Mar Posted August 26, 2012 Share Posted August 26, 2012 Goed, ik ben dus net begonnen met moestuinieren en ik dacht vandaag maar eens postelein te gaan eten, de bladeren zagen er wel goed uit. Heb ik mij dus flink vergist, want ipv postelein heb ik dus de bladeren van roodlof gegeten. En ik lust eigenlijk alles, maar dit was niet te eten. Kan verder geen kwaad denk ik? Heb tenminste nergens last van. Heb nu maar even de foto's op internet opgezocht en de postelein is dus een bed verder.... Maar wanneer komen de kropjes aan de roodlof ? Als het goed is worden het van die echte kolen? (palla rossa) en wanneer kan ik ze dan oogsten? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RvO Posted August 26, 2012 Share Posted August 26, 2012 Als ik het goed begrepen heb komt roodlof in 2 "groepen":Roodlof di chioggia. Zaaien juni/juli, oogsten in het najaar.Roodlof di Verona. Zaaien juni/juli, oogsten volgend voorjaar. 's Winters kan de plant volledig "verdwijnen", maar in het vroege voorjaar loopt het wortelstelsel weer uit.Binnen beide groepen heb je dan weer verschillende rassen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mar Posted September 20, 2012 Author Share Posted September 20, 2012 Dank voor je antwoord.Het is chicorium endiva, ik denk dan dat het eind oktober, begin november dan gereed is? Er zitten nu nog geen kooltjes in, wel groeien de bladeren wat dichter bij elkaar. Ben benieuwd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.