Jump to content

vladivosko

Members
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  heers
 1. Sorry hoor, fotografie is niet mijn sterkste vak. Dit is ongeveer het beste wat ik er van kan maken.
 2. Ik weet niet of dat dit hier thuis hoort, maar een jaartje geleden heb ik stevige wilgentakken in de grond gestopt met de bedoeling een paar mooie knotwilgen te hebben op termijn. Dit voorjaar zijn die dan goed beginnen te sprieten Nu heb ik gemerkt dat er verschillende (inmiddels al tamelijk veel) blaadjes zijn die een "bolletje"hebben, en als je dat open duwt zit er iets zwarts in en een groene "materie". Als ik er even op google komt er uit dat het best wel eens mijten zouden kunnen zijn. Kan dat dan op wilg? of wat zou het nog kunnen zijn? en vooral: wat kan ik er aan doen op dat ik volgende jaren niet met hetzelfde probleem zit?
 3. Jammer, maar als je ze laat bent komen er toch geen mooie vruchten, ik ben ook al vaak te laat geweest. Troost je, je bent niet alleen
 4. Zo, mijn sla is heel mooi aan het 'doorschieten' zoals men zegt bij ons, maar wanneer en hoe kan ik ze nu oogsten en weten dat ze voldoende rijp zijn.
 5. Duitsland is ook altijd fijn om naar de supermarkt te gaan, en natuurlijk voor elektro...
 6. Dank je wel, dat vroeg ik me ook af (wat je in de winter moet)
 7. Ik zit ongeveer met hetzelfde probleem. Bijkomend: mag je een pompoenplant snoeien? Want ik begin nu wel echt in plaatsgebrek te komen. Ik wist wel dat die fel woekert, maar natuurlijk net naar de foute kant.
 8. Gewoon brandnetels een paar dagen in een emmer met water laten liggen, tot ze (enorm) beginnen te stinken. Dan filteren en spuiten maar.
 9. Ik ben zeker ook geen prof hoor, maar ik woon niet zover van jou (regio tongeren) dus bijna hetzelfde klimaat. Ik hou het op de experimentele toer, en er is al veel verloren bij mij (zelfs mijn serretje die ik zelf gemaakt had is gaan vliegen ) Wat goed gaat: wortelen, rode biet, kruiden (koriander, munt, salie:heel goed) ,pompoen, kruisbes, paprika Minder goed zijn tomaten, komkommer, pepers, sla... bij mij althans, maar volgend jaar probeer ik alvast nog eens
 10. vladivosko

  Aanschaf kas

  Ik zie hier rondom mij veel halfronde "kassen" zogenaamde tunnels. Een constructie van hout of ijzer met plastic erover. Zijn die eigenlijk goed ?
 11. Nog een (domme ) vraag: kan je dat met wortelen ook? Die opnieuw planten?

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...