Jump to content

aalterse-willy

Members
 • Content Count

  3,278
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Aalter, Oost-Vlaanderen
 • OCCUPATION
  Gepensioneerd

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dat is eens een goede raad. Dan heb ik teveel bemest? Vorig jaar nochtans niets! Terug verse in de kas. Misschien wel goed voor een recordpoging maar als ze giftig zijn niet denk ik.😉
 2. Dit jaar eens zaden gekocht bij Van Der Wal. Trage levering en zéér slechte opkomst. Wortel en witte ui, pillenzaad, ongeveer 5%. Koolsoorten iets beter, ongeveer de helft.
 3. Alle acht courgettes zijn weg. Wij zijn tevreden.
 4. Wat ik teveel heb gaat naar familie, buren en vrienden. De rest leg ik op de afsluiting voor wie ze maar wil mee nemen.
 5. Natuurlijk is er afwatering voorzien, anders wordt de grond slijk en daar groeit niet veel in.😅
 6. Een plastiek vat van 200 liter middendoor zagen en wieltjes er onder plaatsen. Kan op verschillende hoogtes gezaagd worden.
 7. Laulierboompje gekregen, moest het wel in grotere kuip planten. Bij het lossen van de aanhanger mijn rug bezeerd dus nu rusten en afzien.
 8. Hier heb ik weer zulke grote paddenstoelen, bollen in de tuin en andere, gewonere, in de serre. Vooral in de serre is dat één probleem. Het mycelium is zodanig dat de tomaten bijna niet kunnen groeien. Ik had nochtans heel wat mycelium weg gevoerd, de grond zag er grijs van. Weet iemand raad?
 9. Ben toch wat beter nu, kan al weer redelijk bukken. Naar omhoog kijken lukt maar voor een paar seconden. Mijn serre is een rommeltje.
 10. Mijn tuin is niet meer wat die ooit was, jammer genoeg. Nu heb ik enorme paddenstoelen in de serre rond een tomaat en buiten pompoenachtige aan de rabarber. Eetbaar of niet? Ik ken er niks van.
 11. Mijn kas is nu goed vijf jaar oud en doet het nog prima. Alleen wat verzakkingen omdat ik eerst die bomen en struiken had weggehaald en daar diepe putten voor gegraven had. Heb ze al een keer afgewassen met zuiver water en zachte borstel. Wat men zelf doet kan dus ook goed zijn.
 12. Goed nat sproeien met de drukspuit en een beetje zeep in het water doen heeft bij mij wat geholpen. Alleen, de eitjes zijn dan niet weg dus komt het terug en moet ge het spuiten regelmatig herhalen; Maar zo kunt ge wel goed de onderkant van de bladeren mestnat spuiten zonder schade aan te richten.
 13. De aanval is al een tijdje bezig bij mij. Alleen als het bijna (nog) donker is kunnen we nog druiven plukken. Al goed dat we er al een honderdtal zakjes over gehangen hebben. maar er moeten er nog een paar honderd bij komen op de latere soorten.
 14. Te vroeg uitgetrokken? De mijne hebben ook de ganse zomer staan slabakken en nu met dat beetje regen komen er grote kolen in.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...