Jump to content

OTV Secretariaat

Members
 • Posts

  22
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Leiden
 • OCCUPATION
  Volkstuinvereniging

OTV Secretariaat's Achievements

 1. De OTV-Commissie Natuurlijk Tuinieren Ook OTV vindt het belangrijk om op een natuurlijke manier te tuinieren: tuinieren waarbij je samenwerkt met de natuur. Tuinieren waarbij je stil staat bij wat goed is voor de bodem, de planten en dieren in je tuin. Om Natuurlijk Tuinieren onder de aandacht te brengen is de Commissie Natuurlijk Tuinieren opgericht. Het thema van 2016 is: Dier en plant in verband Welke invloed hebben dieren en planten op elkaar? En hoe kun je daarvan gebruik maken in je tuin? Dit jaar 2016 gaan we activiteiten hierover organiseren. De commissie: Katja, Gerard, Carla en Judith. Ons logo is de pissebed, omdat deze opruimer is van dood plantenmateriaal. Binnenkort meer....
 2. Gelukkig dus geen "zeg maar dag met je handje". (RobO ) De vier tuinen kunnen "voorlopig voor onbepaalde tijd blijven"! Of ze permanent behouden kunnen blijven hangt van het nieuwe bestemmigsplan af. Anders zullen ze worden gedoogd tot deze tuinders stoppen en worden de tuinen onderdeel van een ecozone. Op de inrichtingstekening voor de polderplannen zijn ze nu weer ingetekend (nrs 36-42) en krijgen zelfs een brede kreek naast de tuin. Ook andere aanpassingen van de plannen zijn gedaan. Een drie meter breed fietspad wordt een struinpad en ligt een weiland verder van de tuinen.
 3. De gemeente Leiden heeft laten weten dat "de keuzes zijn gemaakt" en dat de vier tuinen aan het eind van het Hazenpad per 1 december leeg en verlaten moeten zijn. En dit alles vanwege de "kermis in de Oostvlietpolder" https://www.moestuinforum.nl/kermis-in-de-oostvlietpolder-t11786.html Ondanks het verweer van OTV dat met een kleine bocht in het ontwerp de tuinen kunnen blijven en de gemeente zelfs geld uitspaart, is de streep, volgens de kaders, recht getrokken. Om dit te voorkomen vragen we iedereen om aktie!, klik hier om te lezen waar het over gaat en voor het laatste nieuws: http://www.tuinverenigingotv.nl/publicaties/otv_wil_tuinen_behouden.html. Schakel je vrienden, kennissen en je hele netwerk in om te voorkomen dat er tuinen verdwijnen. En...... Teken de petitie om de achterste tuinen van OTV te behouden! Groen opofferen om er ander groen aan te leggen? En ook nog eens de roestplaats verstoren van 4 ransuilen? Spreek je uit tegen dit onzinnige plan van gemeente Leiden en teken de petitie voor het behoud van groene tuinen, ze sluiten tenslotte naadloos aan in een groene en recreatieve polder.. Ga naar de petitie: http://petities.nl/petitie/otv-tuinen-moeten-blijven
 4. Dat gaat snel! Eind mei was de opening van de bijen-wei. Toen twee kasten nu vijf kasten en de bloemen op de tuinen werden druk bezocht >>. En nu is het tijd voor de oogst, we gaan honingslingeren, en dan zeven, en dan in de OTV-potjes... Komt dat zien en koop of vul zelf een OTV-potje voor slechts 5 euro! Zondag 24 augustus vanaf 14:00 uur in de kantine. Hierna verkrijgbaar in de kantine en de winkel.
 5. Hallo aalterse-willy Ha, u moest eens weten wat er hier allemaal op de tuin langs komt En daar is niet eens een bord voor (Wout W.)
 6. Het is geen bordenbos geworden maar een bosje Nadat er gekeken was wat voor borden er echt nodig waren en hoeveel geld er beschikbaar was bleven er maar drie echt belangrijke borden over.. Deze staan nu aan het einde van de parkeerplaats, het begin van het fiets/wandelpad. Met een reserve-stam voor een nieuw bord? Dan graag wel zelf maken! Alle stammen lopen reeds goed uit en zijn binnenkort echt bordenbomen. Ja, bij 5 kilometer per uur op de fiets, val je wel bijna om. Mooi hè zo'n stam, kan je als hond wel lekker tegen plassen
 7. Tijdens de laatste ledenvergadering bleek dat bijna iedereen een bijenstal wil ! Nu nog de plek maken volgens de APV richtlijnen en mooi aankleden met struiken en een venster om de bijen te kunnen zien. Zoiets als op de foto dus. Maar dan wel mooier, stormvaster en met veel struiken omdat we in een kale polder zitten Hier op de rechterpunt dus. Meer later dus enzo, ofzo.... Mooi toch!
 8. En op zaterdag 26 oktober tijdens de Algemene Ledenvergadering (aanvang 10:00) kan er worden gestemd of OTV een bijenstal op het complex krijgt. Gebouwd door en in beheer van de eigen OTV imker(s)!
 9. Er zijn tot nu toe drie plekken genoemd om een bijenstal neer te zetten. In de hoek bij de keerlus van de parkeerplaats, in een hoek van de tuin bij de kantine en helemaal achteraan het Wilgenpad. De deelnemers aan de excursie o.l.v. Gerard waren allemaal voor het houden van bijen op het complex!
 10. Bij OTV zijn er al twee tuinders die bijen willen gaan houden. De andere tuinder wil graag op zijn eigen tuin een volk. Maar hoe zit het dan met (de afstand naar) de buurtuinen? Wat nu....? Leidse imker-informatie op http://www.imkersleiden.nl/ Leidse bijenmarkt: http://www.deleidsebijenmarkt.nl/
 11. Voor OTV-tuinders is dit dè rubriek om te ruilen, te kopen voor weinig, samen iets te regelen of gratis af te halen. Tuinmeubilair, planten, pallets, zaden, wilgentenen, het maakt niet uit. Bied iets aan, zoek iets of kom met een idee ... Spreek samen (per forum-privébericht) af waar en hoe de handel kan plaatsvinden. Klik op de antwoordknop en plaats jouw bericht.
 12. Veel van de tuinen aan het Wilgenpad hebben een dikke kleilaag in de bodem. Wie heeft er tips om dit probleem te lijf te gaan?? Er is al één tip binnen van Gauke (tuin W-14) https://www.moestuinforum.nl/member3140.html:
 13. Da's de bedoeling W7... Maar een beetje wandelen en over de heggen praten is ook geinig. Vier tuinen op dit forum... Kom op, dat kunnen er meer worden. W-57
 14. Hier W57 Nu nog meer OTV-forumleden werven... (het "OTV-leden" onderwerp is er nu in ieder geval)
×
×
 • Create New...