Jump to content

acpronk

Members
 • Posts

  1,724
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Boskoop

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. In de voorspelling had ik gezien dat het windkracht 5 zou worden. Niet echt storm, maar geeft zeker schade, vooral in de zomer als alles in het blad zit. En ik dacht dat het een zuidenwind was, vrijdagochtend west, in de middag zuid meen ik mij te herinneren.
 2. De peren zaten vast genoeg om de storm van afgelopen weekend te trotseren. Begonnen met de 30L kuipen klaar zetten en alvast 4 jonge zelf geënte appels (2 van vorig jaar en 2 van dit jaar) in de kuipen geplant. De rest moet binnenkort nog.
 3. Ik laat het komend weekend nog weten. Waarschijnlijk wel, want dochter is ingeschreven voor culturele workshops deze herfstvakantie.
 4. Ik plant ze wel tegelijkertijd. Maar dat is planten voor knoflook. Er is ook een topic om de bollen voor prei te planten, dat moet dan eerder. @Jorieke123 doet dat af en toe.
 5. Zouden deze dan van zonnebloem 'struikje' uit de biozadendoos zijn? Planten van 2,5 meter die goed vertakken. Zou ik dan eerder 'struik' noemen🤣 Ik heb denkbeeldige vakjes gemaakt, van links naar rechts gezaaid: - rood klein (van moestuin buurman) - velvet queen - geel (van de moestuin) - struikje - Turkse reus Rood klein en velvet queen waren opgekomen (rood klein was dit jaar niet rood maar geel gemuteerd, eigen zaad van vorig jaar), daarna leeg want niet opgekomen, en daarna dan blijkbaar struikje. Dus dan zou de Turkse reus niet zijn opgekomen (lees: per ongeluk weggeschoffeld of opgegeten door muizen of vogels). 🤣(deze smiley kan ik helaas niet weghalen op de telefoon op de mobiele website)
 6. acpronk

  Pompoen 2022

  @fre3ke oh ik dacht dat Kabocha een rasnaam was, maar het is dus een soortnaam en er zijn dus meerdere rassen zo te zien. Mijn pompoen heb ik nog niet gegeten, vrouw maakt altijd gerechten met pompoen klaar als ze zin heeft. Dus nog even afwachten. Zal in ieder geval melden dat ze die pompoen mag gebruiken.
 7. Ik haal ze wel uit de grond, want ik doe de knoflook niet 2 jaar achtereen op hetzelfde stuk grond. Even offtopic: hetzelfde stuk, dezelfde grond, maar hetzelfde of dezelfde stuk grond?
 8. Heeft jouw bonsai een naam gekregen? Je behandelt het wel als jouw kind zo te zien he.
 9. acpronk

  Pompoen 2022

  @Marinke ik weet niet of het volgend jaar weer georganiseerd wordt, dit was in het kader van Boskoop 800 jaar. Wellicht bij voldoende animo. Ik zal het in de gaten houden.
 10. acpronk

  Pompoen 2022

  Vandaag de wedstrijddag van de pompoen wedstrijd van het pompoenfestival, er zijn ook veel andere leuke dingen met pompoenen (voor kinderen) te doen, zoals pompoen ver gooien, pompoenen van omgekeerde bloempotten gooien, pompoenen met een oude fietsband (links en rechts zit het vast aan metalen buizen) door hangende hoepels proberen te slingeren, en nog wat meer. Bij de pompoen wedstrijd ging het niet om de zwaarste pompoen, maar om de omtrek van boven naar beneden. Er zaten ook heel langgerekt gevormde pompoenen tussen, maar de mijne was zeker niet de grootste of zwaarste. Ik was vanochtend bij een vriend, en die heeft een kabocha pompoen in de keuken liggen, schijnt dat die heel lekker zoet is en raadt het aan die te planten. Misschien ga ik dat wel doen, maar eerst wat info opzoeken.
 11. Wel kleine bakjes, bonen gaan er niet (veel) in. Toevoegen: tot welke groep de plant behoort (peil, blad, kool) i.v.m. teeltwisseling. Tenzij je Charles Dowding volgt, die doet al 8 jaar een test zonder teeltwisseling (gaat tot nu toe goed).
 12. De paprika's waar een beetje kleur aan zit zijn geoogst, alleen groene hangen er nog. De pepers heb ik wegens tijdgebrek niet kunnen oogsten. Verder geoogst: eerste peer Charneux en 2 van de 3 winterrietperen. Rest zat nog te vast, hopelijk vast genoeg voor de storm. En hoop druiven Einset Seedless. Een maiskolf (beter gezegd wat zaden op een kolf) en zonnebloempitten. @Mellie de Turkse reus is niet bedoeld voor menselijke consumptie? De zaden zijn zo klein.. we hebben wel 2 hamsters die er blij mee zijn.
 13. Of je kunt ze inmaken. Diana heeft verscheidene recepten, eentje was met sojasaus. Toevoeging: ze heeft ook een recept knoflookpasta.
 14. acpronk

  Pompoen 2022

  De pompoenen zijn geoogst met het oog op de wedstrijd komende zaterdag. Vandaag heb ik nog de auto ter beschikking, morgen niet. De oranje is 4,60kg en de kleurende 5,25kg.
 15. De 2 volgroeide pompoenen geoogst en het restant aan sojabonen. Oh ja, eerst een praatje gemaakt met een tuinbuurvrouw, ze was net terug uit UK. Dus vandaar maar weinig gedaan.
×
×
 • Create New...