Jump to content

Mellie

Members
  • Posts

    5,702
  • Joined

  • Last visited

Personal Information

  • LOCATION
    N Holland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Turkse chilivlokken! Jaja, het ziet er meer uit als paprikapoeder, maar was zo lekker jrt jrt aan het malen dat ik even te lang doorging [emoji51][emoji23][emoji23] Maaarrrr! Er zat Ethiopian brown peper bij die ze kennelijk in Afrika gebruiken voor chilivlokken. Ik was vanwege de kleur erg huiverig -groene chilivlokken eet ik ook niet-, maar ik snap nu waarom. Waanzinnig aroma. Blijvertje. Heel pittig en vo. Echt een robuuste chili heerlijk!
  2. Aaaaah hij is er hoor [emoji1316][emoji1316][emoji1316]
  3. Het leek me handig om een verzamelplek met tips en tricks uit te wisselen. Kwam door de man die op een onhandige manier de knoflook aan het persen was. Ik snijd altijd het kontje van de knoflook af en doe dit dan vervolgens met schil en al in de pers. Het schilletje blijft netjes achter. Wist hij niet. Maar wat me over de streep hielp om er een topic voor te openen, is dit eureka nieuws! Ik baal altijd van stickers die maar niet van mijn potten afgeweekt willen worden. Grrrr. Zo lelijk… Tig soorten heb ik al geprobeerd die dan permanent blijven zitten, om tegenwoordig dan maar de gok te nemen dat ik wel weet wat er in een pot zit. Vaak lukt dat trouwens ook wel. Maar vaak ook niet. Zie hier de tip of tips! Jaaa! Knip (of print) uit normaal papier een etiket en ‘lijm’ dit op je pot met wat melk. Werkt als een tierelier! Is je potje klaar om gerecycled te worden, gewoon even afwassen en voila. Etiket glijdt er zo van af. Ideaal. Ben er zo blij mee dat ik dat ik deze tip jullie niet wil onthouden. En er zullen vast meer briljante oplossingen zijn om x of y te doen. Al dan niet moes gerelateerd.
  4. Niet net, maar gisteren: 1,5 kg aardbeien en 750 gr bosbessen uit de vriezer. Ik had alles in pannen gedaan en niet aangezeten om te laten ontdooien. Die aardbeiengeur is fenomenaal! Langzaamaanvulde het huis zich met de geur van zomerse aardbeien; waanzinnig! Uiteindelijk ‘s middags aan de jam. Vorige x had ik zo weinig suiker dat ondanks dat het vacuüm was, het laatste potje beschimmeld was. Ik houd nu 300 gr suiker als richtlijn aan. Nog steeds heel weinig suiker op 1,5 kg. De bosbessen heb ik wel wat meer gebruikt, zo’n 200 gr op 750 gr fruit. Dat vind ik niet zoet genoeg. Een mooie selectie en bij het ontbijt gingen er al prompt 2 potten open. Smullen hoor zo veel fruit op je brood.
  5. Prei en peterselie geplukt in de stromende regen. Ik had nog snijbiet willen knippen, maar dat was nog verder weg en te nat zonder jas [emoji51]
  6. Mellie is heel blij hoor en staat te popelen! De man trouwens ook. Dan kan de zadenbende van tafel, onder de tafel, naast de kast en op het aanrecht… heel georganiseerd hier in Huize Mel zoals je leest [emoji12]
  7. De laatste shishito pepers. Ik baal wel, want de plant is van kas naar binnen en lijkt behoorlijk dood te gaan. De rest lijkt aardig bij te trekken trouwens. Met deze ga ik nog chilivlokken maken.
  8. Heel veel zaadjes Planckendael, DeTuinschuur en Diana’s mooie moestuin. En dan een dezer dagen óók nog eens de bio zaden doos. Sjonge het kan echt niet op! Edit: had bij wat heb je vandaag gekregen moeten staan… iets te enthousiast [emoji2956]
  9. Gisteren stoofpeertjes gemaakt met een specerijenbouillon wat ik tot siroop heb ingekookt. Ruim voldoende als toetje en de rest wilde ik inmaken. Iedereen at er minstens 2, niks meer om in te maken. [emoji38][emoji38][emoji38][emoji38]
  10. Ik heb nog steeds geen lekkere brie gemaakt. Volgens mij 3 x gemaakt en de smaak was de 1e x echt heel vies en de 2e x mwah… staat nog eigenlijk op mijn todo dat die ook fatsoenlijk is. Ik krijg kaaskriebels zo. Heb dit jaar alleen een parmezaan en wat verse roomkaasjes gemaakt.
  11. De huidige stand van zaken Pompompommmmmmmm Spannend hoor!
×
×
  • Create New...