Jump to content

bad-karma

Members
 • Posts

  41
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Brielle

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mijn cheroke Purple's. Die heb ik voor t eerst dit jaar, groeien nogal eigenaardig en wild. Ik zie niet meer wat nu een dief is, wat de hoofdtak is, en wat de zijtakken. Alles lijkt in elkaar vergroeid, t woekert als een gek. Moet ik dit zo laten, of moet ik iets wegsnoeien??? Ik zie ook grote gele bloemen uit de top komen. Zien er anders uit dan de bloemen waar de tomaten uit komen. Bij mn sungold en tigerella tomaten is t allemaal wat overzichtelijker. Het zal wel aan de soort liggen. Heeft iemand tips?
 2. Je zal waarschijnlijk geen kas hebben, dus gewoon lekker binnen laten staan als het enigszins kan. Ik heb ook twee aubergine planten op de vensterbank staan in 11 liter potten, lijkt wel wat op een tabaksplant met paarse bloemen. Een aubergine heeft veel warmte nodig, meer nog dan tomaten, paprika en pepers, dus achter t glas is de beste plek. Buiten wordt t een stuk minder.
 3. Goed Idee Bee! Ik heb al een adresje waar ik ze voor 3 euro kan kopen. Ik wilde beginnen met twaalf bakken=72 planten. ik wil een rek maken waar ik 6 bakken boven en 6 onder kan plaatsen. die zijn ook te koop zag ik op een tweedehandssite, van gegalvaniseerd staal. Helaas was de advertentie verlopen, maar weet iemand waar je die rekken kan kopen?!
 4. Dag allemaal, Ik heb ''sweet eve'' en ''treasure mix f1'' in 1 liter potjes binnen voor 't raam staan, en wil ze straks uiteindelijk in de juiste kweekpot buiten zetten, maar weet niet hoeveel liter die potten moeten zijn. Ik lees op verschillende websites 10 liter potten en dan 4-5 plantjes erin zetten , maar dat lijkt mij nogal erg veel. klopt dat wel? wat is de ideale pot inhoud voor aardbeien? En hoeveel aardbeienplanten moet je eigenlijk hebben om met twee personen continue voldoende aardbeien te hebben??
 5. Ik heb vorig jaar ''bingo'' in een bak gezaaid met twee bogen + PLastic a 40 liter, en 1 in een pot a 30 liter, met daarover een halve bol van een zonnebol collector gaat prima!
 6. @julioscheveneels Mooie en interessante websites, dank daarvoor!
 7. ik heb nu een rode bes , (jonkheer von tets) Blauwe bes (reka) en een framboos (two timeR) struikje gekocht en wil die in 18 liter potten zetten. We wonen met z'n tweeen , maar ik vind t ook wel leuk om wat fruit weg te geven en in te vriezen. Hoeveel van die struiken moet ik weg zetten van elk om een beetje goede opbrengst te hebben??
 8. Heeft iemand vorig jaar succes gehad met t kweken van paprika in de buitenlucht? Bij mij waren de plantjes niet opgekomen vorig jaar, de pepers deden t wel goed. Het schijnt nogal tegen te vallen qua opbrengst, maar ook qua grootte. OF ligt t ook aan welke soort je plant en hoe je ze bemest? Ik heb dit jaar yolo wonder, California wonder en muscato f1, en wil ze in 11 liter potten gaan zetten.
 9. Ik heb vorig jaar voor het eerst tomatenplanten gehad (7 stuks ''super Roma vf'') Die hebben t zo goed gedaan, dat ik dit jaar 4 andere soorten wil kweken. Ik heb ze gewoon buiten gekweekt, wel op t zuiden en onder een afdakje. (dakgoot borderwerk) Het was voor mij de eerste keer dat ik tomaten heb gezaaid, en heb ze in van die vierkante 11 liter potten gezet, en later verpot naar 18 liter potten omdat ik dacht dat ze anders te krap stonden. Nu worden die Roma planten niet zo heel groot,(max 1.50cm) Maar dat wist ik op voorhand niet. Alleen hoe zit t met andere tomaten soorten? Hoe groot worden die? Dan weet ik een beetje wat ik aan potten en aarde nodig ga hebben... Het schijnt dat cherry of kerstomaat niet zoveel zegt over de afmeting van de plant zelf. Ik wil deze soorten gaan zaaien; Cherokee purple, Sungold f1, Tigerella en Cherry Roma. ***Sungold schijnt trouwens super lekker te zijn, als snacktomaat...als beste verkozen door Britse consument of iets dergelijks.
 10. Ik heb ze in januari al binnen gezaaid, zijn al flinke spruiten...de rest van t zakje heb ik van de week in de tuin gegooid, ben benieuwd. Of t ook echt opkomt durf ik nog niet te zeggen. Maar foto's zullen volgen.
 11. Bij mij groeien ze maar 1cm per week voorlopig...
 12. ik heb alvast wat verschillende soorten sla gezaaid. (Ik kon niet wachten) maar zijn deze plantjes nu gezond of is dit nu "fileren"!? Doordat ze misschien te weinig licht krijgen in februari... En kan t kloppen dat kropsla eerder ontkiemd dan b.v. green salad bowl en andere soorten??
 13. Ik heb ergens op dit forum t iemand horen hebben over watermeloen op broeiveur kweken, Ik weet alleen niet meer wie. Heeft iemand hier ervaring mee? En moet ik dan gewoon paardenmest met stro en water mengen? Dat onder worteldoek leggen?? Moet dat verse mest zijn, of juist oude? Ik kan daar namelijk op de Manege makkelijk aankomen...
 14. En als je klaar bent met zingen dan zet je de verwarming weer op 25.
 15. Zooo, dat benne flinke jongens! En hoe heb je die zo groot gekregen? edit: m'n watermeloentjes zijn vandaag ook opgekomen, na een week al.
×
×
 • Create New...