Jump to content

Jorg

Moderators
 • Content Count

  4,428
 • Joined

 • Last visited

About Jorg

Personal Information

 • LOCATION
  Utrecht

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dit bedrijf is het afgelopen jaren actief geweest onder meerdere accounts, is meerdere malen gewaarschuwd en blijft vooral posten om producten te promoten. Passende maatregelen zijn nu genomen. Graag weer on-topic
 2. Dus dan zijn er ook mogelijkheden bij zelfoogst tuinen of direct bij een boer aankloppen om iets vers van het land te halen in te vriezen? En diepvriesgroenten uit supermarkt zijn - dat wordt in ieder geval wel overal gecommuniceerd - ook redelijk snel verwerkt (doperwten zeker, spinazie ook).
 3. Gaatjes zijn geen probleem. Ziet er op zich verder goed uit, alleen de stelen zijn misschien wat lang maar de foto kan dat vertekenen. Staan ze er al lang? Zelf gezaaid? Binnen? Met wat bemest?
 4. Wat mij betreft wel!!
 5. Leuk om te lezen appelvrouw, het forum heeft dus echt wat gebracht! Dank voor je aanbod, kom ik op terug!
 6. Jorg

  Start seizoen 2021

  Wellicht een beetje saaie post, maar de tuin ligt er klaar voor. Volgend weekend worden de zaaiuien en plantuien geplant, gaan de aardappels de grond in en krijgen de gezaaide kolen hun plekje in de volle grond. Verder staan hier binnen de paprika's, pepers en knolselderij lekker te groeien.
 7. Elke dag sproeien klinkt wel als te nat. Zaaien in lichtvochtige zaai/stekgrond of potgrond, afdekken met deksel of folie en geen water meer geven. Door afdekken / folie van de licht voichte grond ontstaat er een hoge luchtvochtigheid in het bakje, ideaal voor zaden om te ontkiemen.
 8. Jorg

  Error 524 en 503

  Te druk, servercapaciteit moet omhoog 💸🙂 (maar piek zit hem vooral in deze eerste maanden tot begin zomer, daarna prima)
 9. Het voordeel van deze methode is naar mijn idee vooral dat je voorkomt dat je kurkwortel en andere schimmelziekten gaat opbouwen in de grond, waar je na enkele jaren telen tomaten telen op dezelfde grond zonder wisselteelt gegarandeerd last kan krijgt. Op het vlak van bemesting en bewateren herken ik de voordelen niet tov gewoon planten die vrij kunnen wortelen. Helaas moest ik deze methode toepassen in mijn vorige volkstuin, daar had ik na verloop van tijd last van kurkwortel en steeds minder opbrengst tomaten.
 10. Ik heb met mijn nieuwe tuin ook geen kas meer. In jouw geval zou ik ze eerst binnen zaaien en na een maandje, zo rond februari naar de koude bak verplaatsen. Binnen wel zo licht mogelijk wegzetten uiteraard, want met de hoge binnen temperatuur groeien ze hard.
 11. Top Huub, mooi dat je in jou oude tuin weer aan de slag kan!
 12. In het najaar als de grond nog warm is of in het voorjaar als de grond weer een beetje is opgewarmd.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...