Jump to content

Mellie

Members
 • Content Count

  3,918
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  N Holland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik heb goede ervaringen met optie 2. Optie 1 werkt overigens ook prima, maar zó veel vermoeiender.
 2. De tweede gele paprika uit de kas, samen met een puntpaprika in de salade en alle restjes van gisteren met een vers soepje erbij.
 3. Mücver De laatste 2 nog op de foto. Lekker met een dot yoghurt.
 4. Tomaten gedieft en eindelijk 2 tomaten gespot die aan het verkleuren zijn. Nounou, kan niet op... verder alleen dingen geplukt zoals bonen, courgette en kruiden voor de lunch. Edit: s avonds de perzik gesnoeid en snoeiafval naar voren gebracht. Het dikkere stuk wil ik kleiner zagen en laten drogen. Abrikozenhout ruikt naar wierook als je dat stookt. Ik hoop dat perzik ook zo lekker geurt.
 5. Die neem ik mee. Lekker voor vrijdag!
 6. Ik denk dat je eigenlijk warmer weer nodig hebt en dat ze daarom niet zo veel doen. In Turkije is het bijna een soort onkruid. Groeit makkelijk en stelt weinig eisen, behalve veel zon en droogte... weinig water is echt wel belangrijk en die zengende hitte heb ik dit jaar ook niet gevoeld hier. Pluk ze onrijp als ze deze week wat gaan doen. In tr koop je bosjes vol en eet je in het park of op je balkon alsof het nootjes zijn. Lekker zacht van smaak. Zo uit de dop [emoji39]
 7. ik zie dat je in Berghem zit. Ik neem aan dat er maar 1 is en je in Brabant zit? Toevallig kom ik er binnenkort. Zal je een pb sturen.
 8. @rorror ingeprikt en toen in de hete olie. Zeezout er over en smullen maar! (Bij tr frietjes eet je er gefrituurde aubergine, courgette, evt wortel bij met een naturel tomatensaus. Er zit alleen tomaat in met evt pepers. Verder niets en dan de yoghurt met knoflook. Mensen denken vaak dat het een makkelijke maaltijd is, maar ik was om 16 u begonnen en konden 2 u later pas eten. Veel werk, maar zó lekker!)
 9. Nomnomnom! Turkse frietjes met eigen aardappel, courgette en heup veul pepers met yoghurtknoflooksaus. Sjonge zeg, wat was dat lekker. En toe geheel onverwachts, rijpe perziken uit eigen tuin. Het moet niet gekker worden.
 10. Nou jaaaaa zeg! Waren er gewoon zo maar al 4 perziken rijp! Zelfs al aangepikt, zelfs ook een slakkenspoortje, zelfs al 1 lieveheersbeestje en ook nog eens 2 pissebedden aan het knagen, maar het mocht de pret niet drukken. We hebben er na de lelijke plekjes te verwijderen, met zijn vijven van gesmuld. Te lekker dit!
 11. Grork respect! Hoe jij van een balkon zulke oogsten tevoorschijn weet te toveren, is me een raadsel. Chapeau! Ben benieuwd hoe bizar veel je het uit een tuin zou weten te toveren..! Hier gras gemaaid, gemulcht, tomaten en komk water gegeven en het kippenhok schoon gemaakt.
 12. O jee wat jammer. Ik vind het wel een erg mooi aardappeltje, maar ja... dat is niet wat je wilde en kennelijk ook geen leuke verrassing. Klacht indienen?
 13. Eerst blancheren en dan vriezer. Of ik maak het al klaar voor een Turkse stoof, maar dan is het niet af voor het in de zak gaat. Ui, knof en bonen (snij of sperzie) bakken met tomaat en dan zo in zakken de vriezer in. Heel lekker en dan verder afmaken als je het gaat gebruiken.
 14. Ik heb voorlopig dus nog even om ze te laten groeien. De zaadbolletjes kun je trouwens ook eten, maar die schijnen verschrikkelijk bitter te zijn. In een zo’n bolletje zitten wel 30 zaden, dus als je die eenmaal kunt oogsten, heb je voor de rest van je leven wel genoeg ashwaganda zaad. Het lijkt er dus op dat ik vooralsnog de enige ben met een plant die het doet. Wel jammer, was erg benieuwd naar ervaringen. Ik zal deze dan maar extra koesteren. @Goldfish vrees dat je nu wel een slakkensoort in je tuin hebt die 100 jaar oud gaan worden met alle opgegeten ashwaganda [emoji38][emoji38][emoji38]

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...