Ludo Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 Een tiental jaren geleden pepertjesconfituur gekocht in Noord-Italie bij een boertje. Gevraagd naar het recept en kreeg het ook (zeer eenvoudig). Vandaag geprobeerd, ziehier het recept van een lekker vlammend heet dipsausje bij vlees en worstjes:-schaaltje van die kleine hete pepertjes (ong. 4 cm lang, rood en/of groen)-suiker-tomaat (bv San Marzano omdat die niet te sappig is) Haal de zaadjes uit de pepertjes en versnipper de pepertjes zo fijn mogelijk.Doe ze in een klein pannetje met een koffielepel water en zet aan de kook.Laten doorkoken gedurende een tiental minuten, indien nodig een lepeltje water bijvoegen.Versnipper een "droge" tomaat zonder de zaadjes heel klein en voeg bij de pepertjes.Laten doorkoken tot de tomaatstukjes gaar zijn en pasta vormen.Suiker bijvoegen naar believen, maar niet te veel (ong. 3 soeplepels). De saus wordt niet gebruikt als confituur. Laten doorkoken tot het vocht bijna geheel is verdwenen.In potje scheppen en laten afkoelen. Is zeer lekker bij gebraden vlees, worst (ook koud)enz. Vleespennen inwrijven met deze pasta en barbequeën.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 Heb m uitgeprint; ga ik proberen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.