Jump to content

Erny

Members
 • Posts

  9,271
 • Joined

Everything posted by Erny

 1. Geen ervaring met oerpreibolletjes in te maken als zilveruitjes maar heb ze wel bij de augurken e.d. gemikt met goed resultaat.
 2. Ok, @sluipwesp Dan gaan we nu raden: Eh... ik denk links vrouw en rechts man? Dit vanwege het dikkere linkse bloempje?
 3. Zondag de pepers ook maar naar de tuin getransporteerd. Hier achter het huis hadden ze het zwaar. Eerst de luizen aanval en nu werden ze enorm belaagd door naakt én huisjesslakken. Ze zien er dus ook niet uit... heel zielig. Eergisteren ze allemaal in hun palmpotten gezet en nu staan ze bij een buurvriendin in haar kas bij te komen. Een deel mag daar blijven staan en een deel gaat naar de kas van de overbuuv alwaar waar mijn tomaten ook elk jaar staan. ( Ja, heel bijzonder dat de dames beiden een kas hebben en er niets mee doen... dus doe ik dat maar... ).
 4. Nou, dát zei ik dus níet... Ik zou mijzelf nooit als eenvoudig betitelen en ook de mede moesmensen niet. Ik noemde het "de gemiddelde moesmens. Als ik geld te over zou hebben denk ik dat ik best verlekkerd naar zo'n torentje had gekeken en er misschen zelfs ook één had besteld. Haha en @donaldk komt wel vaker wat warrig over in zijn schrijfstijl @Mai Pensato maar het komt uit een goed hart.
 5. Ahaa... dat geldt dus blijkbaar als je de peulen direct in de grond legt. Zelf kweek ik ze ook voor (ivm met ongediertevraat) en plant ze dan ook dieper uit.
 6. @redzebra Inderdaad, en dat begrijp ik en mijn post was daarom ook niet negatief. Ik deelde alleen dat het aan de dure kant is voor de gemiddelde moesmens. Elke hobby kun je zo duur maken als je wilt... Dus ik snap niet zo goed waarom je mij dat uitgebreidt gaat uitleggen?
 7. Welkom terug en gefeliciteerd met je nieuwe stee. Wel een raar tuintje zo... Maar in ieder geval genoeg ruimte voor potten op het mega terras.
 8. Zat ik van de week onkruid te wieden. Komt er een, mij onbekende man, langs. Stopt naast mijn tuin en zegt: Je MOET de peulen aanaarden!!! .... Eh... en ik denk: Ten eerste: MOET ik niets op mijn eigen tuin Ten tweede: Wie ben jij? Ik ken u niet? Ten derde: Ik heb nog nooit mijn peulen aangeaard en altijd goede oogst gehad. Waar heeft deze man het over???
 9. Ja, die heb ik ook gehad... maar... wil je even waarschuwen. De muizen vinden deze soort geweldig lekker... echt heeeeeeeel erg lekker. Want binnen drie dagen hadden ze heel mijn oogst verslonden. Terwijl de rest van de pepers er nog hingen. Dus deze soort misschien in pot laten en dan naar veilige plek verhuizen als de pepers beginnen groeien? De muizen aten bij mij de volgroeide groene pepers dus al op. 🐭
 10. Leuk speeltje, maar absoluut onbetaalbaar voor de gemiddelde moesmens. Wel leuk dat je het hier komt showen, kan altijd als inspiratie dienen voor meer betaalbare systemen.
 11. Zie je ook verschil tussen de plantjes (geen stekjes...) die in de arme zaai en stekgrond gezet zijn en de potgrondplantjes? In dit topic ook voedings tekort/teveel vraag. https://www.moestuinforum.nl/topic/18706-wat-heeft-mijn-aubergine-striped-toga/ En in mijn bericht wat pics van wat overzichtjes daarvan, dan kun je zelf kijken wat er aan de hand is. https://www.moestuinforum.nl/topic/18706-wat-heeft-mijn-aubergine-striped-toga/?do=findComment&comment=290922
 12. Daar dacht ik onderweg ook nog aan maar vreesde eigenlijk dat deze zaak het niet overleefd had en ben er niet heengereden. Was ook niet zeker of zij wel bestrijdingsmiddelen zouden verkopen.
 13. Heb dus inderdaad de Kazakh's meegenomen naar de tuin. En helaas de eerste avond buiten laten staan ipv naar de kas te brengen, niet door hebbend dat het toch wat te koud voor ze was. Dus dat was iets te veel voor ze en ze hebben het begeven. Heb eergisteren vier nieuwe gezaaid. Ze groeiden erg hard dus denk dat het wel goed komt.
 14. Luizen luizen luizen, arme peperplantjes. Na afspoelpogingen, spuiten met spiritus en zeep nog steeds investatie. Vannacht nachtje buiten laten staan, vinden ze eigenlijk te koud dus ook geen oplossing. Dus net Spruzit besteld. (Bij de mini stads Praxis hadden ze namelijk alleen vieze HG giftroep en de grote bouwmarkten/tuincentra waren me ietwat te ver fietsen voor alleen een pakje spruzit. Toch gek dat ik er in Groningen binnenstad het nergens kon kopen... zo wordt ik toch naar het internet gejaagd.
 15. Ja, dat had ik ook. Dacht zelf ook dat het Wikke was. Heb hem gewoon tussen de Lathyrus gezet buiten. Had jij ook zaad van de Lidl trouwens?
 16. Vier Kazakh's en drie Sugar Baby's staan er nu op te groeien. Duidelijk verschil. De Kazakh's zien er uit als komkommerplanten en groeien erg hard de hoogte in. De Sugar Baby's zien eruit als echte meloenplantjes en groeien ook beduidend langzamer. Denk dat die Kazakh's binnenkort mee gaan naar de tuin anders worden ze te groot voor transport. Dan moeten ze daar maar in de kas zien te overleven.
 17. Gezien ik nu al dagen worstel met een zeer zware verkoudheid die dus vanuit het carnavalsgebied (en bedankt weer) het hele land veroverd wil ik jullie vooral dáár voor waarschuwen. Denk dat de hygiëne maatregelen ook vooral kunnen voorkomen dat jullie elkaar met dit verkoudheidsvirus zullen besmetten. Je bent er namelijk wel een week mee onder de pannen. Enorme loopneus, tranende ogen, niesen, niesen, darmen van streek, hoesten, verhoging |lichte koorts, spierpijn, hoofdpijn, heel veel snot en waarschijnlijk als toetje nog wat hoesterij ben ik bang (daar ben ik nog niet in het proces). Gisteren lag ik hier haast wanhopig op de bank met opgerold wcpapier in mn neus tegen het veelvuldig niesen en de lekkage... echt heel charmant. Vandaag zijn we gelukkig weer een fase verder in het proces. Maar kan nog steeds niet echt functioneren en moet het lopen met de hond aan anderen overlaten. Zo dus. Misschien slaat hij harder toe omdat vanwege Covid er al twee jaar weinig verkoudheidsvirussen rondgaan? Ik vind hem in ieder geval behoorlijk pittig en ben meestal niet echt ziektegevoelig (geen covid gehad ook). Dus wees gewaarschuwd. En verder heel veel plezier met z'n allen.
 18. Erny

  Tips & Tricks

  Dat probeer ik eigenlijk ook altijd, gaat niet zo gestaag.
 19. Ik vind de Lemon Drop wel degelijk een citrusaroma hebben. @Mellie Ja dat moet ik ook maar even gaan doen, het (2x) afspoelen is niet afdoende geweest.
 20. Krat zit volgepropt zodat er niet gestuiterd kan worden. Eventueel met krantenpapier ad zijkanten of ertussen als er ruimte over is. Fietskar: Deze heb ik nu 3 jaar naar volle tevredenheid. https://www.fietskar.nl/product/roland-big-boy/
 21. Autoritje geregeld en 6 zakken Fleurella bij de Gamma gehaald en naar mn volkstuinhuisje gebracht. Die zijn weer binnen.
 22. Voor dat ik de fietskar had aangeschaft deed ik zo'n groot klapkrat achterop vast met spinnen e.d. Nu ben ik heel blij dat ik de fietskar heb en die kan volladen.
 23. Eh, de helft van zo'n literblik inderdaad. Maar het hangt af van hoeveel pepers je gebruikt en hoe scherp ze zijn. Dus begin met 1 blik tomaten en een half blik perziken en kijk dan of er nog wat bij kan. Alles op gevoel, smaak en reuk. En heb er vast ook limoen (of limetten) sap doorheen gedaan want daar heb ik toevallig veel van liggen (i.t.t. 1e keer dat ik het maakte).
 24. Peperplantjes vandaag een spa behandeling gehad. Onder de douche, lekker lauw water, want luis geconstateerd. Staan nu bij te komen, waren er niet zo blij mee.
 25. Oh, bedenk me net dat ik er ook een half blik perzikken bij heb gedaan dit jaar. Zoete tegenhanger voor het scherpe.
×
×
 • Create New...