Jump to content

freggel

Members
 • Posts

  560
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Zuid-Limburg

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Buiten de reguliere groenten ga ik voor het eerst serieus aan de slag met kolen en suikermais. Kool is eerst niet goed gelukt, en dat wil ik nu goed gaan uitproberen. Suikermais is voor het eerst.
 2. Ik zou er wat water uithalen. Ik heb zelf van die plastic regentonnen. Nou heeft het de vorige winter goed gevroren waardoor al het water in de tonnen bevroren was. Dat was gaan uitzetten en het ijs wilde natuurlijk een kant op. Omdat de afvoer van de goot een stukje in de ton hing, zijn 2 van de 3 goten afgebroken. Dit jaar haal ik er dus water uit. Goed trouwens dat je dit topic aanmaakt. Ik was namelijk alweer vergeten om wat water uit de tonnen te halen, en dan zul je net zien...
 3. De doos is weer onderweg. Margareth, heel veel plezier met de doos!
 4. Ik kan hem eventueel van daaruit wel overnemen. Margareth woont toch in de buurt van Maastricht? Ik moet daar donderdagochtend zijn voor een afspraak (Brusselse Poort) en kan de doos dan weer doorgeven eventueel.
 5. freggel

  Metamorfose

  Ik heb er zeer zeker zin in! Ben druk met de planning voor het komende jaar. Ik wil ook meer kool zelf gaan optrekken en moet even een goede planning maken met wat ik wanneer moet voorzaaien. En waar ik het allemaal kwijt ga komen... Er zijn zo veel verschillende soorten tomaten dat ik het heel moeilijk vind om keuzes te maken. Ik ben dus ook heel benieuwd of ik mezelf een limiet kan opleggen. Ik heb gemerkt dat erwtjes nog veel lekkerder zijn dan de peultjes, dus het komende jaar wil ik voor de erwtjes gaan.
 6. freggel

  Foto-update

  Nee, ik geloof nu ook dat het niet de groene hokkaido was. Wat het wel is geweest blijft (voorlopig) onbekend...
 7. Ik zou het geen probleem vinden als jullie weer met z'n drieën afspreken en ik de doos later overneem zoals de vorige keer. Ik zit de komende dagen met een aantal afspraken, vandaar. Dus als Margareth zaterdagmiddag wel kan, gewoon afspreken! Ik geloof dat Jos het dichtste bij mij in de buurt woont. Ik pik de doos daar dan wel op, of Jos brengt hem weer langs mocht hij in de buurt zijn. Dit kan eventueel zaterdagavond of zondag. Dan zal ik ervoor zorgen dat de doos begin volgende week weer verder verstuurd wordt.
 8. Ik heb zaterdag een kinderfeestje, maar kan s'avonds eventueel wel de doos hier in de buurt ophalen / overnemen.
 9. freggel

  Metamorfose

  Nou, het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn laatste update geplaatst heb. Inmiddels heb ik de tuin aangepakt. De houten vlonders in de moestuin begonnen te rotten en ik was er niet meer tevreden over. Daarom heb ik ze weggehaald, net als de houten hekjes die om de tuin heen stonden. Deze stonden er voornamelijk voor de hond, maar die luistert inmiddels zo goed dat ze de moestuin niet in gaat. Bovendien ontnamen ze ons het zicht. Op de plaats van de hekjes staat nu heide zodat we ook in de herfst en winter wat kleur in de tuin hebben. De moestuin is nu opgedeeld in 6 grote vakken zodat het gemakkelijker is om wisselteelt toe te passen. Ik had gehoopt dat ik de paadjes, van steen, af zou hebben voor de winter, maar omdat ik flink ziek geweest ben, ben ik maar tot de helft gekomen. Van het afgelopen seizoen heb ik weer geleerd. Minder tomatensoorten (ben benieuwd of dat ervan gaat komen...), minder droogbonen, de peulen laten staan en erwten oogsten, meer koolsoorten proberen etc. Ook zijn we een composthoop begonnen in een hoekje van de tuin en hebben we besloten om van de lente 3 kippen te nemen die af en toe ook in de moestuin gaan lopen. Later komen daar eventueel meer kippen bij en een paar geitjes. Wellicht een varkentje. Maar eerst maar eens beginnen met de kipjes! Foto's volgen t.z.t. Mocht iemand in Zuid-Limburg een adres weten waar we van het voorjaar jonge kippen kunnen krijgen, dan hoor ik het heel graag!
 10. Jup! Ik ben al flink bezig geweest met het oogsten van leuke zaden voor in de carrousel. Ik doe dus ook weer graag mee! Regio Zuid-Limburg.
 11. Leuke ideeën! Ik heb helaas alleen niet van die mooie pompoenen om uit te snijden. De eerste foto is erg gaaf! Ik denk dat ik volgend jaar toch maar van die Halloweenpompoenen ga zaaien, al is het vanwege het hoge decoratiegehalte!
 12. Wie weet er leuke dingen die je met uitgeholde pompoenen kunt doen? Ik ben niet zo creatief en kwam niet verder dan een bloempotje.
 13. Goed laten drogen, de zaden verwijderen en de peper voorzichtig in een vijzel.
 14. freggel

  Foto-update

  Dat is een peperplant, Aji Benito. Die wordt ongeveer een meter hoog en doet het verbazingwekkend goed in potten.
×
×
 • Create New...