Jump to content

aalterse-willy

Members
 • Posts

  3,294
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Aalter, Oost-Vlaanderen
 • OCCUPATION
  Gepensioneerd

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Er zijn dus wel een paar oplossingen waaronder geënte planten kopen. Potgrond, die heeft toch maar voor een beperkte tijd voeding geloof ik? Hoe groot maakt u die gaten dan ?
 2. Op de website van "allezadenkopen.nl" word er wel heel erg op gedrukt dat de zaden van Sluis Garden niet ontsmet zijn en ook niet genetisch gemanipuleerd. Ook dat hun assortiment bio zaden vergroot.
 3. Hoe groot maakt u die gaten dan ?
 4. Een vraag, misschien staat het antwoord al ergens maar ik vind het niet. Sedert ik mijn kas gebouwd heb stonden er altijd tomaten en pepers in, ook wel sla en een beetje andere groente maar dus hoofdzakelijk tomaten. De grond heb ik ooit eens wat vermengd met tuingrond en een keer zelfs in 15 liter zakken, ingegraven. Moet ik de grond niet volledig uitgraven en vervangen door tuingrond? Dan moet ik wel hulp vragen want zelf zal ik het niet meer kunnen wegens gezondheid en ouderdom. Als iemand een goede oplossing weet dan hoor ik het graag. Alvast mijn dank daarvoor.
 5. Al mijn overschotjes van tomaten, pepers en paprika in een bak gezaaid. Staan bij mijn neef voor een enorm venster en er is daar ook vloerverwarming dus licht en warmte genoeg denk ik. Als dit niet lukt dan koop ik wel planten.
 6. Bij het intafelen heb ik ze veel water gegeven en ze zitten ook diep genoeg om vocht uit de grond te halen. Zelf heb ik het zo nog niet gedaan maar een kennis van mij wel en met goede opbrengst. Het worteldoek dient nu enkel om het licht weg te houden.
 7. Gisteren 25 kilo wortels gaan halen in Sint Margriete, 15€. Heb die allemaal, op verschillende manieren, ook qua temperatuur, in bakken en in de kas ingedreven. We zien wel wat het wordt.
 8. Vandaag samen met mijn schoonbroer alles gerooid. Of toch wat er over bleef! Foto's tonen wat er maar is. Twee rijtjes van 6 meter wortelen en drie rijtjes schorseneren. Om bij te huilen. Er is wel een nieuwe gang gegraven in het wortelbed en al de vergifblokjes tegen de ratten waren weer opgegeten, heb nieuwe gelegd.
 9. Mijn wortelenen en schorseneren worden ondergronds volledig weggevreten. Tot wel 20 cm diep. Slakken? Muizen? Of toch nog iets anders? De ratten heb ik precies weg gekregen met heel veel vergif wat deels door de gemeente verschaft werd. Heb wel gemerkt dat ook muizen van het vergif aten. Met de zoekfunctie kwam ik er niet uit. De tuin bij de buur, vlak ernaast, is juist een stort en daar kan ook vanalles huizen.
 10. Ik denk dat uitgraven nog het beste kan zijn. De wortels vrij maken en afzagen of afsteken. Dan ben je ineens ook van de kluit vanaf. De kluit er uit halen als de stam afgezaagd is word vrij moeilijk en vraagt even veel werk.
 11. Dit seizoen al twee planten verloren aan de mieren. Ze maken hun nest tussen de wortels, daardoor verzwakken de planten en de harde wind doet dan de rest wel. De stammetjes breken af en het plantje is goed voor de composthoop.
 12. Na veel stormen te hebben doorstaan heb ik dit jaar toch het dak moeten vernieuwen. Gelukkig is er me een jonge man komen helpen. De ramen waren kapot en die heb ik niet meer vervangen, zal de deuren wel wat open zetten als het te warm word. Heeft toch 8 jaar dienst gedaan zonder kosten en nu heb ik mijn overschot gebruikt om het dak te herstellen.
 13. Het deksel van een koffiedoos is juist gepast voor een rond P9 potje.
 14. Dat is eens een goede raad. Dan heb ik teveel bemest? Vorig jaar nochtans niets! Terug verse in de kas. Misschien wel goed voor een recordpoging maar als ze giftig zijn niet denk ik.😉
×
×
 • Create New...