Jump to content

Moestuinertje

Members
 • Posts

  32
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Tolkamer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Om even terug te komen op het onderwerp: Monty Don gebruikt zelf compost op basis van coir (kokosvezels). Stel we zouden massaal overstappen op kokosvezels, is dat dan niet een aanmoediging om een monocultuur te starten in andere landen om kokosvezels te produceren? Is dat goed of slecht? Ik denk dat er nog veel discussie hierover zal zijn. Wat wel belangrijk is dat we moeten stoppen met turf/veen in compost. Veengebieden houden heel veel co2 vast (zie recente documentaires met David Attenborough op Netflix). Die moeten we niet in de atmosfeer willen hebben.
 2. We zijn onbewust kathedralen aan het verwoesten omdat we het puin willen gebruiken zei Monty Don, de Britse tuin held. https://www.parool.nl/columns-opinie/opinie-potgrond-is-een-zak-vol-vermijdbare-ellende~ba62bf20/
 3. Splinternieuwe polycarbonaat platen in doos van 121cm x 60,5cm x 4mm te koop voor de tuinkas of andere toepassingen. Actieprijs: €12 per plaat Op marktplaats.nl: Advertentie pagina.
 4. Er is een nieuwe voorraad binnen voor de geïnteresseerden.
 5. Ik probeer een doorstromende voorraad aan te houden. Dus niet te veel of te weinig platen. Soms heb ik er 6 en soms 30 of meer. Dus het verschilt per keer. Contacteer mij via marktplaats als u platen wilt hebben. Dan kijk ik wat ik voor u kan doen en overleg ik met u of ik het aantal platen heb dat u nodig heeft op dat moment. Meestal heeft u ze de volgende werkdag in huis (in het geval van opsturen). Soms kan het een dag of 2 langer duren, maar dat overleg ik van te voren. U krijgt van mij ook gelijk de track & trace code na verzending. Verder kunt U de veilige betaalmethode van marktplaats gebruiken voor extra zekerheid (0.40 euro extra).
 6. Dag mede tuinders, Afgelopen storm waren een deel van mij polycarbonaat platen van mij kas eruit gevlogen en kapot gegaan. Ik heb er lang mee gewacht om nieuwe platen te kopen. Het seizoen begint net pas. Het zijn toch redelijk dure platen als je het in de winkel wilt kopen. Op marktplaats bied ik van die platen voor 11 euro per plaat aan. Een paar reserve in de schuur is niet mis! Volgens mij hebben er mensen met zo'n kas er wel wat aan. De advertentie: https://link.marktplaats.nl/m1282343420
 7. Met deze kassen moet er standaard extra verstevigd worden. Helemaal als het in een open veld staat. Voor een open veld zou ik zo'n kas ook niet kopen. Te fragiel daarvoor. Ik denk dat houten latten de beste oplossing is, zoals op de foto's van de vorige pagina. Het liefst 2 latjes per paneel. En de daken ook. Dan kan het veel beter tegen een stootje.
 8. Zo heb ik het nu verstevigd. Alleen de zijkanten zijn gedaan. Ik had ergens gelezen dat als de zijkanten erin blijven, dan worden de daken niet eruit geblazen. Het hout heb ik bij een plaatselijke kringloop/houtsloop gehaald. Voor een euro mocht ik een bedden ledikant meenemen die met linnen aan elkaar vastzat. Met de elektrische zaag op maat gezaagd en alles zit vast op de platen. Het aluminium frame houdt het op plaats.
 9. @Elizabet Hartverscheurend! Ik zou toch bij de verzekering proberen om het te laten vergoeden. Bij mij viel de schade enigszins mee. Ik heb het nu extra verstevigd met houten latten. Ik wil er nog een foto van maken en hier delen (als ik het niet vergeet).
 10. Bij mijn 'Deuba' kas ging het ook niet geweldig. Veel platen eruit gesprongen. En een klein scheurtje aan de frame. Maar gelukkig kon ik het weer goed in elkaar zetten. Dus valt het mee met de schade. Nu wil ik het verstevigen met houten latjes. Per plaat wil ik 2 latjes gebruiken. Die houden de platen er wel in naar mijn mening. De foto's na de storm:
 11. Ik heb zelf een aantal mandarijn pitten ontkiemt en dacht een mooi boompje uit op te kweken waar ik later lekker mandarijntjes van kon eten. Nu ben ik erachter gekomen dat mandarijn boompjes vaak geënt worden, zodat je mooie bloemen en eetbare vruchten krijgt. Anders kan het zijn dat er geen vruchten of oneetbare vruchten komen. Dit wetende vroeg ik mij af of er iemand een citroenstekje en/of mandarijnstekje heeft voor mij waaraan (uiteindelijk) mooie eetbare vruchten groeien?
 12. @frankberg60 Die rekjes zijn van mijn oude Lidl kas. Ik heb vaak advies gekregen om de platen te kitten, ook van de verkoper zelf. Dus ik zal aan de slag moeten binnenkort. Haha. Met welke kit kan ik het doen? Zijn ze allemaal geschikt? @AnnekeW Welke kas heb je besteld? Succes met bouwen! Tip van mij: Kijk eerst goed naar de opbouwfilmpjes. Ik moest zelf een aantal keer een stapje terug doen in het bouwproces.
 13. Gisteren alle platen gemonteerd en mijn oude Lidl kas afgebroken. De fundering moet ik nog maken en daarna de kas erop monteren. Ik moet wel gaatjes boren aan de zijkanten van de kas. Die zijn niet voorgeboord. De plantjes van mijn oude kas moesten in mijn nieuwe kas en daar een aantal foto's van gemaakt. Wat een ruimte en wat genoot ik ervan! Echt een heerlijk gevoel! Dit moest ik eerder doen. Mensen die een kas willen, gelijk doen! Twijfel niet. Het is het echt waard. De foto's :
×
×
 • Create New...