Jump to content

Anne_**

Members
 • Posts

  36
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Eindhoven
 1. Gisteren begonnen met paprika en cayennepeper te zaaien, binnen op de vensterbank uiteraard. En heb ook sla gezaaid, ben benieuwd! Misschien een beetje vroeg, maar het begon echt te jeuken!
 2. Ah oké! Ik vond het al vreemd, hahaha! Ik wacht mijn tomaatjes rustig af!
 3. Interessant om te lezen dat de meeste tomatenplanten er in oktober mee ophouden! Mijn plant is sinds 2 weken opnieuw gaan bloeien en hangt weer vol met vruchten. Hij staat binnen op de vensterbank, richting zuidwest (dus behoorlijk wat zon). Zou het kunnen dat mijn plant de winter overleeft? En heeft het seizoen nog invloed op de smaak/kwaliteit van de tomaatjes?
 4. Mijn boerenkool plantjes verzorgd met een beetje compost en een scheutje water Het is de eerste keer dat ik boerenkool (in een plantenbak) probeer (gebrek aan tuin) En ook wat te laat begonnen, maar dankzij het zachte weer lijken ze toch goed te groeien!
 5. Sinds de verwarming aan is geweest rijpen de pepers enorm snel, blijven wel erg klein en ik moet de smaak nog maar even afwachten! Ook mijn tomatenplant blijft tomaten geven.
 6. Hmm als ik het zo hoor, zijn aubergines misschien niet de makkelijkste groenten. Maar volgend jaar volgt toch een nieuwe poging! Bedankt voor alle reacties!
 7. Beste allemaal! Ik heb een redelijke hoeveelheid wortels en tuinrapen geoogst, en wilde eigenlijk gaan proberen ze te bewaren door in te kuilen! Ik heb een oud kistje dat enige tijd buiten heeft gestaan, en daardoor nogal 'versleten' is.. oftewel, sommige stukken zijn wat verrot. Maar goed, op zich sluit hij wel goed af. Om te vullen had ik nog ophoog zand liggen, en ik wilde de binnenkant bekleden met plastic! Iemand nog tips, of zou het zo moeten lukken? Groetjes, Anne
 8. Mijn aubergines gaven veel bloemen, heb iedere dag getikt, maar het heeft niet mogen baten! Geen enkele vrucht gehad, en de plant zat steeds vol met bladluis. Uiteindelijk maar besloten om afscheid te nemen... Volgend jaar ga ik een nieuwe poging wagen, heeft iemand tips over geschikte rassen voor in een pot? Groetjes, Anne
 9. Dit is leuk thuis komen van vakantie! Met dank aan de buurman voor het water geven Ik heb trouwens nog veel meer wortels, maar ik denk dat ik ze nog even laat groeien!
 10. Helaas kon ik inderdaad niet aan grotere plantjes komen, en had het zaad toch nog liggen. In het ergste geval heb ik geen boerenkool van eigen balkon. En daar kom ik, na een tijdje misschien, wel overheen Mocht het lukken horen jullie het zeker!
 11. Oh goed dat je het zegt! Ik dacht dat dat hetzelfde was!
 12. Vandaag heb ik boerenkool gezaaid, al ben ik een beetje laat (ben ik bang)! Ga proberen om ze in grote bakken te zetten, een vrij gewaagd experiment lijkt me.. maar goed, ik heb helaas geen grote tuin en wie niet waagt, wie niet wint!
 13. Na een aantal dagen met melk behandelen heb ik het idee dat het beter gaat met mijn courgette planten! Maar zoals op de foto's te zien is, is het nog niet weg.. Misschien toch ook met bakpoeder aan de slag of door met melk?
 14. Stan, bedankt! Heb deze lavendel inderdaad bij een tuincentrum gekocht! Dit jaar dan maar geen lavendel thee Groetjes, Anne
 15. Hoi allemaal, Was even aan het zoeken naar dingen die ik met mijn lavendel kon doen! En heb een hoop ideeën opgedaan! Maar 1 ding heb ik niet kunnen vinden: als ik lavendel thee wil zetten, heb ik dan de bloemen of de blaadjes nodig? (Misschien een hele domme vraag hoor). En zijn er lavendel soorten die niet geschikt zijn voor consumptie of zijn ze allemaal veilig te eten/drinken? Groetjes, Anne
×
×
 • Create New...