Jump to content

Patrijs

Members
 • Posts

  4,513
 • Joined

 • Last visited

3 Followers

Personal Information

 • LOCATION
  Aan de voet van Lands Hoogste Duin

Recent Profile Visitors

2,964 profile views
 1. Vijf rijen veldslazaailingen in de lage kas gezet, wat een priegelwerkje....Het is dat ik het zo lekker vind.
 2. Dit is weer typisch zo'n gevalletje van wij van WC-eend adviseren WC-eend. πŸ˜‚
 3. Ik zal ook eens wat koek meenemen naar de tuin, je weet maar nooit.... Winterprei geoogst, gezaaid en geplant en een deel van de knoflook schoongemaakt en daar het anti-kattengaas weggehaald en dat over de pootuien gelegd. Dit tegen de katten die de fijn gelegde grond als kattenbak zien en tegen de kauwtjes die nieuwsgierig de uitjes weer uit de grond trekken.
 4. Geplant in de lage kas: een dozijn Little Gem sla, dat is de tweede lichting de eerste groeit al in de platte bak. Daar ook vier rijen raapsteeltjes gezaaid. De eerste lichting in de platte bak komt net boven. De krat met preiplantjes ook in de lage kas gezet samen met het krat Aguadulce tuinbonen tweede lichting die nu aan het kiemen is. (even gespiekt of het goed gaat🀫). 150 pootuitjes Centurion in de volle grond gezet. Dat mag officieel vanaf februari bij gunstig weer maar die Centurions weten dat toch niet. 😁
 5. Een rij sjalotten van eigen kweek in de volle grond gezet.
 6. Gespit heel langzaam vanwege de vele heermoeswortels die ik zo veel mogelijk heb verwijderd. De gladiolen uitgezocht en de dahliaknollen weggemikt. Ik moet ze in het vervolg maar gewoon in de grond laten overwinteren, daarbuiten gaat het bij mij altijd mis.
 7. Een tweetakt frees (brommertje) maakt aanzienlijk meer herrie als een viertakt(auto). En een diesel loopt nog rustiger.
 8. Ik heb een vriend met een boerderij, die had een flinke bult koemest van zijn mesthoop getrokken en dat ondergeploegd. Ik dacht dat er drie rijen aardappels stonden maar het was loof van een rij, anderhalve meter lang en liggen over de grond. Amper aardappels er onder, wel wat krieltjes aan de stengels. 😁 Aardappels licht mesten of compost of op oude kracht. Er zijn ook soorten die sneller hol groeien. Holheid (pcainfo.be) Algemeen Het is niet precies bekend hoe holheid of holle harten ontstaat. Duidelijk is dat, hoewel er rasverschillen bestaan, dit verschijnsel het meest voorkomt bij rassen met grote lange knollen. Van belang voor het ontstaan van deze stoornis zijn factoren die een onregelmatig groeipatroon tot gevolg hebben zoals hoge lucht- en bodemtemperaturen en een onregelmatige vochtvoorziening. Andere factoren die invloed hebben op het ontstaan van holheid zijn bodemvruchtbaarheid, bemesting en plantdichtheid. De kwaal wordt verergerd als voor knolgroei gunstige omstandigheden worden vooraf gegaan door een periode met ongunstige omstandigheden, zoals droogte en hitte. Op zandgronden komt holheid meer voor dan op kleigronden. Omdat ze nauwelijks kunnen worden uitgesorteerd vormen holle knollen een ernstig probleem bij consumptieaardappelen en aardappelen voor de verwerkende industrie.
 9. Nee, je kan nog prima starten. Het voordeel van vroeg starten is dat de plantjes in de koude kas nu langzaam groeien. Binnen willen ze snel fileren, omvallen en schimmels krijgen. Maar ik zag bij jou toch ook prima pootgoed? Tip: zaai ze niet te dicht, zodat ze mooi kunnen uitgroeien en voldoende dikte hebben. Ik zaai ze in een kratje, de tweede foto is zaaisel van eigen zaad, ik heb gewoon hele uitgebloeide bloemen gezaaid du die moeten straks verspeend.
 10. Meestal wordt er op een moestuin niet geploegd maar gefreesd. Een ploeg is veelal te groot. Ik heb wel op een complex gezeten waar je de tuin eind oktober schoon en leeg moest opleveren, dan kreeg je de tuin in maart weer geploegd en gefreesd terug. Hier komt een lid elk voorjaar op een klein kubota trekkertje wat hij leent om zijn tuin te frezen. Hij doet dat met een smile van oor tot oor. Drie keer steken en de 100m2 is klaar en dan zie je hem niet meer, zijn vrouw neemt het dan over. Ook zijn er complexen met bepalingen voor werkzaamheden die veel herrie maken. Ik weet van een complex aan de rand van Amsterdam dat dat zo is, alleen op bepaalde dagen en uren mag het dan. Het complex ligt wel op een steenworp van Schiphol en pal aan de snelweg, dus echt rustig is het er ook niet. πŸ˜‰
 11. Welke prei wil je? Zomerprei Herfstprei Winterprei Of stekprei? Ik heb bijv. eind herfst prei geplant van de winter gezaaid, die staat nu net boven en eind van de maand weer zaaien tot maart. Dan eind zomer weer zaaien. Gebruik anders even de zoekfunctie hier, er is al heel veel over geschreven.
 12. "Vergeten" witte kool schoongemaakt, het verrotte buitenste blad er afgehaald. Er stond nog het een en ander op een veld bij Warmerhuizen, de wereldwittekoolhoofdstad. Ik heb maar wat gered voor het ondergeploegd wordt.
 13. Ik kocht vroeger mooi plantgoed, direct bij de kweker uit de kas. Vooral omdat het veel extra werk scheelt. De kweker is uitgekocht en op zijn land staan nu nieuwe huizen. Bij het tuincentrum krijg je zes mini plantjes voor Euro 1,89, dat schiet niet op. Dus kweek ik nu plantjes zelf. Flink wat want dat kost niets extra. Deze winter en herfst een prima oogst, en weinig last van de prei mineerders. kijk maar op mijn blog hoe ik dat aanpak.
×
×
 • Create New...