Jump to content

Mellie

Members
 • Content Count

  3,270
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  N Holland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Poging 2 Sinaasappel rozemarijn zeep in wording!
 2. Border inderdaad onkruidvrij gemaakt. Moest ook de hortensia en een stuk taxus snoeien om dat stuk netjes te krijgen. Was boven mijn hoofd met een zware accu heggenschaar. Ik heb mijn workout wel gehad zeg maar. Was echt koud trouwens. Heel harde wind. Op de foto een voor en 2 na. Ik heb 250 liter verse tuinaarde erbij gedaan. Borderrand nog verhoogd met een paar planken. De man zou dat inderdaad netter doen, maar ach. Alles hergebruikt en dan is het soms maar zo zo. Heel veel onkruid eruit getrokken, sjonge jonge zeg! Dat was echt niet meer leuk. De kippen hadden een feestmaal. Hup 8 stapstenen en de bonenstokken weer erin. Ben blij met het resultaat! Laat de zomer maar komen zou ik zeggen. Dit stukje tuin is er klaar voor. Komende week wil ik nog de andere kant doen. De dochter heeft gesmeekt om een eigen moestuintje. Had ze overigens al, maar Ehm, die gebruik ik dus zelf [emoji2960][emoji1787] Dus vanochtend samen met papa geklust en 2 nieuwe lange bakken aan de binnenkant van de moestuin. Houten ophangsysteem gezaagd met een plastic bak erin. Niet zo veel werk. Wel heel leuk voor de kinderen! Ow en bij voorbaat sorry als dit bericht er 10 x komt te staan. Ik druk echt maar 1 x op posten.
 3. Gisteren enkele pepers en paprika’s een grotere pot gegeven en een flinke slok water. Vandaag ga ik nog een border onkruidvrij maken. Is althans het voornemen. Heb nog steeds spierpijn van paar dagen geleden.
 4. Pasta met eigen pastasaus én parmezaan! Salade met eigen zongedroogde tomaat eerste dille, basilicum en rucola. Lekkerrrr
 5. Nou, mijn eerste zeepmaak poging is faliekant mislukt! Had gootsteenontstopper gekocht, maar dat reageerde totaal niet... zit ik daar met al mijn zooi! En bang dat ik was om ontstopper met water te mengen [emoji1787][emoji1787] maar geen vulkaan effect gehad wat de waarschuwing was, laat staan wat anders. Ga het toch nog een x proberen... maar dan met de Kruidvat ontstopper. Had dit recept van Sand&Oak gehad. Leek me wel wat. Ware het niet dus dat het in de categorie mislukt thuis hoort. Nu ga ik de Pringles opeten die ik als mal had gekocht. https://lovelygreens.com/easy-soap-recipes-beginners/
 6. Jaaaa heel blij voor iedereen! @Charly hoe gaat het met meneer de haan nu hij apart staat?
 7. Jeetje Nas, wat een geweldig nieuw avontuur! Je hebt een heuse kinderboerderij met alle dieren inmiddels [emoji14] Wat een goed formaat! Wat is het plan met de koetjes? Ga dit volgen. Leuk man en gefeliciteerd met de nieuwste aanwinsten [emoji230] [emoji202] moeoeoeoeoehhh
 8. Ik had het vorige week ook al en vaker wel dan niet dat posten graag gaat of gewoon niet lukt. Zo vaak zelfs, dat ik nu steeds vaker besluit om dan maar niets te posten. Dus ben benieuwd of dit bericht er zo meteen staat... Duimen!
 9. Mocht je straks 50 kippen te veel van het goede vinden, mag ik misschien na Corona wat van je overnemen? Ik wil nog steeds een x bij je langs komen en dat lijkt me dan wel een mooie combinatie! Auracunas lijken me Superleuk. Die had jij toch ook?
 10. Welkom Kornelis! Lekker buiten in de tuin aan het werk en dan als cadeautje ook nog eens een oogst. Wat wil een mens nog meer! Veel plezier hier en in de tuin. Groene groetjes!
 11. Ik probeer sand&Oak een pb te sturen en krijg steeds deze melding. Druk op de naam, dan kun je kiezen uit message of follow. Ik druk op message. Typ bericht en druk op verzend met dit als resultaat. [emoji3064]
 12. Heb je geprobeerd een berichtje te sturen maar krijg gekke melding...
 13. Bietjes, wortel, dahlia bishops huppeldepup, erwt, cosmos en lobelia. Goede tuindag weer. Volgende week weer kouder. Brrrr.
 14. Ik heb de afgelopen dagen, zowel via Tapatalk als de website zelf, problemen met posts. Als ik iets wil posten, dan krijg ik of heel lang een een pijltje dat hij bezig is totdat ik opgeef, of ik krijg heel lang hetzelfde pijltje die tenslotte zegt dat er een time out heeft plaats gevonden of ik krijg wederom hetzelfde pijltje met de melding dat er een error has occurred. ook heb ik nog veel topics, waaronder deze die ik niet in Tapatalk talk kan openen. Need valid user id staat er dan. Via de website zelf wel gewoon te bereiken. nu komt het spannende gedeelte. Ik ga dit bericht Nu 1 x posten en dan kijken of hij er nul, 1 of 4 x gaat staan. Spannend!
 15. Nog een border netjes gemaakt, ik ben op dreef! Wat planken aan de rand in de grond geslagen, zodat de borders hoger zijn. Enkelvoud, alleen de border wat onkruidvrij is en een mini stuk ernaast. Heb het gaas wat overal los zat, vast geslagen met krammen. Wat een rotwerk was dat. Met een nijptang de kram vasthouden, hopen dat je hem snel vast slaat, niet je nijptang laten vallen, ho, ook niet je kram, slaan, slaan, slaan, ow tikkie terug, want door hout... zo bleef ik bezig. Ik zei al, rotwerk. Border is wel keurig onkruidvrij. Ben snel nog geen en weer gereden naar de supermarkt voor tuinaarde. Was de weg dicht! Half uur over gedaan over een stukje van 10 min. Toen ik eindelijk terug was, 150 l tuinaarde in het verhoogde bed verspreid. Yes, helemaal tevreden. Heb een randje goudsbloem gezet. Die had ik netjes verzameld met wieden en ze een nieuw plekje gegeven. Alleen de pol bieslook is blijven staan en de citroenmelisse daar weer achter. Tot slot de patio schoongespoten en vervolgens geveegd en droog gemaakt. Vond de man het te koud om buiten te eten. Dus! Ach ja. Morgen nieuwe kansen.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...