Jump to content

acpronk

Members
 • Posts

  1,029
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Boskoop

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Gisteren wegens corona voor het eerst in 2 weken naar de moestuin geweest, nog vrijwel niets te zien. Een enkele soort had al wel wat boven de grond, max een paar cm.
 2. Zo uit mijn hoofd is mijn Nijisseiki (van Houweling) ook lichtgeel, en oogst was zo rond augustus/september.
 3. Het kan nog steeds, vorig jaar deed ik het in de tweede helft van december. Theoretisch kan begin lente ook, alleen worden de bollen niet meer zo dik.
 4. WillemGN heeft het in zijn verhaal over deze peper: Piper guineense https://en.m.wikipedia.org/wiki/Piper_guineense Net als de 'normale' P. Nigrum moet de plant waarschijnlijk warm worden gehouden, minimale temperatuur voor P. Nigrum is +12 graden had ik gelezen.
 5. Ik heb de kerstboom nog niet opgezet, maar verwacht m wel met kerst (liever iets daarvoor), ook mooi verjaardagscadeau [emoji4]
 6. Ik had vrijdagavond ook al besteld, meest bloemen inderdaad. En 3 tomaat, een paprika en ananaskers uit mijn hoofd.
 7. Ze maken eerst wortels aan, en daarna pas het loof. Wanneer het loof precies komt, dat durf ik niet te zeggen. Hangt ook af van temperatuur e.d. Maar als je nu nog geen wortels hebt, dan zou ik me pas zorgen maken. De mijne staan er nog geen 2 weken, en heb nog niet gekeken. Heeft geen haast, laat ze maar lekker rustig aan doen.
 8. Ik heb ongeveer 2/3 van de 30 in september gepote bolletjes gevonden. Eentje was rot. De buitenste schil was in die 2 maanden wat zachter geworden. De binnenste was nog keihard. Grotendeels allemaal van het binnenste schilletje ontdaan, 2 waren glazig, bijna doorzichtig, dus denk ik ook bijna tot. Geen enkele wortelvorming. Ik denk dat ze na het rooien meteen weer geplant moeten worden, zonder uit te laten drogen. Anders worden de schilletjes hard.
 9. Ja. Ik weet het. Wilde het alleen even delen[emoji13] Ik zal later nog in het record topic zoeken naar de grootste, op tapatalk geef ik het 0% kans dat ik het kan vinden. Ik heb er nu nog 2 staan, eentje van normaal formaat, en een mini die was inieminie op 30 september. Uiteraard doe ik mee met de komkommer wedstrijd, hopelijk blijven ze wel langer dan een half seizoen in leven. Had daarentegen wel een mooie oogst.
 10. Ik heb ze denk ik in juli geoogst, dus dan lagen ze toch al 2 maanden te drogen. Die ik deze maand heb gepoot, dan al 4 maanden.
 11. Oeh, dan moet ik die van september weer opgraven. Die zitten in een aparte bak. Die van 1,5 week geleden zit tussen de grote tenen, dat is lastiger.
 12. Als de wedstrijd nou tot het einde van het jaar ging...
 13. Moet het schilletje er per se af voor een snelle wortelvorming? Want ik heb ze gewoon met schil gepoot..[emoji15] en de eerste van september nog geen spoor van gezien.
 14. Als het nog een maandje of 2 wat warmer en zonniger wordt, dan kan ik misschien nog 4 honingbessen oogsten. Strawberry Sensation.
 15. Vandaag de rest van de yacon geoogst. Dimi (witte, licht gekleurde schil) weinig opbrengst. Morado (rode schil) deed het een stuk beter. Vrijwel geen last van het vroege stekken, slechts een plant had in elkaar gedraaide wortels.
×
×
 • Create New...