Jump to content

aalterse-willy

Members
 • Content Count

  3,269
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Aalter, Oost-Vlaanderen
 • OCCUPATION
  Gepensioneerd

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ben toch wat beter nu, kan al weer redelijk bukken. Naar omhoog kijken lukt maar voor een paar seconden. Mijn serre is een rommeltje.
 2. Mijn tuin is niet meer wat die ooit was, jammer genoeg. Nu heb ik enorme paddenstoelen in de serre rond een tomaat en buiten pompoenachtige aan de rabarber. Eetbaar of niet? Ik ken er niks van.
 3. Mijn kas is nu goed vijf jaar oud en doet het nog prima. Alleen wat verzakkingen omdat ik eerst die bomen en struiken had weggehaald en daar diepe putten voor gegraven had. Heb ze al een keer afgewassen met zuiver water en zachte borstel. Wat men zelf doet kan dus ook goed zijn.
 4. Goed nat sproeien met de drukspuit en een beetje zeep in het water doen heeft bij mij wat geholpen. Alleen, de eitjes zijn dan niet weg dus komt het terug en moet ge het spuiten regelmatig herhalen; Maar zo kunt ge wel goed de onderkant van de bladeren mestnat spuiten zonder schade aan te richten.
 5. De aanval is al een tijdje bezig bij mij. Alleen als het bijna (nog) donker is kunnen we nog druiven plukken. Al goed dat we er al een honderdtal zakjes over gehangen hebben. maar er moeten er nog een paar honderd bij komen op de latere soorten.
 6. Te vroeg uitgetrokken? De mijne hebben ook de ganse zomer staan slabakken en nu met dat beetje regen komen er grote kolen in.
 7. Mijn tomaten zijn een grote fiasco. Ligt vooral aan mij niet aan de planten.
 8. Mijn komkommers hebben hetzelfde lot gekend.
 9. Hier veel te droog geweest en al maanden geen regenwater meer. Dit is er toch nog van gekomen :
 10. Die onderstam zal wel geen kwee zijn, mijn fout. Dat boompje staat echt los in de grond. De bloemen zien nu al ros en nog geen enkel blaadje te zien. Onder het buitenste laagje ziet de schors nog wel groen. Zal rooien worden denk ik.
 11. Krikke83, de plaats met de kleinste planten krijgt het meeste zon, raar maar waar. Hieronder nog maar eens een paar foto's waarop het verschil duidelijk te zien is. Voor de spinazie is er een verschil van 50%. Het verschil bij de sla is minder maar toch duidelijk zichtbaar.
 12. Bemesting en watergift zijn dezelfde geweest. De spinazie is de eerste twee meter veel kleiner dan verderop en ziet ook donkerder groen. De sla in het zijvak is veel groter dan de drie in het middenvak en ze zien er ook veel smakelijker uit. De deur staat wel open als de temperatuur te hoog dreigt te worden, ook de achterdeur, en de vensters openen automatisch. Over het hele middenvak hebben er tomaten gestaan maar vooraan waren het kerstomaatjes waarvan er vele zijn afgevallen met veel zaailingen tot gevolg. Maar of dit een reden kan zijn? De tomatenplantjes zijn nu allemaal weg.
 13. Mijn appel, Lord Lambourne op kwee onderstam, heeft zware problemen geloof ik. De boom bloeit wel maar met kleine bloempjes maar tot nu toe nog geen enkel blaadje te zien, niets groen toont die boom. Vorig jaar heeft hij wel enkele appels voortgebracht en die waren heel lekker. Op anderhalve meter staat een kweepeer en op een meter ongeveer een perkel. Verder is er de conifeerhaag maar die was er vorig jaar ook, er is feitelijk niets veranderd en alle ander appels in het rijtje doen het goed. Die hebben mooie grote bloemen en bladeren. Zou het kunnen dat engerlingen de dader zijn?
 14. In de kas is er een heel groot verschil in groei te merken bij de spinazie en de sla. De slaplanten zijn tegelijk in de grond gestopt, wel,op een andere plaats en de spinazie is tegelijk gezaaid op een rijtje maar het verschil tussen vooraan de kas en achteraan is heel groot. De worteltjes daarentegen staan overal gelijk groot.
 15. Jammer genoeg heb ik al mijn kalkoenen moeten slachten omdat de grond waar die liepen verkocht word. Daar was nog een Narrangasset kloek bij, een andere was ooit spoorloos verdwenen. Maar kalkoenvlees is toch zo lekker hé. Moet dringend proberen om toch wat te tuinieren, het lukt maar niet om wat dan ook te doen, of met veel moeite.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...