Jump to content

adelheid

Members
 • Posts

  35
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Lisse
 • OCCUPATION
  nvt
 1. Hoi Jorieke, Wat een mooie plaatjes van die roze zwammen, op het eerste plaatje dacht ik "wat is dat nou voor schimmel" maar... Op de volgende foto zie ik duidelijk dat het al echte stoeltjes zijn. Prachtig. Hoop ze weer te zien voordat ze opgegeten worden, Jammer van de groene schimmel. Bij mij heb ik meerdere potten (bijna vol) op de composthoop gegooid, ook groene schimmel. Nou ja, heb nog 1 potje die is net opgezet. Succes met kweken.
 2. Hoi Mellie, Wat een joekels waren dat zeg. Lijkt wel toveren. Je zegt "schimmel er af en vervolgens weer in een bak water gezet"? Wat bedoel je dan? Zulke grote wil ik ook wel, hahaha. Goed gedaan hoor. Veel succes met je nieuwe zwammen. Groetjes, Adelheid
 3. Hoi Mellie, Bij Bio koffie moet ik denken aan "Onbespoten" enzo, al het goede maar... Geeft dat meer schimmels, gevoelige koffie zal ik maar zeggen Maar heet water maakt die dan wel dood, misschien. Wij zijn na drie oogsten, weer aan een nieuwe pot begonnen vorige week. Dus nog een tijdje sparen. De emmer van mijn man vullen we ook weer. Die heeft wel 4 oogsten gehad, waarvan één niet goed uitgegroeid. Ze bleven maar ca. 7 cm. Maar het is reuze spannend, we willen beide de mooiste zwammen hebben, hahaha, lol Ik heb nu ook iets in een yoghurt emmer gedaan. Zien wel wat er van komt. Succes met je nieuwe emmer overheerlijke zwammetjes.
 4. Hoi Speets en allemaal, Bedankt voor de belangstelling en bedankt voor alle tips en support. Ik heb het gele blok weer teruggedaan in een schoongemaakt emmertje. Alles ziet er nog hetzelfde uit, eigenlijk al een paar maanden. En nog geen tweede oogst gehad. Zou ik ze buiten moeten zetten? Binnen is het 18 á 20 graden. Het blijft afwachten met véél geduld, haha.
 5. Hoi Speets, Wat toevallig en leuk dat je het vraagt. Ik heb het blok eergisteren op de compost hoop gedaan. Er zijn precies 2 grote eetbare zwammen uit gekomen. Daarna bleef het blok hééél lang er nog goed uitzien. Maar nu was het blok ineens groen geworden, zoveel kon ik niet wegsnijden. Vandaar op de wormenhoop. Dat vinden ze zeker weten, lekker. Bedankt voor je belangstelling. Groetjes,
 6. Beste Mensen, Wat is hier aan de hand? Is dat schimmel? Misschien ziek? Oesterzwam op koffieprut in een emmer. Heeft al 1 keer zwammen gehad. Vandaag (23 september), keek ik en zie tussen het blok en de emmer dat er iets geels, nattigs te voorschijn komt. De bovenkant zag er normaal uit. Heb het emmertje omgekeerd (op een stukje alufolie) en zie het resultaat. Rondom een gelei-achtige substantie. Geel. Hard ook en glibberig. Heeft iemand dit al eens meegemaakt? Wat moet/kan ik nog doen?
 7. Hallo Mellie, Ik ga toch eens hier bij de turkse winkel kijken. Je idee is toppie, ik wil mijn hollandse zelfkweek meloenen wel inmaken, haha, as het lukt... Dank je wel voor je reactie. Fijne dag nog.
 8. Hoi pannestoelengek, Speets en Mellie, Ik snap het nu denk ik. Het emmertje was helemaal klaar en wit doorgroeid. Toen kwam er 1cm groene schimmel bij. We hebben het rondom diep weggesneden. Zo die was weg. Maar nu kwam er een kuil, ongeveer bij de 2-zijgaten. Wij dachten, dat vullen we op met koffieprut, dat groeit wel weer dicht. Niet dus, de knopjes begonnen te groeien en het mycelium niet. Daarom (zie foto) zaten er ook zwartekoffieprutjes op de pannestoeltjes. Op de eerste 2 dagen zag het er nog goed uit op die prutjes na. Kan het zijn dat ze op die manier zijn besmet?
 9. Beste Allemaal, Elk jaar blijven nog veel onrijpe meloenen over aan het einde van het seizoen. Kent u een recept hiervoor? Het zijn verschillende soorten meloen. Wij gebruiken Géén Suiker! Verder lusten we bijna alles Alvast bedankt voor het meedenken. Groetjes Adelheid p.s. watermeloen hebben we niet.
 10. Mijn Oesterzwam (in emmer) wordt geel elke dag een beetje meer en hij groeit haast niet meer. Het is de eerste keer voor deze emmer. Ik had al een andere emmer en die oogst werd prima. Deze Gele Oesterzwammen staan op dezelfde plek in huis als die vorige. Zelfde omstandigheden. Zijn ze nog te redden of te eten? Ik ben heel blij met tips en/of suggesties alstublieft. Alvast vriendelijk dank.
 11. Hallo Claudia, Bedankt voor de link, ik ga eens kijken. Fijne dag en groetjes, Adelheid
 12. Hallo Allemaal, Gevraagd: Heeft iemand melk of water kefir plantjes of een boekje hierover te koop? Ruilen voor verse of gedroogde Laurier blaadjes (Laurus Nobiles) van eigen struik kan ook.
 13. Hoi Robo, Pb is goed maar ik moet nog ff kijken hoe ik dat moet doen. Maar probeer het en ik stuur je een antwoord
 14. Hoi Charly, Hoe ze smaakten zal ik zeker laten weten. Dank je voor dit leuke berichtje. Doe je zelf ook iets met pannenstoelen, behalve eten misschien?
 15. Dank je Jorieke, ik ben er zoooo blij mee. Na mijn 4 aanloop pogingen eindelijk een oogst. Ik was het vertrouwen al verloren. Altijd goede snelle schimmel maar nog nooit resultaat. Nu nog een lekker eirecept met oesterzwammen zoeken. Dat belooft wat, yummi. Ik laat nog wel zien wat het geworden is. Het beste en een fijne dag verder
×
×
 • Create New...