Jump to content

Nasuada

Members
 • Posts

  2,359
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Overijssel

Recent Profile Visitors

2,230 profile views
 1. Bah bah bah bah hopelijk red wokkel. Ook heftig voor jou, je staat erbij en kijkt er machteloos naar. Grote knuffel voor wokkel maak zeker ook voor jou....❤️
 2. Joep en Jorieke kwamen knorretjes ophalen en brachten een doos tomaten mee.( Niet gewogen maar was zo rond de 4 kg. Vandaag de saus op de BBQ gemaakt. Ik hoop dat wij van de winter de heerlijke zomer BBQ geur en smaak nog proeven. Tomaten, groen eraf en in grove stukken. Heeel veel knoflook 4 uien Kruiden uit tuin, oregano,bieslook, Thijm, sali, basilicum,1 peper Met tak en al. Alles in 3 schalen op de BBQ gelegd al met al wel een uur geprutteld. Daarna af laten koelen( ben gaan grasmaaien) De takken eruit gepulkt en alles in de blender, kook overheen. Jampotten uitgekookt en. Voila...... Ready voor pasta, soep of andere tomaten basis. Heel klein beetje zout en peper Alleen de peper kwam niet uit moestuin . Hopelijk smaakt het. Thnx Jorieke.
 3. Super blij dat ze naar zo'n fijn huisje gaan en dat kan niet anders dan thuiskomen voelen voor de knorries. Zo is het cirkeltje rond. De oma (Coco) van deze kanjers komt bij Charly vandaan en de moeder van Coco was... Dikkie en jawel.....Dikkie komt van de veld(vee)varkens. Zwaai zwaai Billie &Turf ennuh gedraag jullie.
 4. Dit jaar wil ik weer appelcider gaan maken. Wie doet er mee? Wat hebben we nodig en hoe gaan we het doen. 😋ik ga me inlezen, doe je mee!
 5. Ik ben de eerste afhaker, slechte opkomst en wat er op was gekomen is verdwenen🧐😭
 6. Even een korte foto update. Ze groeien als kool. Mocht iemand van jullie nog interesse hebben in een biggetje voor een mooi vriendenprijsje dan laat maar weten. De verkoop blijf achter en voor de winter gaan de oudere naar de slacht maar kan ik er nog wel wat missen.
 7. De kefir is een blijvertje. Al heel wat variatie gemaakt zoals de kefir met aalbessensiroop en de kefir sinasappel of de kefir munt gember.
 8. Charly wat schrijf je toch weer leuk ❤️❤️. Hier in Twente zeggen ze. Neem een geit en je leert vloeken. Ben reuze benieuwd of dat opgaat😋. Mooie mannekes. Ik realiseer me dat ik nog nooit geit heb gegeten. Schaap wel en dat vind ik niet lekker. Mocht het smaken dan vind ik het een super alternatief. Veel succes en ik lees graag al je avonturen.
 9. Vandaag mijn eerste waterkefir, ik zeg ....super lekker. Voel me net een mini heksje, rommelen met pruttelende potjes🤣
 10. Sinds gisteren zijn op de blije hoeve 6 parelhoender kuikens komen wonen. Deze Oenies zijn de Ghostbusters onder de TEKENKILLERS en daarnaast uiteindelijk ook smaakvol op je bord. Nadeel is de herrie die ze kunnen maken ( zelfs de ratten schijnen er een blokje om voor te gaan). Wij zullen het meemaken. Heeft iemand van jullie ervaring/ tips met parelhoenders? Ik had eieren van 3 unieke kleurslagen. Maar ook hier zorgt de natuur voor verrassing of is er een indringerige naburige haan bezig geweest. Heb 3 kuikens die niet kleurvast zijn. Gelukkig heb ik ze niet voor de catwalk. Ze zijn kleiner las mijn kippekuikens, heb ze nu samen onder de lamp.
 11. Ik heb ze zit jaar voor het eerst naar Barchem gebracht een familie met mega broedmachine kunnen er honderden in. 30 tot 40 cent per ei en geen stroom en omkijken naar. Bevalt mij prima tot zo ver. Heb 3 Peking eenden op natuurbroed zitten, eens kijken wat dat brengt. Eind zomer gaan alle volwassenen op wintersport dan zijn ze 2 jaar misschien ook al te oud. Zo blijven wij lekker bezig.
 12. 25 eieren weggebracht waarvan er maar 6 bevrucht. Gisteren 6 kuikens opgehaald waarvan 1 met spreipootje de zwarte, jammer want die is 100 procent vleeskip. De rest is superieur dubbeldoel Hahaha gewoon schorriemorrie alles gaardje. Haan is vleeshaan ( de haan van Jorieke)de dames zijn vleeskip,legkip, orpingtons. Misschien te veel dames voor die goede Reus.. over paar dagen zijn de parelhoentjes uit. Ben benieuwd.
 13. Op verzoek hier weer biggiespamm. 16 stuiterballetje 🥰🥰
 14. Hij stond nog onaangebroken misschien wel bij de knorries beland 🥴🥴
 15. Zo, wat leuk om iedereen ( weer) te zien. Hoofd weer leeg en weer vol energie. Het meeste staat al in de moestuin tuin uitgeplant en volop bewatert Morgen de is het voedselbosrand aan de beurt. Super bedankt Joep & Jorieke Tot een volgende keer. En nu de beentjes in de lucht en wijntje drinken en nog even nagenieten.
×
×
 • Create New...