Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Verkeerde roodlof


Mar

Aanbevolen berichten

Goed, ik ben dus net begonnen met moestuinieren en ik dacht vandaag maar eens postelein te gaan eten, de bladeren zagen er wel goed uit. Heb ik mij dus flink vergist, want ipv postelein heb ik dus de bladeren van roodlof gegeten. En ik lust eigenlijk alles, maar dit was niet te eten. Kan verder geen kwaad denk ik? Heb tenminste nergens last van.

Heb nu maar even de foto's op internet opgezocht en de postelein is dus een bed verder....

 

Maar wanneer komen de kropjes aan de roodlof ? Als het goed is worden het van die echte kolen? (palla rossa) en wanneer kan ik ze dan oogsten?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ik het goed begrepen heb komt roodlof in 2 "groepen":

  • Roodlof di chioggia. Zaaien juni/juli, oogsten in het najaar.
  • Roodlof di Verona. Zaaien juni/juli, oogsten volgend voorjaar.
    's Winters kan de plant volledig "verdwijnen", maar in het vroege voorjaar loopt het wortelstelsel weer uit.

Binnen beide groepen heb je dan weer verschillende rassen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weeks later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...