Jump to content

Pepertjesconfituur


Ludo

Recommended Posts

Een tiental jaren geleden pepertjesconfituur gekocht in Noord-Italie bij een boertje. Gevraagd naar het recept en kreeg het ook (zeer eenvoudig). Vandaag geprobeerd, ziehier het recept van een lekker vlammend heet dipsausje bij vlees en worstjes:

-schaaltje van die kleine hete pepertjes (ong. 4 cm lang, rood en/of groen)

-suiker

-tomaat (bv San Marzano omdat die niet te sappig is)

 

Haal de zaadjes uit de pepertjes en versnipper de pepertjes zo fijn mogelijk.

Doe ze in een klein pannetje met een koffielepel water en zet aan de kook.

Laten doorkoken gedurende een tiental minuten, indien nodig een lepeltje water bijvoegen.

Versnipper een "droge" tomaat zonder de zaadjes heel klein en voeg bij de pepertjes.

Laten doorkoken tot de tomaatstukjes gaar zijn en pasta vormen.

Suiker bijvoegen naar believen, maar niet te veel (ong. 3 soeplepels). De saus wordt niet gebruikt als confituur.

Laten doorkoken tot het vocht bijna geheel is verdwenen.

In potje scheppen en laten afkoelen.

 

Is zeer lekker bij gebraden vlees, worst (ook koud)enz. Vleespennen inwrijven met deze pasta en barbequeën..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...