Jump to content

HuubvG

Members
 • Posts

  5,253
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Hgz, prov GR

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. *off topic* Dat komkomt wel goed met de komkommers volgend jaar! Rond maart 2022 meer hierover in een nieuw wedstrijdtopic. *on topic* Ik had nog wat wedstrijdzaden over, nadat de prijszaden en nog een restant verstuurd waren. Die heb ik in oktober in de kas uitgestrooid en ze staan er nu bij zoals deze: Ik wil ze laten staan en volgend jaar in het zaad laten schieten, om te kijken wat gebeurt met de andere venkel die ook in mijn tuin bij huis staat: Moeilijk te fotograferen, dunne stengel van r.o. naar l. b., de groene zaadvenkel. Ergens in dit topic had @Patrijs het over 'venkelen', toen ik vertelde dat ik 2 soorten venkel in de tuin zou krijgen: hier. Bedoelt Patrijs met venkelen 'in het zaad schieten'? Of 'ze gaan kruisen'? En wat wordt het áls ze gaan kruisen?
 2. @acpronk en @redzebra, met een zachte winter blijft het gewoon leven, en zouden we gewoon volgend jaar verder kunnen strijden. Het zou mij eerlijk gezegd oersaai lijken! Het was een wedstrijd en de uitdaging was wie de dikste teelde tot de einddatum. Psst, volgend jaar teeltwedstrijd ... komkommer! 🥒
 3. Sterker nog (letterlijk): het zijn lijmdotjes waarmee ze zich vasthechten aan de muur. Een goede tip om de wingerd te verwijderen zonder al teveel schade: knip deze stuk en dan laten afsterven. Dan zal die makkelijk loslaten van de muur. Bij mij heeft de wingerd op het zuiden ook meer last de lelijke plekken dan die op het westen en oosten staan.
 4. Hier net zo en ik maak me geen zorgen. Zie ook wat Heleen1963 zegt. De oudste plant, op sommige plekken al verdord, gaten erin, onder zit nog fris groen blad. Ik zie geen beestjes of zo. En de jongste scheut heeft nergens last van, maar is ook al in de herfstkleuren
 5. HuubvG

  Komkommer 2021

  Ha ha @Mellie, dat is een kwamkwammer. En aangezien het momenteel de verleden tijd van komkommertijd is, is het voorlopig kwamkwammertijd. In mijn tuin en kas althans, want ik heb de laatste al een tijdje terug geplukt. In de kas redelijke opbrengst, buiten nada. Ps: ik mag het eigenlijk nog niet verklappen, maar volgend jaar MTF TeeltWedstrijd 2022: komkommer!
 6. Jakobskruiskruid. Niet alleen voor paarden giftig. Planten met zaad in een ton doen waar het verrot, misschien kun je er dan nog plantengier van maken, evt. met brandnetels erbij. Als ze nog niet in het zaad zijn geschoten, kunnen ze m. i. wel bij de compost. Jammer dat het woord 'humus' niet meer gebruikt wordt,
 7. HuubvG

  Saffraan kweken

  @Mellie, ik zou ook niet weten waarom de mijne wel vlot opkwamen en die van jou niet. Beiden lieten we de bollen zitten. Aan vorst kan het denk ik niet liggen, ik laat ook alle bollen in de grond en zolang we milde winters hebben, gaat het goed. Inmiddels heb ik de hele oogst alweer binnen. Een paar stampers waren verlept, ook weer door regenwater, te lang gewacht met plukken. Wel ben ik 4 van de 11 kostbare bollen kwijt, a 2euro50 per stuk, maar dat is aan laksheid te wijten. Ik heb ze gepoot met een aardappelpoter die je in de grond drukt, eruit trekt en dan open knijpt, waardoor de grond eruit valt. Het is nogal vaste grond en ik denk dat regenwater dat is blijven staan rondom de bollen de boosdoener is. Ik was te lui om de grond rondom los te maken. Nu overpeinzen wat ik verder zal doen. Ik wil de bollen rooien, pellen en opnieuw poten, maar dan eerst de grond beter voorbereiden. Nadat het loof afgestorven is gaan rooien, zou dat wat zijn? Of laten zitten tot juni en dan?
 8. HuubvG

  Saffraan kweken

  Sinds gisteren ben ik al aan het oogsten. Heerlijk ruikt het sindsdien in huis. Nu zag ik dat de voorste krokussen beter door de kruiprijm zijn gegroeid dan die verderop. Ik miste nog een aantal planten en heb wel voorzichtig zitten woelen in de tijm, maar ik vrees dat het midden toch te compact, te dik is. Vandaar dat ik de helft van de tijm voorzichtig uitgetrokken heb. Er kwam er gelukkig nog wat saffraan tevoorschijn. Nu ga ik rondom de bollen een afscheiding maken zodat de tijm daarachter blijft. De uitgetrokken tijm heb ik uitgeplant op andere plekken. De bloemen zijn een beetje verfrommeld na de ingreep, maar dat trekt wel bij. Er komen er nog meer aanzetten
 9. @hoekman, op 30 september waren er uiteindelijk 19 inzendingen (met foto). Het eerdere bericht waarin 16 inzendingen is gewijzigd inmiddels. Vinky, Frans en Tamachan, jullie krijgen de zaden vanzelf toegestuurd, het zal in de loop van komende week zijn. Ik heb jullie adressen nog. Daarna worden alle adresgegevens gewist en daarmee is het ook voor de organisatie einde teeltwedstrijd 2021!
 10. Dat zouden dan Frans en Vinky zijn, als ze willen is het akkoord. Dus: 1e prijs = snoeischaar naar RoosDeTuinier met 1578 gram 2e prijs = 50 venkelzaden naar Frans met 1395 gram 3e prijs = 50 venkelzaden naar Vinky met 1254 gram troostprijs = 50 venkelzaden naar Tamachan met 17 gram De laatste drie deelnemers haal ik er even bij: wat vinden jullie er zelf van @Frans, @Vinky en @Tamachan?
 11. @alle ex- deelnemers... , De 3 troostprijzen a 3 × 50 zaden liggen nog klaar om verzonden te worden ... maar naar wie? @Tamachan heeft het m.i. verdiend met 17 gram en wil het volgend jaar weer proberen - dat is 1. Maar nu, het was moeilijk bij te houden wie de meest mislukte exemplaren heeft ingediend. Iemand idee om het vlot te regelen, moet geen slow-chat worden hè? De deelnemers die de op één en twee na zwaarste venkels hebben geteeld? En willen die het wel? Er zijn ook deelnemers die het hierna wel voor gezien houden. Even kort houden, morgenavond valt het besluit.
 12. @alle deelnemers, De wedstrijd loopt ten einde. Bedankt voor jullie bijdragen aan de wedstrijd, meedoen was zeker een uitdaging. Ondanks de moeilijkheidsgraad zijn er flinke kanjers geteeld, mooi! Her en der mislukte ook wel een en ander - toch weer wat geleerd. Naar wie de snoeischaar mag gaan is wel duidelijk; als er tot middernacht geen zwaardere ingediend wordt, dan is het @RoosDeTuinier met maar liefst 1578 gram! De op één- en op twee na zwaarste knollen (bollen...) mogen er ook wel zijn, met hun telers: @Frans met 1395 gram en @Vinky met 1254 gram. En uiteraard de opvolgende joekels ook een pluim! Niet te vergeten deze dappere inzending van @Tamachan met 17 gram en daarmee desgewenst in aanmerking komend voor één van de drie troostprijzen a 50 zaden van de knolvenkel FINO. Gefeliciteerd! Over de overige twee porties zaad kan de komende dagen gebabbeld worden, zodat deze terecht komen op de juiste bestemming en dat komt vast wel goed.
 13. Dat gaan we maar onthouden @hoekman! En dat voor wie de knolvenkel na deze wedstrijd tenminste niet als vergeten groente gaat beschouwen. Tot nu (07u30) toe 16 inzendingen, plus 1 zonder foto. Spannend toch nog!
×
×
 • Create New...