Jump to content

Mellie

Members
 • Content Count

  4,270
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  N Holland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sambal, tomaatjes en wat ander inmaakspul weggegeven en heb zowaar mijn eerste koop gesloten! Vandaag mijn sambal verkocht aaaah, leuk! en zaadjes aan 2 schoolpleinmoeders.
 2. Nog meer knoflook in de grond gestopt. Bedjes gemaakt, nog 3 zakken tuinaarde erover en flink opgehoogd. Veel onkruid ook verwijderd. Heb nu alleen nog wat german extra Hardy’s over waar ik geen tijd meer voor had ivm het ophalen van de kinderen en een pot vol met olifantenknoflook die ik over het hoofd had gezien. Vroeg me al af waar die was. Nou, gevonden heur. Vrijdag nieuwe ronde nieuwe kansen.
 3. De ashwaganda staat gewoon nog in de kas waar de kippen ook inmiddels rondlopen. Vandaar het traliewerk. Niet dat ik straks superkippen heb nadat de plant is leeggevreten [emoji51] Er rijpen nog wat zaden af. De plant lijkt verder niet meer de te groeien, maar dat is niet erg. Binnenkort ga ik de wortel oogsten. Wordt vervolgd
 4. Ai Jane Doe ik hoop dat je ze nog te pakken gaat krijgen! Die doen het goed buiten zo zonder hulp. Hier scharrelen de kipjes lekker in de kas. Iedereen is weer aan de leg en volgens mij hebben ze het er goed naar hun zin. Je moet ze alleen wel zoeken in de jungle [emoji51]
 5. Allemaal erg mooi geworden zeg. Was me weer even ontgaan. Jullie zitten ook nooit stil. Prachtig Masallah. Fijn idee dat iedereen lekker droog zit nu.
 6. Vraagje: ik ben mijn deeg gisteren op het aanrecht vergeten. Vanochtend was het een uitgezakt plakkerig zooitje. De flapjes naar binnen gekeerd en toen maar weer laten staan. Het is extreem plakkerig deeg, veel dunner dan normaal. Zo ziet het er nu uit. Dit is 2 u en een beetje na de flapuittreksessie. Er zitten thijmblaadjes door, dat is geen schimmel. Gewoon maar doorgaan of gedoemd te mislukken?
 7. Ik heb de blaadjes niet gebruikt, maar zal zo even je link doornemen. Er is een aparte topic over ashwagandha, vandaar dat ik verder niets had uitgelegd. De link ernaar Ashwaganda: teelt en gebruik https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?share_fid=35970&share_tid=26366&url=https://www.moestuinforum.nl/index.php?/topic/26366-Ashwaganda%3A-teelt-en-gebruik&share_type=t&link_source=app En ruilen voor leuke tomatenzaden of heel specifiek meloenpeer wat ik nog zoek, kan natuurlijk ook!
 8. Stoofpeertjes met eigen saffraan! Nu het kookvocht aan het indampen tot stroop voor een mooi sausje erbij. Nu al zin in! We hebben nog een schaal lasagne van gisteren over met eigen saus en kruiden.
 9. Het is bijna zo ver dat de wortel van mijn plant geoogst gaat worden, maar de zaden zijn er van af. Niet geboeg voor de rest van mijn leven, maar wel te veel voor eigen gebruik. Ik heb ze gedroogd en fijngewreven. (Mijn vingers zijn nog knaloranje, maar het ruikt heel lekker) Voor de liefhebber te koop voor €2 incl verzenden. Mocht je interesse hebben in ashwagandha komend jaar, stuur me maar een pb.
 10. Voor zo laat aanplanten, viel het me eigenlijk helemaal niet tegen. Was ze vergeten hè? Dus pas laat geplant. Viel me op dat ik veel ‘broedoogjes’ heb. Meer dan normaal in elk geval. Edit: ow jaaaa.... en ineens hebben we zo’n 10 molshopen in de tuin. Leuk. Moet maar weer eens carbid bestellen. De man heeft alle restant druiven geoogst. Deel naar de kliko, deel naar de kippen, deel naar de koelkast. Alles door moi opgeruimd en schoongespoten. Semi Witte tegels met druivensap combineert heel slecht...
 11. Jeetje wat een naar verhaal Nas. Hopelijk werken de tegels. Ik heb ze ook gelegd, maar dan voor een muizenfamilie die aan het voer zit en de kippen verder met rust laat. Nu de tegels er zitten nog last gehad van onthoofde beesten??
 12. Yacon is eruit en wat dahliaknollen. Er staat nog zo veel te bloeien en die elk jaar blijft staan, dat ik de rest maar laat. Ook knoflookbedden gemaakt en de Wonha, Thai, ophio, Amish en een paarse erin. Deze had ik afgelopen maand binnen gekregen. Moet nu nog de knof van afgelopen jaar erin stoppen. Zag ook dat de olifantenknoflook die ik er niet uit getrokken kreeg en ‘later’ eruit zou halen, inmiddels alweer een flinke prei is geworden. Maar dat terzijde. Hier ook 4 saffraankrokussen geoogst. Is de eerste x in oktober. Ik heb ze tot nog toe steeds in feb/maart bloeiend gehad. Kippenhokken schoongespoten. Kippen ingespoten en verhuist naar de kas. Ziet er zo gemoedelijk uit en het ruikt heerlijk naar hooi. Ow ja en samen met mijn 6-jarige heb ik de tulpenbollen geplant. Een aantal maar hoor. Ik heb er nog zeker 200 liggen, slik... ander keertje weer. Maar was heel gezellig saampjes.
 13. Heerlijke kip uit de oven met eigen teufelshorn aardappeltjes en 2 grote en 1 kleine zoete aardappel uit mijn eerste bataat oogst ooit.
 14. Dat is gaaf zeg! En wat een werk zit er al in. Wordt een prachtig seizoen, dat kan niet missen

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...