Jump to content

HuubvG

Members
 • Posts

  5,397
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Hgz, prov GR

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik heb zojuist mijn twee armazalige Sonjaatjes eruit gehaald, nadat ik een paar kleine rukjes aan de plantjes gegeven had. Ze zaten los, ik kon ze er zo helemaal uittrekken. Conclusie: wortelrot of -verbranding. Rot kan van teveel water geven en koude, verbranding misschien wel omdat ik eergisteren wat teveel gedroogde mestkorreltjes erbij gegooid heb. Het stikte van de wormen in het plantgat, dus voor de volgende ronde zit er verse wormenmest bij! Hopelijk is wel de scherpte van de korrelmest (het is nog wel kippenmest ook) tegen de tijd van uitplanten voldoende afgezwakt. Links de twee Sonja's, [ - off topic - rechts de twee snacks ] Gelukkig heb ik de 3 overige zaden nog en die ga ik zo meteen zaaien in plaats van te bewaren voor volgend jaar. De warmte van nu tegen het slechte weer van toen zal ze gaan helpen, de achterstand wordt voorsprong en hardlopers zijn doodlopers, punt. [ - off topic - gelukkig vond ik het zakje van de snacks met nog wat zaden erin, links ] en rechts de overige 3 zaden van de Sonja
 2. @Mai Pensato, nu even een smaaktest doen, of die ook bitter is? Het lijkt of de schil al wat gladder is dan op eerdere foto, maar niet zo glad als een courgette, zoals op de zaadzakjes. O ja, als primeur staat de lengte achter je naam op de deelnemerslijst.
 3. Vooral omdat de grond in de kas veel beter is @redzebra, het stukje grond buiten is te arm en misschien wel te donker ook. Lelies en kapucijners staan er voor en houden een hoop licht en warmte uit het zuiden tegen. Ik had er ook een snackkomkommer staan, die bleef nog kleiner en werd half opgevreten door de slakken. Die heb ik maar weggedaan.
 4. Ik heb vandaag van Sonja Buiten Sonja kas gemaakt, kon het niet langer aanzien. Plantje was net zoals bij Flup hierboven, maar dan nog iets zieliger. Nu staan ze beide in de kas, maar de andere die er al eerder stond, heeft een voorsprong.
 5. @redzebra, het is maar een beetje plagerig bedoeld, ik denk niet dat Mai er benauwd van wordt. Maar wel dit: Bij snackkomkommers doe ik dit ook niet, bij de Sonja's ben ik het wel van plan. Als ze ooit zover komen.
 6. @Lia56, even zoeken en we komen bij ons eigen MTF terecht... 2011 2011 2012 2013 Dan heb je even wat te doen tijdens het wachten. @Mai Pensato, ik las zojuist ook ergens dat jouw dikkerd misschien wel teveel van de plant vraagt, zodat die te zwak is om nog meer vruchten te geven. Dus wees er zuinig op en vergeet niet een foto te maken bij het opmeten, straks wordt je enige kanshebber nog gediskwalificeerd vanwege gebrek aan bewijsmateriaal!
 7. @Mai Pensato, Nog geen reactie van v d Wal. Wanneer die er is, plaats ik die hier.
 8. Ze waren vandaag - op de dag des Heren - in de buurt van de spoorwegen bomen aan het omkappen en versnipperen met groot materieel. Dat moest wel belangrijk zijn om op onze rustdag dit karwei te klaren. Er stond een grote aanhanger met hoge bak achter de zaag- en hakselmachines dus ik nam aan dat ze de buit direct zouden afvoeren naar de verbrandingsovens. Mm, jammer, ik hoopte eigenlijk dat ze het op een hoop zouden gooien om later af te voeren. Enkele uren later fietste ik langs die plek om een boodschapje te doen en zag daar een berg houtsnippers liggen. Op naar huis met boodschapje. Fietskarretje aangekoppeld, aardappelvork erin en terug naar de berg, Op de terugweg niet aangehouden door politie die me met gillende sirenes deden halt houden, kon ik het karretje vol houtsnippers verdelen over de paadjes in mijn tuin. Morgen een foto van de snippers en van de rest van de bezigheden van vandaag, nu geen zin meer en het is er al te donker voor.
 9. Bedankt voor de reacties. Ik ga de adviezen ter harte nemen. De roos staat in de volle ochtendzon en krijgt nog wat zonnestralen na de middag door de kieren van de schutting. Mest en kalk erbij doen en waarschijnlijk de bladeren zo droog mogelijk houden. Vijftig jaar geleden of zo stonden in de tuin van mijn eerste koophuis ook wat verwilderde rozen, een wirwar waar ik niks mee kon. Die heb ik er destijds uitgehaald, temeer omdat de kleur een soort vaal roze was. Sindsdien nooit rozen willen hebben. Nu zag ik deze en de dieprode kleur sprak met toch wel aan. Ik zal proberen goed voor deze te gaan zorgen en met bovenstaande tips zal dat vast wel lukken.
 10. De twee gezaaide sonja's staan op hun plek en die in de kas lijkt sneller aan te slaan. sk = sonja kas sb =sonja buiten sk, de witte vlekjes zijn van witsel van de ramen, dat ik eraf gewassen heb en gedrupt op de bladeren. sb is kleiner, heeft wat gele randjes en puntjes hier en daar.
 11. Ik heb vorige maand zomaar een roos gekocht en in de achtertuin geplaatst, maar ik heb geen ervaring met rozen. Wat ik weet, is dat ze meestal geënt zijnen dat je scheuten vanuit de onderstam moet wegnemen. Nu groeien er al wat scheuten onderin, mag / moet ik ze nu weghalen? Uit één dikke tak groeit de eerste roos, die knop zat er een paar weken geleden ik ik deze kocht. Pijltjes Midden = 1 Links = 2 Rechts = 3 en 4 1 = de tak waar de bloeiende roos aan zit 2, de linker tak zat er al aan toen ik de plant kocht, moet weg of mag blijven? 3 en 4 zijn er inmiddels bijgekomen, maar lijken van onder het maaiveld / vanuit de onderstam te komen. Mag ik in deze periode nog gaan snoeien? Er komen ook al meer zijtakken aan hier en daar, moeten die eraf of juist niet? Welke voeding moet erbij? Wie er zin in heeft, mag gerust advies geven. Opzoeken kan ook, maar dit lijkt me praktischer, alvast bedankt.
 12. Maak je zin maar af. En gedaan - we wachten af.
 13. Nee, bij de macaronizaadstrooier, maar das off topic... Inmiddels heb ik een mail naar onze donateur V d Wal gestuurd, met betrekking tot het M/V vraagstuk. Heb ik niet genoemd, de spellingcontrole snapt het niet en ik ook niet... Hopelijk krijgen we wat helderheid, want we willen wel de langste, maar niet de bitterste.
 14. Gewoon met de kromkrommeter, die heeft een beetje moestuinder wel liggen toch?
 15. Er zit toch fosfaat in zeep? Dat is een van de NPK ingrediënten, de voedingsstoffen voor de planten. Het lijkt me niet gevaarlijk voor je groenten en jezelf (wanneer je die groenten eet), temeer omdat het verdund is door het spoelen en het regenwater zelf. En dat drupje afwasmiddel doe ik ook weleens, inderdaad over kurkdroge grond (waar geeneens wiet op staat). Precies zoals het er staat, de zeep zorgt ervoor dat het water beter opgenomen wordt
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.