Jump to content

HuubvG

Moderators
 • Content Count

  4,661
 • Joined

 • Last visited

About HuubvG

Personal Information

 • LOCATION
  Hgz, prov GR

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. @oscardevos, bij beter doorlezen zie ik dat de vragensteller, die de vraag in een oude topic stelde, sindsdien niet meer online geweest is. Wellicht komt @Bat nog eens terug om te kijken en/of te vertellen hoe het met de Temperzon is afgedropen afgelopen.
 2. Er zijn van die verfafstekers speciaal voor glas: Ik denk dat RobO deze bedoelt. Verder hoop ik niet dat jouw ruiten voorzien zijn van een uv werende folie, want dan kan die aangetast zijn door de temperzon én de schoonmaakmiddelen. Krijt met natuurlijke olie. Mm, kalk? Met schoonmaakazijn zouden zowel het krijt als de olie moeten oplossen, het ideale schoonmaakmiddel voor alles plus ramen zemen. Al geprobeerd?
 3. Ik heb geen hint @Vinky. Maar wel al mijn wortels zijn niet eens opgekomen dit jaar. Ik had pillenzaad en gewone zaden gezaaid, maar echt 0% opkomst. Hopeloos mislukt dus.
 4. hihihi dat waren wij hihihi ze waren lekker en we willen er nog meer hihihi
 5. @Roelie, we hebben ook een topic speciaal over pepers en paprika's. Als je daar je vraag stelt, heb je grote kans een deskundig antwoord te krijgen. Niet dat ik denk dat dat hier niet aanwezig is, maar toch. Hier is de link naar het peper en paprika topic
 6. HuubvG

  Saffraan kweken

  Dat komt wel goed uit, die verspreide oogst... mits je heel veel krokussen hebt, dan hoef je niet alles tegelijk te plukken. Hier gaat het net zo als bij henkg, histeren de eerste bloen; vandaag drie erbij. Vier stappen van mijn achterdeur lopen, ik kan het mooi bijhouden zo.
 7. Zo heb ik het ook, de kas staat 50 cm van de schutting af om overal bij te kunnen. Je kunt ook 1 wand open laten (geen beglazing) en het frame tegen de schutting/muur, dan kun je alsnog overal bij en heb je ruimtewinst in de rest van de tuin.
 8. Wanderlijk Wonderlijk Rob0pa, uitgerekend die ene dag van het hele jaar dat het eens windstil was... Ik heb de mussenflat neergehaald, er kwamen mezen op af. In de schuur een nieuw begin met de nieuwe mussennesten gemaakt. Vandaag verder: nog enkele gaten in de wand van het schuurtje maken en daarachter de nieuwe houten nestkasten. De druiven en de wilde wingerd groeien ervoor dus waarschijnlijk iets meer beschut dan midden in de tuin op een paal. Afwachten of dit slaagt. Te doen: Kalebas die buiten de schutting op de P groeit, wegsnoeien, er groeit daar alleen blad, geen vruchten. Peper en paprikaplanten snoeien, potten en binnenhalen.
 9. Nou hopeloos, nee, maar mislukt, ja. De vroeg in de kas uitgezaaide knolselderij werd selderij zonder knol. Ruim een halve meter hoog, mooi donkergroen blad, een stevig wortelgestel maar niks knol. Helaas is de selder al even aan het composteren, dus geen foto. Was het misschien zaad van bleekselderij? Ik heb het niet gebleekt, dus leek het me oneetbaar, vandaar een eeuwig retourtje kringloop. Klaag - maar dat moet in de klaagbank, ik weet, dus vraag - : hoe komt het dat het vaker voor lijkt te komen dat zaden verwisseld worden aleer ze verkocht worden? Ben ik de enige die dat 'overkomt' (groot woord), of kan iedereen zomaar zaden gaan zitten verkopen omdat er vraag naar zaden is? Kun je garanderen dat wat je verkoopt ook is wat op het etiket staat? Koop ik te makkelijk zaadjes van jan en alleman? @Mellie, Hier is de NZ spinazie ook min of meer mislukt. Ik had buiten en in de kas gezaaid. Buiten opkomst 0. In de kas redelijk van gegeten en ingevroren, maar nu zijn de slakken in de meerderheid.
 10. In het voorjaar gezaaide yolo wonder paprika's is het enige dat er nog over is van mijn peper en paprika seizoen. Slechts één plant heeft een paar mooie grote paprika's hangen, maar deze zijn nog steeds groen en ze groeien niet meer, zo te zien. Laten staan in de koude kas? Zouden ze nog op kleur komen? De smaak zal er niet beter op worden als ze er zo lang over doen? Of oogsten, maar hoe dan verder?
 11. HuubvG

  Tomaten Topic 2020

  Heb ik gisteren gedaan. Om ongeveer dezelfde reden. De planten in de kas die het wél tot het eind zijn blijven doen, hebben hun tomaten een tijd laten hangen zonder dat er echt veel gebeurde. Nu waren ze stuk gegaan met barsten en scheuren erin, niet eens op kleur, terwijl ze hiervoor maar met weinig waren en wel heel erg langzaam groeiden. Buiten bleven de planten kleiner, met weinig kleine tomaten. Ik heb er slechts één geoogst die eetbaar was. Smaak viel ook tegen van de enkele rijpe tomaat, harde schil, sappig maar waterige inhoud. Kerstomaat hetzelfde: weinig opbrengst, lekker zoet maar toch net niet je dat. Maar: géén ziektes*, dat dan weer niet. Alles eruitgehaald en terug naar de lange termijn kringloop: het compostvat (*in dit geval).
 12. @geert h, een foto insturen is altijd leuk voor de napret, doen. De lengte staat alvast onopvallend achter je naam op de deelnemerslijst. @Veldjesgraaf, bedankt voor het melden, het wordt direct rechtgezet. Excuses voor de onoplettendheid. Overigens gefeliciteerd met de 5de plek want ja, van die 'verwenste' 4de plek ben je verlost. Er zijn namelijk 2 pepers op de 2de plaats gekomen qua lengte. Dus opgeteld ben je de 5de teler, er zijn 4 langere pepers dan de jouwe.
 13. @Roelie, het is de tweede keer dat je dit aanhaalt. Het is en was inderdaad wel een puntje hoor, dat opmeten van de peper. Als je de werkelijke lengte van een kromme peper gaat meten, doet de een dit aan de binnenkant, waardoor hij korter lijkt. De ander legt het meetlint langs de buitenkant, waardoor hij langer lijkt. Er is besloten de lengte met een rechte meetlat te meten, dus moet je maar zien dat je de peper zo recht mogelijk laat groeien. Daarom was het inklemmen , bedekken etc. ook niet toegestaan. Het is wel een leermomentje voor evt. volgende wedstrijden. Het heeft heel wat updates gekost en ja, volgende keer doen we dát anders. Toch sportief van de deelnemers dat ze deze hobbel toch hebben willen nemen!
 14. Daar zeg je wel iets. Onze wedstrijdpeper werd betiteld als "Joe's Long Cayenne / Marie's Anuum". Dit staat ook zo op de verpakking. Ik dacht al, waarom moet die nou weer twee namen hebben? Is één naam niet genoeg? Ik heb gegoogeld op Joe's Long Cayenne, én op Marie's Annuum, en de laatste kwam bijna niet in beeld. Zou die Marie's Annuum een ondersoortje zijn? Dat dus niet zo lang wordt als de 'zuivere' Joes Long Cayenne? Wie er meer van weet mag het zeggen.
 15. De winnaar is... siemen 22,1 cm @siemen, namens het wedstrijdteam van harte gefeliciteerd! De gegraveerde snoeisnaar komt per omgaande jouw kant op, adres is nog aanwezig in mijn inbox (maar dat wordt samen met alle NAW van deelnemers direct na de wedstrijd gewist, zie laatste update) @Allen, bedankt voor het meedoen, samen hebben we er een spannende en leerzame wedstrijd van gemaakt! Update NAW gegevens van alle deelnemers zijn direct na de wedstrijd gewist. Deze waren bewaard gebleven om de winnaar de prijs toe te sturen.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...