Jump to content

HuubvG

Members
 • Content Count

  4,459
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Hgz, prov GR
 • OCCUPATION
  AOWer, vrw werk bij NME, compostering en moestuinen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. @rorror, het zou maar zo kunnen dat ik de plantjes na het ontkiemen te snel uit de warmte heb gehaald naar een plek met veel licht: de vensterbank op het zuiden. Wel met plastic ingepakt en met bescherming tegen de volle zon, maar waarschijnlijk te koude ondergrond omdat de vensterbank van steen is. Warmtematjes en groeilampen wil ik niet in huis halen alleen voor een peperwedstrijd. Verder is het hier wel warm genoeg. Maar de grond is denk ik teveel afgekoeld. Bedankt voor die tips, die heb ik inmiddels opgevolgd.
 2. Van de drie (opgekomen uit vijf zaden) zaailingen is er een aan het wegkwijnen alhier. De andere twee hun toestand is vrij zorgelijk. Ik moet nog zien dat ze het gaan doen.
 3. Heel jammer Plotiemoos! Kleintjes worden groot dus later weer eens nieuwe kansen... Ik had een week geleden 5 zaden te kiemen gelegd, waarvan er nu 3 boven staan. De laatste twee verwacht ik binnenkort... we zullen zien. Cellofaantje er weer over en weer terug achter de tv! 🙂 Over de batch zaden die we ontvingen kan ik niets meer vertellen. Vreeken hanteert serienummers op de verpakking i.p.v. houdbaarheidsdatum. De verpakkingen heb ik na het sorteren weggegooid, dus we kunnen niet meer achterhalen hoe oud / hoe jong de zaden waren en of ze uit een zelfde batch kwamen. Toen niet aan gedacht, nu te laat. Dus bijhouden hoeveel opkomst een ieder heeft, is ook weinig zinvol lijkt me. We mogen het er mee doen. En met een of twee planten kun je ook lange pepers telen!
 4. En dat terwijl de een na de ander een opkomst van 100% heeft. Lekker simpele aanname: zal wel aan de leverancier liggen. Nou ja zeg. @Hoekman, ik had ook nog niks gezaaid tot nu toe. Zojuist de 5 zaden in potgrond met brekerzand in een bloempot met folie gezaaid en op het modem in de meterkast gezet.
 5. Ik zal het even voordoen door je bericht te corrigeren Friezin, je kunt dan kijken hoe het moet door op 'Wijzig bericht' of 'Reageer met citaat' te klikken.
 6. Dankjewel, fijn voor het moderatorenteam ook, nu kunnen we dit gedeelte afsluiten. Bedankt allen voor het aanmelden, leuk dat jullie er zo vlot bij waren. Veel plezier nogmaals en moge de langste peper kampioen worden. Mijn zaden blijven nog in de lade tot misschien wel half maart, omdat ik binnen niet met teveel plantgoed wil zitten. Ik hoef ik niet van die grote onhandelbare struiken straks in tuin en kas die veel snoeiwerk nodig gaan hebben. De pepers worden ook wel lang aan wat kleinere planten (hoop ik...) dus geen reden om nu al voor te zaaien.
 7. @Plotiemoos, welkom bij de wedstrijd, je bent 60ste deelnemer! PB is onderweg.
 8. @Grorg, je bescheidenheid siert je. Ik wilde je niet beledigen door je uit te nodigen. Ik snap, je bent te goed voor de peperwedstrijd. @Nasuda, jij durft wel. Als ze nu te nat zijn verrotten ze en dan heb je niks. Er is nog steeds één zakje zaden over voor de 60ste deelnemer! Wie?
 9. Laten jullie mij nou echt met één zakje peperzaden zitten? @Grork, toch niet meedoen? Op je balkon ga je kampioenen kweken. Niemand? Wie gaat deelnemer nummer 60 worden?
 10. @johny, je bent de op één na laatste aanmelder. Na jou nog één te gaan! Wie wil de laatste wedstrijdpepers?
 11. @Bosmol, doe ik. Je zou bijna denken dat het off topic gaat (regelmod wilde al bijna ingrijpen...), het gaat immers over pepers en niet over koolrabi's. Maar deelnemers kunnen hier ook al Koolrabi zijn.
 12. Tuurlijk @Merel, PB is onderweg, pepers gereserveerd. Na jouw aanmelding blijven nog 3 zakjes peperzaad over. Wie o wie?
 13. Sorry! Vandaag worden ze alsnog verzonden. Nog 4 te gaan!
 14. Ik weet er één: valeriaan. Ik oogstte deze altijd langs slootkanten in het wild, totdat ik hem zelf in de tuin had. Maar ja, misschien heb jij die ook wel bij jouw sloot gehad en heb je ze als onkruid verwijderd? Geen idee.
 15. * mededelingen* @Falaigai, je hebt wel betaald, maar nog niet de PB beantwoord. Graag een PB naar mij met je adres! Dankjewel. Er waren nog enkele deelnemers die niet per pb bereikbaar waren / konden antwoorden. Graag even kijken of je postvak in / postvak uit misschien ook vol is. Je kunt deze legen om weer berichten te kunnen ontvangen en versturen. Wel zo makkelijk! Verder moeten alle deelnemers in bericht 2 van dit topic inmiddels de zaden hebben (behalve Tamachan en Carina 1966, deze worden vandaag verzonden). Zo niet, meld dat dan ajb even per PB of hier. Nog enkele zaden te gaan, aanmelden kan nog steeds.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...