Jump to content

Tamachan

Members
 • Posts

  10
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Koog aan de zaan

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Allen bedankt voor het meedenken. Ik ben dit mengsel ook gaan gebruiken na googelen, alleen koos ik dus voor azijn omdat mij dat wat 'vriendelijker' leek dan spiritus. Wegspoelen heb ik inderdaad niet gedaan. Overigens ben ik nu met deze behandeling gestopt. Bij deze de foto's van de toppen. Die korreltjes die je ziet is vermiculiet wat in de potgrond zit die ik gebruik. Deze is nog vers, dus bijbemesten hoeft nog even niet (dacht ik). Trips zou toch ook te zien moeten zijn als beestjes, maar dan zwart?
 2. Dat valt wel mee, ik had net wat water gegeven voor ik bedacht dat ik de vraag hier wel kon stellen.
 3. Hoi allen, ik heb nu al een tijdje last van, tja geen idee wat, in mijn paprikaplanten. Zelf gezaaid, groei ging goed, en op een gegeven moment ging het blad verkleuren en afvallen. De ellendige stompjes heb ik geruimd en ik heb plantjes uit het tuincentrum aangeschaft om toch iets te hebben. Deze nieuwe plantjes gaan helaas dezelfde kenmerken hebben, verkleuringen op het blad (zie foto's). En het blad valt er ook vrij makkelijk af. Ik heb zelf gedacht dat het spint kon zijn, maar ik zie niets aan de onderkant van de bladeren en heb sinds de aanschaf preventief de onderkant van de bladeren besproeid met een zeep/azijn/water mengsel. Helaas gaan de bonen die een kuip nabij staan er ook ellendig uitzien... Ook daar gezocht naar beestjes of spinsels, maar ook daar niets van zoiets gevonden. Wat kan er aan de hand zijn, en wat kan ik eraan doen? Iemand een idee?
 4. Ik doe ook weer mee, ik moet mijn positie van vorig jaar verbeteren! (Dat gaat niet moeilijk worden... 🤪)
 5. Gefeliciteerd voor de winnaar! Leuk dat mijn scharminkeltje nog iets heeft opgeleverd 😁. We gaan zien of de teelt volgend jaar beter uitpakt. Zo te lezen was ik beslist niet de enige waarvan het resultaat een beetje achterbleef bij de verwachting. Ik ben benieuwd naar de wedstrijd groente van volgend jaar. Huub, heel veel dank voor de organisatie!
 6. Stop de persen, we hebben een winnaar anders waait de venkel weg. Ik moest nog even goed kijken, maar het is toch echt maar 17 gram, en dat sprietje was samen met zijn kleinere broertje echt alles wat ik er uit kon halen 🤣 Ze smaakten lekker in de pot, een hoofdmaaltijd werd het uiteraard niet. Ik wil het wel weer nog een keer gaan proberen met de venkels, en het was uiteraard leuk om mee te doen! Alvast gefeliciteerd aan de winnaar!
 7. Grappig! Knolvenkel zou ik niet zo zijn opgekomen om te zaaien. Een leuke gelegenheid om dit eens te gaan uitproberen. Ik doe weer mee!
 8. Ik heb de peper zo lang mogelijk laten hangen, het resultaat is een mooie 19,5 cm
 9. Leuk, pepers! Ik meld mij bij deze aan voor de wedstrijd!
 10. Mijn reuzen uien.... tja, als 'schattig' een onderdeel is in de wedstrijd, dan ben zijn mijn uitjes favoriet Het begin was veelbelovend. Toen de zaailingen in de koude kas stonden gingen ze dapper verder. Helaas werden ze geveld door een rancuneus insect(?) wat het loof in nette stukjes van ongeveer gelijke lengte heeft afgeknipt. De tweede lichting werd half maart/eind maart opnieuw gezaaid. Terwijl hier al mooie foto's van puberende uien voorbij kwamen, moedigde ik de zaailingen aan om vooral niet op te geven. Er was nog een kans! Helaas heeft hier de natuur zich ook weer tegen de uitjes gekeerd. Na enkele weken waarop de jongelingen in de grond stonden, kwam een mol langs. Alles lag om. Natuurlijk geprobeerd om te redden wat er te redden valt, en deze twee hebben zich nog dapper door de droge periode heen weten te knokken. Volgend jaar maar weer opnieuw proberen. Het was leuk om te doen en om de berichten van de andere deelnemers te volgen.
×
×
 • Create New...