Jump to content

euhm

Members
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  twente
 1. Is het echt nodig om te bemesten, en kan het ook negatieve invloed hebben op je tuin? gr Euhm
 2. De bladeren van mijn pompoenplant zitten al een week of 2 vol met meeldauw, maar tot nu toe heeft het geen invloed op mijn pompoenen gehad, ze rijpen gewoon rustig verder.
 3. Het uitsnijden met halloween wordt nog een aardig karwei
 4. Overgens Jim, waar wordt het grasland ├╝berhaupt voor gebruikt? Als het niet gebruikt wordt maakt het niet zo veel uit of er wat onkruid op groeid. (je kan er ook kippen opzetten die trekken het meeste er wel uit, op gras na dan)
 5. Ik heb net even in mijn biologieboek zitten turen, en de beste theorie waarmee ik kan komen is: als je de planten sproeit met water van de bovenkant, dat de huidmondjes zich dan sluiten, met het gevolg dat de plant zijn waterhuishouden verstoord wordt.
 6. euhm

  Wie weet wat dit is?

  Als je die beschrijving leest kan het best zijn. Maar als het virus er al vanaf het zaad inzat, dan lijkt mij het toch logisch dat de eerste bladeren ook verkleurd zijn. Gewoon nog even afwachten en eventueel met een andere plant vergelijken.
 7. Dankje voor de tips, ik zal het eens testen op 2 verschillende plantjes onder dezelfde omstandigheden en laat jullie wel zien wat eruit komt. (eventueel er ook nog foto's erbij als er een discussie opbroeit)
 8. Goedendag forumleden, Ik vraag me wat af en ik meen me wat vaag te herinneren. In de onderbouw (nu alweer 3 jaar geleden) was er een hoofdstuk over groentes kweken. In dat hoofdstuk stond ook dat je planten bij felle zon beter geen water kunt geven. -(naja wel water geven zolang er maar niets op de bladeren sproeit)-, want dat het water op een blad van een plant hetzelfde effect geeft als water op de huid van een mens bij een felle zon: namenlijk dat het blad 'verbrandt', en de groei van de plant afremd, of dat het de plant zelfs schaadt. Met deze felle zon en het warme weer zou ik graag willen weten in hoeverre dit feit of fictie is, en of ik gewoon s' middags mijn plantjes water kan geven. mvg, Euhm

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...