Jump to content

acpronk

Members
 • Content Count

  619
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Boskoop

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik heb ze nog maar net 2,5 weken in P9 zitten. Ik ga er vooralsnog al wel van uit dat ze wortels hebben, maar zal ze nog onder twijfelachtig zetten als ik mijn lijst ook maak. Dat wordt morgen of anders in het weekend.
 2. Dat is een behoorlijke lijst! Als al mijn stekken aanslaan dan kom ik uit op ongeveer 30 soorten, plus max 9 onbekende (daarvan is er een MddS en een BT, welke weet ik niet, had ze geruild met iemand in de buurt). Als je stekken binnen krijgt, en ze groeien, daarna stopt de groei, en dan gaan ze weer verder groeien, mag ik er dan van uit gaan dat ze wortel hebben geschoten? De laatste batch had ik grotendeels in zwarte potjes gedaan (meeste P9 vierkant), die doorzichtige plastic bekertjes vind ik eigenlijk een beetje te klein.
 3. Nog een kleine tip, de blauwe bes meer ruimte geven. Nu krijgt elk struikje maar 60*45cm. Dat is (op termijn) wel heel krapjes. De braam moet je ook naar achter geleiden, want die wordt erg lang. De tomaten groeien ook naar boven.
 4. Het zou leuk zijn als je langs zou komen.[emoji4] Verdere afspraken maken we via PB.
 5. acpronk

  Bewateren

  In plaats van een computer kun je toch ook een klokschakelaar gebruiken? Tenminste, als je op een bepaalde tijd wil bewateren. Als je een sensor gebruikt, dan heb je wel een computer nodig.
 6. acpronk

  Pawpaw

  Ik heb ze ook vorig jaar aangeplant, hier ook nog geen bloemen. Ik dacht een week geleden voor het laatst wezen kijken, maar ze lopen erg traag uit.
 7. acpronk

  Permacultuur

  Ik zelf niet, maar Frank Anrijs van Yggdrasil in België wel. Daar kun je ook op zijn nieuwsbrief abonneren, en voor informatie zijn website raadplegen.
 8. Deze 3 zijn ook mooi. Ik zal later eens op zijn Facebook pagina kijken. Trouwens, die laatste foto is in het Thais. Jij hebt toch geen Thaise achtergrond? De vrouw van Nikky is Thaise, zou de vrouw van Lorusso ook Thaise zijn? Of hoe kom je aan die foto? Edit: van Annie Tarotfig neem ik aan? Off topic: @Mellie jij gebruikt ook tapatalk, kun jij wel foto's zien? Ik zie alleen van die grijze vlakken. Moet naar de browser toe om de foto's te zien. Heel soms zie ik er toch een enkele in tapatalk...
 9. @Flup ik kan niet heel veel info over die variëteiten vinden. Schijnt dat Lorusso ook veel variëteiten een naamswijziging gegeven heeft... Maar ben wel geïnteresseerd in stekken van de Amore en arany mez (honingvijg). Het is zeker al te laat voor stekhout hè? Jammer dat je zo ver weg woont, ik woon in Zuid-Holland..
 10. Die van mij zijn gelukkig wel allemaal paars. Iets van 10 plantjes uit denk ik 15 zaden.
 11. Nikki is best wel bekend. Maar niet alles wat hij heeft is goud, schijnt dat een deel van zijn collectie gewoon een andere vijg met een andere naam is. De eerste 3 van hem die op mijn lijst staan zijn wel echt van hem, van de Fragola Nera heb ik nog niet genoeg informatie. Sowieso kun je van veel van zijn soorten weinig info vinden. Qua grond heb ik onlangs wat gelezen: perliet, dennenschors, potgrond, compost, kokos. Let er op dat het vooral luchtig is.
 12. De Bulgaarse site heeft een mooie collectie, niet heel groot, 36 stuks maar wel goedkoop. Alleen niks op voorraad. Heeft ook veel andere dingen dan vijgen. Momenteel bestaat mijn wensenlijst uit enkele uit de collectie van Nikky: Zaffiro, Dolce Calderai, Boreale en Fragola Nero. En wil nog de Improved Celeste en M10 en Longue d'Aout en Long Yellow. Op voorwaarde dat al mijn huidige stekken aanslaan en de nieuwe stekken niet ook onder een invasie van rouwvarenmuggen ten onder gaat.
 13. Ik wilde jullie dit plaatje niet onthouden, vijgen hebben veel verschillende smaken, dus voor ieder is er wel wat. Komt van deze website: https://mountainfigs.net/2017/03/13/early-figs-by-flavor-skin-pulp-color/ Kunnen jullie het nog aanvullen?
 14. Kun je via pb jouw emailadres doorgeven?
 15. Qua planten niet, tenminste Vreeken en fruitbomen.net hebben/hadden een stuk of 15 soorten. Maar als je stekken wilt (net te laat voor winterstekken), dan is de keuze reuze. Ik ken iemand in Denemarken die heeft ongeveer 500 soorten, maar die ruilt alleen. En van iemand in Portugal heb ik enkele weken geleden een paar stekken gekocht, die heeft er ook meer dan 500 soorten. Lijst kan ik doorsturen. Wel redelijk duur, maar kwaliteit is goed (heb ze net 14 dagen binnen).

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...