Jump to content

HuubvG

Members
 • Posts

  5,583
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Hgz, prov GR

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. De keus voor Sonja was ook wel kennismaking met een andere, wat minder bekende komkommer. Zo leren we meer van komkommers hier. Belangrijke aanvulling: Sonja geeft vooral rechte (meestal...) komkommers, goed te meten dus. Van Marketmore weet ik het nog niet, maar Chinese Slangen bijvoorbeeld, die kronkelen alle kanten op. Ook zou de Sonja nog redelijk eetbaar zijn als die de lengte heeft bereikt, vóórdat die in de breedte gaat uitdijen. Wel lijkt volgens sommigen de Sonja een vroege soort te zijn, veel deelnemers zijn er al doorheen. En het is nog lang geen eind september... Mijn 2 planten in de kas met elk een Sonja, ze hebben nog steeds geen meeldauw. Vreemde planten, dunne stengels, weinig blad. Een van de 2 heeft slechts 10 bladeren. Maar nog steeds groeiend, de langste is nu > 33,2 cm en komt weer met foto op de lijst. Niet officieel maar toch.
 2. Mm, ten westen van de duinen ... water dragen naar de zee? (kon het niet laten) Hier is de bamboestellage aan een schutting klaar, doorgewerkt tot ik zeiknat was. Jonge zaailingen van de druiven bij de bamboestokken gezet, gewoon om te proberen. Anders in na- of voorjaar nieuwe zetten. Emmers regenwater in het pad van de kas tussen de bedden uitgegoten, de bedden zelf had ik net daarvoor nog leidingwater gegeven.
 3. Al meelezende leer ik ook weer wat en merk dat ik maar wat doe op gevoel ik knip en pluk maar wat raak. Proberen het vervolgens beter te doen. Het blad uit de stam heeft dus een blad, geen takken. Mag je ook 'bladsteel' zeggen tegen de bladstengel (of -steel) waarmee het blad aan de stam/stengel vast zit? De Roma's doen het hier goed, het valt mee met de verdachte vlekken. Ze beginnen nu pas te verkleuren, terwijl de een na de ander ze al ingemaakt heeft en wel. Maar het komt met deze ook wel goed, ik wil ze gaan drogen als ze rijp zijn.
 4. Nog elke dag groeien mijn twee sonja's in de kas. De langste was vanochtend meer dan 30 cm, bijna 31, dus moest die maar eens op de lijst met 30,8 cm. Niet echt officieel, want deze hangt nog en groeit nog. Zojuist mat ik 31,5. Wanneer de groei er echt uit is, maak ik de komkommer los van de plant, meet die opnieuw op en zet de lengte op de lijst. De planten zijn iel en hebben weinig blad, vreemde situatie (om niet te zeggen toestanden) in mijn kas. Het blad dat ze hebben, breekt soms spontaan af van een broes water en heeft vanaf het begin vlekken. Sommige bladeren hebben gaten of scheuren.
 5. @Lia56, de verbena had ik in de moestuin en heb ik 'geïmporteerd' naar de tuin bij huis. Nu heeft die zich flink uitgezaaid en laat ik die staan / verplaats ik naar waar het me uitkomt. Mooie plant voor een kleine tuin: bescheiden en toch een schoonheid. Vandaag tuinslang oprollen en opruimen en verder met bamboestokken een stellage maken langs de schutting voor druiven.
 6. Oh! Dat antwoord had ik niet verwacht. Nou, gedeelde smart is halve smart én ook een like voor jou.
 7. Jonge ijzerhard zaailingen die ik uit de border in een emmer gedaan had eergisteren, weer terug gezet in het nieuwe grond/compostmengsel dat ik gisteren aangebracht heb. De verbena laat zich makkelijk verplanten heb ik gemerkt, zelfs nu, midden in de zomer. Verder met toppen van de tomaten en diens bloemen plus jonge vruchten verwijderen. Dan iets dat ik momenteel niet doe in de tuin: de waterslang oprollen en opbergen in de schuur na gebruik. Ligt al dagen paraat op mijn straatje voor het gemak (behalve wanneer ik er over struikel, meer dan eens).
 8. @Lia56, waarom like je dit?
 9. Heermoes is niet alleen aan vervelend onkruidje, het is ook een bruikbaar kruid dat al heel lang in de kruidenboeken staat. Zomaar de eerste de beste link hier. Ik heb het in mijn achtertuin waar ik nu 5 jaar woon, nog steeds komt er hier en daar wat op, maar geen plaag meer, zoals toen ik hier net woonde. De tuin zat er vol mee. Het meeste kon ik uittrekken met stukken wortels. Nu komt er nog steeds wat op, vooral op plekken die ik niet uit kan graven. Het gaat bij de compost, of gedroogd in de thee. Hoe je erbij komt dat het 'erg giftig' zou zijn @Mai Pensato? Vertel eens...
 10. Wauw @Mai Pensato, die jalapeño's! Wat een contrast met de mijne. Drie planten in de kas en alle drie aan het afsterven. Zou er iets goed mis zijn met de kasgrond? Teveel of te weinig water gegeven? Teveel of te weinig bijgevoed? Geen idee, volgende keer beter hoop ik, ze moet er maar uit. Maar ik laat ze nog even staan voor de pepers die eraan zitten. Niet goed te zien op de foto, maar de meeste hebben kurkplekken. Twee van de drie in beeld, de derde is er nog beroerder aan toe en wilde liever niet op de foto. Begrijpelijk...
 11. Perkjes uitgegraven, gezeefd; houtsnippers op de paden, grond rondom de kas ophogen, geen begroeiing. Compost uit het vat in de perkjes gestort na losmaken ondergrond, Perkje voor saffraankrokus uitgebreid, er komt 1 m² bij voor de nieuwe bollen.
 12. Hier alle komkommers . Ik heb 3 snackjes kunnen eten en 1 (wedstrijd)komkommer. Snack gisteren eruit gehaald, blad was bleek, vruchten geel. Behalve de Roma tomaten (die gaan super) zijn alle andere tomaten nog steeds iele plantjes met hier en daar een bloempje, dat wordt niet wat. Peper jalapeño, wel vruchten tot 5 cm, planten beginnen af te sterven, geen idee waarom. Bleke, slappe bladeren. Nog een lage lijst van mislukte zaaisels, kool, sla, bloemen enzovoort, te lang om op te noemen.
 13. @Mai Pensato, dankjewel, ik was nog niet goed wakker denk ik. Zal het meteen corrigeren!
 14. @henkg, gewoon 'Mai P' laten graveren, lekker kort en we weten allen wie dat is ... áls dat een winnaar blijft. Vier dagen geleden was mijn langste van de twee 24,5 cm, nu is die 29,0 cm, dus nog steeds groeiend met plm 1 cm per dag. De tweede en laatste blijft keurig 1,5 cm achter. Boven de 30 cm moeten ze wel komen en wie weet dat er een op de top 10 lijst onderdak komt. Twee planten, twee komkommers.
 15. * update * Komkommerlijst top 10 is gewijzigd van top 5 onderdak en top 5 openlucht naar top 10 onderdak en top 10 openlucht.
×
×
 • Create New...