Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Een tiental jaren geleden pepertjesconfituur gekocht in Noord-Italie bij een boertje. Gevraagd naar het recept en kreeg het ook (zeer eenvoudig). Vandaag geprobeerd, ziehier het recept van een lekker vlammend heet dipsausje bij vlees en worstjes:

-schaaltje van die kleine hete pepertjes (ong. 4 cm lang, rood en/of groen)

-suiker

-tomaat (bv San Marzano omdat die niet te sappig is)

 

Haal de zaadjes uit de pepertjes en versnipper de pepertjes zo fijn mogelijk.

Doe ze in een klein pannetje met een koffielepel water en zet aan de kook.

Laten doorkoken gedurende een tiental minuten, indien nodig een lepeltje water bijvoegen.

Versnipper een "droge" tomaat zonder de zaadjes heel klein en voeg bij de pepertjes.

Laten doorkoken tot de tomaatstukjes gaar zijn en pasta vormen.

Suiker bijvoegen naar believen, maar niet te veel (ong. 3 soeplepels). De saus wordt niet gebruikt als confituur.

Laten doorkoken tot het vocht bijna geheel is verdwenen.

In potje scheppen en laten afkoelen.

 

Is zeer lekker bij gebraden vlees, worst (ook koud)enz. Vleespennen inwrijven met deze pasta en barbequeën..

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...