Jump to content

Jorieke123

Administrators
 • Content Count

  23,472
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Jorieke123

 1. Gisteren stamppot winterpostelein met spekjes, vandaag Foo yong hai met doperwten en hamreepjes. Want waarom ook niet.
 2. Nee mijn palmkolen staan er niet meerdere jaren omdat ik mijn kolen elk jaar op een nieuwe plek zet. En dan alles onder anti-insectendoek tegen de koolvlieg. En dat helpt gelukkig ook tegen rupsen
 3. Helaas zijn er wat kolen gesneuveld in/na de vorstperiode. Nine star: (loopt wel weer uit onderaan, maar geen oogst dit jaar) Palmkool: (erg jammer want daar had ik nog wel scheutjes van willen eten dit voorjaar. Maar goed, ik had ook geen zin om ze allemaal te beschermen hoor) Eeuwig moes was er ook nogal treurig aan toe, ik heb alles weggeknipt en ik heb dit stuk met nieuwe scheutjes over gehouden: De savooiekooltjes doen het nog wel mooi: (ik moet ze wel beschermen tegen de fazanten) Er bloeit en groeit alweer van alles: (Welsh onion) (driekantig look) In de kas: (Welsh onion zaailingen) We zijn weer een composthoop aan het omscheppen: De waterstand wordt vrij hoog gehouden hier in de buurt, dus we hebben water in onze vijver! Joep heeft eindelijk een boel vogelhuisjes opgehangen. Die dingen hebben we al jaaaaaren liggen maar het kwam er nooit van en er zou een nieuwe schuur komen enz. enz (nog meer excuusjes) Het stuk tuin voor de schuur is nu ook bijna helemaal ingeplant. Niets spannends, niets eetbaars ook. Gewoon makkelijk vullend spul wat ik zelf in de afgelopen jaren heb vermeerderd en gescheurd en weer verder uit elkaar heb geplant in o.a. moestuin en bakken hier en daar. Oh en de vensterbank: (bergbasilicum) De ossen zijn hier nu bijna 2 weken en doen het goed! Knuffelen zit er niet in, maar dat is maar beter ook. Ik hoef ze echt niet zo tam te hebben. We hebben een waterbak gekocht waar geen steenuiltjes in verzuipen, ze kunnen er weer uit klimmen/fladderen.
 4. Oh EN ze stappen ineens weer door het hek (schapengaas) en gaan dan langs de weg en in de (droge) sloot zoeken. 2 van de 4 eenden, de andere 2 gaan dan staan kwaken omdat ze de rest kwijt zijn Nog even en we moeten ze weer uit het weiland van de buurman halen enzo. Dat hek is 11 maanden van het jaar gewoon genoeg om ze hier te houden.
 5. Sorry voor de slechte kwaliteit van het filmpje, maar ik heb even de kukel van deze haan vastgelegd. Hij kukelt steeds een vraagteken. (en hij kukelt dus niet ZO snel achter elkaar, ik heb er in geknipt. Maar voor die 4 kukels had hij nog geen minuut nodig.)
 6. We hebben een legnest-hok-ding gekocht en die aan/op de tunnelren gemaakt.
 7. Veel verschillende pompoenzaadjes van @jootje! Voor ons pompoenveld voor o.a. de varkens.
 8. Wat een enorme planten al hier in het topic. Ik heb ze pas net gezaaid, paprika's dan. Die groeien echt hard en dan kan ik ze nog niet uitplanten in de kas omdat het altijd nog weer koud wordt 's nachts. Ik had al wel een paar pepers gezaaid, die staan nu 5 cm hoog met een aantal blaadjes.
 9. Ik ga mijn paprika's maar eens zaaien vandaag.
 10. Hier kan je er meer over lezen: Ik sluit dit nieuwe topic, mocht je nog vragen hebben over dit onderwerp dan kan je aanhaken bij 1 van die oudere topics.
 11. Op 24 januari begonnen met de aanplant van een nieuw stuk 'bos', toen 21 boompjes gepoot. Dit weekend hebben we er nog flink wat bij gezet, er staan er nu +/- 70! En overal een korfje van gaas omheen, of een plastic beschermer om de stam als het boompje daar al groot genoeg voor was. Nu komt er nog een druppelslang bij te liggen anders is al het werk voor niets. Dat hebben we de afgelopen droge jaren wel gemerkt.
 12. @Oudholland ik heb expres een stel planten (na de oogst) uit de grond gehaald met meerdere zijtakken en heb die wat korter geknipt maar verder wel intact gelaten. Waardoor er dus op meerdere zijtakken weer meerdere stekken ontstaan. In plaats van alleen het stammetje waar dan inderdaad niet genoeg nieuwe scheuten aan komen. Maar goed, dan nog zijn er wat van die zijtakken verdroogd en geeft de Radiosa nog niet echt veel om te knippen: De Tainung 65 gaat beter, daar heb ik al meerdere stekken van kunnen knippen en ook uitdelen. Dus nu oogt ie wat sneu, maar er komt al wel meer.
 13. Oeps... ik dacht na het lezen van je bericht: die beantwoord ik zo even! En nu zijn we alweer een week verder Niet dat ik nou echt het antwoord heb ook hoor, maar ik kijk en ruik en bepaal dan of het nog goed is. Ik heb nu nog een beetje staan, van uhm, afgelopen weekend? We hebben er al 2x wat uit gehaald voor gerechten en het laatste beetje eten we morgen. Ik heb net even geroken en het rook nog heerlijk.
 14. Hier vond ik vanmorgen weer een ei! Het 1e ei van het nieuwe seizoen
 15. Ondertussen zijn ze al minder vies dan op de foto's van 20 februari. Ze lagen daar natuurlijk in kleigrond, en misschien ook even in een niet AL te schone stal. Hier op zand en bijna alleen maar buiten zie je de vacht mooier worden. Ze zijn wel gek op hun hooi hoor. Ze grazen veel maar als ik hun ruif vul dan gaan ze hem helemaal leeg staan eten (tis maar een kleine ruif). Ik kon vanmorgen erg dichtbij komen: Mijn ouders kwamen kijken dus we hebben wat hooi dichter bij het hek gegooid zodat ze wat dichterbij zouden komen.
 16. Maar tegen de tijd dat ze gaan kukelen, kan je ook al gaan slachten. Dan weet je meteen wie er eerst aan de beurt is Je kunt dan ook al echt goed zien wie haan is en wie hen. Maar als je ergens in de buurt gesexte kuikens kunt krijgen dan zou dat sowieso een boel kilometers schelen!
 17. Ik kan ze niet sexen Mellie, waarom wil je alleen hennen?
 18. Zijn er straks mensen die interesse hebben in kuikens? Ik word nu alweer gek van die hanen met hun gekukel, dus ik ben begonnen met het opsparen van de eieren, maar eerst broeden we wat eieren uit die half Veldkip en half Vleeskip zijn. Gewoon om dat eens te zien. Daarna zetten we de 3 dikke dames apart met 1 van de hanen, en mag er ook al een haan weg als hier iemand een haan kan gebruiken. Ik heb weinig zin om het bakbeest te moeten slachten eigenlijk. En ik ga dus niet al te lang opsparen want voor onszelf houden we er alleen wat voor de fok volgend jaar. Daarna moet ook de 2e haan weg want die herrie kan ik slecht hebben. Onze 2 hanen hebben dus 9 hennen en dat gaat nog steeds goed.
 19. Klopt, die optie is er niet. Zie ook de (bijna) laatste berichten in dit topic:
 20. Super gezellig bezoek gehad hier, en ik kreeg (of ruilde...) eigenlijk teveel om op te noemen, maar ik doe toch een poging: Sinaasappels, een paar citroenen, en avocado's, een heerlijk blok zeep, een zakje 5-spice poeder, een zak meel, een pot zelfgemaakte paneermeel, een potje citroencurd, heeeel veel van die baby-bell-kaaswaxjes, koeken en belegde broodjes van een bekende keten, een enorme geitencheddar, uhm... oh ja! ook nog een boel aardbeienplantjes!

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...