luesink Geplaatst: 12 september 2013 Geplaatst: 12 september 2013 Ik ben bezig met een experiment op gebied van peulvruchten inmaken. Normaal gesproken maak ik veel zoetzure groentes, zuurkool en jams. Nu wil ook peulvruchten gaan inmaken. Heeft iemand ervaring op gebied van het inmaken van witte bonen/bruine bonen/kapucijners (of andere peulvruchten) in zoetzuur. Ik maak een zoetzuur met: Water/suiker/zout/azijn/specerijen. Ik ben ook benieuwd naar alternatieve inmaak methodes. Ik ben ook benieuwd of iemand ervaring heeft met het inmaken met melkzuur? Ik ben benieuwd naar uw reactie, Alvast bedankt Quote
Leeloo Geplaatst: 13 september 2013 Geplaatst: 13 september 2013 Zure snijbonen heb ik al ingemaakt.Best zeer fijn snijden, en omdat sommige soorten zeer hard kunnen zijn best eerst je bonen blancheren (kook ze een 5 tal minuten in kokend water) en daarna zeer snel refricheren (afkoelen in ijskoud water) zodat ze hun kleur behouden en er niet bruin gaan uitzien.Daarna werken zoals met zuurkool maar ik gebruik meestal karnemelk om de gisting sneller op gang te brengen en zeer goed kneden.Zout en suiker naar smaak bij voegen. Hopelijk heb je hier iets aan Quote Als kok geeft de keuken geen probleem, als boer in de moestuin nog heel veel te leren.Volg me ook op blog/Leeloo/
luesink Geplaatst: 24 oktober 2013 Auteur Geplaatst: 24 oktober 2013 Dank voor je reactie, ik ben nu aan het experimenteren met het fermenteren van bonen. Ik heb nu de bonen kort geblancheerd en daarna in weckpot gestopt met water en zout. Zoutpercentage (1.5%). Ik ben benieuwd of mensen ervaring hebben met het fermenteren van peulvruchten. Quote
Jorieke123 Geplaatst: 24 oktober 2013 Geplaatst: 24 oktober 2013 Ik weck wel erwten en capucijners, maar dan zonder zuur. Heb geen ervaring met fermenteren. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Elizabet Geplaatst: 24 oktober 2013 Geplaatst: 24 oktober 2013 Maar fermenteren in een weckpot kan toch niet, de gassen moeten toch ergens heen kunnen? Quote elizabet.nl
luesink Geplaatst: 19 november 2013 Auteur Geplaatst: 19 november 2013 Fermenteren kan wel in weckpotten, alleen moet je zeker 2 keer per dag de potten openen om gassen te laten ontsnappen en zuurstof toe te voegen. Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.