Jump to content

acpronk

Members
 • Posts

  1,391
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Boskoop

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. De laatste pepers en paprika's geplant, en stokken (eigenlijk tomatenspiralen, kon zo snel geen stokken vinden) geplaatst om aan te geven waar de rijen vijgen moeten komen. Tip voor volgend jaar: minder peper en paprika rassen zaaien, en rassen afwisselen, want ik heb nu toch al gauw 56 planten staan (exclusief dubbeltelling, want heb 2 zaadjes per vakje gezaaid, en bij pepers kun je die makkelijk laten staan).
 2. Die heb ik bij mij ook wel eens gezien.
 3. @Harrie Bours sorry, ik kan jou hierbij niet helpen. Ik sprak mijn tuinbuurman toevallig vandaag over ratten en woelmuizen. Hij zet zijn sla in de volle grond in een potje zonder bodem, zodat de woelmuizen, emelten en veenmollen niet bij de wortels kunnen. Want de afgelopen jaren verlies ik af en toe een slaplant of snijbiet aan woelmuizen die er wortels opeten, maar het blad niet. Of het ook bij koolsoorten helpt weet ik niet, want die hebben veel hardere wortels. Maar dat zegt een woelmuis uiteraard weinig, als ze ook aan mijn appelbomen knagen.
 4. @Arja heb je ze niet een beetje te onrijp geplukt? Zelfs het steeltje zit er nog aan. Bij rijpheid moeten ze makkelijk van de plant los komen, maar zelfs dan zijn ze nog zuur. Althans, bij mij.
 5. De nieuwe Canadese honingbes rassen dragen nog best veel, groeit sneller, heeft groter blad en de vruchten zijn groter. Probleem is alleen, de pluk is zo lastig. Ik kan niet aan alle bessen zitten voelen, en schudden is niet echt een optie vanwege de onderbegroeiing of anders moet ik er een zak oid onder leggen. Blauwe bessen rijpen ook niet gelijktijdig, maar daarvan zie je aan de kleur of die rijp is. Honingbessen moeten een beetje zacht worden. Erg lekker zijn ze (nog) niet.
 6. Zaterdag wat kruiden bij Zorgkwekerij Smaak in Hazerswoude Dorp besteld, vanochtend opgehaald: - citroenverbena - honingverbena - stevia - hyssop - bonenkruid - basilicum Siam queen - appelmunt - ananas munt - bananen munt - sinaasappel munt - pepermunt En gegeven: 6 rassen aardperen en een yakon. Ook afgesproken, na de oogst krijgen ze kleine zoete aardappels stekken van te trekken. Vanochtend in de moestuin een groot deel van de paprika en peper geplant. Moet nog even kijken waar de rest komt, maar ik denk dat ik al een plek weet maar ik ben nu weer thuis dus dat wordt over enkele dagen. Ook nog bedenken welke vijgen ik ga planten, heb niet genoeg ruimte. Klein handje honingbessen geoogst.
 7. Ja, voor nu is het gissen. We moeten het echt zien en voelen voor we er meer over kunnen zeggen. Of op z'n minst toch een betere foto.
 8. Ik heb vandaag slechts weinig gedaan. Tomaten geplant, eentje van @Lsjr33 had op de een of andere vage reden geen label (ijsstokje) meer. Gelukkig had ik na de mtfd aan haar doorgegeven welke ik van @fre3ke had gekregen, dus ik kon zo weer opzoeken welke het is. Zijn allemaal geen F1 toch? Voor de zaadwinning, zakje erom heen als er bloemknoppen komen, alleen de eerste tros. Leuk voor de biozadendoos. Verwacht alleen geen hele mooie zaden, ik ga ze uit de vrucht zo drogen, niet fermenteren, wassen, spoelen enzo. Oh, en de laatste voorgezaaide peulen uitgeplant. Morgen wordt weer flinke regen verwacht. En genoteerd waar de tomaten staan.
 9. Mineervliegen larven maken meestal gangen in plaats van op dezelfde plaats te blijven. Ik zat eerder aan een ander insect te denken, weet niet welke. Misschien heeft een wants ofzo een gaatje in het blad geprikt waardoor de toplaag van het blad los gaat laten.
 10. Volgens mij laat de opperlaag van het blad los. Wat daarvan de oorzaak is weet ik niet. Wel vaker gezien dat er een soort van blaasje in een blad komt. Kan door insecten komen. En inderdaad, snel opeten, want de nieuwe bladeren worden steeds kleiner.
 11. Nee, ik heb geen composthoop op de moestuin. Er is wel een gezamenlijke hoop. Die ligt naast mijn tuin met een pad ertussen, maar dat lijkt me niet zo handig. Eigen afval gebruik ik als mulch op de aarde. Houdt onkruidgroei wat tegen.
 12. De vijgen stekken van vorig jaar bekeken, en geconstateerd dat er maar 1 breba over is van de stuk of 6 die ik een maand eerder had gezien. De rest was verdroogd ofzo, zag er nog 2 uitgedroogde zitten. De overgebleve is een Kadota White. Maar goed, moet nog 60 vijgen planten in 20m²[emoji849]. Anders tussen de andere fruitbomen of weggeven. Ik heb nu wel een lijst gemaakt met alles wat ik heb. Later nieuwe lijst maken met wat ik waar geplant heb, doe ik met de hele tuin (qua fruitbomen en -struiken). Edit: net even de lijst in Excel erbij gepakt, en er waren toch wat fouten in. Sommige had ik er meer van en andere minder [emoji848]
 13. Ik denk niet dat dat takken van de onderstam zijn, die zien er echt anders uit, en hebben 7-9 blaadjes per bladsteel. Grote snoei doe ik maart/april, eind winter begin lente als de strenge vorst voorbij is. Uitgebloeide bloemen/takken op een 5-blad.
 14. Voorgekiemde erwten uitgeplant, ook wat zoete aardappels uitgeplant.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.