Jump to content

HuubvG

Moderators
 • Content Count

  4,967
 • Joined

 • Last visited

About HuubvG

Personal Information

 • LOCATION
  Hgz, prov GR

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Twee soorten late aardappelen gepoot, koriander en platte peterselie gezaaid.
 2. Nog wat onkruiden losgetrokken, laatste zevenbladresten uitgestoken, enkele bedden voor poten en zaaien voorbereid. Zie zaai- en pootdraadje.
 3. Eerst eens opzoeken wat een pelouse is (...). Och, een gazon dus. Dat Frans toch, daar schijnen meer moestuiniers iets mee te hebben... Misschien zou je wat meer info moeten geven om antwoorden/hulp terug te krijgen. Wat voor grond is het? Hoe diep gewoeld? Foto's? Waar ongeveer gesitueerd? Niet schuldig voelen, je bedoelde het vast wel goed, en het komt ook vast wel goed. Succes!
 4. HuubvG

  Dag allen!

  Welkom, knap gedaan en je mag best weten dat ik jaloers ben op je 3D kunsten.
 5. Ja, precies wat fre3ke zegt. Vanaf de grond stapelen, dan hoeft het worteldoek er al helemaal niet tussen en komt het composteren vanuit de grond op gang. Verder wel een mooi systeem en handig voor de lucht, die blokjes* ertussen. Nette schuifgelegenheid om de planken* er uit te halen. * In plaats van blokjes, die je vast kwijt gaat raken, vooral bij de schuifplanken, kun je er lange schroeven gedeeltelijk indraaien. Tot op de gewenste afstand, die blijven zitten als je de planken eruit haalt.
 6. HuubvG

  Tomaten Topic 2021

  Welkom, en Gaan we het meemaken? Ik ben benieuwd. Zou leuk zijn als je ons op de hoogte houdt hier. Ik had in februari één zaadje gezaaid van een snoeptomaatje uit de winkel, zomaar als probeersel. Met het mooie weer van een tijdje geleden in de kas afgehard en laten staan. Als het echt gaat vriezen, ga ik bijverwarmen met een elektrische kachel a 2000W. Niet voor de tomaat, maar vooral voor zijn & haar familie, de aardappel (sorry, off topic).
 7. Ik moest vanmorgen vroeg even naar de moestuin, om de drie vuilcontainers buiten het hek te zetten, die zullen vandaag geleegd worden. Een vrijwilligerstaak die ik doe in ruil voor het gebruik van moestuin. De moestuin zijdelings bekeken, die was bedekt met een laag hagelsneeuw, waardoor de dunne bladsprieten van de uitjes en knoflook staken. Ook het blad van de erwten, kapucijners, tuinbonen piepten erdoor. Spinazie a 2 cm was bedolven. Geen idee wat mensen nu in de moestuin zoeken, gauw naar huis, binnen maar wat gaan zaaien dan.
 8. Welkom Eric! Je eerdere voorstelbericht heb ik verwijderd uit het andere draadje. Ik had ook een nieuw voorsteltopic voor je aangemaakt, maar dat heb ik direct verwijderd, omdat je hier al een nieuw voorstelbericht hebt geplaatst en hier ook al reacties op zijn gekomen. Veel plezier met moestuin, kas en hier op het MTF.
 9. Vandaag zaai ik er ook twee. Leuk die recepten! Zelf eet ik het vaak met witlof samen, rauw, geroerbakt of geblancheerd. Hier de link naar de recepten met knolvenkel: Dit brengt wellicht moestuinforumgebruikers op het idee zich alsnog op te geven voor de wedstrijd!
 10. HuubvG

  Hallowkes!

  Welkom!
 11. Rode bieten gelijk met de worteltjes en piepers van mijn laatste bericht hiervoor.
 12. Wortels gezaaid, 2 soorten: - rote riesen 2, late soort voor de winter, zaailint voor het eerst, ben benieuwd - Jeanette F1 zeer vroege zomerwortel Aardappelen gepoot: eersteling
 13. De annabellen op 25 februari in de kas bij huis gepoot: En vandaag ga ik de eerstelingen in de moestuin poten. De late aardappelen agria en [onbekend] moeten wachten tot half april, als ze goed blijven op de noordelijke vensterbank. Anders gaan ze er eerder in.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...