Jump to content

aalterse-willy

Members
 • Posts

  3,282
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Aalter, Oost-Vlaanderen
 • OCCUPATION
  Gepensioneerd

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik denk dat uitgraven nog het beste kan zijn. De wortels vrij maken en afzagen of afsteken. Dan ben je ineens ook van de kluit vanaf. De kluit er uit halen als de stam afgezaagd is word vrij moeilijk en vraagt even veel werk.
 2. Dit seizoen al twee planten verloren aan de mieren. Ze maken hun nest tussen de wortels, daardoor verzwakken de planten en de harde wind doet dan de rest wel. De stammetjes breken af en het plantje is goed voor de composthoop.
 3. Na veel stormen te hebben doorstaan heb ik dit jaar toch het dak moeten vernieuwen. Gelukkig is er me een jonge man komen helpen. De ramen waren kapot en die heb ik niet meer vervangen, zal de deuren wel wat open zetten als het te warm word. Heeft toch 8 jaar dienst gedaan zonder kosten en nu heb ik mijn overschot gebruikt om het dak te herstellen.
 4. Het deksel van een koffiedoos is juist gepast voor een rond P9 potje.
 5. Dat is eens een goede raad. Dan heb ik teveel bemest? Vorig jaar nochtans niets! Terug verse in de kas. Misschien wel goed voor een recordpoging maar als ze giftig zijn niet denk ik.😉
 6. Dit jaar eens zaden gekocht bij Van Der Wal. Trage levering en zéér slechte opkomst. Wortel en witte ui, pillenzaad, ongeveer 5%. Koolsoorten iets beter, ongeveer de helft.
 7. Alle acht courgettes zijn weg. Wij zijn tevreden.
 8. Wat ik teveel heb gaat naar familie, buren en vrienden. De rest leg ik op de afsluiting voor wie ze maar wil mee nemen.
 9. Natuurlijk is er afwatering voorzien, anders wordt de grond slijk en daar groeit niet veel in.😅
 10. Een plastiek vat van 200 liter middendoor zagen en wieltjes er onder plaatsen. Kan op verschillende hoogtes gezaagd worden.
 11. Laulierboompje gekregen, moest het wel in grotere kuip planten. Bij het lossen van de aanhanger mijn rug bezeerd dus nu rusten en afzien.
 12. Hier heb ik weer zulke grote paddenstoelen, bollen in de tuin en andere, gewonere, in de serre. Vooral in de serre is dat één probleem. Het mycelium is zodanig dat de tomaten bijna niet kunnen groeien. Ik had nochtans heel wat mycelium weg gevoerd, de grond zag er grijs van. Weet iemand raad?
 13. Ben toch wat beter nu, kan al weer redelijk bukken. Naar omhoog kijken lukt maar voor een paar seconden. Mijn serre is een rommeltje.
 14. Mijn tuin is niet meer wat die ooit was, jammer genoeg. Nu heb ik enorme paddenstoelen in de serre rond een tomaat en buiten pompoenachtige aan de rabarber. Eetbaar of niet? Ik ken er niks van.
×
×
 • Create New...