Jump to content

noedel

Members
 • Posts

  64
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  herzele
 • OCCUPATION
  voorlopig ga ik naar de tuinbouwschool, later wordt ik bioboer!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. dit was het antwoord: Ik weet niet of je kastanje snippers kunt gebruiken, beukensnippers zijn ook niet zo goed, verse snippers van, els, populier, wilg, berk zijn het beste.
 2. Bedankt, Maar dat zijn allemaal soorten die op stammen gekweekt worden. voor de teelt op bedden zijn het andere soorten zoals stropharia, parasolzwam, inktzwam,....
 3. hallo, ik wil enkele soorten paddenstoelen kweken op bedden (buiten in de grond). zoals hier: https://www.homegreen.nl/paddenstoelen-kweken-op-bedden kan dit ook met houtsnippers van kastanje? ik heb deze namelijk zien liggen in de winkel. dit zijn de kastanjesnippers: http://www.dcm-info.be/nl/hobby/producten/schors/dcm-castanea-coverchips op deze manier kan ik paddenstoelen kweken in de tuin onder wat bomen.
 4. hallo, in mijn moestuin bemest ik met gecomposteerde ezelmest, maar volgens mij bevat deze compost vooral veel voedingsstoffen en weinig structuur. dus vroeg ik mij af: in verhakseld snoeiafval zit veel koolstof en veel structuur, en voor een goede compostering meng ik daar gazonmaaisel bij. zal dit mengsel goed composteren? dit is waarschijnlijk ook goed om te mulchen. alvast bedankt voor de reacties!
 5. een jaar of 3 geleden heb ik bij vlaco gft compost gehaald. de kwaliteit was niet zo goed, en je mag er niet over denken welke rotzooi sommige mensen in hun gft bak gooien... andere soorten compost hadden ze daar niet. de jaren daarna heb ik (dure) groencompost besteld. (niet bij vlaco) de kwaliteit was beter maar nog niet optimaal. omdat mijn moestuin nu veel groter zal worden wil ik een goedkoper alternatief. en ik ben ook zeker dat in die bio geitenmest niets van rotzooi inzit.
 6. ik vrees ervoor dat ik niet genoeg zal hebben om een composthoop af te dekken... zijn er nog mogelijkheden of kan het ook goed zonder?
 7. bedankt voor de antwoorden. ik zal zo snel mogelijk de mest gaan halen. wat bedoel je met afgedekt? een soort doek dat lucht doorlaat maar ervoor zorgt dat het regenwater niet bij de mest kan?
 8. Bedankt voor de antwoorden. bij het in de grond werken bedoel ik ondiep. in mijn moestuin pas ik niet-kerende grondbewerking toe. een spade komt er niet in. ik heb al is geitenmest gehaald en een poging gedaan om te composteren. de eerste dagen ging het heel goed, de mest was zeer warm. daarna viel alles stil. (geen idee waarom)
 9. hallo, ik heb momenteel een moestuin van zo'n 100m², maar ik wil deze met 200m² uitbreiden. voor de aanleg hiervan wil ik compost kopen, zo'n 10m³ zodat er overal 5cm compost in de grond gewerkt is. dit is vooral voor de goede structuur van de grond, de jaren daarna is het alleen voor bemesting, die compost maak ik zelf. de prijs hiervan loopt nogal op, dus vraag ik mij af of ik geen halfverteerde bio geitenmest kan gebruiken. volledig composteren doet dit volgens mij niet, omdat er teveel koolstofrijk materiaal in zit (stro) die mest kan ik gratis krijgen van een biologische geitenboerderij in de buurt. en hoeveel mest zou ik nodig hebben voor hetzelfde resultaat te hebben dan 10m³ compost? alvast bedankt! noedel.
 10. Sla is een lichtkiemer, als je die te diep zaait zal er niets gebeuren. Met die tomaten ben je niet veel meer, deze zijn te laat gekiemd. Het spitten heeft hier niets mee te maken.
 11. mijn San marzano's groeien ook sneller dan de rest.
 12. watermeloen, lukt verrassend goed in de serre. en nog heel lekker ook!
 13. hallo, deze zomer wil ik iets proberen met mijn tomaten: 2 verschillende soorten kruisen. ik weet dat er meestal geen kruisbestuiving plaatsvind bij tomaten, maar het is mogelijk. wat kan ik doen om ervoor te zorgen dat kruisbestuiving wel gebeurt? op het internet of in boeken is er bijna niets over te vinden. groeten, noedel.
 14. ik ga volgend jaar een test doen: gier of concentraat koken zodat het water voor een groot deel verdampt. het weinige vocht dat nog overblijft is zeer rijk aan stikstof, kalium,... dat kun je dan lang bewaren in flessen en bij gebruik sterk verdunnen met water. iets zoals de vloeibare meststof dat je koopt in de winkel. zou dit kunnen lukken of moet ik er niet aan beginnen?
 15. bij mij is dit ook, maar ze beginnen ook gele vlekken te krijgen. (de onderste) ik zal straks foto's maken.
×
×
 • Create New...