Jump to content

Mellie

Members
 • Content Count

  4,482
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  N Holland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik had weer een adjuma gegeten en de zaden bij de overblijvende moederplant gemikt. En jawel hoor... alles komt op. Zul je altijd zien natuurlijk. Hopelijk is er straks een mtfd waar ze geruild kunnen worden. Heb zo’n hekel aan zaailingen weg doen. Al die groeilust die je dan in de kiem smoort... letterlijk [emoji12] Afijn. Zo ver is het nog niet. Heb in een ander potje de vorige opgegeten adjumazaden in gedaan. Ook 100% opkomst.
 2. De plant ziet er inmiddels weer een stuk beter uit en is ook wat gegroeid. Heb wat zaadjes erbij gestrooid en zijn er pas 2 van opgekomen. Zie ook dat de grond wat aan de droge kant is. Zal gelijk wat water geven en ook aan de rest (er staan 3 pepers en 1 muismeloen bij)
 3. Basilicum Aangezien de laatste 4 planten, ondanks delen, een vroege dood gestorven zijn... nooit eerder gehad. Binnen 2 weken dood. Normaal heb ik een plant zo lang dat ie op enig moment de tuin ingaat en daar uiteindelijk het loodje legt door het herfstweer. (Ik doe niet aan binnenhalen, maar misschien dat ik dat toch maar eens moet overwegen. Dit is ook niks)
 4. Nou jaaaa zeg. Kijk eens aan wat mijn oog vandaag ziet 1 goed opgekomen en de ander piept er boven de aarde uit. De rest van de hondjes moeten nog. Wroefff [emoji1787]
 5. Wow bij mij zijn ze nog nooit zo donker geweest... ben benieuwd naar hoe het er straks uit komt te zien! Waren net nieuw geoogste en gedroogde zaden. Dat is het enige verschil met mijn lading. Dat waren zaden van het jaar ervoor die ik had geoogst van een gekregen plant van Charly. @Liekie zijn idd dezelfde zaden uit dezelfde lichting. Maar aangezien het best kleine pepers zijn, heb ik meerdere gedroogd. Dus of je van dat pepertje zaden hebt of van zijn broertjes of zusjes... keine ahnung
 6. Welkom hier bezige bij! Groene groetjes
 7. Mmmm, gado gado met eigen sambal. Zó lekker, ik blijf me elke x weer verbazen.
 8. Klopt. Blaadjes zijn donkerder en ze worden wel groener naarmate ze groter worden, maar blijven donkerder. Al heb ik ze ook nog niet eerder zo donker gehad. Licht inval?
 9. Handje hondje, zo’n letter maakt toch een wereld van verschil [emoji38][emoji38][emoji38]
 10. Haha ik heb ook altijd gezeik met padron. Ligt niet aan jou. Elke jaar het zelfde liedje ondanks altijd nieuwe zaden. Gezien hoe moeilijk het kiemen gaat, neem ik steeds nieuw zaad of Max 1 jaar oud.
 11. Mellie

  Herintreder

  Welkom terug! Veel plezier met je tuin
 12. Heel veel plezier alvast en succes ook met de baby in wording. In het begin lastig die 2 te combineren, maar dat komt vanzelf. En baby’s slapen heerlijk buiten in een kinderwagen in de frisse lucht. Dus laat het je vooral niet weerhouden! Succes met je planning. Gewoon kijken wat je voorheen in potten deed en wat je is bevallen. Dat kun je nu verder uitbreiden met andere dingen die je lekker vindt of de kinderen. Fruit is natuurlijk altijd verrukkelijk uit eigen tuin. Denk eens aan rijen aardbeien, frambozen of bosbessen?! Hier in Huize Moes plukt elk kind wanneer die trek heeft. Hartstikke leuk zo! Dat krijg jij straks dus ook. Hoe leuk is dat?! Geniet er vooral van en zware dingen voorlopig lekker overlaten aan de man.
 13. De pimiento de pardon weigert op te komen. Altijd zo lastig... dus vandaag maar een hondje zaden gestrooid. Het zal toch niet dat ik geen pdp ga eten dit jaar!
 14. Oooo oooooohhh! [emoji39][emoji39][emoji39][emoji39] de allereerste keer su böregi. Belachelijk moeilijk, maar zo goed gelukt! Echt heel trots. Maar voorlopig even niet meer... Was te veel werk. De peterselie en de eitjes van het deeg komen uit eigen tuin. Bloem en vlees gekocht. Elk lapje deeg wat je uitrolt, moet je eerst koken. Die gekookte rolletjes zijn waanzinnig lekkere dim Sum achtige hapjes. Ik heb er een paar met kaas en peterselie gemaakt en een paar met de vleesvulling en peterselie. Nu ben ik moe
 15. Gisteren bij de broodjes Courgettes uit de vriezer waar ik 2 gele paprika’s mee had ingevroren omgetoverd tot heerlijke soep. Volle lepel suppengewürz erbij. Dat ruikt zo goddelijk. Vandaag kip met aardappeltjes uit de oven. Beetje rozemarijn uet bij de aardappel. Kip met eigen paprikapoeder en kipkruiden. Salade uit de tuin en zongedroogde tomaat die ik gisteren geweekt had. In een potje gedaan en toen die vandaag open ging... woahhhh. Alles rook naar knoflook! Zelfs de verstopte neus van de man kreeg er een opkikker van. Morgen het restje soep van gisteren met de kip van vandaag.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...