Jump to content

Jorg

Members
 • Content Count

  4,315
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Utrecht

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Verwachting is dat het probleem uiterlijk woensdag is verholpen.
 2. Welkom terug Borsalino. Heerlijk gelachen om de schoonmoedervraag van appelvrouw als knipoog naar al jouw oudere berichten hier op het forum.
 3. Eens - niet doen dit jaar, ook al lijken de eerste situaties waar groepen mensen bij elkaar zijn in de buitenlucht goed uit te pakken (binnen is een heel ander verhaal).
 4. Klopt helaas, het IP adres van de server is door outlook, hotmail, msn op een banlijst gezet. De webhost gaat uitzoeken hoe dit kan en gaat achter een oplossing aan.
 5. Jorg

  Juni 2020

  Nee mag niet. Alleen een tuinkist van 80-100 cm en tijdelijke teeltondersteuning (stokken die na seizoen weer omlaag moeten). Dat is op zich prima, want ik weet nog van mijn vorige volkstuincomplex hoe rotzooitje het kan worden met gebouwtjes. Een kas zou echter wel fijn zijn om weer te hebben. We gaan het zien. Paprika's en pepers zal ik volgende update meenemen (maar niet van de wedstrijdpeper natuurlijk 😋). Ze staan er in ieder geval goed bij. Het vocht van afgelopen week en de warmte komende week gaat voor een verdere groeispurt zorgen gok ik. Zag nog geen bevruchte bloemen, dat is voor mij gevoel wel later dit jaar (zou terug moeten kijken op de foto's op mijn telefoon of dat ook zo is).
 6. Helaas zit dat niet in de standaard functionaliteiten van het forum. Mogelijk dat ze dit in een update van de software meenemen.
 7. Jorg

  Juni 2020

  Dat is helaas niet toegestaan op ons complex (afspraken met gemeente). Hopelijk volgend jaar wel een kas, de gesprekken daarover met vereniging en gemeente lopen.
 8. Geen enkel probleem! Waarom dacht jij dat dit niet kon?
 9. Jorg

  Juni 2020

  Veel gaat de vriezer in - zoveel mogelijk het hele jaar door groenten uit eigen tuin eten. De planten zaai ik zelf. Wel wat meer gedoe nu in huis omdat ik geen kas meer heb.
 10. Jorg

  Juni 2020

  De regen doet veel goed. Aardappels volledig hersteld. Kan geen kool meer zien. Brocolli, koolrabi al aantal van geoogst. Spitskool staat op scheuren en moet zo snel mogelijk geoogst worden. Rest van brocoli en koolrabi ook. Nog geen zaaigoed voor de lege bedden. Bonen herpakken zich na de droogte en windschade. Rode biet ook oogstklaar. Wortels, helaas zijn de woelmuizen en de konijnen ook weer langs geweest. Prei heeft zich sterk herpakt na tot de grond af kaal te zijn gegeven door konijnen. Weer wat geleerd! Knolselderij, pepers en tomaat. Knolselderij heeft erg diep groen blad tov van andere jaren. Niet anders bemest... De uien en knoflook. Knoflook gaat er van het weekend uit.
 11. Ongewone vraag, maar he, waarom niet. Zonder enige kennis van binnenhuis moestuinieren denk ik direct aan hydrophonics (dus niet met teelaarde, maar met water). Dat is goed zelf te bouwen met bouwmarkt- en tuincentrummaterialen. Je zou eens kunnen kijken naar wat boeken over dit onderwerp. In het Engels zijn die er zeker en vast ook rondom groenten kweken en waarschijnlijk ook wel voor binnenhuis. En misschien reageert @Beukwood nog wel, die heeft wat ervaring mee.
 12. Dat is afhankelijk van de samenstelling van die teelaarde. Meestal bestaat die uit compost en turf, wat op zich prima is voor een moestuin. Behoorlijk wat organische stof. Alleen door de turf soms wat aan de zure kant. Persoonlijk zou ik teelaarde altijd mengen met de al aanwezige tuingrond (zand, klei).
 13. Zie wat @Patrijs schrijft. In ieder geval geen schimmel. Maar die schimmel gaat wel komen als ik de foto's zo bekijk. Het staat erg vol of de plant is wel heel erg bossig lijkt het, waardoor die na een regenbui niet kan drogen.
 14. Het eerste waar ik aan dacht bij het zien van de foto's is planten die niet goed afgehard zijn en schade hebben van wind / verschil in temperatuur. Zie laatste vraag rorror om uit te sluiten.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...