Jump to content

Archer

Members
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Ardooie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik heb momenteel 3 kiwibessen in pot (1 ken's red, 1 weikie mannelijk, 1 weikie vrouwelijk) In het najaar wil ik ze uitplanten in volle grond. Nu twijfel ik enkel over hoe ik ze zal telen, plaats is geen probleem... Ik lees dat het beste systeem is om palen te plaatsen met een T-balk en 5 draden erop. Maar in dit forum zetten de meeste ze verticaal tegen een muur ofzo. Wat doe ik het best?
 2. Wie naar Gardener's world kijkt weet dat Monty voortdurend 'liquid seaweed' gebruikt. Wie gebruikt dit nog en met welke dosis? En waar komen jullie het vloeibare zeewier?
 3. 't is me het weekje wel 3 kippen dood door een vos, aardappelen en pompoenen met vorstschade en nu ontdekt dat onze appelaar ziek is. Onderaan zat er een gaatje in de stam. Het blijkt een hele plek te zijn waar het hout aangetast is. Is dit door een insect of is dit eerder een kanker? We hebben de plek uitgesneden en proper gemaakt. Daarna hebben we lac balsam in de wonde gesmeerd. Het boompje zal hier hoe dan ook geen deugd van hebben en dan is het nog maar de vraag of hij het zal overleven?
 4. Deze morgen een beetje ijs op de ruit van mijn auto ... Dan maar vlug de aardappelen gelopen en ze water gegeven in de hoop de temperatuur op de planten te verhogen door het water. Maar het had precies niet het gewenste effect, het laagje ijs op de bladeren leek te vergroten. Heb ik er nu goed aan gedaan om de aardappelen water te geven of had ik er beter af gebleven? Ik dacht dat het gevaar geweken was omdat dinsdagnacht de koudste nacht ging zijn maar helaas dus...
 5. Archer

  Welke vijg

  Hallo, Ik wil een halfstam vijg aanschaffen. bij een tuincentrum in de buurt hebben ze volgende variëteiten. Iemand ervaring met deze soorten? Welke heeft de beste eigenschappen (ziekte resistent, vorst bestendig, lekkerste en goede vrucht)? FICUS CARICA LUNGO DEL PORTOGALLO FICUS CARICA BORGIOTTO BIANCO FICUS CARICA BROGIOTTO NERO FICUS CARICA BROWN TURKEY FICUS CARICA ICE CRYSTAL FICUS CARICA VERDINO FICUS CARICA MADELEINE 2 SAISONS FICUS CARICA DOTTATO
 6. Hallo, Ik ben een wisselteeltplan aan het opstellen. Het is nog niet af maar vraag me af of ik op de goede weg ben of misschien zitten er al zaken tussen die echt niet kunnen?
 7. Hallo, Ik heb een 4 tal haantjes zitten. Worden niet te groot, kruising met een chochin. Gratis verkrijgbaar regio West-Vlaanderen. Stuur privé berichtje indien interesse.
 8. Hallo, Graag had ik even jullie hulp voor volgende. Dit jaar zijn we verhuisd naar onze droomlocatie (in wording althans). We hebben een grote tuin, helaas staan er bijna geen waardevolle solitaire bomen. Integendeel, er staan zo'n 40 sparren waar al enkele jaren niet naar is gekeken. Nu hebben we beslist dat we alle sparren zullen wegdoen om zo onze tuin naar wens in te richten. We hebben snoeimateriaal en zware hakselaar daaraan zal het niet liggen. Bedoeling was om het takmateriaal te hakselen en de stammen te verwerken tot brandhout. Maar toch stuit ik op 3 problemen: * Iemand die onlangs bij ons was raadde af om het hout van sparren te verbranden. "Schijnt erg slecht te zijn voor de schoorsteen, denkelijk door de harsen. Vele schoorsteenbranden zijn te wijten aan het verbranden van sparren." Zou dit kloppen? Of valt dit wel mee? Wat moeten we dan wel doen met de stammen als we het niet gebruiken als brandhout? * We planten deze winter een heg aan met een lengte van 80m. Dus had ik al een uitweg in gedachten om het hakselmateriaal rond te strooien. Maar blijkt dat hakselmateriaal van coniferen de grond erg verzuurd. En het is ook niet de bedoeling om een heg na een tijdje zien doodgaan omdat de grond zodanig is verzuurd... Is er hiervoor een oplossing? Anders moet ik wel ZEER veel naar het containerpark rijden met takken... Zou het een oplossing zijn om in het haksel kalk te strooien? Moet ik hiervoor gebluste of ongebluste kalk gebruiken? En hoeveel? * Op de plaats waar een rij sparren staat, moet over 2 jaar de moestuin komen. Zou dit kwaad kunnen? Wat kalk en compost mengen en het zou moeten lukken? Of is die grond in zodanige slechte staat? Waar zou ik mijn bericht nog kunnen posten of waar kan ik nog met mijn vragen terrecht? Hoe meer antwoorden, hoe beter ik geinformeerd ben Met sparrengroeten, Brecht
 9. Archer

  Tomaten 2017

  Hoi, Ik het de plantjes van iemand gekregen die ze over had. Maar geen idee vanwaar de zaden komen of hoe de variëteit echt heet. Maar als ik kijk naar de planten zijn het duidelijk stamtomaten, dus dieven Merci voor het opzoekingswerk
 10. Archer

  Tomaten 2017

  Ik heb honingtomaatjes gezet. Kerstomaatjes moet je niet dieven, maar hoe zit het met honingtomaatjes?
 11. Even schetsen: 6 jaar geleden heb ik een huisje gekocht met een tuin erbij. 6 jaar later was dit tuintje overvol: mooie moestuin (maar geen plaats meer voor aardbeien, asperge, pompoen), een kleine fruittuin (met wat kleinfruit en wat leifruit want voor een fruitboom was geen plaats) en een mooie siertuin (best wel gezellig maar toch zijn er nog zoveel mooie planten die ik graag eens zou proberen). Dus zijn we in december verhuisd naar een nieuwe woning … met een nieuwe tuin … (bovenstaande reden was natuurlijk niet de enige reden maar wel een belangrijke ) Een oude hoeve gekocht die een grondige renovatie nodig heeft en van 500m2 naar 5000m2 tuin. We weten al min of meer waar de moestuin moet komen maar dat is momenteel 1 grote wildernis van bramen, oude sparren en stronken… Aangezien we dit jaar ook enorm veel werk zal hebben aan het verbouwen van de woning heb ik besloten om (hopelijk maar) 1 jaar geen moestuin te hebben… Maar welk medicijn neem je tegen de moestuinkriebels? Normaal zijn mijn pepers en paprika gezaaid, net zoals mijn zomerprei, wat kolen, wat sla, enz… Beginnen ook de kriebels om buiten aan de slag te gaan … en dat zal de komende weken enkel maar aanzwellen. Dus stel dat je een straf krijgt van Satan en je 1 jaar geen moestuin mag houden. Hoe overleef je dit ?? Wat zouden jullie doen indien je 1 jaar geen moestuin mag hebben? Iemand tips?
 12. Hallo, Heeft iemand een duidelijke site, boek of uitleg hoe kers en pruim te snoeien? De info die ik vind op internet is verwarrend, niet duidelijk en komt niet altijd overeen... De meeste sites vertellen me dat je kersen en pruimen het best in de zomer snoeit, nu dus... Ik heb 3 verschillende gevallen: 1/ Pruimen geleid in een driehoek. Het ene exemplaar heeft geen enkele vrucht, de andere hangen er een 30 tal pruimen aan (die nog niet rijp zijn) 2/ Zure kers (morrel) op een enkele U 3/ Kers laagstam Ik heb 3 Kerselaars staan op een laagstam. De kersen zijn geoogst met een zeer lage opbrengst bovendien... Hoe snoei ik deze nu het best ?
 13. 'k hoorde nu van iemand dat dit te wijten zou zijn aan de wortelvlieg die dus ook peterselie aantast. Heb een plantje uitgetrokken maar niet direct wormen gezien. Iemand die daar ook last van heeft op de peterselie?
 14. Kolen kweken blijft een uitdaging! Vorig jaar dacht ik echt dat ik op de goede weg was maar dit jaar loopt het terug een stuk minder. Dit jaar heb ik enorm veel (kleine) rupsen. Vorig jaar zag ik rupsen voor het eerst eind augustus wanneer de planten al groot genoeg zijn om tegen een stootje te kunnen. Maar dit jaar is mijn eerste oogst erdoor aangetast (overal rupsen tussen de roosjes van de bloemkool bv), en nu zijn de zaailingen ook het slachtoffer. Deze werden gezaaid en ik had er een netje over gelegd. Tevergeefs dus... Dus naar de winkel gegaan om nieuw plantgoed te kopen. Terug het netje erover en toch zitten er alweer rupsen op Het netje is bestand tegen de koolvlieg, dus normaal ook tegen vlinders?? Kunnen rupsen zich ver verplaatsen? Misschien komen de rupsen van een andere plant helemaal door het net tot bij de kleine koolplantjes? Iemand ook meer last dan anders? Een andere methode om ze te verwijderen dan ze eraf te halen (en ik gebruik geen pesticiden)?

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...