Jump to content

HuubvG

Moderators
 • Content Count

  4,812
 • Joined

 • Last visited

About HuubvG

Personal Information

 • LOCATION
  Hgz, prov GR

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Het schuurtje was zelfs een geschenk van de woningbouw, afgedankte huurhuisschuurtjes, 3 stuks, eentje in de siertuin voor de educatiespullen en een op de kinderboerderij waarin oud papier in bewaard wordt. Wat je zegt fre3ke, we lopen vast weer eens tegen een nieuw schuurtje aan.
 2. Er was elektra, dat zou wel oorzaak kunnen zijn. Brandstichting lijkt me vergezocht, dus het blijft een vraagteken. Jammer van het gereedschap, vooral de schepjes en de harkjes voor de schooltuin lagen er zielig bij. Verder is het vooral emotionele schade, de boel was niets waard in euro's. Nu moeten we het gereedschap uit een andere schuur halen, iets verder lopen. Vandaag even een kijkje genomen. Uit stof zijt gij en tot stof zult gij wederkeren. De NME moestuinen, maar dan zonder schuurtje Het 1000 liter vat stond er direct tegenaan, maar dat zat vol met regenwater dat van het schuurdakje kwam en is nog heel. Maar hoe moet het nu gevuld worden en waar halen we nu water vandaan? Geen geld boor vervanging, jammer!
 3. Ik dacht even aan 'marbles' die ook 5 kleuren heeft, maar die heeft groen blad en ronde pepers. Even bij Vreeken gekeken, waar ik ze in 2013 besteld heb. Ze zijn nu uitverkocht. En de donderdag gezaaide, 'gezonken' adjuma zaadjes staan er sinds gisteren boven, hoera. Nu alleen nog de rode long slim zaaien, dan heb ik mijn 5 soortjes.
 4. Eergisteren was ik nog op de NME moestuin. De kas op onderste foto, een afgedankte karrenstalling van Jumbo, stond er gedeeltelijk. Die hebben collega's gisteren verder opgebouwd. Gisteravond is de boel in de fik gevlogen. Je kunt denken aan vandalisme, er wordt regelmatig gesloopt en ingebroken daar. Maar ook zag ik zondag het buitenlampje erbij hangen, misschien is er kortsluiting ontstaan. Hier op de foto van vorig jaar is het moestuinschuurtje te zien. Rechts van het hoofdpad is de kas geplaatst. Die zou eigenlijk vlak achter het schuurtje komen, maar goed dat dat niet is gedaan, anders zouden nu de kunststof platen gesmolten zijn. Linksonder t/m de kruiwagen is mijn stukje tuin. Foto van 112 Hoogezand, het schuurtje brandde al toen de brandweer arriveerde en is volledig afgebrand.
 5. Als allervroegste poters wilde ik eersteling bestellen, maar die was op. Het wordt anabelle als vroege aardappel. Besteld bij v d Wal en komt in de laatste week van januari, deze week dus. Dan poot ik er direct een paar in de kas bij huis, de rest komt tzt in de NME moestuin. Late aardappel weet ik nog niet. Texla heb ik een paar jaar geleden geteeld, maar die vond ik tegenvallen. De schil was kurkachtig en taai, leek op kiwi zonder haartjes. Misschien kwam dat door warmte/droogte. De smaak vond ik niet bijzonder. Welke late soort zal het dan worden? Een deel van de opbrengst wil ik proberen te bewaren in een kruipruimte onder mijn nieuwbouw rijtjeswoning. Een ander deel wil ik voorbakken of blancheren als frites en invriezen. Kijken naar een geschikte aardappel, volgende week liggen ze hier in de winkels en maak ik mijn keus.
 6. Hier is die geopend omdat er o.a. diervoeders verkocht worden. Je kunt de winkel in en je aankopen doen.
 7. Zie, er gaat wél iets boven Groningen. Welkom!
 8. Roseval weet ik niet, maar bij v d Wal kan het vanaf 250 gram. Bij de plaatselijke Welkoop weet ik ook niet van roseval, maar kun je poters per stuk kopen, hier vanaf vlgd week.
 9. Maar hier kun je toch alles op verbouwen wat je nodig hebt? Die grootte, mooi! Ik kan niet terug vinden of me herinneren of je nu ook nog een moestuin elders hebt?
 10. In de nme moestuin een paar m² dorre bodembedekking op een hoop gegooid met spitvork en kruiwagen en wat kweekgras uitgestoken. Hoofdschuddend aldaar bekeken hoe collega's vóór de storm de Jumbokarretjeskas aan het opzetten begonnen waren geweest en hoe alles door de hele tuin gewaaid was. In de huistuin houtsnippers uit de perkjes gehaald tot op het pad, verhoute stengels klein gehakt. In de huistuinkas alle groen - behalve NZ spinazie - uitgehaald, tuinbonen geplaatst.
 11. HuubvG

  Palen geplaatst

  Ja, vertel eens...

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...