Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

GROENE TOMATENJAM

(Uit: Inmaken van Hans Gerlach - ISBN: 9789044712247)

 

Bereiding: 1 uur

Afkoeltijd: 2 uur

Houdbaarheid: 12 maanden

 

Voor ca. 1,4 liter:

- 1,2 kg groene tomaten

- 2 onbespoten limoenen of 1,5 onbespoten citroen

- 5-6 takjes basilicum (bij voorkeur kleinbladig)

- 1 kg gewone gelei-suiker (1:1)

 

1.

Was de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.

Was de limoenen, rasp de schil van 1 limoen, pers beide uit.

Stoof de tomaten met de limoenschil en het limoensap gedurende 10-15 minuten afgedekt op een laag vuurtje.

Neem de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.

Was de basilicum, schud de takjes droog en pluk de blaadjes.

 

2.

Breng de tomaten met de geleisuiker in een zeer grote pan op een hoog vuur al roerend aan de kook. Laat het mengsel 4 minuten borrelend doorkoken en blijf roeren.

 

3.

Neem de pan van het vuur en roer de basilicum door het mengsel.

Vul de glazen potten met schroefdeksel tot de rand met het hete mengsel en sluit ze onmiddelijk.

 

Tips:

Wanneer het te vroeg gaat vriezen, moeten tomaten vaak groen worden geoogst. Met dit recept kunt u ze zinvol verwerken. Groene tomaten bevatten het giftige alkaloïde solanine, dat door de hitte echter vernietigd wordt.

Ook lekker: chutneys van groene tomaten...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...