Jump to content

Mellie

Members
 • Posts

  6,290
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  N Holland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Oei geen idee @jorieke. Zie hem zo snel niet staan, maar zo moeilijk is het niet. Bloemschermen in de ochtend plukken. In een pan met schijfjes citroen/limoen en laag water. Deksel erop. 24 u later zeven. Per liter vocht tussen de 750 gr en 1 kg suiker en 35 gr citroenzuur. Roeren. In flessen. Klaar. Afiyet olsun!
 2. Ja klopt. Had het gezien… raar ding die Sonja.
 3. De eerste bloemen bij Sonja 1 en 2. Nummers 3 en 4 lopen iets achter. Ik had ze eigenlijk na onze vakantie buiten willen zetten, maar door alle regen en slakken durf ik niet zo goed… Ik ben al zo veel planten kwijt dit seizoen dat ik deze nog een weekje binnen vertroetel. De enige komkommer die al paar weken buiten staat, ziet er ook wel sneu uit. Maar dit weekend moet het dan toch wel gaan gebeuren. Zeker nu er bloemen aan komen.
 4. Van @fre3ke wat restplantjes zoals haar wijnbes, tomaat, laplap, een pompoen en wat gezelligheid!
 5. @liekie hoe gaat het nu? Ik merk dat ik steeds aan jou en je arme kip denk… hopelijk is ze aan het opknappen [emoji1695]
 6. 2 rozen gestekt uit een bos bloemen. Fingers crossed [emoji1695]
 7. Ik heb nul kersen over bij 2 bomen…. Lagen allemaal op de grond, terwijl ze helemaal vol hingen. Ik dacht eerst een vogel omdat ik me zo’n massale sterfte niet eerder heb gezien. Maar kan dus wel.
 8. Voor de lunch oa eiersalade met pepermunt, peterselie, sla en paprikapoeder en chilivlokken. Avondeten een curry met eigen tomatensaus en salade met de eerste komkommertjes!
 9. Ik vrees het ook Liekie [emoji17] Heel sneu dit
 10. Wow @Hydro wat een oogst zeg! Ik heb vandaag pas de eerste bijna rijpe aardbei gezien (morgen eet ik die snel op!). Hoe heb jij al kilo’s aardbeien joh? Ik durf mijn schamele oogst bijna niet meer te laten zien. Wat sla geplukt, 3 soorten vandaag, kruiden, lente-ui en de eerste 2 snackkommertjes. Waren al van die dikkerdjes geworden na alle regen. De hoek is niet in hun voordeel, want ze zijn op de foto wel heel mini. Zo klein waren ze niet. Wel lekker!
 11. Eieren, vlierbloesemlimonadesiroop en gedroogde kruiden zoals pepermunt en 1 laurierstek.
 12. De eerste bijna rijpe aardbei gespot! En gesproeid… kas en tomatenkas, want watergeefcompu nog niet aangesloten en de nieuwe graszoden weer voorzien van een slok. Beetje gewied, sla geplukt en de eerste 2 snackkomkommers geoogst. Hebben de regen goed doorstaan, ben trots op ze.
 13. Hihi, dat lukte wel hoor! Al meerdere keren gedaan. Maar nu lukt het niet meer. Muur en muurvast…
 14. Snoeitijd voor rozen is najaar of voorjaar. Meestal doe ik voorjaar omdat ik vaak in dec nog bloeiende rozen heb. Tot 30 cm terugsnoeien lees ik altijd. Ik doe zelf altijd hoger omdat ik dat wel heel kort vind. Maar kijk maar eens in openbare plantsoenen. Daar worden ze altijd zo kort gesnoeid en ze doen het erna altijd prima. Dus moet ook kunnen. Verder zou ik alleen uitgebloeide rozen nu wegnemen, misschien nog eens wat bijmesten over een maandje of wat en lekker pas in het najaar aan het snoeien gaan.
 15. Nee dit hoort niet bij broeds zijn. Lijkt me wel wat ernstigers helaas. Kippen zijn sterke dieren en als ze zieke klachten vertonen, dan is er echt wat aan de hand. De lusteloosheid, het niet willen opstaan en de diarree zegt dat het met de gezondheids iets mis is. Het kan geen kwaad een dopje appelazijn in je water te doen. Dat is goed voor de darmflora van de kippen. Dat doe ik standaard. Ik zou even geen groenvoer geven, maar alleen legkorrel en hopen dat het beter gaat. Misschien dat anderen met meer kippenervaring betere suggesties hebben. Ik hoop dat ze bijtrekt.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.