Jump to content

HuubvG

Members
 • Posts

  5,766
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Hgz, prov GR

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Duidelijk te zien dat je al een stuk zuidelijker zit dan hier in het hoge noorden. Nu nog NZ spinazie, dat zit er hier niet in. Veel groener nog, alles. Maar ook daar bij jullie nadert de winter, groot gelijk dat je de warmte nog wat zuidelijker gaat zoeken. 🌞 Edit: maar voorlopig nog niet dus... 🥗
 2. (Moes)tuinboeken, rabarber-aarbeiengelei, druivengelei, appelcompôte, pruimenchtney, appel-pruimenjam van een zus. En snijbiet, IJslands mos, peterselie, selderij, borage.
 3. Hier ook pompoensoep, het was gisteren (niet eens uit eigen tuin maar uit de tuin van een zus) en het was heerlijk. Dat was de eerste keer dat ik dit at. En courgettesoep, ook van dezelfde keuken en tuin, ook een primeur voor mij. De recepten worden nog doorgestuurd.
 4. Crassula naar binnen gehaald, een grote pot met saffraankrokussen in de kas gezet. Nog steeds boeiende ijsbloemen bewonderd.
 5. Ja dat wilde ik er nog bij zetten.
 6. Leuk verslag van een dagje winkelen @jasmin. Dan zou die mevrouw weleens de nieuwe eigenaar kunnen zijn.
 7. Hoe gaat het momenteel met die vacature bij Vreeken? Er werd iemand gezocht om de zaak over te gaan nemen; inwerktijd 5 jaar. Tijdje geleden alweer, ik heb niet verder gevolgd. De wachttijden op zendingen en mails zou al iets korter zijn?
 8. De zongedroogde zitten hier in de vriezer, waar ik zo nu en dan een paar schijfjes uit kan halen. De ovengedroogde (toen de zonnekracht minder werd) zijn mislukt, die zijn aangebrand terwijl de oven slechts op 50° stond. Helaas weg moeten gooien.
 9. Alweer lang geleden, toen ik nog spitte omdat dat 'zo hoorde', heb ik een keer de tuin ingezaaid met rogge. Het onderspitten was een ramp, erger dan onkruid. Daarna ben ik langzaam afgestapt van spitten en meer de bodem bedekt gaan houden met al of niet eetbare gewassen zoals afrikaantjes, zegekruid, ananaskers, klimmende (kruipende OI kers), veldsla, slangenkruid, lupinen, en nog veel meer, kunnen na afsterven blijven liggen de winter over. Daar komen nog herfstbladeren, compost, paardenmest bij en kan de boel rijpen tot het voorjaar en gaat het meer richting natuurlijk tuinieren en minder/geen spitwerk meer hoeven doen. De wormen hebben het dieptewerk overgenomen.
 10. HuubvG

  Saffraan kweken

  Ik maak er de bekende rijst mee, kleuren en op smaak brengen. Volgens de recepten eerst de saffraan drogen, drie maanden rijpen en droog opslaan. Voor gebruik weken, dan pas door de rijst. Een stampertje of 3 a 4 is genoeg voor een portie rijst. Hoeveel stampers doe je in een kop thee? Ik wil het wel eens proberen, al gaat de saffraan hier snel genoeg op. Mijn hele oogst tot nu toe. De lichtkleurige zijn van gisteren en vandaag.
 11. Vandaag heb ik een steen die in een haakse bocht ligt en waar ik me aan stoot als ik de bocht te kort neem, omgedoopt (met markeerverf uit een spuitbus) tot EZELSTEEN.
×
×
 • Create New...