Jump to content

HuubvG

Moderators
 • Posts

  5,222
 • Joined

 • Last visited

About HuubvG

Personal Information

 • LOCATION
  Hgz, prov GR

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. HuubvG

  Saffraan kweken

  Ik heb ze laten zitten en vroeg me al af of ze wel door de kruiptijm heen zouden groeien*. En daar komen ze! Op meer plekken komen ze door, meer foto's zou meer van hetzelfde zijn. *dat vroeg ik een paar berichten terug en Rob antwoordde: Ik denk dat de kruiptijm niet veel voeding vraagt, maar ik geef wel wat extra meststoffen. Mogen ze onderling verdelen.
 2. HuubvG

  Pinda's

  'Natuurlijk' was ik er ook bij, in 2013. Altijd leuk om eens te proberen. Waarschijnlijk was de zomer van 2018 geschikt geweest en 2019 ook. De meeste pogingen mislukken vanwege het klimaat hier.
 3. @marjoleinvdh, zie reglement.
 4. @irenevb, heb ik ook even aan gedacht, maar toevallig staat die in de ander hoek van de kas: Zomerpostelein en hier ben ik al een tijdje smakelijk van aan het smullen. De sedum gaat naar een paar plekjes in de tuin waar het diens gang mag gaan, ik vind het wel leuk.
 5. Dit heb ik nog niet eerder meegemaakt. Opslag van mei komt nu al op. In de kas had ik heel vroeg aardappelen gepoot, die gerooid werden rond de tweede helft van mei. Zoals altijd liet ik per ongeluk een paar piepertjes zitten. Ik had ze niet eerder boven de grond verwacht dan volgend voorjaar. Foto van een van de plm 5 plantjes. Ik ben benieuwd wat dit wordt; een tweede oogst in hetzelfde jaar? Voor mij uniek.
 6. @acpronk, dankjewel, ik ga kijken. Sorry dat ik even voordrong, hopelijk gauw een reactie op jouw ID vraag. Edit: ik heb even gekeken en het lijkt erop. Zou het strekken kunnen komen doordat de plant in de kas staat en er grotere planten omheen gestaan hebben? Daarom wordt ook afgeraden de plant binnen te gaan houden; heeft veel licht nodig om compact te blijven. Ik ga wat stekken buiten de kas uitzetten en kijken wat gebeurt.
 7. In de kas kwam deze in de loop van de zomer spontaan op, en wordt een prachtig kruipplantje. Lijkt op een vetplantje. Kan meegekomen zijn met houtsnippers, compost, die ik her en der vandaan haal. Ik vraag me af of het een sierplantje, kamerplantje is, en of het winterhard is. Deze om de grootte in te schatten En deze van dichtbij
 8. Nog even over de biquinho pepertjes, uit het compostvat vissen en opsturen om te proeven... Was zeker niet erg, lag bovenop verse groene snoeisels. De mooiste eruit gezocht, afgespoeld en - koel bewaren, in de koelkast? - maandag versturen!
 9. Hier net als acpronk, incl afrikaantjes en goudsbloem. Ze zijn nu al verdord en aan het veteren. Een enkel zaadje drukte ik zo plat, dus geen nageslacht. Ik wacht volgend jaar af of gevallen zaad opkomt, anders einde saffloer. Het kan ook dat ze zich niet thuis voelen op mijn grondje, dus waarom zou ik ze willen dwingen?
 10. Ik rook het al toen ze nog groen waren. Vreemd dat ik de enige zou zijn, dacht dat dit bekend zou zijn bij liefhebbers. Zal ik je wat zaden van het pepertje toesturen @Mellie? Dan wil ik wel volgend jaar een verslag! Helaas kan ik je geen verse pepertjes hiervan toesturen, ze zitten al in het compostvat, dat idee is niet zo fris. Over de smaakbeleving van koriander (=off topic) heb ik al eens een draadje geopend.
 11. Van alle peper / paprika zaailingen zijn slechts enkele overgebleven in de kas. Sommige beginnen op kleur te komen, nu pas. Twee planten met biquinho pepertjes heb ik maar uitgetrokken en in het compostvat gedumpt, en waarom? Niet te eten, alleen de lucht al: koriander >> zeep! Om toch te proberen had ik een kleintje door de bami goreng gedaan, maar de stukjes er toch maar weer uitgevist. De zeepsmaak kan ik niet verdragen, bah! Biquinho, klopt? Er zaten heel lang heel veel bloemetjes aan met heel kleine rode puntjes, zoals midden foto, en vielen later af. Nu er rijpe rode vruchten aan kwamen, kon er geproefd worden. Dit hoopje ongein heb ik even uit het compostvat geplukt voor de foto.
 12. @marjoleinvdh en @allen, mag ik er even op wijzen dat mijn onderschrift is gewijzigd? Volgens mij komt deze stumperd ook in aanmerking.
 13. Troostprijs 1, 2 en 3 Lukte het niet zo, maar wil je het volgend jaar nog eens proberen? Plaats dan een foto van je meest mislukte verliezer. Deelnemer die het hoogste aantal likes krijgt t/m 30 september wint een portie knolvenkelzaden. Voor de tweede en derde troostprijs geldt het hoogste aantal likes op 1 en op 2 na. Maak van de nood een deugd en ga voor de troostprijs!
 14. mededeling 1 De wedstrijd duurt tot en met 30 september en dat blijft zo. Wie ondanks het weer tot dan de zwaarste knolvenkel weet te telen, is winnaar. mededeling 2 Willen deelnemers het gewicht dat op de weegschaal op de foto te zien is, ook even schriftelijk bij het bericht plaatsen? Dit omdat het soms niet duidelijk te zien is op de foto, daarom dit aan allen gevraagd, ook als het wel duidelijk is. Je kunt zo nodig achteraf je bericht van inzending nog wijzigen om het er bij te schrijven.
 15. @Mellie, zoals Henk hierboven ook al 30 september aanhaalt, dat is de uiterste datum van de wedstrijd. Daarna mag je wel insturen, maar het gewicht wordt dan niet meer bijgeschreven.
×
×
 • Create New...