan er echter niets in de grond. Hier zouden we graag iets tegen de muur doen, zoals ze doen met verticaal tuinieren. Alleen die designs die ik via google in NL gevonden heb zien er & niet erg stevig uit & niet erg mooi.... Nu vond ik deze foto wat er wel mooi uit zag, maar weer niet te vinden was.... We zoeken niet zoiets http://green.thefuntimesguide.com/images/blogs/vertical-garden-from-shoe-organizer.jpg Weten jullie misschien wel waar zo'n soort design te vinden is? Of hoe je dit zelf zou kunnen maken (voor minder technische mensen....)
  14. Ik kan ook niet wachten! Zeker nu de knoflook met kerst (een leuk cadeautje) boven de grond uit kwam. Omdat het weer er naar uit ziet dat het de komende 14 dagen hier (bij Rotterdam inde buurt) niet echt koud gaat worden ga ik volgende week ook al eens kijken of sla en spinazie wat doet... Weer een goed excuus om in de zaadjes mappen te duiken! (Helaas nog in potten aangezien de bakken bouwer niet tegen een spatje regen kan ....)
  15. Hallo allemaal! Eigenlijk zijn we al jaren dingen aan het verbouwen, de eerste wortel trok ik uit de grond toen ik 3 was. We hebben altijd minimaal een aardbeienplant gehad, maar de laatste jaren hebben we wat meer gedaan. Al 2 jaar doen we aan tomaten kweken (in bakken), het eerste jaar met kleine plantjes uit de winkel en vanaf dit jaar vanuit het zaadje! We hebben dit jaar meer dan 20 kilo tomaten geplukt! Tomaten zijn dus onze passie Nu zijn we bezig met het laten aanleggen van verhoogde bakken, omdat de rug niet zo goed mee wil en potten niet voor alles handig zijn. Ook hebben we in november 6 grote fruitbomen laten planten: 2 soorten kers, 2 soorten appel en 2 soorten pruim. Hopelijk wordt het een succes! Onze kleine appelboom en onze kleine perzik boom die we al jaren in pot hebben, hebben het afgelopen jaar super gedaan, ondanks de late vorst. Om al onze ideeën en projecten op te slaan zijn we ook een website begonnen http://www.foodplanting.com/ waar we hopelijk volgend jaar nog meer stap-voor-stap zaai handleidingen kunnen plaatsen. Dat was ons verhaal in het kort! Een overzicht van alle soorten tomaten! De vleestomaten waren super! De knoflook zit nu in de grond, hopen dat het goed gaat groeien! Heerlijke basilicum!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...