Jump to content

Jack T

Members
 • Posts

  16
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hallo, Ik heb in mijn achtertuin een kleine helling met struiken en dacht eraan om een pad vrij te maken en mijn fruitbomen daar te plaatsen (tussen de struiken). De reden waarom ik de struiken niet helemaal wil verwijderen is omdat het anders heel kaal uitgaat zien, + dan hoef ik niet steeds onkruid weg te halen. Op de foto's heb ik het deel van de struiken gemarkeerd waar ik een pad zou willen aanmaken en de fruitboompjes zijn op de andere foto's te zien. Graag zou ik jullie advies willen horen en willen weten of het mogelijk is. Alvast erg bedankt! PS: Ik weet dat de leibomen niet goed zijn geleid en de entplaats zit onder de grond ipv boven.
 2. Ik ben ook op zoek naar de "beste" wortelras. Bedankt voor je lijstje @chowsven !
 3. @weknow Pater Stefaan wordt verkocht door https://www.planten-debock.be/. Toevallig heb ik vorige week daar een kriekenboom gekocht, "Neskora". Zowel Neskora als Pater Stefaan komen van de Noordkriek (volgens de uitleg van de kwekerij), PS zou monilla bestendig zijn, en Neskora zou ziekteresistent zijn (heeft mij niet kunnen vertellen tegen welke ziekte allemaal). Jammergenoeg heeft de kwekerij mij ookgeen extra info kunnen verschaffen over deze soorten en wat de verschillen tussen deze twee soorten zijn, heb dan maar voor de Neskora gekozen (in de hoop dat het breder ziekteresistent is).
 4. @Inloggevens kwijt Wat een hoop kennis... enorm bedankt voor het delen. Ik zal eens zeker Helmut Pirc checken. Is zijn werk toevallig naar Nederlands of Engels vertaald (of ken je toevallig een Engelstalige boek? Mijn Duits is jammergenoeg niet op niveau). @marcelru Nogmaals bedankt, ik heb met Thijs Banken voor volgend jaar afgesproken om een paar soorten te gaan proeven en dan de "juiste" soort te kiezen. (Superblij)
 5. @weknow Gelukzak!! Bedankt voor de verheldering, als leek was ik echt verdwaald. Ik hoop dat je de juiste soort hebt en dat je het volgend jaar kan proberen. @Mellie Van de onrijpe amandelen had ik gehoord (maar nog niet tegengekomen). Maar van de onrijpe abrikozen heb ik niet eerder gehoord. Zeer interessant, ik ga zeker eens bij de turkse winkel navraag doen naar "çağla". En anders wordt het een vakantietrip naar Turkije boeken Bedankt!!!
 6. @weknow Allereerst enorm bedankt voor je uitgebreide uitleg. Het tegenstrijdige is dat men over prunus cerasifera spreekt en dan een andere keer over prunus domestica subsp. Italica. Ik vind geen eenduidig antwoord, jammer genoeg kan ik geen Turks (anders had ik het wel in het turks opgezocht). Uitstekende tip om bij de Turkse mensen te kijken voor een stekje (tot nu toe alleen om de soort gevraagd, maar daar hadden ze geen idee van). Mocht ik ooit in het bezit komen van dat boom, dan zal ik je zeker een zakje met "can erik" opsturen Ze zijn zuur! @Inloggevens kwijt Oh, dat is een heel interessant punt! Ik dacht dat deze soort zelfbestuivend waren (ik herinner me vaag dat het 1 boom was in haar tuin). Bedankt, ik zal er zeker verder naar vragen!
 7. @marcelru en @Martijn Enorm bedankt voor jullie hulp!
 8. Hallo, Heel lang geleden had mijn buurvrouw een pruimenboom in haar tuin, ze plukte de onrijpe groene zure pruimen en deelde dat uit. Het was heel lekker (als je van zuur hield). In de turkse winkel zie ik ze weleens verschijnen onder de naam "can erik". Weet iemand waar ik zo'n boom kan kopen? Mvg,
 9. @weknow Inderdaad, het lijkt me beter om de kleinere formaat aubergines te kweken. Qua formaat is hansel zeker goed en zoals ik van jou hoor is de vruchtproductie ook prima. Ik zal deze ras en de violetta lunga 3 volgend jaar kweken dit wat betreft aubergines. Enorm bedankt!
 10. @woldistel Prachtige aubergine, bedankt voor de foto! Nu heb ik een heel goed beeld van de grootte. Ik zal zeker volgend jaar de violetta lunga 3 kweken. Heb je enige tips voor me? Ik wilde ze in potten van 35 liter doen, is dat te groot of kunnen er meerdere in 1 pot?
 11. Jack T

  Chinese yam

  Dat is veel ruimte voor maar 1 plant/wortel...
 12. Jack T

  Chinese yam

  Hallo, Ik heb van mijn buurvrouw een chinese yam plantje gekregen (1 maand oud). Alleen weet ik er heel weinig over kweken van die planten. In welke maat pot moet ik het verder kweken? De vrucht pas na 3j opgraven? Ik hoor graag jullie adviezen.
 13. @woldistel Als je me de afmetingen van de aubergines zou kunnen vertellen dan zou je me enorm blij mee maken:D (Als het niet te veel gevraagd is, zou je een foto kunnen tonen?) Alvast bedankt. @weknow Oh, ziet er goed uit. Ik zal hem op de lijst zetten, bedankt!
 14. Hallo! Ik zou graag volgend seizoen aubergines willen kweken. Ik ben opzoek naar slanke donkere auberginesrassen (5-6 cm diameter en lengte 15-30 cm en meer richting zwart qua kleur). Nu heb ik een aantal rassen gevonden, echter zijn de foto's moeilijk interpreteerbaar. De rassen waar ik aan zat te denken zijn: 1. Berenjena Larga Negra 2. Violetta lunga 2 3. Violetta lunga 3 4. Ping tung (niet echt donker... maar qua vorm ziet het er goed uit) Elke ervaring, advies en wijsheid is welkom Alvast heel erg bedankt!!
 15. Door de pot op te tillen weet je of het water nodig heeft of niet (bij zeer droge pot is het gewicht heel erg laag itt de grote pot), je kunt ook je vinger erin steken (2 vingerkootjes) en kijken of het vochtig is ofniet. Wat voor voeding geef je en hoe vaak?
×
×
 • Create New...