Jump to content

adelheid

Members
 • Posts

  35
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by adelheid

 1. Hoi Jorieke, Wat een mooie plaatjes van die roze zwammen, op het eerste plaatje dacht ik "wat is dat nou voor schimmel" maar... Op de volgende foto zie ik duidelijk dat het al echte stoeltjes zijn. Prachtig. Hoop ze weer te zien voordat ze opgegeten worden, Jammer van de groene schimmel. Bij mij heb ik meerdere potten (bijna vol) op de composthoop gegooid, ook groene schimmel. Nou ja, heb nog 1 potje die is net opgezet. Succes met kweken.
 2. Hoi Mellie, Wat een joekels waren dat zeg. Lijkt wel toveren. Je zegt "schimmel er af en vervolgens weer in een bak water gezet"? Wat bedoel je dan? Zulke grote wil ik ook wel, hahaha. Goed gedaan hoor. Veel succes met je nieuwe zwammen. Groetjes, Adelheid
 3. Hoi Mellie, Bij Bio koffie moet ik denken aan "Onbespoten" enzo, al het goede maar... Geeft dat meer schimmels, gevoelige koffie zal ik maar zeggen Maar heet water maakt die dan wel dood, misschien. Wij zijn na drie oogsten, weer aan een nieuwe pot begonnen vorige week. Dus nog een tijdje sparen. De emmer van mijn man vullen we ook weer. Die heeft wel 4 oogsten gehad, waarvan één niet goed uitgegroeid. Ze bleven maar ca. 7 cm. Maar het is reuze spannend, we willen beide de mooiste zwammen hebben, hahaha, lol Ik heb nu ook iets in een yoghurt emmer gedaan. Zien wel wat er van komt. Succes met je nieuwe emmer overheerlijke zwammetjes.
 4. Hoi Speets en allemaal, Bedankt voor de belangstelling en bedankt voor alle tips en support. Ik heb het gele blok weer teruggedaan in een schoongemaakt emmertje. Alles ziet er nog hetzelfde uit, eigenlijk al een paar maanden. En nog geen tweede oogst gehad. Zou ik ze buiten moeten zetten? Binnen is het 18 á 20 graden. Het blijft afwachten met véél geduld, haha.
 5. Hoi Speets, Wat toevallig en leuk dat je het vraagt. Ik heb het blok eergisteren op de compost hoop gedaan. Er zijn precies 2 grote eetbare zwammen uit gekomen. Daarna bleef het blok hééél lang er nog goed uitzien. Maar nu was het blok ineens groen geworden, zoveel kon ik niet wegsnijden. Vandaar op de wormenhoop. Dat vinden ze zeker weten, lekker. Bedankt voor je belangstelling. Groetjes,
 6. Beste Mensen, Wat is hier aan de hand? Is dat schimmel? Misschien ziek? Oesterzwam op koffieprut in een emmer. Heeft al 1 keer zwammen gehad. Vandaag (23 september), keek ik en zie tussen het blok en de emmer dat er iets geels, nattigs te voorschijn komt. De bovenkant zag er normaal uit. Heb het emmertje omgekeerd (op een stukje alufolie) en zie het resultaat. Rondom een gelei-achtige substantie. Geel. Hard ook en glibberig. Heeft iemand dit al eens meegemaakt? Wat moet/kan ik nog doen?
 7. Hallo Mellie, Ik ga toch eens hier bij de turkse winkel kijken. Je idee is toppie, ik wil mijn hollandse zelfkweek meloenen wel inmaken, haha, as het lukt... Dank je wel voor je reactie. Fijne dag nog.
 8. Hoi pannestoelengek, Speets en Mellie, Ik snap het nu denk ik. Het emmertje was helemaal klaar en wit doorgroeid. Toen kwam er 1cm groene schimmel bij. We hebben het rondom diep weggesneden. Zo die was weg. Maar nu kwam er een kuil, ongeveer bij de 2-zijgaten. Wij dachten, dat vullen we op met koffieprut, dat groeit wel weer dicht. Niet dus, de knopjes begonnen te groeien en het mycelium niet. Daarom (zie foto) zaten er ook zwartekoffieprutjes op de pannestoeltjes. Op de eerste 2 dagen zag het er nog goed uit op die prutjes na. Kan het zijn dat ze op die manier zijn besmet?
 9. Beste Allemaal, Elk jaar blijven nog veel onrijpe meloenen over aan het einde van het seizoen. Kent u een recept hiervoor? Het zijn verschillende soorten meloen. Wij gebruiken Géén Suiker! Verder lusten we bijna alles Alvast bedankt voor het meedenken. Groetjes Adelheid p.s. watermeloen hebben we niet.
 10. Mijn Oesterzwam (in emmer) wordt geel elke dag een beetje meer en hij groeit haast niet meer. Het is de eerste keer voor deze emmer. Ik had al een andere emmer en die oogst werd prima. Deze Gele Oesterzwammen staan op dezelfde plek in huis als die vorige. Zelfde omstandigheden. Zijn ze nog te redden of te eten? Ik ben heel blij met tips en/of suggesties alstublieft. Alvast vriendelijk dank.
 11. Hallo Claudia, Bedankt voor de link, ik ga eens kijken. Fijne dag en groetjes, Adelheid
 12. Hallo Allemaal, Gevraagd: Heeft iemand melk of water kefir plantjes of een boekje hierover te koop? Ruilen voor verse of gedroogde Laurier blaadjes (Laurus Nobiles) van eigen struik kan ook.
 13. Hoi Robo, Pb is goed maar ik moet nog ff kijken hoe ik dat moet doen. Maar probeer het en ik stuur je een antwoord
 14. Hoi Charly, Hoe ze smaakten zal ik zeker laten weten. Dank je voor dit leuke berichtje. Doe je zelf ook iets met pannenstoelen, behalve eten misschien?
 15. Dank je Jorieke, ik ben er zoooo blij mee. Na mijn 4 aanloop pogingen eindelijk een oogst. Ik was het vertrouwen al verloren. Altijd goede snelle schimmel maar nog nooit resultaat. Nu nog een lekker eirecept met oesterzwammen zoeken. Dat belooft wat, yummi. Ik laat nog wel zien wat het geworden is. Het beste en een fijne dag verder
 16. Hoi, Zaadjes van de Witte Digitalis, vingerhoedskruid zijn ruim aanwezig. (zie foto) Ik zoek en/of wil ruilen met "geeft niet welke andere kleur Digitalis" of voor trostomaatjes die je in een grote emmer kunt laten groeien. Maar elk ander bloem/groente zaad mag ook hoor.
 17. Hallo, Omdat mijn vragen door jullie beantwoord zijn (mijn dank ) kon ik weer verder en hier het resultaat. "Geduld is een schone zaak", maar nu is het zover, mijn éérste zelf gekweekte pannenstoelen. Het ziet er uit alsof ze niet wisten van welke kant het licht komt, ze staan alle kanten op haha. Weet niet hoe dat komt want ze stonden de hele tijd op dezelfde plek, naar dezelfde kant. Het is jammer maar... Vandaag gaan ze eraan, gna, gna. Begonnen rond 20 mei, emmertje vol rond 25 juni, en pannenstoelen op 22 juli 2017. Foto 1-4 is van 22-07-2017 t/m 25-07-2017 op de 4e foto is de totale breedte is 23 cm het gewicht 174 gram.
 18. Hallo, Omdat mijn vraag aan jullie beantwoord is wil ik ook het resultaat laten zien. Kijk bij: Onderwerp: Mijn éérste zelf gekweekte Oesterzwammen. Inclusief foto's.
 19. Hallo Bit en Harms1, Bedankt voor jullie antwoorden, het is me duidelijk. Vooral fijn dat de schimmel niet mee gaat naar volgend jaar. Ik zal een goed plekje voor ze vinden in de volle grond. Ik ben blij met dit antwoord. Fijne dag vandaag.
 20. Hoi Jorieke, Ze staan in de half schaduw. Ze gaan nog voor de winter in de volle grond. Helpt afknippen van de aangedane plekken misschien?
 21. Hallo, Op mijn rozenstruikjes zit een wit/grijze schimmel én aan de onderkant van die blaadjes zitten kleine grijze beestjes. Zijn dat soms twee verschillende dingen of veroorzaken die beestjes de schimmel? Hoe kan ik dit bijenvriendelijk wegkrijgen?
 22. Dank je wel, dat ga ik doen. Ik vul hem dus ook over/tegen de gaatjes naar boven. Fijne dag verder.
 23. Hallo allemaal, In mijn oesterzwam emmertje is de mycelium gegroeid tot aan de luchtgaatjes. Nu lijkt het er op dat er geen draden zijn gegroeid dicht bij de gaatjes, zie foto. Daarom mijn vraag. Ik kweet niet of ik nog koffie toe moet voegen tot boven de gaatjes. Er zit nu 1060 gram in de emmer. Wil iemand me helpen aub? Alvast bedankt voor een antwoord.
 24. Dit probleem is opgelost, géén oplossing in de zin van, "dat" moet je doen, maar... Ik heb uiteindelijk na twee mails met foto een tegoedbon gekregen voor de hele kit. Ze schreven "Het is moeilijk om te achterhalen wat hiervan de oorzaak is". Bedankt hier op het forum , met wat ik lees van jullie had ik de moed om te durven schrijven. Weer wat geleerd vandaag.
 25. Hoi Antoine, Kan me zo voorstellen dat je teleurgesteld bent, het is triest dat men zoiets doet. Hoop dat je nog een volgende oogst krijgt en dan bak op slot. Webcam erbij haha, dat houdt de dief misschien tegen. Bij ons waren vorig jaar de wortels en uien erg in trek, gelukkig geen vernielingen extra. Iemand trek in hutspot gehad zeker. Succes met kweken. Groetjes, Adelheid
×
×
 • Create New...