Jump to content

Eelco

Members
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  zoeterwoude
 1. Bedankt voor de goede wensen !!! Maar dit stukje had dus genoeg geweest. Met de kanttekening van mijn kant dat die zorg niet het voer maar de genetica betreft.. Alleen wil ik het dus graag goed uitleggen en heb ik wat meer woorden gebruikt. Hopelijk kunnen nu het verleden laten rusten. Veel tuin en beestjesplezier !!!
 2. Dat had ik nog niet gehoord? Hoe kom je daaraan dat er twee gebouwd worden???
 3. Zelf imker ik met Carnica bijen , raszuiver of F1 . Deze zijn supervriendelijk en deze zullen zeker noooooooit iemand zonder aanleiding steken. Alleen als zij of hun woning met de dood/dakloosheid bedreigt worden zullen ze als laatste verdediging je eerst proberen weg te jagen en dan steken ze nog niet. Je moet het echt wel heel gortig maken willen ze dat doen. In principe alleen als je ze platdrukt. Ik kan ze met blote handen wegduwen/vegen en dan gebeurt er niks. Laat staan als je ze met rust laat..
 4. Bijen zwermen niet door honger !!!! Bijen versuffen eerder daardoor. Zwermen ( de eerste zwerm) is het vertrekken van de oude koningin met een aantal bijen om plaats te maken voor de nieuw generatie, dit gebeurt na groei van het volk en het daardoor volgende ruimtegebruik. De bijen maken dan van het aanwezige broed/larve een nieuwe koningin, die is dan in tegenstelling tot de oude nog niet bevrucht dus die gaat op bruidsvlucht en paart met darren in de buurt waarvan dus niet duidelijk is van welk ras. De bijen die voor het incident gezorgd hebben waren van een ras die geen normaal denkende imker wil gebruiken of houden. Nl. Italiaanse bijen die door verwaarlozing zijn gaan kruisen met andere soorten en zijn de eigenschappen vermengt en een verkeerde kant op gegaan. (Dus niet raszuiver, ook niet F1 maar wat imkers F16 noemen) Dat is iets wat makkelijk te verhelpen of voorkomen is. Kwestie van genetica op peil houden. En dus niks met "honger" te maken.. Dit word alleen geroepen door mensen zonder kennis van bijen. Elke imker kan dit bevestigen.
 5. Kijk dat gaat goed. Het zou toch ook een prachtige aanwinst voor OTV en de tuinders zijn ? Iedereen heeft er wat aan. Erg blij dat er wat positieve geluiden te horen zijn. Even mijn mening als imker ........ ik voel echt ver uit het meeste voor de plek voorbij de keercirkel / schuin naast het pad. ivm met spullen, materiaal en bijenvervoer. Het komt regelmatig voor dat je met zware spullen al dan niet vol met bijen van of naar de bijenstand moet en dan wil je liever niet het hele terrein over. De vliegkant zou dan diagonaal vanaf het pad kunnen staan richting het oosten / zuidoosten ( perfekt voor de bijen, 's ochtens meteen licht) En dan kan niemand de bijen in de weg lopen want de bijen vliegen dan uit, eerst over de sloot en dan het weiland in, dus schuin van otv ( het pad) af. Het enige is dat helaas bijenkasten op sommige ( makkelijk bereikbare) plekken soms weleens prooi zijn van vandalen of criminele imkers dus mocht het zover komen , dan zou een echte afsluitbare bijenstal wel een erg rustig gevoel geven Over de eventuele kosten en een plan heb ik ook wel nagedacht maar dat is meer iets voor buiten dit forum denk ik. Met genoeg enthousiaste mensen is het heel goed te doen. Bij-zzzzzzzzzzzzzonder vriendelijke groeten !
 6. Basaltmeel ( doet het meest.... de + en - ionen ) , structuurverbeteraar zoals vivisolllll (DCM) of veel (koeien)mest ( onverijkt) strooien. Dan spitten en frezen. Werkt bij mij super. ( tuurlijk kan het nog beter maar dat heeft tijd nodig)
 7. De andere tuinder wil graag op zijn eigen tuin een volk. Hoi , goede ontwikkeling dat er over gesproken word hier.. Ik was dus degene waar over je het hebt Het hoeft niet perse op mn eigen tuin, ergens anders bij het terrein kan ook maar is minder praktisch met spullen (opbergen/opslaan en vervoer e.d. ) en in de gaten houden. Bij het vogelgebied word niks, daar gaat zuidhollands landschap in zee met een grote comerciele partij. ( Bijkerij, met prof honing productie, koninginenteelt enz. ) dat is heel wat anders dan een paar hobby imkers. En dat komt dicht tegen Roomburg aan lijkt me dan. (?) Ik vind als degene die bijen wil houden een diploma heeft en bepaald maximum aantal volken wil houden en een bepaalde afstand van andere tuinders, weg etc, etc. dan lijkt het me geen probleem. ( mist hij de boel goed onderhoud !!!) Uiteraard met duidelijke afspraken over evt. calamiteiten. ( direkt handelen bij klachten, zwermen enz. ) Handig lijkt me ook om duidelijk zichtbaar/kenbaar te maken waar er bijen gehouden worden voor evt. mensen met allergie. Er valt vrij makkelijk een info-bijeenkomst te houden waar een zeer ervaren imker op alle vragen antwoord kan geven en hopenlijk zo wat zorgen weg te nemen.. Bij-zzzzzzzzzzonder vriendelijke groeten ! Eelco W20

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...