Jump to content

Frans

Members
 • Content Count

  2,176
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Limburg Nl

Recent Profile Visitors

795 profile views
 1. In ieder geval opnieuw zaaien op de manier die Jorg aangeeft en indien nodig pas water geven als de plantjes boven de grond staan. Jouw 4 weken geleden gezaaide zaden zijn inmiddels verrot. Het is vandaag 10 april dus je bent zeker nog op tijd om nieuwe te zaaien.
 2. Vandaag spinazie geoogst, geblancheerd, en in porties ingevroren. In de kas is spinazie zeer geschikt als voorteelt terwijl de kwaliteit ook nog eens beter is dan spinazie uit de vollegrond die al gauw vervuild raakt door opspattend regenwater. Omdat er nog geen tekenen van zaadvorming zijn is een tweede kleinere oogst over een dag of tien nog wel mogelijk. Daarna worden de planten geruimd om plaats te maken voor kuipen met zoete aardappels. De start ruim 10 weken geleden. Gezaaid onder noppenfolie om 's nachts de grond minder snel te laten afkoelen en om de zaden tijdens het kiemen te beschermen tegen uitdroging.
 3. Frans

  Tomaten Topic 2021

  Dit gaat het worden. Mijn planten voor het seizoen 2021. De kleinsten werden 28 maart gezaaid en staan pas sinds gisteren en vandaag boven de grond. Tien stuks zijn bestemd om in mei rond de ijsheiligen de vollegrond in te gaan. Wat over is wordt weggegeven. In de potjes in het middelste bakje staan verschillende rassen kerstomaten. Ze werden een paar weken geleden gezaaid en 6 ervan zijn bestemd voor de kas. De rest krijgt een andere eigenaar. De 4 grote planten werden in de laatste week van december gezaaid en kwamen op 3 januari boven de grond. Ze zijn het resultaat van een kiemtest van oud zaad (uit 2009 !) en de bedoeling was na de test alles weg te gooien. Ik heb me bedacht en 4 stuks bewaard al is het geen aanrader dergelijke erg vroege planten aan te houden. Ze vragen in de wintermaanden nogal wat aandacht om ze zonder fileren e.d. te laten opgroeien. Ik zet er 2 in de kas zodat ik nu in ieder geval wél het voordeel heb dat ik ergens in mei de eerste rijpe tomaten kan oogsten. Nog een paar plaatjes van deze 4 vanaf de opkomst op 3 januari.
 4. Frans

  Tomaten Topic 2021

  Bij de Action. 8 stuks P9 of 12 stuks P7 voor slechts 59 eurocentjes. ======================================================
 5. Vandaag de eerste stekken geoogst. Het had al eerder gekund maar ik heb bewust nog even gewacht omdat ze aan de vroege kant zijn. Volgend jaar begin ik toch maar weer een week of 2 later met het in potgrond leggen van de moederknollen. De eerste 17 stekken kunnen opgepot worden. Over een aantal dagen zal de volgende serie aan de beurt zijn. Een week of 3 geleden had de Lidl paarse zoete aardappels te koop. Niet alleen de schil is paars maar ook de knol is door en door paars. Het exemplaar dat ik in aarde heb gelegd begint goed op gang te komen.
 6. Lullig dit. Als ze maar geen liefhebber van eendenboutjes tegen gekomen zijn. 😕
 7. De komende nachten wordt er in mijn omgeving lichte nachtvorst van ongeveer -2°C verwacht met in de nacht van zaterdag op zondag zelfs matige vorst tot -6°C. De bloemknoppen van mijn perzikboompje zijn al vrij ver ontwikkeld en ik vraag me af of die in dit stadium al onherstelbare schade zouden kunnen oplopen. Ik heb een XXL plantenhoes die ik om het boompje zou kunnen doen maar ik aarzel omdat de hoes bij wind schade aan twijgen en bloemknoppen kan veroorzaken. Daarom dus mijn vraag: Kunnen de bloemknoppen in de huidige staat van ontwikkeling een vorst van -6°C doorstaan of toch maar liever de hoes gebruiken ?
 8. Vandaag me weer eens geërgerd aan de vele kauwtjes die uit nieuwsgierigheid van alles uit de grond trekken wat net boven komt piepen. Na de sjalotten waren nu de tuinbonen aan de beurt. Die staan weliswaar in een nettenkooi maar de voorkant was nog open. De eerste erwten komen nu ook boven de grond. Voor de kauwen dat in de gaten krijgen vandaag maar gauw netten over het frame gelegd. Je staat steeds weer voor nieuwe verrassingen met dat 'vogelvolk'. Vorig jaar werden de komkommers al in een vroeg stadium tot aan het steeltje weg gevreten. Ik dacht aan muizen tot ik het paartje houtduiven in mijn tuin op heterdaad betrapte . Zoiets nog niet eerder meegemaakt of zelfs maar geweten dat houtduiven komkommers lusten. Ze hebben het waarschijnlijk bij toeval ontdekt en voor het geval dat in hun hersentjes is blijven hangen ga ik dit jaar maar weer een net over de komkommers leggen.
 9. Het gaat snel nu. In 10 dagen van een paar stipjes... naar stekjes...
 10. @appelvrouw Creatief idee die takken maar het lijkt me wel lastig met oogsten. Ik zet ze in 2 rijen aan weerszijde van vooraf geplaatst tuingaas. Gelijk maar even gekeken waar ze blijven. Ze zijn er bijna maar ze worden wat geremd door het koude weer.
 11. Hier is je seintje Erny. Volgende week woensdag. Ga naar de betreffende pagina, zet de muisaanwijzer op het rode vraagtekentje en de volgende tekst verschijnt: Beschikbaarheid De verkoop van speciale aanbiedingen begint in de winkels op de geadverteerde datum. Speciale aanbiedingen die online beschikbaar zijn, kunnen vooraf in de online winkel worden besteld vanaf de aanbieding/promotie: de verzending vindt plaats aan het begin van de geadverteerde datum.
 12. Hoe heb je ze bewaard ? Is het niet een kwestie van te ver ingedroogde knollen ?

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...