Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Verkeerde roodlof


Mar

Recommended Posts

Goed, ik ben dus net begonnen met moestuinieren en ik dacht vandaag maar eens postelein te gaan eten, de bladeren zagen er wel goed uit. Heb ik mij dus flink vergist, want ipv postelein heb ik dus de bladeren van roodlof gegeten. En ik lust eigenlijk alles, maar dit was niet te eten. Kan verder geen kwaad denk ik? Heb tenminste nergens last van.

Heb nu maar even de foto's op internet opgezocht en de postelein is dus een bed verder....

 

Maar wanneer komen de kropjes aan de roodlof ? Als het goed is worden het van die echte kolen? (palla rossa) en wanneer kan ik ze dan oogsten?

Link to comment
Share on other sites

Als ik het goed begrepen heb komt roodlof in 2 "groepen":

  • Roodlof di chioggia. Zaaien juni/juli, oogsten in het najaar.
  • Roodlof di Verona. Zaaien juni/juli, oogsten volgend voorjaar.
    's Winters kan de plant volledig "verdwijnen", maar in het vroege voorjaar loopt het wortelstelsel weer uit.

Binnen beide groepen heb je dan weer verschillende rassen.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Dank voor je antwoord.

Het is chicorium endiva, ik denk dan dat het eind oktober, begin november dan gereed is? Er zitten nu nog geen kooltjes in, wel groeien de bladeren wat dichter bij elkaar. Ben benieuwd.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...