Jump to content

Mellie

Members
 • Posts

  5,513
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  N Holland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Is inderdaad een sweet dumpling. Mijn lievelingspompoen. Heel stevig, enorm nootachtig. Heerlijk om te vullen.
 2. Wat maak je er dan bv mee Jorieke? Of gewoon als vervanging van aardappel? Ik heb ze trouwens wel een x gekookt maar kan me de smaak niet echt herinneren… misschien dat ik ze daarom rauw eet. Die smaak vind ik no wel erg bijzonder.
 3. 13 kleine potjes en 5 grote potten sambal geworden! Dit was incl een peperhuilbui doordat ik met de sambal in potten doen, in mijn oog sprietste. Moraal van het verhaal: sambal maken is levensgevaarlijk! Deze pan incl alle gebruikte materialen liggen nu te weken in de soda en gaan minimaal 2 x in de vaatwasser een rondje meedraaien. Anders krijg je die peper hitte er niet uit. Als iets anders beter/sneller werkt, houd ik me aanbevolen voor de tip!
 4. Ik heb vrijdag en vandaag alles wat rijp was, geplukt. Van de rode pepers ben ik chilivlokken aan het drogen. Een paar rode nog bij de sambal. Ga met deze sambal maken. Kontjes van de pepers zijn er af en ik durf mijn gezicht niet meer aan te raken…! Kreeg net al een hoestbui door alle capsaicines die vrijelijk de lucht in zweven. Uchu [emoji3062] Ik vrees dat ik toch aan mijn gezicht heb gezeten, want mijn gezicht brandt. Help! Mag wel hele lekkere sambal worden…
 5. De oogst van de dag minus de frambozen.
 6. Ik had 2 weken geleden vlierbloesem weggegeven aan de naaijuf en een mede cursist die ziek is. De naaijuf vond het zo lekker dat ze het op rantsoen dronk. 1 glas per dag mocht ze kennelijk van haarzelf. Vond dat zo schattig. Gisteren nog maar een fles siroop gegeven. Ze was erg blij. [emoji3526] Ik heb ook nog paar jammen en pepers weggegeven en… jawel! Het is zo ver. Ik kan eindelijk eieren weggeven [emoji215] pokpookkk. 6 eieren per dag tikt snel aan. Doosje van 12 eieren weggegeven. Vind dat zo bijzonder dat dat nu kan [emoji3059]
 7. Bij mij bij sommige topics wel, maar de meeste niet. Heb ook weer de cache gewist zoals eerder door de helpdesk werd gesuggereerd in de hoop dat dat dan zou werken. Maar zelfde resultaat. Foto’s die ik gisteren bv wel heb gezien, zie ik nu niet. Voordeel van Tapatalk vind ik de overzichtelijkheid tov de webversie. Kijk altijd op mijn mobiel, nooit op de pc. Dan werkt Tapatalk zo veel eenvoudiger. Ook met foto’s plaatsen bijvoorbeeld. Maar de zoekfunctie van Tapatalk… sjonge jonge zeg. Dan ben je een jaar en heel veel ergernissen verder als je het hebt gevonden. Die zoekfunctie is echt prut. Zouden ze ook geen zoekfunctie moeten noemen.
 8. @Roland planten doen het prima! Hebben wel wat vochttekort gehad toen we naar Italië waren… maar dat hebben ze me hopelijk vergeven. Halen de 1,5 m ook wel. Misschien hoger. Maar ik weet van eerdere jaren dat dat niet per de wat zegt over wat zich onder de grond bevind… dus hopelijk wel veel knollen. Waar gebruiken jullie yacon voor? Of hoe beter gezegd. Ik eet ze het liefst rauw. Zó lekker! Vorig jaar heb ik met een gedeelte siroop proberen te maken op de bonnefooi. Meestal eindigt dat best goed, maar dit ging regelrecht de kliko in.
 9. Ik heb een kippenboek van Velt een poosje geleden gekocht en nu ook nog eens gekregen. Iemand die het boek wil overnemen voor €20? Splinternieuw nog uiteraard. (Hij kost €30?)
 10. Ik heb de witte fluff gisteren gewassen. Stinken dat ze deed [emoji1787][emoji1787][emoji1787] Arm ding. Ze was nog steeds geen en stonk na de wasbeurt naar natte hond. Dus echt gewerkt heeft het niet… maar goed, het was wel erg lollig voor mij [emoji38] toch nog ergens goed voor geweest.
 11. Veel geluk in het nieuwe huis en straks ook in de tuin. Mooi vooruitzicht zeg om aan huis bezig te zijn! Groene groet
 12. Ik ga sambal maken. Het is weer zo ver! Heel veel pepers en paprika’s (ruim 1 kg!) en wel 4 tomaten geoogst. (Ik weet niet of we die 4 opkrijgen hoor, sjonge jonge wat een boel)
 13. Ik haak af lieve mensen. Ze leven nog allemaal, maar nauwelijks waarneembaar met het blote oog, zo iel zijn ze
×
×
 • Create New...