Jump to content

Mellie

Members
 • Posts

  7,161
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  N Holland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mellie

  Pepers 2023

  Deze heb ik ook allemaal. In de vriezer heb ik ergens nog een grote zak lemon drop. Zaden genoeg. Probeer de vriezer leger te krijgen. Ik ben zo ver dat ik in 1 lade zelfs een heel brood in heb kunnen proppen, dus het zal niet lang meer duren voordat die zak boven water komt. Dan kan ik je wel wat opsturen.
 2. Mellie

  Citroengras

  Ah leuk hoor! Gaat vast hartstikke goed. Ik kweek ze al jaren en pak de potten elk jaar goed in. Soms gaat er een stengel of 2 dood. Ach ja. Hoort erbij. Maar vind sereh uit eigen tuin een van de allerleukste projectjes! Niet moeilijk. Wil weinig, vraagt weinig. Kan eigenlijk niet mislukken. Koop een stuk sereh en zet het kontje wat je toch niet gebruikt in een glaasje water. Als het weigert te wortelen, pel je de buitenste laag eraf. En dan weer door tot er een wortel aanzit.
 3. Hier ook @arja. Ze vliegen dan ook echt overal en niet alleen bij je planten. Zo vies vind ik dat. Ik maakte een zak met verse potgrond open en daar vlogen ze al uit. Offf. Lekker dan. Die gebruik ik dus niet, maar heb er wel geld aan uitgegeven. Rotbeesten zijn het.
 4. Mellie

  Pepers 2023

  Ik vind lemon drop heerlijk rauw, of door bv roti, zelfs ingemaakt of mijn lievelings: door de sambal. Sambal krijgt een heerlijk fruitige smaak die ik erg kan waarderen en ik krijg steevast complimenten. Eigenlijk alle keukentoepassingen vind ik lekker met deze veelzijdige peper. Dat in tegenstelling tot bv de Ethiopian brown waar ik ook fan van ben. Daar maak ik alleen nog Chili vlokken van. Rauw eten vind ik hem ook niet zo lekker. Blijft een stugge peper. Mocht ik eindelijk niet meer gekweld worden door mijn rugpijnen, dan kom ik 15/04 graag langs op mtfd en zal dan ook wat sambal meenemen om te proeven. Het is ook net rond mijn verjaardag, dus wie weet word ik wel verrast met een weekendje weg (hint, hint, waar is je man als je hem nodig hebt?!) @redzebra leuk joh dat alles zo goed opkomt. Het zijn ook echt al heuse plantjes bij je. Ik pak het altijd ook beduidend minder profi aan. Bij mij piepen ze dan ook net boven, maar dat komt vast wel goed. Alleen die pdp weigert weer. Elk jaar hetzelfde liedje, niet te geloven!
 5. Ik had vele kleine spinachtigen over me heen lopen wat jeukte/kriebelde. Na douchen en schone kleren geen last van. Ook nooit die tafereel gehad zoals op de foto’s die bij het artikel staan. Brrr, heel indrukwekkend. Ben erg blij dat het het niet is geweest!
 6. Mellie

  Pepers 2023

  Ik zie godzijdank eindelijk ook wat oppiepen of al echt flink opgekomen. Maak me er elk jaar toch wel zorgen om. Eigenlijk best stom.
 7. Wij hadden alleen natte sneeuw, dus ze liepen vooral in de modder. Toen het 2 jaar geleden zo heeft gesneeuwd, zijn ze 5/6 dagen binnen gebleven. Niet omdat dag van mij moest, maar ze weigerden. Ik heb ze toen in de ren gezet en ze vlogen direct naar binnen. Kou moeten ze tegen kunnen lijkt me en nattigheid ook. Misschien is het gewoon te wit en daarom eng? Het zijn niet de slimste beesten.
 8. Zijdehoenders nul, serama 3 x in 14 dagen en de amrocks leggen inmiddels bijna elke dag. Dus genoeg eieren weer. Ik zag trouwens dat de eieren nu weer €1 goedkoper waren per 30. Scheelt ook weer een stuk voor eierkopende mensen. Gisteren weer bijgekletst met de dames. Ze moesten flink hun ei kwijt. Bleven maar kakelen en kopjes geven. Soort van dan, maar blijft toch grappig.
 9. Heel erg bedankt! Beetje lat maar ik kon niet meer in Tapatalk. Problemen zijn inmiddels opgelost aldus Chris van tapa. Altijd fijn als dat ook echt blijkt te zijn.
 10. Hmm, misschien was dat? Ik weet het niet zeker, het is alweer een flinke tijd geleden. Ik ben nu wel een stuk voorzichtiger met hert hergebruiken van zaagsel, terwijl wij dat altijd veel hebben. Toch jammer.
 11. Ik wil ook meloenen kweken. Misschien een paar in de kas toch nog in Nl. Rest gaat sowieso naar de Turkse tuin. Zaden zij geruild danwel gekregen of gekocht. Dus daar gaan we dan…!
 12. Mellie

  Pepers 2023

  Te weinig ruimte, geloof me. Gaat maar om enkele meters tuin. Ik heb van sommige dingen ook maar 2. Ik geef veel weg, maar zeg dat ik van alles 1 plant minstens houd, wat heb ik dan voor mezelf…? Ik moet even tellen. Ow joh. Maar 23 soorten. Komt wel goed. Die prop ik er wel in hoor in dat kasje van me. 30 stuks komt goed. Lekker knus op elkaar. [emoji38] zoals ik het graag zie.
 13. Ik heb de mijne per ongeluk water met vloeibare mest gegeven toen ik een rondje watergeven deed. Dood… zo jammer. Ik wist van de 2 kiembakken waarvan ik er 1 met bemest water had bewaterd, dat ze er niet van hielden. Ik zag de gulp water in de bak verdwijnen en dacht nog… owjee. En jawel. Nu definitief bekend: houden ze niet van. Ik weet niet of ik weer een tientje uit ga geven aan een bakje. Mar vind ze zo lekker wegknabbelen…
 14. @trea de laatste x dat ik eieren kocht, was het nog geen €5. Dus vond het verschil nogal opmerkelijk. Ik had vandaag 5 eitjes. Er wordt weer druk gelegd. Blijf me er over verwonderen hoe dat gaat in zo’n kippenlijfje. Als dit maar niet betekent dat iedereen weer broeds gaat worden. Daar ben ik nog niet aan toe geloof ik.
 15. Mellie

  Pepers 2023

  Ik heb vandaag zaden uitgezocht en alle pijntjes genegeerd en zowaar aan het zaaien geslagen. En warempel! Ik voel me ook beter [emoji51] Shishito want mijn leven is niet compleet zonder deze peper Ethiopian brown want idem Aji jobito Aji pineapple Aji lemon drop my preciousssssss Aji ahuachuapa Pimento crystal Pdp Numex conquistador andere zaden dan vorig jaar want die waren loeiheet… kijken of dit beter uitpakt Árbol Çorbacı want Turks Turkish flower biber want idem Kıl biber want idem Turuncu spiral want idem Sugar rush peach stripey want zo’n mooie kleur, dan voor de zaadjes! Madre vieja want vorig jaar mislukt Diavoletto want ik heb wat met paarse pepers Equador purple want idem Buena mulatta want idem Peper jaloro Lila luzi Nepalese crown orange Jalapeño geel Dit is de zaadlijst. Alhoewel: voor mijn moeder heb ik ook een bakje gezaaid, maar zij krijgt ook Bahamian goat en een klein loeiheet pepertje waar ik geen naam van heb. Die gaan naar hun Turkse tuin in mei. Ik heb ook geproefd dat de Ethiopian brown alleen lekker is voor chilivlokken. Ik heb ze rauw gegeten. Vind ik ze te taai en die eigenschap hebben ze ingemaakt ook nog steeds. Ik had wat over was en ik niet meer wilde invriezen ze in ringen gesneden en ingemaakt. Dan blijft het ene vrij stugge peper. Dus ik ga ze enkel voor de vlokken gebruiken. Zitten aardig wat nieuwe pepers tussen waar ik heel nieuwsgierig naar ben. Zo leuk als je ook gewoon zaden weg kunt doen omdat je de peper niet lekker vindt. Heb vandaag mooie schifting kunnen maken en veel zakjes kunnen samen voegen. Ik kreeg een beetje schrik toen ik mijn laatste 3 shishito zaden zaaide. Maar uiteindelijk heb ik nog wel 4 zakjes zaad gevonden in de peperzak. Alles netjes samengevoegd. Scheelt ook hartklachten als je lievelings ineens op blijkt te zijn [emoji13] Dusssss. Nu maar wachten.
×
×
 • Create New...