Jump to content

Jorieke123

Administrators
 • Posts

  25,153
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Jorieke123

 1. We hebben even mooi wat haakjes en schroefjes in de muur gedraaid in het kippenhok om van alles op te kunnen hangen!
 2. Vanmiddag frietjes bij @Anna3 en Peter! Vanavond dus broodjes, eentje met salami en eentje met eisalade. Morgen hutspot met rookworst.
 3. Dit zit nu in de pan: Soester knollen, paprika, maïs, capucijners, en ham. Nog even wat opbakken, wat kruiderij er over, dikke lik verse mayo er bij en eten maar.
 4. Oh... ik kreeg (vanmorgen) diezelfde melding maar ik was bezig met het wijzigen van mijn wachtwoord dus ik dacht dat het daar aan lag??
 5. Jongens, dat geregel over die potten past niet in dit topic... kunnen jullie dat in priv├ęberichten regelen? Daar kan je meerdere mensen toevoegen zodat alle partijen mee kunnen praten.
 6. Vandaag kregen we weer lekker veel appelprut. Al het sap is er uit geperst en onze ossen zijn er gek op! De varkens iets minder... die hebben toch liever een hele appel MET sap.
 7. We scheppen de laatste tijd regelmatig ossenkak uit de velden, voor op de composthoop. En vandaag waren ze extra nat door het weer (het miezert hier af en toe... met soms iets hardere miezer) Ze kwamen dus als een soort van chocoladepudding uit de flexibele wasmand die ik er voor gebruik
 8. We hebben nu dus een afdak/doorgang/voerplek voor onze ossen. En Ossy snapte vrij snel wat de bedoeling was. Osbourne niet... En vandaag was dan eindelijk de dag dat Osbourne door had wat de bedoeling was! Sorry voor de wazige foto maar het werd al wat donker:
 9. Ze zijn heerlijk, wel wat zacht, niet echt een bite zeg maar. Je sabbelt ze makkelijk van de pit
 10. Wij aten 'kommetjes'. Normaal doen we dat op zondag, sinds een paar weken nu. Maar gisteren kwam het er niet van. Deze keer onder andere in de kommetjes: eieren gerold in plakjes coppa, zwarte olijven die we van @appelvrouw kregen met feta, stukjes parmezaanse (maar dan gemaakt in Zelhem ) kaas, dadels met roomkaas, stokjes die we in tomatenchutney dipten, kaasloempiaatjes met chilisaus, en plakjes fuet: Veel uit eigen tuin maar ook aardig wat niet-uit-eigen-tuin.
 11. Sja uit onze tuinslang komt wel erg veel water moet ik zeggen, het zijn van die dikkere 'Gardena professional'. En we leggen dus stenen op alle uitgangen, behalve eentje waar de slang in gaat. Dan moet je uiteraard wel bij alle uitgangen kunnen komen... dat is bij ons kippenhok nog wel een probleem want daar hebben we leuke muurtjes gemaakt met los gestapelde stenen die een soort bult vormen. Daar woont nu van alles in...
 12. Hier ineens weer veel sporen van ratten. Bij het (leg-)kippenhok hadden ze een zwakke plek gevonden maar we waren er snel bij dus de zwakke plek is niet meer. We hebben er 2 vallen neergezet maar afgelopen nacht nog niets gevangen. Bij de vleeskippen is ook activiteit, ook daar hebben we nu vallen staan. En bij onze 2 kleine varkentjes staat een enorme stronk van een conifeer en daar zitten allemaal gaten omheen in de grond. Daar hebben we vandaag stenen op gelegd (op die gaten...) en we hebben een vogelnet over de grond gelegd om ze af te remmen als ze toch ergens uit een ander gat wisten te komen. En dan de tuinslang in 1 van de gaten. Vrij snel konden we 2 ratten slaan en na een tijdje kwam er nog een 3e die we ook te pakken kregen. Dat net werkte ideaal!
 13. Wat een guitig stel he Leuke update weer!
 14. Nee dat bieden we verder onbewerkt aan. Het maken van dit soort worsten en ham enzo is veel werk en het droogt een stuk in dus de kiloprijs is dan hoog. Dat krijgen we er nooit niet voor. Dit berenvlees verkopen we (voor zover we het verkopen dus... de salami's houden we bijv. lekker zelf ) te goedkoop omdat de beer zelf al wel wat geld heeft opgeleverd door biggen te verwekken toen hij hier nog rond liep.
 15. We hebben weer wat worsten in huis! Hazelnoot-fuet met peterseliecoating. Of was dit die met bieslook... nu ga ik twijfelen Salami: En nog een dikkere salami, voor mooie grote plakken voor op de boterham. Maar die moet ik even met de snijmachine snijden zodat het mooie plakjes worden. De foto's volgen dus nog.
 16. Nou de kolossen hebben toegang tot hun afdak/voerplaats/hok/doorgang. Ze vonden het nog wel wat eng, want als het waait dan klinkt er een soort fluittoon door die hekken die her en der gaatjes hebben. En er rammelt wel eens zo'n kettinkje, en zo waren er wel meer dingen die ze even heel voorzichtig moesten bekijken en vooral besnuffelen. De varkens zouden veel minder schrikkerig zijn en meteen overal hun neus onder/achter/in hebben gedrukt. Maar de ossen doen dus rustig aan. Ik heb ze van de week regelmatig zitten lokken met fruit en pompoenen en dan kwam er wel 1 bijna helemaal met zijn kop door dat hek maar dan schrok ie weer of dacht ie dat ie vast zat en trok hij terug. Vandaag hebben we ze gelokt met hooi en ineens hebben ze het door. Nou ja... 1 van hen. De ander snapt het nog niet zo en gaat dan maar tegen die slimmere aan duwen om te zorgen dat hij het hooi af kan pakken wat dan valt. Ik ben net nog even gaan kijken en al het hooi was op. Aan de achterkant van die houten platen hebben we nog wat dingen gemaakt om tuinslangen op te kunnen hangen: En ik ben nog druk geweest met het nieuwe 'bos' wat daar groeit. De korfjes van gaas konden weg, ik heb de boompjes wat opgesnoeid en er van die plastic boombeschermers om gedaan. Dat hebben we begin dit jaar aangeplant, zie deze foto van eind februari: Foto van vandaag:
 17. @brecht986 Ik heb de titel van je topic even wat aangevuld.
 18. Ik zoek wat snijselderijzaad. Wie heeft er teveel en kan wat missen?
 19. Ik heb weer een paar stukken ham waar ik mee aan de slag ga. Ik pekel ze door ze samen met zout in plastic te pakken. 500 gram zout per kilo ham staat er in het recept. Ik sla dat met dat hooi weer over, maar ga wel weer leuk wat kruiden toevoegen tijdens het garen.
 20. Gisteren pompoensoep van eigen weggegeven pompoen. Vandaag Foe yong hai met ham en doperwten op een bedje van kool. Morgen gaat er een hele kip in de oven, met aardappeltjes en bietjes enzo.
 21. Het kippenveld is nu dus ook geschikt voor onze ossen, we hebben er schrikdraad gespannen waar de kippen wel onderdoor kunnen nog. De ossen kunnen dus (net) niet bij het kippenhok komen. We hadden eerder al een net over het kippenhok gemaakt, omdat we een havik op bezoek kregen: En dus die draden langs het hek: De ossen en kippen moesten wel even aan elkaar wennen, maar dat ging snel.
 22. We zijn wel benieuwd wat ze als eerste kapot krijgen We weten na al die jaren dat er altijd wel iets is... Ja daar zouden ze kunnen liggen, gaan ze vast doen. Maar het is ook vooral zodat het er geen bende wordt als ze er piesen/poepen. We gaan er steeds nieuwe laagjes op gooien en hopelijk gaat al die massa daar onderin dan alles lekker opnemen en verteren en afbreken enzo.
 23. Toch nog een extra paal er bij: En daar ook wat planken tegenaan om meteen ook een hoekje te hebben waar wat van het voer op kan hopen/liggen. EN daar wat beton onder: Hekken om de doorgang de maken: De bodem nog wat uitgegraven, oude paaltjes op die bodem gelegd: Daar wat compost overheen: En 2 aanhangwagens met houtsnippers: (en de schillen van de palen) Stroomdraad over het dak gemaakt, zodat de 2 aangrenzende velden op 1 apparaat kunnen. En nu is het dus klaar. We hangen nog wat dingen op om tuinslangen op te kunnen bergen, en om wat gereedschap kwijt te kunnen. Maar dat heeft niets meer met de ossen te maken. We hebben de ossen al wel naar het veld gedaan vandaag, maar ze kunnen nu nog niet in het hok. Stapje voor stapje Ze moesten nu eerst eens even wennen aan de kippen die ook in dat veld lopen.
 24. Ik had ook altijd last van uienvlieg, ook in de pootuitjes. EN die pootuitjes schieten snel door. Ik zaai dus alleen nog maar. Veel mooiere grotere uien, en dan onder insectendoek tegen die stomme vlieg.
×
×
 • Create New...