Ga naar inhoud

CleJod

Members
  • Aantal items

    24
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

1 Volger

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Limburg
  1. Misschien is Atjar eens leuk om te maken, lekker bij de macaroni en nasi als bijgerecht. 250 g Kool. 200 g Wortel. 3 Uien. 2 tl Kurkuma. 2 Kopjes azijn. 2 Rode Pepers. 1 teentje knoflook Voorbereiding De knoflook fijnhakken. Lombok en worteltjes in reepjes snijden. De uien fijnsnijden, of in halve ringen. Alle groenten fijnsnijden, wassen en uit laten lekken. Bereidingswijze Breng de azijn en de suiker en de kurkuma aan de kook. De groenten erbij en dit 1 minuut meekoken. Groenten in vergiet doen en kokvocht opvangen. Groentes in potjes doen en het kookvocht er weerbij gieten. Serveertips Schep het bovenste van het opgevangen kookvocht eraf, dan blijft de Atjar mooi helder.
  2. Jawel hoor, prima zo maakt niet uit als je de lavendel maar zoveel mogelijk probeert onder de olie te houden. Elke dag als je langs de potjes loopt even de samba dansen met ze (enthousiast schudden) zodat alle lucht en eventueel water, voor verse bloemen, eruit gaat. Ik doe dat twee weken lang en laat de potten de zon in zich opnemen, als die er is. Uit laten lekken, klaar.
  3. Je kunt de hele bloem gebruiken voor thee, dat 'papieren' blaadje hoort er ook bij. http://enrolauto.com/2013/07/09/linden-flower/
  4. Ik heb even mijn vergeelde kookboek van school erbij genomen... Volgens het boek hebben rode bessen van zichzelf voldoende pectine + er moet meer suiker in, gelijk de hoeveelheid fruit. Sap ong. drie kwart laten indikken. Ik heb nog niet eerder rode bessen gelei gemaakt en kan het niet bevestigen of het werkt. Ik vraag me af waar je de gelei in verwerkt, oftewel, is ie niet heel zuur? <---- zuur gezicht
  5. Ik heb er een boel in de diepvries gedaan, en ook wat kilo's verse aardbeien. Als de bramen zostraks rijp zijn maak ik er een 'bosvruchtenjam' van, pure rode bessen is me te zuur voor op de boterham.
  6. Update-time Pikant twee weken verder en de plant is helemaal opgebloeid (meer licht, voeding en een grotere pot) ik ga vandaag de eerste komkommer oogsten sinnin!
  7. Ik heb het filmpje vele keren bekeken en weet wat ze zegt: 'food roll up tray' Ben benieuwd naar het resultaat van je experiment.
  8. CleJod

    Quinoa zaaien?

    Nee, deze foto is van vandaag
  9. CleJod

    Quinoa zaaien?

    Zo zien de witte Quinoa's eruit in het klein:
  10. CleJod

    Quinoa zaaien?

    daar ligt het dus niet aan, ben benieuwd wat het dan kan zijn. Hoe het zit met quinoazaad en hoe lang het houdbaar is durf ik niet te zeggen.
  11. CleJod

    Quinoa zaaien?

    Ik heb ze in de grond gedaan, beetje zand erover, water erbij en een dag later kwamen er reeds twee met de kopjes boven de grond uit turen. Hoe heb je ze gezaaid?
  12. Ik heb Laurus Nobilis (om mee te koken) laatst bij Intratuin gekocht.
  13. Interessante onderwerpen vanavond, ik ga kijken! Dank je voor de tip
  14. Heel erg bedankt, ik ga ermee aan de slag en ze krijgt een mooi plekje buiten onder de zon
  15. Dank je voor de snelle reactie Een foto zegt vaak meer als duizend woorden Verder geef krijgt 'ze' minstens een keer per dag water, 's morgens staat de zon op het raam, geef vloeibare universele voeding eens in de twee weken. Ik heb ze elke keer met mooi weer buiten gezet totdat ze te groot werd én in het begin hebben de luizen geprobeerd te huizen onder de bladeren maar tot nu toe heb ik dat kunnen voorkomen. De nieuwe bladeren hebben ook gaatjes, maar voordat deze er waren stierf de eerste bloem al. Ik zet ze vast in een grotere pot, zie dat de wortels inderdaad de hele pot in beslag hebben genomen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...