Jump to content

acpronk

Members
 • Posts

  1,949
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Boskoop

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. acpronk

  Pepers 2023

  Of lemon drop?[emoji38] Thanks. Voorlopig ziet de overwinterende plant er nog goed uit, groei is er wel een beetje uit maar dat geeft niet.
 2. Zouden ze kruisen met de Pronk's Pride, de half gestekelde groene versie? Die van mij had (afgelopen jaar) weinig oogst, maar was een latertje van tante. Die van tante gaven wel mooie oogst. Ik ben er nog niet helemaal uit over de standplaats, ik denk veel zon maar uit de wind. Eerste jaar volle zon uit de wind, grote oogst. Tweede jaar volle zon maar ook vol in de wind, planten kapot gewaaid (kan ook toeval zijn), en geen oogst (2 stuks op 6 planten). Derde jaar plant basis halfschaduw (hogerop wel zon), weinig vertakkingen dus weinig oogst.
 3. acpronk

  Pepers 2023

  @redzebra fijn dat mijn bijdragen gewaardeerd worden. Ik noemde je op de MTFD afgelopen april de tomatenman omdat ik dacht dat je (toen) alleen met tomaten bezig was. Binnen enkele jaren zul je veel over vijgen van me horen, ik heb (overigens samen met @Lsjr33 ) het vijgenvirus te pakken, en sinds 2 jaar heb ik al 60+ verschillende rassen om te testen. Ik ben niet aan het wanhopen wat de lemon drop betreft, mochten de zaden toch niet opkomen en de plant het niet overleven, dan kan ik alsnog zaad via de biozadendoos of via een andere weg vergaren. Maar ik heb deze nog niet gegeten, is voor de verwerking. Dacht dat @Mellie zei het beste in de sweet chili? Ik heb nu waarschijnlijk genoeg potjes, en vanaf over enkele dagen voldoende tijd, dus dan kan ik met de verwerking van de chili oil, sweet chili en sambal beginnen.
 4. acpronk

  Pepers 2023

  Straks ben je niet meer de tomatenman maar de peperman. Mijn lemon drop doet ook niets, 4 van de 4 nog niet. 1 januari gezaaid. Helaas wel laatste zaadjes, maar ik heb nog wel een plant van vorig jaar over gehouden.
 5. Die hele plakstrips werken niet 100%, maar wel goed. Er gaan er altijd wel een aantal op zitten, waardoor het aantal eitjes (en dus larfjes) minder is.
 6. Hoe meer kreukels, dus hoe minder rond, hoe zoeter. Althans bij mais, ik neem aan dat dat ook zo werkt bij erwten.
 7. Pagina 112. Repels pests staat daar. Vijgen hebben voor zover ik weet alleen last van de motten en loquat van niets? Iemand meer informatie?
 8. Thuis, zeker niet in de tuin. Enkele vijgen die ik al een beetje had voorgetrokken en waarvan bij de meeste de knoppen beginnen te zwellen (en enkele breba aanwezig zijn), een paar enten op gezet. Heel anders dan steenfruit of pitfruit, het hout is zacht en hol van binnen.
 9. acpronk

  Pepers 2023

  Onrijp wel, maar rijp is deze gewoon rood. Volgens de foto's. Ik heb de purple fish van Diana pas gekocht, en dit jaar gezaaid. De zaailingen zijn trouwens gewoon groen, op eentje na die een paarse gloed heeft.
 10. De bovenste 2 zijn misschien een week geleden opgepot, de andere 3 denk ik een week daarvoor. Maar ik had ze in een plastic zak bewaard, zodat de wortels niet uitdroogden.
 11. Botrytis. Grijpt razendsnel om zich heen, groeit goed onder vochtige omstandigheden.
 12. Klopt, en die wortel is geen wortel maar een stengel. Wortels kunnen niet in een droge omgeving groeien, als je die in een plastic zak zou doen dan komen er wel wortels aan, of meteen oppotten kan ook. Groeit wel snel, ik plaats straks een foto in het topic van mijn planten.
 13. @MSDG Ik zit ook op klei met hoge grondwaterstand, maar hier gaan ze ook als een speer, althans sommige rassen. Meter hoog na 2 jaar voor de moderne Canadese rassen.
 14. Een uitgaansverbod geldt toch alleen 's avonds? Kan Lie niet naar buiten? Een serre is in Belgiƫ een kas (dus voor planten), maar in Nederland is een serre een glazen aanbouw aan het huis wat als extra huiskamer wordt gebruikt. Maar daar is het lekker licht, en kan ik vast ook wel wat planten kwijt.
 15. 6* yakon Morado en 6* krachai opgepot. Die had ik in november gerooid en in de schuur gelegd. Maar vanwege de kou in december in huis gehaald, en die begonnen al wat uit te lopen. Die staan nu voor het raamkozijn iets koeler. Moet echt nodig een groter huis (lees: meer vensterbank ruimte) of een serre (geen Belgische kas, maar Nederlands ding) hebben...
×
×
 • Create New...