Jump to content

heidike1990

Members
 • Posts

  13
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  vosselaar
 1. Na lang wachten mag ik weer opnieuw beginnen tuinieren . 2 jaar geleden hebben wij een huis gekocht met een grote tuin . En na heel wat verbouwingswerken binnen huis is nu de tuin aan de beurt . ik krijg ongeveer een moestuin van 50 a 55 vierkante meter Ik wil al meteen goed van start gaan en wil gaan werken met wisselteelt ( elk jaar een beetje opschuiven ) zo maakte ik 7 vakken : een vak voor bloemen , knollen , vruchtgroente , kolen en bladgroente , peulen en aardbeien Ik werk eerst al mijn oude zaden op om te zien welke na enkele jaren nog kiemkrachtig zijn . Vanaf volgend jaar ga ik nieuwe zaden aankopen . Verder komen er nog fruitstruiken ( o.a blauwe bes , framboos , druif , rode bes , rabarber en 2 struiken kiwibes ( mannelijk en vrouwelijk ) . 2 struiken kiwibes zouden via bronnen veel meer opbrengen dan een zelfbestuiver vandaar mijn keuze een mannelijke en vrouwelijke plant te planten . Eerst had ik ook interesse in een kiwi maar die kan ik bij ons niet planten . Volgens pelckmans moet deze op een zuidermuur of een beschutte plaats staan . We hebben namelijk in onze moestuin geen zuidermuur of een beschutte plaats waar een plant van 6 tot 8 meter kan groeien Elk jaar plant ik weer een paar buitenbeentjes . Dit jaar gaat dit om de Siberische erwtenstruik ( een struik die ook in de winter erwten geeft ) , rankspinazie en meloen zoetzat . Zo dit alles over mijn seizoen . Foto's volgen later !
 2. Ik hoorde via een collega op het werk dat hij een wormenbak had . Nu vroeg ik me af of er vele zijn die hier positieve ervaringen mee hebben ? Ik ben nieuwsgierig hoe de meeste er over denken . Ik wil er mij misschien ook eentje aanschaffen .
 3. Ik heb vorige week een 6 tal zaden van de paprika sweet boneta gezaaid . Volgens vreekens een paprika die het heel goed doet buiten de serre . En dus geen serre nodig heeft . Ik wil hem dit jaar buiten uitplanten en zien wat het geeft .
 4. Ik ga volgend weekend mijn tomaten zaaien 2 x black cherry ( mijn favoriet ) 2 x couer de boeuf 2 x rose de bern couer de boeuf en rose de bern zijn volledig nieuwe soorten voor mij . Ik heb ongeveer zo'n 50 tal tomatenzaden waar ik de helft nog nooit van gezaaid heb . Ieder jaar zet ik de black cherry en twee andere zaden .
 5. Nee , ze komen niet op dezelfde plaats . Ze komen nu vooraan in de moestuin en ervoor stonden ze wat meer naar het midden toe .
 6. Het is maar iets wat ik heb van horen zeggen . Maar zaden van een passiebloem moeten die niet een tijdje weken in melk ? Ik weet niet of het waar is .
 7. Oke bedankt voor de informatie . Ik ga ze dus het best gewoon volgend weekend opnieuw planten . En een jaartje rust gunnen . Stel dat ze het verplanten niet overleefd hebben dan koop ik volgend seizoen wat anders dat ik daar kan planten . We zien wel hoe het verder verloopt . Ik hou jullie alvast op de hoogte !
 8. Een maaltje steken ? U bedoelt een maaltijd ? Ik was niet van plan om er echt heel veel van te oogsten hoor toch zeker niet dit jaar . Enkel als ik zie dat er een twee tal afkunnen om te proeven . Anders wacht ik gewoon nog een jaar
 9. heidike1990

  hallo

  Nee Jorieke , helaas niet . Maar dan ga ik gewoon verder met dit account als dat goed is voor u ?
 10. Beter laten zitten ? Maar dan waren ze toch sowieso kapot gegaan door dat mijn man er met de bulldozer over gereden was ? Het eerste jaar heb ik sowieso niets geoogst van mijn asperges . Ik dacht dat dit ten vroegste het tweede jaar was ( bij nieuwe soorten ) en zelfs 3 jaar met oudere soorten . Misschien had ik ze beter vorig jaar niet geplant en gewacht tot de moestuin volledig in orde was dan had ik ze nu niet moeten verplanten . Ach ... gelukkig hoeven hierna geen werken meer gedaan worden in de tuin
 11. Vorig jaar in april heb ik asperges geplant . Maar aangezien mijn man donderdag met een bulldozer onze moestuin volledig gelijk gaat trekken en hierdoor waarschijnlijk over de asperges moet rijden . Heb ik deze even uitgegraven uit schrik dat ze kapot zouden zijn als hij er over zou rijden . Nu zat ik met een vraagje . volgens het boek van wim lybaert zou je het tweede jaar al kunnen oogsten . Zit ik dan nu aan het eerste jaar of aan het tweede jaar als ik ze volgende week terug plant ? Ik dacht persoonlijk dat ik helemaal opnieuw moet beginnen aangezien bij het verwijderen wel wat wortels zijn beschadigd maar wist niet zeker . Maak ik best al de heuvel of doe ik dit pas volgend jaar ? En hoeveel oogst heb ik ongeveer van 10 planten ? Het moet niet ontzettend veel zijn vandaar deze vraag . Enkel ik eet in ons gezinnetje asperges .
 12. heidike1990

  hallo

  Heb het geprobeerd Jorieke maar het lukte me niet .
 13. Ik heb dit jaar op mijn lijstje meloen staan om te zaaien . Het gaat om soortje zoetzat . Een meloentje volgens vreekens zaden goed gewend aan ons klimaat . Voor mij nog even af te wachten aangezien ik hem dit jaar voor het eerst ga proberen . Nu las ik dat wanneer je meloenen buiten plant dat je best paardenmest toevoegt aan het vak waar je deze plant . Sommige zeggen dan weer net dat dit slecht is . Dus mijn vraag gebruiken jullie paardenmest op het vak waar je meloenen plant ? Zo ja , hoeveel gebruiken jullie ongeveer voor twee planten ? En hoe oud moet deze paardenmest juist zijn of maakt dat niet zo heel veel uit ? Alvast bedankt !
 14. heidike1990

  hallo

  Hallo , Ik ben hier al eens lid geweest . Maar doordat ik al een tijdje niet meer actief ben geweest op het forum mijn inloggegevens kwijt . Ik wist niet of ik me opnieuw moest voorstellen . Maar dacht ach..... Ik zal het maar even doen . Mijn naam is Heidi en ben 28 jaar . En mama van een zoontje Axel . Sinds vorig jaar zijn we verhuist naar een koopwoning . En dit jaar leggen we onze moestuin weer aan .
×
×
 • Create New...