Jump to content

Frans

Members
 • Content Count

  2,067
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Limburg Nl

Recent Profile Visitors

167 profile views
 1. Water gieten tegen de preimineervlieg helpt niet Jet . De larfjes vreten (mineren) zich via de bladeren naar beneden om zich daar te verpoppen. Ze leven niet los in het hart van de plant dus wegspoelen of verdrinken doe je ze niet.
 2. Ik kan me niet voorstellen dat zo'n miniventilatortje (link RobO) iets kan bijdragen aan de luchtverversing van een kas. Het zonnepaneeltje levert 50mA bij 2Volt max. In het gunstigste geval heeft het ventilatortje dus een vermogen van 0.1 Watt ter beschikking. Nu mag je vermogen wel niet rechtstreeks koppelen aan luchtverplaatsing maar als je bedenkt dat het opgenomen vermogen van een redelijk gewone 230 volt ventilator al gauw 50 Watt is (500 x zoveel dus als dit ventilatortje) dan zegt dit al genoeg.
 3. Zoals ik eerder zei heb ik op 27 april in zowel kas als vollegrond de planten gezet en was dat voor de planten in de vollegrond achteraf gezien veel te vroeg. Toen waren het nog gelijkwaardige planten, nu is er een wereld van verschil. Het laat mooi zien hoe groot de invloed van de omgeving kan zijn op de ontwikkeling van een plant. Een probleem voor de buitenplanten is ook nog eens de grote droogte. Om het water geven wat makkelijker te maken maak ik gebruik van een zweetslang.
 4. Moet nog kunnen volgens mij. Voordeel is dat de uitlopers met het huidige warme weer waarschijnlijk snel boven de grond komen en direct door groeien zonder een groeistop te ondervinden zoals dat bij het nemen van stekken gebeurt. Bovendien komt knolvorming pas laat in het seizoen goed op gang dus de plant heeft nog tijd. Ik vraag me wél af of het poten van een complete knol niet heel veel knolletjes gaat opleveren van beperkte omvang. Ben benieuwd t.z.t.
 5. Vandaag alle diefjes , een paar vertakkingen in de kop, en wat bloemknopjes weggehaald. Verder plaag ik ze niet meer. Daarna uitgezet in de kas. Onderweg naar de eeuwige roem. 😉
 6. Frans

  Komkommer 2020

  Bij mij gaan ze a.s. maandag de vollegrond in als de nachttemperaturen weer op normale waarden liggen. Ik teel ze aan een stuk betongaas. De planten hoeven op deze manier nauwelijks geholpen te worden. Ze vinden met hun 'grijparmpjes' de weg naar boven zelf wel.
 7. Er beginnen bij mij enkele stengels van de knoflook om te vallen. In de stengel kom ik geen enge beestjes zoals bijvoorbeeld larven van de preimineervlieg tegen. De wortels zien er gezond uit en ook de onrijpe teentjes lijken me gezond te zijn. Is het een teken dat de planten gaan afrijpen of is er toch iets anders aan de hand.?
 8. Om de grootte van de zaadjes weer te geven ligt in het midden dat witte slazaadje.
 9. @roeier In zo'n geval is een VPN verbinding hartstikke handig. Ik ben momenteel met internet verbonden via een server in Frankfurt Am Main waardoor ZDF.de voor de gek gehouden wordt en keurig het filmpje laat zien.
 10. @Flup Tóch blauwe bloemetjes. Ik vind nu enkele waarvan de eerste bloemetjes open staan.
 11. Bingo ! De omschrijvingen die ik via Google vind kloppen ADOPEG. Vooral de typisch hartvormige doosvruchten zijn kenmerkend.
 12. Dit krijg je als je teveel op de lange termijn weersverwachting van weeronline.nl vertrouwt. Achteraf gezien hadden de planten op 27 april nog niet de grond in gemogen. Ook vannacht is er in mijn omgeving weer kans op wat vorst aan de grond en ook morgen en na komend weekend is dat nog mogelijk. De afscherming helpt overigens wel. De draadloze sensoren die ik boven en onder een van de afdekkingen geplaatst had gaven vanmorgen om 7 uur door dat de minimum temperatuur onder de afdekking 6°C geweest is terwijl die in de vrije lucht 3.4°C was.
 13. Geen paarse bloemetjes Flup. Hier een detailfoto voor de herkansing 😉
 14. @roeier Sprietvorming door teveel aan voeding zou kunnen. De grond in de bakken bestaat uit zuivere potgrond met wat brekerzand maar dan zouden de planten van @rorror ook teveel meststoffen moeten hebben gehad. Zoniet dan lijkt dit verschijnsel toch een eigenschap van het 'Lidl ras' te zijn. Ik heb eens gekeken naar bolvorming en die lijkt me best in orde. Ze zijn overigens niet allemaal zo dik als die op de foto. Twee andere die ik hierna bekeek hadden een duidelijk kleinere diameter. De bakken hebben een tijdje in de kas gestaan tot ik er achter kwam dat knoflook een koudeperiode nodig heeft. De planten waren al vrij groot toen ze buiten de kas werden gezet maar ze hebben daarna gelukkig wel nog wat nachtvorst gehad. Misschien dat die kasperiode meegeholpen heeft aan deze naar mijn mening toch wel aardige bolvorming ?
 15. Dit spul kom ik redelijk veel in mijn vorig jaar nieuw ingezaaide gazon tegen en ik kan me niet herinneren dat ik het toen al gezien heb. Ik ben even aan het googlen geweest maar kom het zo gauw niet tegen. Wat is het ?

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...