Jump to content

acpronk

Members
 • Content Count

  545
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Boskoop

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. acpronk

  Appelwortel - Yakon

  Mijn ervaringen over yacon stekken tot nu toe. De stekken moet je afdekken met een plastic zak of iets dergelijks. Gestekt zonder zak ging rond de 90% dood, afgedekt tegen vochtverlies ben ik er maar 1 kwijtgeraakt, van de 6. En dan heb ik nog ongeveer 10 stekken van de stekken gemaakt, in 3 potten. Die gaan ook allemaal goed. De broedknollen van vorig jaar had ik opgepot, maar hebben helaas redelijk tot erge schade opgelopen afgelopen vorstperiode.
 2. @redzebra is er iets mis gegaan? Je post 2 keer hetzelfde bericht, alleen dan 4 dagen later
 3. Kun je er eigenlijk geen thermostaat tussen zetten? Eentje die aangaat als de temperatuur tot een ingestelde temperatuur daalt, en uit gaat op een ingestelde hogere temperatuur. Dan blijft de temperatuur tussen 2 bepaalde waarden zitten.
 4. 38 graden is dan ook wel een beetje erg overdreven hè. Bij mij staan ze rond de 24 graden, en dat gaat goed. Ik gebruikte oude grond van vorig jaar (deels oude potgrond gemengd met wat compost en aarde uit de tuin), niet echt aanbevelenswaardig omdat er slakken eitjes in zaten[emoji52] Volgende batch wordt gekochte compost vermengd met ongeopende zakken potgrond van 9 maanden geleden (die vol met water en wormen zit).
 5. Ja, dat dacht ik al. Maar misschien voor liefhebbers uit de buurt.
 6. Onze vereniging heeft 2 complexen, op die ene waar ik zit is nu nog een tuintje vrij (vanmiddag melding op de Facebook pagina gelezen), en het andere complex is vol. We zitten in Boskoop.
 7. Niet echt binnenkort, pas over 4 weken is het Pasen.
 8. Maart is zeker een goede maand, daarom laat ik ze ook half maart bezorgen (en april heb ik geen tijd...) Mei is dan weer te laat voor frigo planten, dan heb je te veel overlap tussen de junidragers en doordragers.
 9. Als je genoeg voeding en water geeft, dan kunnen 6 planten per bak ook. Daar is een speciaal topic voor, iets van aardbeien in bato bakken (zit nu in tapatalk, kan dus even niet opzoeken, maar je kunt de zoekfunctie gebruiken). Een extra laag zou ik niet doen. Dan heb je te weinig licht en ruimte.
 10. @Mellie nee joh, was als grapje bedoeld. Maar emoji laat grof taalgebruik zien.
 11. Gisteren en vandaag alle onderstammen op kale wortel opgepot. Sommigen kregen alweer nieuwe wortels. Ik gebruik tapatalk en zie de emoji's wel, maar kan me voorstellen dat ze gecensureerd worden want hele nette emoji's zijn het niet... (Lees: grof taalgebruik)
 12. De Spaanse peper van de supermarkt is ook goed te eten. Alleen vorig jaar gemerkt dat ze niet allemaal even pittig zijn
 13. De laatste kruiwagens compost naar mijn tuintje gebracht, bleken het er toch nog 9 te zijn..
 14. 3 kuub compost geleverd gekregen, en met een kruiwagen naar mijn tuintje gebracht, althans geprobeerd want ik ben nog niet klaar. Was denk ik een kleine 5 uur bezig. Mijn tuintje ligt helemaal achterin het complex, wat meer dan 100 meter lopen elke keer. Mijn polsbandje zegt dat ik al meer dan 18.000 stappen heb gezet.
 15. Je zou het bij aatreeshop.nl kunnen proberen. Op hun website hebben ze die peer op Kwee A en op zaailing. Ze verkopen ook losse meidoorn onderstammen, dus wellicht ook die peer op meidoorn.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...