24-10-2018
Een weekje hard gewerkt.
Eerst de laatste compost afgegraven.
De compost die klaar is:
Het laatste beetje kon er niet meer bij, maar dat kon mooi op het stukje waar de knoflook komt.
Even de frees gepakt om het stukje te frezen en om te kijken of het me nog zou lukken.
12 bollen van mijn mooiste knoflook uitgezocht om te poten.
Dat werden twee honderd teentjes. De honderdvijftig grootste uitgezocht om te poten.
Als laatste gaas er over tegen de katten en nu maar wachten op een goede bui.
Hierna weer verder met opruimen. De lege compostbakken kunnen gevuld.
Onder op kleingemaakte zonnebloemen. Daarna een laag onkruid en dan mest.
Er is een nieuwe lading stalmest gebracht. Met stro en lekker vochtig. Ideaal voor broei.
De volgende dag kwam er weer een ander trekkertje nu met alleen paardenvijgen.
Vaak komt mest pas in het voorjaar, dit jaar kan ik kiezen, wat een luxe!
De bakken vullen zich en de tuin wordt leger.
Eindelijk zijn de bakken vol.
Al weet ik dat het een moment opname is. De compost in wording is flink heet, als je een gat graaft kan je hand er niet inblijven.
Het is net alsof je een olifant voedert. Over niet al te lange tijd zal alles flink ingezakt en verteerd zijn. Maar er is nog voorraad op de tuin.
De N-Z spinazie zorgt straks voor veel groen, van de mais is nog veel over de witlof komt nog en de laatste zonnebloemen worden nu leeggeten door de puttertjes.
De tuin is ondertussen bijna onkruidvrij.
De droge grond schoffelt goed en het was ook een mooi moment om de laatste kweek aan te pakken.
Vorige winter bijna alle kweek uit de oude asperges en frambozen gehaald door alle planten te verwijderen.
Dit jaar daar aardappels gezet en tijdens de oogst kwam ik nog wat kweek tegen.
Nu weer wat gevonden en verwijderd. Ik zit er boven op want in een paar maanden kruipen ze zo een meter verder.
Een heel klein stukje groen bleek een lange wortel te hebben, meer dan een meter.
Ook geoogst natuurlijk.
De pompoenen afgevoerd met de auto.
De oogst van vandaag is warmoes.
Samen met wat resten van gisteren werd dat nasi, aangevuld met zelfgemaakt zuur en pepers en wat komkommerslierten van de tuin.
3 Comments
Recommended Comments