Jump to content

Tanja65

Members
 • Posts

  497
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Gelderland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Heb ik nou toch de doos gemist? Ik heb het nieuwe topic niet gezien en kan het ook nu niet vinden. Helaas pindakaas.
 2. Nu ff niet, we zijn op de camping
 3. Mijn stokbonen doen jaar na jaar hetzelfde - aan de voet verdrogen terwijl de top nog doorgroeit en bloeit. Ze verdrogen zelfs al voor de eerste peul er aan hangt. En ze doen het allemaal; sugarsnaps, peultjes, erwten, capucijners. Wat doe ik verkeerd? Te droog, te nat, te veel aaltjes, te zuur, te basisch, niet voldoende voeding of juist teveel? Of hoort het er gewoon bij? De opbrengst is meestal wel aardig, maar ik vraag me dan toch af of die beter was geweest bij betere grond? Ik tuinier in moestuinbakken, die ik - comform de gewoonte bij de makkelijke moestuin - doorgaans voorzie van een schep gedroogde mest als er een nieuw gewas in komt. De rest doet het daar prima op.
 4. Dat zou toch zomaar kunnen Appelvrouw, we gaan het zien als hij verder groeit
 5. Geen citroengeur. Maarde citroenmelisse in pot stond er niet ver vandaan dus dat zou toch zomaar kunnen. Ik zet het wel in een pot en kijk wat het wordt.
 6. Er komt opeens een schijnbaar vaste plant in mijn moestuin omhoog. Aangezien vorig jaar iets mis ging met de bordjes en ik nog niet zo heel goed alle planten buiten de gebruikelijke herken, weet ik niet zeker wat het is. Wie helpt? Ik denk zelf dat het borage is?
 7. Ik zaai mijn tomaten sinds enige tijd voor in vochtige fijne vermiculiet. Gewoon in een plastic zaaibakje met een deksel op de vensterbank, als een soort prive-kasje dus. Gaat als een trein, geen omkijken ook naar.. Ik zet ze in (stek)grond als de blaadjes bijna tegen de deksel zijn aangegroeid, en als ze groot genoeg zijn in pot. Pas in mei naar buiten.
 8. Gewoon nieuwsgierig, welke soort folie gebruik je? Het ziet er heel veelbelovend uit allemaal.
 9. Ik ben op zoek naar zaadjes van Gotu Kola, of een stekje al zal dat met de corona lastiger worden. Het wordt in Nederland ook wel Aziatische Waternavel genoemd. Iemand toevallig?
 10. Wij hadden zevenblad in de voortuin waar wij kwamen te wonen, en de vorige bewoners hadden er niets aan gedaan. Het zat ook - wel minder - in de achtertuin. In de voortuin hebben we eerst de grote berg verwijderd en daarna heb ik drie jaar lang elk stekje dat opkwam op mijn knieeen uitgegraven en de wortels genadeloos verwijderd. Doordat ik het met de hand deed, was het ook echt wég, want elk klein stukje wortel kan weer een nieuw plantje vormen. Daarna is het weggebleven. In de achtertuin, waar tegels liggen, kan dat niet. Daar haal ik nog steeds zevenblad tussen de tegels vandaan, ook al wonen we er ruimt 20 jaar. De enige optie om het echt weg te krijgen is m.i. met de hand, dan kun je de wortels volgen.
 11. Over de werking wil ik wel wat toevoegen. Het gaat al 2 jaar vrij slecht met me, dodelijk vermoeid en ik knap niet op. Klaarblijkelijk veroorzaakt door een combinatie van een aantal fysieke kwalen met allemaal chronische vermoeidheid als restklacht en een chronisch verstoorde slaap door (vermoedelijk) slecht in te stellen slaapapneu. Ik heb nauwelijks diepe slaap en dus herstelt mijn lijf ook niet. Sinds ongeveer 10 dagen gebruik ik Ashwaganda. Het effect is spectaculair. Hoewel ik nog steeds heel moe ben, heb ik duidelijk meer energie waardoor ik eindelijk van de bank af kom. Ik heb weer zin om dingen te doen, en doe ook daadwerkelijk meer. Verder slaap ik dieper en langer, helaas nog zonder diepe slaap maar ik heb goede hoop dat dat nog komt. Ik weet na 2 jaar sukkelen werkelijk niet wat me overkomt. Verder ben ik onlangs gediagnosticeerd met diabetes. Ook op de bloedsuiker zou Ashwaganda een regulerend effect moeten hebben. Ik ben heel benieuwd naar de volgende meting. Nu nog zelf zaaien en koesteren dus. Ik vermoed dat het een binnenplant gaat worden hier, als hij tenminste cat-proof is. Nog even meer in verdiepen. Ik houd jullie op de hoogte.
 12. De draad weer opgepakt nadat vorig jaar wegens aanhoudende gezondheidsproblemen aan mijn zijde ook mijn moestuinbakken zijn weggekwijnd. Sinds een week of zo weer wat meer energie, door o.a. te deroxen en door toevoeging ashwaganda aan mijn voeding. Het lijkt zowaar te helpen! Ik moet nog uitzoeken in hoeverre dat iets is wat ik zelf zou kunnen kweken. Verder krijgt mijn igenschijnlijk overleden moringa krijgt toch weer nieuwe scheuten en lijkt deze parallel met mij weer op te bloeien. Vandaag in de volle grond spinazie, veldsla, diverse soorten gewone sla, tuinkers en wat radijzen gezaaid. Misschien voor de sla iets te vroeg, ik kijk wel wat er opkomt of niet, het is zo zacht dat ik het wel durf. Ik heb er weer zin in!
 13. Weinig reactie geweest zie ik, ik ben zelf ook nogal afwezig geweest hier. Als je vraag nog actueel is: ik gebruik zelf het liefste de moestuinmix. De grond blijft luchtiger en beter gedraineerd dan potgrond of bemeste tuinaarde. Dat laatste lijkt mij voor in bakken sowieso vrij grof, en compost is niet nodig als je start met moestuinmix want daar zit al voeding in. Als je in de bakken een makkelijke moestuin wilt maken (met vakjes) is het helemaal makkelijk om bij te houden, telkens als je een gewas oogst doe je een beetje compost of mest door de zojuist vrijgekomen plek en voila, je nieuwe grond is klaar en gevoed. Het enige waar je reken ing mee moet houden is een vorm van wisselteelt, niet twee keer achtereen een gewas uit dezelfde groep op dezelfde plek zetten. Daarmee gaat het bij mij al jaren goed. Succes!
×
×
 • Create New...