Jump to content

Nasuada

Members
 • Content Count

  2,131
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Overijssel

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Groeien lekker door. Super makkelijke beesten.
 2. Aaah wat gaaf, stiekem heel jaloers. Ik heb nog een hen maar bij een orpington haan lopen.
 3. 3 jaar geleden heb ik pionrozen ontving ik heel wat pionieren wit en rood/ roze een aantal heb ik toen geruild en op de tuintafel gezet. Zou best van mij kunnen zijn. Maar mijn geheugen is niet al te best.
 4. Het gaat super goed met de koetjes. De rode moeder is wat nerveus en overbezorgd. Ze verliest de kleine geen moment uit het oog. En loeid heel wat af bij elke stap die de kleine verzet. Wij hebben besloten om maar heel even te wachten met de oornummers want zodra wij een stap in de wei zetten raakt moeders over haar toeren. Laat haar maar even wennen.
 5. Nou hè... nu heb ik de aanschafprijs er weer uit:-). Goede investering.
 6. Jaaah Koeshi is ook bevallen Een hele vlotte avond bevalling van nog geen 2 uur. Ook hier hadden wij het geluk dat wij erbij waren. Verscholen in de keet met verrekijker hebben wij het van heel dichtbij meegemaakt wat mooi... Moeder is een overbezorgde moeke die haar vooral voor zichzelf wil houden, ze is niet zo gescharmeermeerd van bezoek in de buurt van haar kalf. Kan dus nog niet met zekerheid zeggen wat het is maar wij denken wederom een vaarskalf.
 7. Jorieke, de kippen kwamen uit dezelfde lichting van charly alleen via een ander kanaal. Bij mijn is gewoon iets niet goed gegaan, ik heb nog contact met nog 2 mensen die er mee willen fokken. En beide hadden ze eieren en beide hebben ze een eerste lichting in de broedmachine al zitten. Ik vermoed dat het te maken heeft met die enorme haan (6,5 kg schoon aan de haak). Die heeft de dames achteraf gezien te veel stress bezorgd.
 8. Nou was een kort avontuur. Geen ei. De haan was mega macho en ging te keer en ramptetapte er zo op los dat hij 2 kippen om het leven heeft gerampetamt. Een kip heb ik kunnen redden en heb ik bij de overige kippen ( orphingtons) gezet. Overige hanen stonden al apart. De eerste 2 hanen zijn geslacht. 6,5 kg en 4,5 kg. Wat een joekels.
 9. Deze dame was gereserveerd maar heeft een hardnekkig ontstoken pootje. Een antibiotica kuur en inmiddels 5 spuiten om de 48 uur verder heeft nog geen duidelijk effect. Heb besloten om haar zelf te houden ondanks dat de nieuwe eigenaar haar met behandelplan en al wilde nemen, ze bood zelfs aan om de dierenarts kosten te betalen. Lief maar ik hou haar zelf. De laatste 2 biggen vertrekken aankomende vrijdag. Dan gaan wij Chanel weer koppelen aan coco. Het is nog de vraag of chanelndrachtig is, zou nog tot eind mei kunnen.
 10. Haha nee niet Melken, ben nog niet helemaal ZEN met de koeien, ik kan ze nog niet lezen, dus heb nog veel respect voor ze. Maar wat een ervaring, wij genieten met volle teugen. Moeder en dochter maken het super goed
 11. Aardappels, stokbonen, alle dahlia's, tomaat, sla, spinazie, bloemkool, prei, andijvie gepland in kas, nu aantal naar buiten.
 12. Het is een meisje 🥰
 13. Morgen is het zo ver, word mijn eerste big opgehaald, altijd weer een momentje. Ik wil ze her liefst allemaal houden. Maar ja.... Zondag gaan de volgen de 2 weg. Nummer 4 murmur blijft bij ons.
 14. 18 blije Hoeve eitjes uitgekomen 💕

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...