Jump to content

HuubvG

Members
 • Content Count

  4,556
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Hgz, prov GR
 • OCCUPATION
  AOWer, vrw werk bij NME, compostering en moestuinen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hersengymnastiek om wakker te worden. Ik gebruikte altijd optie 1 om de gier direct te gebruiken, maar maak het niet meer omdat ik goeie compost gebruik met genoeg mest erdoor. Gisteren een mussenflat gemaakt en opgehangen in de huistuin. Vandaag nog een stukje hoekijzer op maat zagen en op het dak plakken.
 2. @koolrabi, als je van kelk tot punt de lat legt, meet je net ietsje meer. Even voor jou wat geknutseld in paint en paint.net. Dan kom je al op 13,8 cm. Als je ook de kelk nog open gaat vouwen, óf eraf haalt, komt er nog een paar mm bij en komt je peper op 14 cm.
 3. @appelvrouw, Het is niet alleen in dat oude boekje te vinden dat ik niet meer heb, maar ook hier.
 4. Het boekje en dus het recept heb ik al heel lang niet meer. Het smaakte echt goed maar begon wel na een tijd te schimmelen. Waarschijnlijk niet goed het recept gevolgd of niet schoon genoeg gewerkt? Dat is alles wat ik er nog van weet. Je zou eens wat kunnen experimenteren.
 5. Walnoten en rozijnen. Zelf gemaakt uit een boekje plm 45 jaar geleden met kruisbessen uit mijn eerste moestuin. Maar jij zoekt ws iets uit eigen tuin om te mixen?
 6. Kaneelkokers en reageerbuisjes kunnen natuurlijk ook. Dat doorzichtige plastic doosje waar kerstkaartjes in zitten is misschien wel wat , oprollen en een plakbandje eraan? Of overheadsheet, maar dat moet je maar net in huis hebben. Ik zat al te broeden om langere kokers ergens zelf van te gaan maken, maar voor mij heeft dat geen zin meer. Helaas liggen de wedstrijdplanten te verteren in de compost.
 7. NME moestuin: onkruid verwijderd om plaats te maken voor pompoenen tuinbonen en erwten geoogst om plaats te maken voor stokken met stokbonen en rode bieten nog 20 zaailingen van de tabaksplant uitgeplant bij de 30 stuks die al uitgeplant waren Huistuin: tomaten in kas gediefd papavers uitgetrokken evenals koolplanten die niet aansloegen druiven gesnoeid komkommers gesnoeid en geplukt knoflooktenen gepoot om loof van te gaan knippen mussen gevoerd
 8. Foto's van je oogst @Grork? Tuinbonen (ik ben nog aan het pellen ) op zien Grunnings: een hoalve koare vol mit Waalske boonn: En doperwten een flinke bodem vol:
 9. @rorror, ik had idd nog zo een kokertje in huis haha. Je zou langere kokers kunnen 'draaien' van doorzichtig cellofaan. Het is maar een hint, het kan centimeters verschil gaan maken. Vandaag ga ik zomersnert maken met verse erwten, knoflook, uien uet en daar gaat deze peper in. De rest droog ik en ga ik later gebruiken. @allen, prettige voortzetting en veel lange pepers! Het zal nog spannend gaan worden.
 10. @Ikbeginbijmezelf, al in het begin ging het onder het maaiveld al mis. Ik denk dat de wortels al snel aan het rotten zijn gegaan. Bij het overpotten zag ik veel bruine wortels en een enkele witte. Op blz 12 meldde ik mijn zorgen al en kreeg ik oa deze aanwijzing: Dus gewoon een slechte start, net als bijv Hoekman. Nu nog even een correcte eindfoto zonder dat een deel van de peper afgedekt wordt. Daar zou immers een scheurtje o i d achter kunnen zitten. De steel én kelk eraf gehaald. In plaats van vanaf de kelk te meten blijft er netto een paar mm meer peper over. Dus even corrigeren op de lijst en hier: 12,8 cm.
 11. Zo liggen mijn twee wedstrijdplanten er momenteel bij: Dit gaat verder niks meer worden. De langste peper is opgemeten, de eindfoto is gemaakt en nu naar de compost ermee. Als het geen wedstrijd was had ik dat al veel eerder gedaan. De wortels zijn bruin, er zit totaal geen leven meer in. Wel een leuke hint misschien om rechte pepers te kweken, zie plaatjes. Eindfoto en sluiten maar: 12,5 cm
 12. Rustig aan doen @Charly! Vandaag - en morgen vooral ook! En aan alle moestuiniers (ja ik weet, volgens sommigen kan en mag dit woord niet); ik wil eigenlijk zo weinig mogelijk lezen in dit topic de komende dagen. Siësta.
 13. HuubvG

  Komkommer 2020

  De eerste snacks zijn al geplukt en goed bevonden. Nikki ziet die stekeltjes niet zo zitten en veegt ze eraf. Huub eet ze gewoon met huid en haar, heerlijke kleine komkommers, vanaf nu dagelijkse kost! De planten doen het goed. Van 6 F1 zaden heb ik vier mooie planten op een rij in de kas. Buiten heb ik de overige twee uitgeplant, maar die moet ik zoeken. De vele zijscheuten knip/snijd ik weg, ik leid de hoofdstengels zoveel mogelijk langs de stokken. Opbrengst genoeg, dus huppa, het mes / de snoeischaar erin.
 14. HuubvG

  Tomaten Topic 2020

  Vorig jaar voor het eerst meegemaakt: tomaat groeit, prachtig vol groen, groot, dikke stengels, maar geen bloei laat staan vrucht. Dat was één vleestomatenplant. Nu komen aan alle tomatenplanten wel bloemen, maar geen vruchten. Terwijl ik toch regelmatig wat schud aan de planten en insecten vrij in en uit de kas kunnen vliegen. Het lijkt wel of nu geen bevruchting plaatsvindt. Gewone moneymaker en snoeptomaten.
 15. Vanaf vanmorgen 7 uur tot een uur of 10: Op de NME moestuin waren nog 4 rijen aardappelen van Essie te gaan met onkruid wieden, gedaan. En van dezelfde piepers zoveel mogelijk Coloradokevers fijngeknepen met de blote hand. Was een slakje bij, waarna mijn hand glibberig was en de volgende paar Coloradokever me dus letterlijk uit de vingers konden glippen. Bah, vies klusje hoor. Essie is aan het verhuizen, druk druk. Hij geeft altijd veel aardappels weg, dus ook even wat terug doen hè. Bonenstokken uit de natuur gehaald (gejat), richting Zuidlaardermeer wat elzenhout langs het fietspad gesnoeid, aan de fiets gebonden en naar NME moestuin gebracht. Geen puf om er nu nog bonen bij te gaan leggen en water te geven, doe ik vanavond wel. Enkele doperwten getest en ja, ze zijn rijp om te plukken, evenals de tuinbonen. Vanavond maar verder, anders morgenochtend na zonsopgang. Een stuk braakliggende tuin en pad met de zeis gekortwiekt.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...