Jump to content

acpronk

Members
 • Content Count

  340
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Boskoop

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Van de 3 soorten die ik 2018-2019 had (Morado, red touch en maxatawni), heeft Morado het tot het nieuwe knoflook seizoen volgehouden. Die had ik bio in de supermarkt gekocht. 2019-2020 2 soorten erbij, siberian en Korean red hot. Maar dat is dus nog vele maanden afwachten of ze wel zo lang bewaarbaar zijn. Dat is het lastige met knoflook, je moet een jaar vooruit plannen.
 2. Ik denk dat deze nog niet zo rijp genoeg was. De volgende doe ik wat later. Ze blijven w erg goed drijven, na zo'n 2 uur nog steeds, en krijg ze niet helemaal onder water.
 3. acpronk

  Appelwortel - Yakon

  @Mellie was eigenlijk een vraag... Gedroogd dus, bedankt!
 4. acpronk

  Tomaten Topic 2020

  Denk inderdaad naaktslak
 5. acpronk

  Appelwortel - Yakon

  Zat er vandaag nog aan te denken. Beste is net volgroeide bladeren oogsten, en kan zowel vers als gedroogd hè.
 6. Pellen of schillen? Anders kan ik dat met eentje proberen, de andere eerst drogen en dan pellen.
 7. Naar wat ik hier geleerd heb, kun je ze oogsten als de steel is verkurkt / ingedroogd. De pompoen kun je nu dus al oogsten, naar je kunt gerust enkele dagen wachten want het is mooi weer. Je kunt er alvast een oogsten als je al trek hebt.
 8. Ze zijn waarschijnlijk ook in Boskoop gearriveerd, was frambozen in de huistuin aan het oogsten, en vond het al vreemd dat vele al zacht waren terwijl ze er goed uitzagen. Afgelopen winter alle takken uitgegraven en in de moestuin geplant, deze planten die ik hier heb zijn uit de achtergebleven wortels gegroeid en geven de eerste oogst. De (eerste) oogst in de moestuin had geen probleem. Van de 24 vruchten die ik had geplukt, had 3/4 zeker aantasting waarbij ik de larven heb gezien. De andere heb ik uitgespoeld (en hier nog kleine larfjes gezien) en opgegeten. Ik heb de frambozen in een afgesloten bakje gedaan om te kijken of het de echte Suzuki is, maar eigenlijk twijfel ik niet. Heb dit nog nooit eerder gehad.
 9. Dat is toch een flinke hoeveelheid voor een stek? Als ik zoveel zou hebben, dan zou ik heel erg tevreden zijn. Meer dan 100 kilo. Wordt dan uitdelen, kan niet zo veel bewaren.
 10. Muntzaden heb ik nooit gezien, zijn erg klein. Je kunt het beste de wortelstokken, die kruipen over of door de grond, uitgraven en meenemen naar de nieuwe tuin.
 11. Roeier, ja klopt, nog niet alles stond toen helaas op de website. Heb vrijdag de site nogmaals gebrowsed, en wil nog 6 soorten plus OK toevoegen. Had daarna op zaterdag gebeld, maar is erg druk daar. Diverse soorten zijn inmiddels ook al uitverkocht.
 12. Ik zou voor optie 2 gaan, dan heb je langer fruit. Staat ook op diverse websites. Maar 2,5 meter is erg lang, kun je dan nog wel oogsten? Doet wel z'n naam eer aan, alhoewel het hoger is dan ik gelezen heb..
 13. Die 2 grote gisteren toch maar geplukt, en te drogen gehangen met zicht op de warme dagen. Ze zijn zo'n 35-40cm lang. De kleinste (niet op de foto) begon al te rotten, en deze kleine moet ik nog even zien.
 14. Mooie bittermeloen, was eigenlijk al woensdag nog groen geplukt omdat de oranje begonnen te rotten (waarschijnlijk te nat geweest).
 15. Gefeliciteerd met de nieuwe kas. Als ik een kas heb, dan doe ik denk ik niet de tomaten in de kas, daar is het in de zomer te warm heb ik gehoord. Paprika en peper, althans de blokpaprika's, doe ik wel in de kas. Maar ligt er ook net aan hoeveel ruimte je hebt, en waar je woont. Waar roeier zit (Friesland) is het te koud voor tomaten buiten.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...