Jump to content

Jorieke123

Administrators
 • Content Count

  23,691
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Jorieke123

 1. Ik heb toen dus juist wat kleiner spul gekocht, en die doen het leuk Ze zaaien zich ook al uit?
 2. Snap ik @Patrijs, ik probeerde er vooral mee aan te geven dat advies alle kanten op kan gaan hier Linda, ik denk dat 1 tegel tussen die vakken wat weinig is, maar ik neem aan dat de basis al aan is gelegd dus dat je daar weinig meer aan doet? Heb je ook foto's?
 3. Ik zet in hetzelfde jaar wel kool na kool, dus daarmee spreek ik Patrijs al tegen Je gaat vele tips en do's en don'ts krijgen, er zijn vele wegen naar een mooie krop sla. Dingen willen rouleren (teeltwisseling) EN rekening willen houden met goede/slechte buren is denk ik een te grote opgave. Wat ik sowieso zou doen: al het meerjarige fruit bij elkaar zetten. Dan kan er eventueel ook iets overheen als je last krijgt van vogels die je vruchten snoepen. En gooi je lekker wat houtsnippers op de grond om het onkruidvrij te houden en om een mooie bodem voor ze te maken. Je hebt alles aardig ruim opgezet verder, als ik zie dat de grijze vierkantjes 30x30 cm zijn. Tussen die courgettes kan je nog lekker wat slaplantjes zetten, zoals Patrijs ook al zegt. Sla zou ik dan weer niet onder dat insectendoek doen, en prei juist wel Oh en de broccoli en spruitjes ook. Tegen welke insecten wil je eigenlijk beschermen?
 4. Jorieke123

  Sudangras

  Bij Denieuwetuin.be hebben ze meerdere soorten.
 5. Het heeft meerdere namen, maar ik ken het als paars mosterdblad.
 6. Ik ga alweer winterkolen zaaien. Wat ik toch altijd een apart ding vind om te doen, in mei...
 7. Ja dat ziet er wel wat uit als kou. Maar het kan in zo'n ding met wat zon er op ook nog eens veel te warm/heet worden.
 8. Na een kleine zoektocht in de betreffende webshop denk ik dat de bovenste wel eens Arabis fernandi-coburgii 'Variegata' kan zijn.
 9. Jorieke123

  Bewateren

  De kas wordt veel te vochtig van zo'n nevel, daar kunnen veel planten niet tegen. In ieder geval niet in combinatie met de warmte van de komende maanden.
 10. Het ligt een beetje aan het hout, ik denk dat we eens moeten testen met vers gezaagd hout. Daar hebben we genoeg van liggen op het moment. Maar gedroogd hout (en dan bedoel ik stukken boom, niet de palletplankjes die ik op de foto liet zien) gaat lastig als het dikker is. We durven niet met ons hele gewicht aan dat ding te gaan hangen en dat is voor dikkere stukken wel nodig En als ergens een noest in zit dan is het ook even lastiger.
 11. Verkeerde plantjes geleverd gekregen... Herkent iemand deze zo? Ik kan nog even betere foto's maken hoor, het is vooral een foto voor de verkoper, om te laten zien dat het geen schoenlappersplanten zijn Ook deze, dat lijkt mij een sedum? Of kan het nog iets heel anders zijn?
 12. @Erny we hebben em binnen (van de week al hoor) en vanmiddag aan de muur gehangen en meteen een emmer houtjes kleiner gemaakt. Gaat super. Vooral de plankjes die we als aanmaakhoutjes gebruiken.
 13. Er liggen nu nog eendeneieren in onze broedmachine, maar volgend weekend wil ik weer wat eieren inleggen van de 3 hennen en 1 haan die we nu bij elkaar hebben lopen. De kuikens die uit zijn gekomen een tijd terug, lijken allemaal toch wel heel erg op deze vleeskippen. Dus de haan heeft alleen die dames goed kunnen dekken en de Veldkippen niet? Na deze week wil ik van de haan af, en keert de rust weer wat terug. Niet dat hij niet rustig is, maar hun kukelt en dekt en ik stap toch minder makkelijk even de ren in als er een haan loopt. Hij heeft nog niets geprobeerd hoor, daar niet van. Maar toch. Iemand interesse in hem? Het gaat om de wit met zwarte haan, op 13 dec. postte ik nog een foto van hem hier in dit topic. Ik denk dat hij dus wat zwaardere dikke dames nodig heeft als partners Want die 3 van ons dekt hij goed maar de Veldkippen (die meer formaatje legkip zijn, dus geen grammetje teveel vlees of vet) niet. We hebben 'het' er zelfs een keer totaal langs zien schieten tijdens een dekpoging Je mag hem zo komen halen, zijn werk zit er op hier.
 14. @appeltje voor de dorst ik heb de titel wat aangevuld, zo ziet men meteen wat (zo ongeveer) de vraag is.
 15. Ze worden elk jaar wel wat groter, zorg vooral dat ze niet teveel vertakken zodat alle energie naar een paar grotere kroppen gaat. Nadat je die hebt geoogst, komen er een boel kleintjes voor in de plaats (nou ja, net daar onder dan)
 16. Ik zou er een pak gemaaid gras of houtsnippers bovenop gooien. Wat onkruid is niet erg, maar als het gaat bloeien en uitzaaien dan heb je er in de rest van de tuin ook weer last van.
 17. @muls80 ik heb je vraag even verplaatst naar dit topic over spruitbroccoli. Ik dacht niets te kunnen oogsten dit jaar, door de vorst. Maar die ene tak die onder de sneeuw heeft gezeten heeft toch nog een mooie krop/bloem gevormd!
 18. Mijn aardappels komen boven! Een kleine 3 weken na het poten.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...