Jump to content

acpronk

Members
 • Content Count

  141
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Boskoop

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dat zijn eitjes van dopluizen. Zo veel mogelijk weghalen als je ze ziet.
 2. [email protected] h Denk dat het inderdaad de Japanese Pickling is, tenminste dat is de dunste bij Diana. Ik had ze een keer gezien, en dacht dat ze wel wat dunner waren. Zal er een paar in een emmer in de tuin zetten, een paar in de volle grond in de tuin, enkele in volle grond in de moestuin, en wat uitdelen aan collega moestuinders van onze vereniging.
 3. Van de bonen is wel slakkenvraat, waarschijnlijk vliegende slakken. Die foto van de radijsjes is niet helemaal scherp, niet goed te zien.
 4. Gisteren van de tante van mijn vrouw aubergine zaailingen gekregen, die had ze weer van een vriendin. Het zijn van die langwerpige, hele dunne. Nog grote kans op vrucht in de buitenteelt?
 5. Afleggen betekent dat de sterkste overwint, de rest kwijnt dan weg of gaat in het ergste geval dood. Over de honingbes kan @Fruitige Esther je alles vertellen, en die kun je bij eetbaargoed.nl kopen. Maar op het kaartje staat niet welke variëteit je hebt, en bloeitijden variëren per variëteit. Bloeitijden moeten overlappen wil je succesvolle bestuiving krijgen.
 6. Misschien een tip, maar Nikitovka in Polen verkoopt veel heirloom zaden. Heb er vorige week besteld, en verwacht het volgende week binnen te krijgen. Kan dus nog niks zeggen, maar is niet duur.
 7. Ze kunnen makkelijk over de grond kruipen, dat gaan die van mij ook doen. Tevens heb ik gezien, van de 3 soorten die ik heb, dat de Vera en Erato White makkelijk wortels maken als de takken op de aarde liggen (mits de grond voldoende vochtig is). Dit zal ongetwijfeld forsere planten opleveren, maar ik weet niet of het ook invloed heeft op de oogst. Maar laten klimmen zorgt ervoor dat je per oppervlakte meerdere planten kunt zetten.
 8. Tuingaas is nu in de aanbieding bij Karwei, Dee week -20%. Gebruik het zelf ook, althans ben ermee bezig iets te maken
 9. Ik heb dit jaar voor het eerst sjalotten en in 2 batches in de grond gezet. Als ik me goed herinner de eerste in maart en de tweede begin april. Beide beginnen ook gele bladuiteindes te krijgen.
 10. acpronk

  Mais

  Zelfde zaad, zelfde potgrond, maar in de aparte zakjes een kiempercentage van 11/12 en samen gezaaid nog niet eens de helft. En grootte ook behoorlijk anders. Ze stonden de hele tijd op zolder, voor het raam aan de oostkant. Vanaf vandaag in de tuin, niet op de tafel maar ergens beschut op de grond
 11. Chayote, vijgenbladpompoen en flespompoen buiten uitgeplant
 12. Vandaag eindelijk de zoete aardappels geplant. Stekken 29 Tainung 65, 14 Erato White, 18 Vera en 2 van de AH van vorig jaar. Plus de moederknollen, waarvan ik nog makkelijk 10 stekken kan nemen. Eentje had al verdikking, een Vera.
 13. Ik had onlangs trouwens nog een tweede knoflook bol met 2 groeipunten, smaakte goed. Ook eigen oogst, maar ras ben ik vergeten. Dacht Morado.
 14. Het lijkt op citroen of mandarijn. Die komen met 1, 2 of 4 naar boven. Begin lijkt er ook erg op.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...