Jump to content

Kleintje75

Members
 • Posts

  106
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Zeeland
 1. Ik heb het met m'n pompoen, slechts 1 vrucht, en m'n watermeloen, ook 1 vrucht, slechts een paar vrouwelijke bloemen gehad. Denk dat t een pechvol toeval is dit jaar. Courgette juist in overvloed bij mij.
 2. Heb ik ook... volgens mij zijn vliegen dol op tunnelserres.... Kan weinig kwaad volgens mij hoor.... heb wel iedere dag als t droog is de deur open staan, hou t zo droog mogelijk voor je planten!
 3. probeer t nu wel bij te houden met schoffelen, maar het is haast niet te doen.... De paden die maai ik tegenwoordig, ben er wel klaar mee haha Verder karton... aardappels zijn er uit, karton er op. Mijn kolen zijn er uit, karton er op... van t weekend uien en knoflook rooien, hup karton er op.... Ben een tuinder met weinig tijd, slechte combi, maar kan geen uren wieden iedere week.
 4. Hoe is t nu met die plant? Ik denk dat t gewoon goed komt hoor, tomaten zijn net onkruid is mijn ervaring. Kun je weinig aan verpesten.
 5. Hoi! Je gaat zo blij worden met deze tuin... Ik wilde ook graag een moestuintje, bleek er deze winter 1 kavel vrij te zijn, 140m2 veel groter dan ik in gedachten had, toch heb ik het aangenomen. Mijn ervaring tot nu toe: ONKRUID en onkruid, en wat onkruid! Jarenlang gespit en gefreest daar door de oude voorganger, lijkt wel een voetbalveld als ik een week niet ben geweest. Maar het komt goed. Ik ga NIET spitten, ben al volop karton aan het verzamelen, dit najaar gratis compost er bovenop. Deze winter zet ik een tweedehands kasje, ik wil wat fruitbomen.... voor volgend jaar haast ruimte tekort. Moet nog een adresje zoeken voor gratis houtsnippers. Dus mijn tip: maak plannen, verzamel karton, begin alvast met zaden ruilen/verzamelen, en voor je het weet heb je volgend jaar een prachtige moestuin met weinig werk en beheersbare kosten.
 6. Slakken zou je verwachten aan de onderste bladeren niet aan de bovenste. En ik heb nog geen slak kunnen ontdekken én er ligt al een week een soort Deltawerken aan slakkenkorrels in m'n kas....... Zonder resultaat!
 7. In m'n kasje heb ik tomaten, pepers, paprika, meloen en komkommer staan. ALLES wordt aangevreten, tomaten het minste, heb overal slakkenkorrels gestrooid maar geen resultaat, ik kan ook nergens n beestje vinden. Ik pluis t blad na, de emmers en potten waar ik in kweek... Ik zie niks of niemand maar m'n bladeren zien er niet uit!! Wie of wat is de dader en hoe los ik het op??
 8. Afgelopen winter heb ik een opal halfstam geplant. Uiteraard zitten hier nog geen vruchttakken aan, en komt er nu goed blad aan. Ooit heb ik een afbeelding gezien van de groei van een fruitboom, dus eerste jaar blad aan de geseltakken, 2e jaar?? Kortom, ik zoek een soort overzicht van wat er per jaar gaat gebeuren met dat boompje nu, qua ontwikkeling, en wanneer er vruchten aan kunnen komen etc.
 9. Een winkel voor wat?? die strips, ik denk in de betere bouwmarkt. Zag ze in ieder geval online al! zoek op afsluitprofiel tegels of zo....
 10. staan ze wel warm genoeg? Mijn 2 soorten kiemden binnen een dag of 4/5
 11. TOP! vwat een super antwoord!!! Dit is echt te gek man, ga ik zeker maken, thanks
 12. Is er een mogelijkheid om het water van een foliekas op te vangen? Heb zo een kasje besteld Vind het zo een zonde dat alles ongebruikt de grond in loopt.
 13. 2e keer uitgesteld ja. Originele datum was eind maart!! Helaas geannuleerd, wil niet wachten tot half mei en dan misschien alsnog misgrijpen Blijkbaar zat t niet in deze container en komt de volgende pas over n maand. Annuleren was geen probleem en als t goed is krijg in m'n centjes netjes terug. Voor nu op zoek naar n alternatief. Denk aan n goedkoop foliekasje voor dit jaar en van de winter op marktplaats n grote, glazen, echte ergens vandaan halen.....
 14. Pfffff ik zie op de site dat het opeens veranderd is in begin mei!!!! Ik overweeg sterk om de boel maar te annuleren en iets anders te zoeken.... zo jammer dit!!! tuinpaleis.nl....Meer dan 6 weken vertraging, jullie maken er een potje van!
×
×
 • Create New...