Jump to content

Jorieke123

Administrators
 • Posts

  24,651
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Jorieke123

 1. Ja hier ook best wat (gewone)wespen in o.a de aardbeien en frambozen. Ze waren ook al aanwezig bij onze bbq zondag. Ze lijken wel kleiner dan andere jaren.
 2. Ik heb die van 18,5 cm geoogst, hij was vast al wel iets langer geworden maar ik heb niet gemeten. Ik had gewoon zin in komkommer. En hij was heerlijk. Niet bitter (ik heb de mannelijke bloemen laten zitten), wel wat zaadjes maar die waren nog niet vervelend.
 3. Nou wij eten graag Hollands Maar ook andere keukens kunnen wij goed waarderen hoor. Gisteren maakte ik dus deze: https://www.dehippevegetarier.nl/vegetarische-recepten/italiaanse-bloemkoolrijst-salade/ Ik had dat spul (bloemkoolrijst) wel eens gezien in de supermarkt, vond het maar een raar hip iets. Maar toch maar eens geprobeerd (nou ja, rijst gemaakt van eigen bloemkool dan, in de foodprocessor) en die salade was lekker! Je proeft geen bloemkool meer, door het bakken van de korrels (?) en alle andere smaken. Ik deed er nog wel een paar lepels zelfgemaakte pesto door, want de smaak was in 1e instantie wat vlakjes.
 4. Ja, maar bij de haantjes gaat die wisseling niet zo smooth en bij de hennen wel. Is altijd wel hoor, ook wel bij onze veldkippen. Maar dan is dat bloot toch niet zo enorm bloot. Ze zullen zelf ook wel harder groeien dan hun veren.
 5. Ze groeien hard, sommigen zijn nog wel aardig 'bloot' op sommige plekken. Anderen hebben al een dicht verenpak:
 6. Rozemarijn en ook salie doen het volgens mij een stuk beter op minder goeie grond. Dus misschien worden die nu teveel verwend.
 7. Bloemkool, bloemkool en bloemkool Vooral gekookt met een sausje en een stukkie vlees er bij. Maar vanmiddag maak ik er een salade van, en ik denk dat ik ook wat roosjes rauw in een kommetje doe en er een dipsausje naast zet. Donderdag maakte ik er een gratin van, maar dat was geen succes. Ik had de kool wat voor moeten koken en de saus bleef een soort pudding onderin de schaal...? We hebben het toch opgegeten want het eten moet wel heel erg oneetbaar zijn willen we het weg doen.
 8. Jorieke123

  1 juli?

  Je kolen staan er zeker mooi bij!
 9. Ik ben even gaan meten: 18,5 cm nu.
 10. Doe ik wel, al jaren. Ik zet dan savooie-, en palmkool op de plek van bloemkool en spitskool enz. Tot die tijd zet ik ze in een potje tussen de kolen in de vollegrond, onder het net. Zo kunnen ze al even groeien en staan ze toch beschermd. Maar goed, het is hier eerder langsgekomen op het forum en niet iedereen kan het aanraden. Dit vooral ivm knolvoet. Zie o.a. ook dit topic:
 11. Ik heb bakken (nou ja... randen, want er zit geen bodem in ofzo) , maar wel gewoon onkruid hoor Nou volg ik de makkelijke-moestuin-manier niet, dus misschien ligt het daar aan Ik schoffel nooit, maar ik kruip wel tussen de bakken door om van alles te trekken en af en toe schoffel ik wat met mijn handen. Als ik er op tijd bij ben en dat nog te doen is... Ik zou sowieso doen wat je wilt doen, er zijn overal een boel mensen die het beter weten. Ook hier op het forum. Er zijn zoveel manieren, en wat voor de 1 goed werkt is voor de ander geen succes.
 12. Hm, weet ik niet... vorig jaar hebben we eind september geoogst zie ik.
 13. Vorige week hebben we een ton (zo'n blauwe van uhm, 120 liter?, dus geen 1000 kilo ) met voer voor ze gemalen. We hebben voor ze ingekocht: veldbonen, maïs, en tarwe. Alle 3 hier in de omgeving geteeld. En we hebben in de afgelopen maanden ook veel brood gedroogd als we teveel kregen voor onze varkens. Dat stampen we dan tot kruimels en dat gaat ook door de kuikenmix. En ik heb zakken kuikenvoer gekocht: https://voerwaarts-circulair.nl/collections/voer/products/circulaire-vleeskuikenkorrel-2mm-20kg Joep vraagt zich hevig af of we het gaan redden met onze voorraad. Want veel van die zaken kochten we nog vóór de enorme prijsstijgingen van de laatste tijd. Dus nieuw voer is meteen een stukkie duurder.
 14. We hebben het gaas weggehaald, de planten groeien al goed!
 15. Ze moeten nog wel even leren om keihard terug te komen rennen als ik ze roep. Ik geef ze dan wat meelwormen bij hun nachthok en dan doen we dat kleinere rennetje weer dicht. Gistermiddag moesten we ze nog uit alle hoeken van dat enorme veld halen
 16. Hier stond nog een aangebroken zak aardappels die ik dit voorjaar moest kopen omdat we zelf zo'n slechte oogst hadden vorig jaar. Die aardappels waren al even aan het uitlopen en dus heb ik ze snel allemaal geschild en tot puree gekookt/gestampt. En de volgende dag heb ik er weer aardappelwafels van gemaakt. De 1e batch ging niet zo lekker... Maar daarna ging het als een speer! Een scheutje olie door het 'beslag' doet dan wel wonderen. (ja, ik had de platen echt wel ingevet van te voren. Maar dan nog!)
 17. Nee, lekker laten gaan.
 18. Ik ben VEEL online en heb de melding ook niet gehad de laatste tijd.
 19. Welkom @Mildred, ik heb je hier even je eigen topic gegeven.
×
×
 • Create New...