Jump to content

Jorg

Moderators
 • Content Count

  4,411
 • Joined

 • Last visited

About Jorg

Personal Information

 • LOCATION
  Utrecht

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Elke dag sproeien klinkt wel als te nat. Zaaien in lichtvochtige zaai/stekgrond of potgrond, afdekken met deksel of folie en geen water meer geven. Door afdekken / folie van de licht voichte grond ontstaat er een hoge luchtvochtigheid in het bakje, ideaal voor zaden om te ontkiemen.
 2. Jorg

  Error 524 en 503

  Te druk, servercapaciteit moet omhoog 💸🙂 (maar piek zit hem vooral in deze eerste maanden tot begin zomer, daarna prima)
 3. Het voordeel van deze methode is naar mijn idee vooral dat je voorkomt dat je kurkwortel en andere schimmelziekten gaat opbouwen in de grond, waar je na enkele jaren telen tomaten telen op dezelfde grond zonder wisselteelt gegarandeerd last kan krijgt. Op het vlak van bemesting en bewateren herken ik de voordelen niet tov gewoon planten die vrij kunnen wortelen. Helaas moest ik deze methode toepassen in mijn vorige volkstuin, daar had ik na verloop van tijd last van kurkwortel en steeds minder opbrengst tomaten.
 4. Ik heb met mijn nieuwe tuin ook geen kas meer. In jouw geval zou ik ze eerst binnen zaaien en na een maandje, zo rond februari naar de koude bak verplaatsen. Binnen wel zo licht mogelijk wegzetten uiteraard, want met de hoge binnen temperatuur groeien ze hard.
 5. Top Huub, mooi dat je in jou oude tuin weer aan de slag kan!
 6. In het najaar als de grond nog warm is of in het voorjaar als de grond weer een beetje is opgewarmd.
 7. Mooi zo met die herfstkleuren. Koolbed van boven ook erg mooi!
 8. Het is gelukt zie ik Patrijs, waren gisterochtend wat probleempjes, misschien had jij daar zondag al last van.
 9. Oorzaak is helaas niet gevonden, probleem hebben ze ook niet kunnen reproduceren. Mochten er bij jullie weer problemen ontstaan, graag weer melden.
 10. Hier gaat het tot nu toe weer goed
 11. Jorg

  Schilmachine

  Lastig in te schatten Jorieke, maar niet heel veel groter. Moet er trouwens bij jou geen water in? Charly, ja/nee, moet een behoorlijke hoeveelheid water in en daar komt veel pulp in terecht. Afgieten en daarna even de borstel door de kom en rasp. Dat gaat goed. Nadeel is alleen dat de kom aan het apparaat vast zit en je die kom ook weer niet vol met water kunt zetten. Opletten dus bij het schoonmaken dat het elektrische deel niet te nat wordt.
 12. Vooral dat tussendoor kunnen posten is vreemd. Maar even afwachten, ze hebben mij zojuist bevraagd op accounts (in ieder geval wij 3, maar denk iedereen) die er last van hebben en in welke rubrieken (antwoord alle + pb's).

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...