Jump to content

ilse

Members
 • Posts

  604
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  zuid-holland
 1. Bedankt voor jullie reacties! Ik ga me geduld op de proef stellen. Ben benieuwd
 2. Zo'n 1,5 week geleden heb ik wat passiebloemen in een pot gezaaid. Helaas is er nog niets te zien. Doordat iemand op instagram ze ook rond dezelfde tijd had gezaaid en bij haar ze wel opkomen, vraag ik mij af: - zijn mijn zaden nog wel oke? (Op het zakje stond 2016... Maar zoals mijn man zegt: Die zaden weten toch niet dat het nu 2018 is?! ) - Of ben ik te ongeduldig? Heeft iemand er ervaring mee? Of mocht het zo zijn dat mijn zaden niet meer oke zijn, is er dan iemand die paar zaden kwijt wilt of wilt ruilen? Lijkt me zo leuk om juist vanuit een zaadje de plant te hebben ipv een plant kopen.
 3. Zag dat de temperaturen beter werden dus heb me klein beetje laten gaan. Vandaag courgette, meikoningin binnen op de vensterbank (vroeg me eigenlijk af of deze sla nu al buiten kan). Buiten in pot: wortel, radijs en spinazie. Kan rucola nu ook al buiten zaaien of beter eerst binnen zaaien?
 4. Hey wat leuk! Je hebt ook passiebloem gezaaid. Hoe lang duurde het voordat je wat op zag komen? Ik heb het in potgrond gezaaid en folie eroverheen gedaan. Staat nu zo'n 1,5 week denk ik
 5. Helemaal waar hahaha. Heb ook al bedacht dat ik wat aan de regenpijp kan hangen en aan de relingen enzo hihi. Ik had mijn man al voorbereid dat ik misschien ook wat binnen ga houden. Mijn jongste dochter zegt dat ze nu al gek wordt van me (8jaar). Maar ondertussen houd ze wel alles goed in de gaten voor me en heeft ze de wens spinazie en wortel te hebben op balkon.
 6. dankjewel voor de hulp Henk!
 7. Ha Peter! Aangezien ik vandaag toch bij de Lidl was heb ik even aan ze gevraagd naar de zaden. Ze staan blijkbaar wel op de bestellijst maar zijn nog niet binnen. Hopelijk eind deze week of volgende week dat ze in de winkel zijn. Dus ik moet nog even een beetje geduld zien te hebben Krijg al wel steeds meer idee├źn hoe ik het wil aanpakken op mijn balkon Het enige waar ik rekening mee moet houden is dat ik mijn was er ook op wil hangen Hierbij even een beetje beeld geven van mijn balkon (+- 9 meter lang) Op dit gedeelte het meeste en langste zon (zon is trouwens altijd in de ochtend. Zomers tot een uurtje of 13uur) Dus hier wil ik het meeste gaan neerzetten. Maar ja dit is ook de kant waar mijn was hangt... Hier kan ik ook nog wel wat kwijt. Vooral dingen die minder zon nodig hebben. Maar mag geen zit plaatsje vergeten natuurlijk.
 8. ow echt!!?? Van de week zag ik wel de bakjes met zaden. Maar ik zit te wachten op de zakjes. Moet vandaag toch nog naar de lidl dus ik ga eens kijken
 9. Het is alweer een hele tijd geleden dat ik hier altijd kwam mee lezen / reageren en ideetjes op doen. Dus dacht ik stel mezelf even opnieuw voor. Moeder van 2 mooie meiden en getrouwd met een super vent! Moestuinen deed ik altijd in mijn voor en achtertuin. Maar sinds 3 jaar heb ik geen tuin meer maar wel een balkon. Twee jaar geleden had ik een voorzichtige poging gedaan om in potten te kweken. Maar ik had een hoop weg gegooid kwa potten enzo en dat jaar dat ik het hier probeerde wilde het niet zo. De kriebels waren ook niet echt meer aanwezig. Nu dit jaar kriebelt het enorm!! Ik heb nog niet echt een idee hoe ik het allemaal moet aanpakken en het wordt echt een zoektocht van wat wil ik (ivm ruimte). Mijn was wil ik namelijk ook gewoon op kunnen hangen in de zomer op het balkon. Ik kon het niet laten en heb alvast het een en ander gezaaid. Zo heb ik komkommer, paprika, peper, spinazie, cherry tomaat, sla en passiebloem gezaaid. Ook heb ik een zaden test gedaan waar ik vandaag zag dat mijn broccoli zaden nog prima zijn. Vind het zonde de zaden weg te doen dus ga ik deze ontkiemde zaden toch maar in een potje grond zetten van de week. Ben benieuwd wanneer de zaden weer te koop zullen zijn bij de lidl. Heb er zin in!!
 10. 3 jaar lang heb ik mogen genieten van een tuintje die ik beetje bij beetje omtoverde tot een moestuin (vooral onze voortuin de laatste 2 jaar). Natuurlijk geen super goede moestuin als je hier vaak ziek maar gewoon leuk om te experimenteren als hobby en lekker bezig zijn buiten. Hierdoor weet ik nu wel een beetje wat ik echt leuk vind om te zaaien en oogsten. Maar nu heb ik me tuintje niet meer. We zijn verhuisd en hebben nu een balkon van 9 meter. Genoeg ruimte dus om te kunnen zaaien wat ik echt leuk vind. Zo heb ik binnen al het een en ander gezaaid en heb ik buiten al een paar bakjes staan. Ook dit jaar ga ik vooral experimenteren, maar dan met de dingen die ik wel zou willen oogsten om te eten. Zo heb ik nu al een paar peper plantjes staan, paprika, boterboontjes en courgettes. Staan nog gewoon binnen in huis. Maar ook buiten heb ik al iets staan: spinazie en wortels voor de jongste dochter, radijs, sla. Ik merk al wel dat als je weer eenmaal begint al heel gauw weer een hele hoop wilt doen. Mega verslavend! Heel veel plastic bakken had ik weg gedaan dus ik moet voor me gevoel wel weer aardig opnieuw bakken verzamelen. Maar ik heb er zin in! Ik zag daarnet op internet dat je eventueel radijs boven je wortels kunt zaaien... Iemand ervaring hiermee? Tips zijn of leuke suggesties zijn altijd welkom!
 11. kijk zie je dacht ik al. Ik twijfelde maar goed. Ik zie ook dat op internet dat je in de oven kan wecken. Iemand daar ervaring mee?
 12. ik heb inderdaad ook eens bedacht om gewoon in een grote pan te doen. Maar hoe kan je dan het beste kijken hoeveel graden het is? Misschien beetje domme vraag maar ik vraag het me al een tijdje af
 13. Hoi allemaal. Ik lees vaak over inmaken en wecken. En nu heb ik wel eens in mijn snelkookpan geweckt maar mijn snelkookpan heeft geen standen knop of temperatuur ding. Dus nu was ik eigenlijk wel benieuwd in wat wecken jullie? Gewoon in een kookpan of echt speciaal iets?
 14. haha oke dan. Heb nu alleen al alle blaadjes eraf gehaald... Misschien nog een stekkie gaan halen dan maar
 15. kan ik dan niet beter alle blaadjes eraf halen? Of er zo'n 2 a 3 laten zitten?
×
×
 • Create New...