Jump to content

aalterse-willy

Members
 • Posts

  3,340
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Aalter, Oost-Vlaanderen
 • OCCUPATION
  Gepensioneerd

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Van de buur 1200 liter water gekregen. Zij gebruiken hun regenwater toch niet. Heb wel een pomp moeten installeren maar ik had het er voor over. Water wordt schaars nu.
 2. Dit gaat mijn petje te boven. Chapeau als het lukt en de groentjes er beter door groeien.
 3. Mijn struikboontjes gerooid. Er zat geen groei meer in, contrarie. Bijna de helft is verloren gegaan, slappe uitgedroogde peultjes. Wat overbleef is genoeg voor ons maar ik heb er geen voor de kinderen. En het is ver van ’ winkelwaar ’ te klein, te dun, niet lang genoeg... En ik zie hier hetzelfde gebeuren bij een boer, dat is heel jammer want die mensen moeten daar van leven hé.
 4. Vanwege de vele wespen moet ik de vijgen vroeg plukken, kan ze niet heel rijp laten worden aan de struik. De wespen vreten zich ook dronken aan afgevallen appels, dan kunnen ze niet meer vliegen maar zwijmelen zo wat rond vlak boven de grond. Jammergenoeg geen foto van de emmer boontjes, was ook niet mijn oogst want de kleindochter heeft ze geplukt.
 5. Na een paar dagen met de mobielhome op reis te zijn geweest een tomaatje geplukt.
 6. In de wijde omtrek stonden er vorig jaar geen aardappelen, niet in tuinen maar ook niet op het veld. Onkruid, nachtschade, word kaal gevreten en op de aubergine zitten ze ook maar daar heb ik een gaas over gelegd. Op de tomaten nog geen schade gezien, niet in de kas en buiten ook nog niet. Ik vond er wel op kropsla en de wortels. Bij de buren zitten er ook zoveel maar bij mijn zus, 2 km verder, daar zitten er geen. Ook aan de overkant van de E40, die vlak voor ons loopt, zijn er geen te zien. Het lijkt dus een lokale plaag te zijn. Vandaag al terug meer dan 20 stuks gedood.
 7. Eens langs de kas gewandeld. Kevertje doodgeknepen.
 8. Die invasie stopt maar niet. Maar nu opmerkelijk meer mannetjes dan vrouwtjes. Volgens Bazin heb ik er al 23 vandaag.
 9. Deze avond voor het eerst twee mannetjes gevonden, die zijn maar half zo groot als de vrouwtjes. Precies kaboutertjes in coloradokeverland. Verder vind ik die beestjes overal op, tomaat en aubergine maar evengoed op sla en courgette, wortel en zelfs vetplanten. Nog nooit zagen we hier zoveel coloradokevers. Als wij er honderd vangen op enkele dagen tijd, hoeveel zitten er dan in de wijde omgeving?
 10. Mijn paprika's hebben geen neusrot maar gekookte plekken door de hitte.
 11. Veel dingen zijn er mislukt. Venkel niet opgekomen, zaad was een jaar oud. Schorseneren bvb’ eentje is er maar uitgekomen dus ook maar verwijderd. Was nog gespleten ook. Kool, allemaal! Eerst koolvlieg en daarna de mollen. De mollen eten er wel niet van maar ze wroeten de wortel los waardoor de plant verdroogd. Wortels al even slecht, als een mol een gang graaft langs het rijtje dan is het er ook mee gedaan. Appels, het is duidelijk een beurtjaar. Geen peren, kan ook aan de snoei liggen want dat lukt me niet goed meer.( ken er weinig van ook ) De kersen werden eerst door de vogels geroofd en daarna door de wespen, die zaten er met tientallen tegelijk aan te vreten. Tomaten, de zwarte van de krim staan duidelijk niet op de goede plaats, opgerold blad en veel te klein. Nu ook nog neusrot. En toch klaagt Bazin dat ik teveel groente uit de tuin haal, misschien wordt ze te oud?🤭
 12. Emmertje tomaten geplukt.
 13. Ik had er niet aan gedacht, tot het te laat was. Met zulke hitte en gezien mijn leeftijd is het niet aangeraden om in de tuin te vertoeven. Lesje geleerd, als ik het niet vergeet.😉
 14. Bij een temperatuur van 53° in de zon heb ik redelijk wat schade door zonnebrand. Mooie paprika's zijn voor de helft kapot, de butternut heeft uitgedroogde bladeren en de struikboontjeshebben het heel hard te verduren gehad, zie foto's Worteltjes en rode kool werden ook het slachtoffer juist zoals de salade. De bladeren van de aronskelk zijn helemaal geel geworden. Als dit dikwijls gaat gebeuren zal schaduwdoek nodig zijn.
 15. Die invasie van coloradokevers blijft maar duren, dagelijks een twintigtal. Ook bij de buren zitten er zo veel. Op een aubergine in de kas ving ik er deze namiddag zomaar zeven!
×
×
 • Create New...