Jump to content

Patrijs

Members
 • Content Count

  3,143
 • Joined

 • Last visited

3 Followers

Personal Information

 • LOCATION
  Aan de voet van Lands Hoogste Duin

Recent Profile Visitors

979 profile views
 1. Ik zie Twente staan, ze zijn daar vast niet gek genoeg om hier te komen zagen...........
 2. O, ik las dat het adres via Flup ging maar zal het even sturen.
 3. Dat gaat snel..... k ben nu nog weg ivm. corona dreiging thuis. Maar gelukkig was het loos alarm en kan ik zo weer retour. Ik hoop dat het even rustig blijft. Stuur die blijde doos maar door, ik ben benieuwd. Ik hoop dat ik hem ook weer snel door kan sturen naar @RoosDeTuinier.
 4. Patrijs

  Hallo

  Welkom. Met een tuintje blijf je leren......
 5. Kijk, dat kan nog met dat warme weer🙄. Vanmorgen ook nog bonen geoogst. Vandaag een campermaaltijd. Rijst en karbo's met ui, knoflook, pepers, tomaten, venkel en wat tijm mee gestoofd.
 6. Ondanks het sombere weer en de regen zijn er nog steeds tomaten. De buitentomaten zijn nu allemaal opgeruimd. Die tomaten rijpen binnen af maar veel kon nog alsnog weggooien omdat ze besmet waren. Uit het kasje komen nog wel goede tomaatjes. Lekker voor in de pizza, maar de rucola werd niet gebruikt. Die kreeg ik de volgende dag, er was pesto van gemaakt met walnoten er door. Ik had een lamsbout meegenomen van de Marokkaanse slager. Een flinke bout waar we drie dagen van gegeten hebben. Zo is het niet erg om twee keer hetzelfde te eten. Er waren ook weer flink wat boontjes. En ik kreeg een flinke bos gesnoeide citroen verbena. De eerste 100 knoflookteentjes zijn gepoot op het strookje dat ik een paar weken terug freesde. Het zijn teentjes van eigen kweek, drie soorten. De tenen van de grote bollen die ik vorig jaar kreeg zet ik allemaal weer terug als pootgoed. De soort is onbekend, maar er zitten 5 flinke tenen aan iedere grote bol. De tenen zijn zekerdrie keer zo groot als mijn andere pootgoed. Ik heb weer een compost vak leeg en een stuk gefreesd. Nu is er weer ruimte om de zonnebloemen op te ruimen, die zijn veelal leeggegeten door de puttertjes. 'S avonds aardappeltjes met tomaat en paddenstoelen uit de oven. Gisteren heb ik de andijvie gewassen, eerst op de tuin het zand er uit. En in de keuken nog een keer gewassen met zout water, er kwam toch nog flink wat uit. Wat slakjes en een flink aantal wormen die gevlucht waren voor de doorweekte grond. Voorlopig ga ik even niet naar de tuin maar een aantal dagen weg met de camper, de pandemie komt nu erg dichtbij en ik wil op zeker spelen.
 7. Als lunch pasta met rucolapesto met o.a. rucola en walnoten, sperzieboontjes en stukjes lamsbout afgemaakt met verse rucola
 8. Even wat plantjes verzetten in je kas misschien? Afgelopen flut winter voor het eerst plantjes overgehouden. Dan heb je volgend jaar een vliegende start....
 9. Even de firma bellen? Zoals ik al eerder schreef, ik heb goede resultaten bereikt met puur compost. Dat was ook nog een gratis, dus als je 3 kuub nodig hebt zoals jij scheelt dat al een hoop. Als ik 450 euro kwijt zou zijn aan drie kuub haak ik af... De bio kultura is volgens de verkopers op basis van compost aangevuld met mest. Misschien is dit voor sommige planten te veel? Maar zelf ken ik het niet. kanttekening bij de gratis gemeente compost is wel dat deze veel ander materiaal kan bevatten. De lading die ik kreeg voor de bak was mooi schoon, maar ik heb ook wel eens een lading op de tuin gegooid waar ik achteraf spijt van heb. Daar zat veel microplastic, glas en...? in. Je zou ook nog een lading schone grond kunnen gebruiken, dit wordt vaak gratis aangeboden op marktplaats. Wij hebben ook wel eens een lading teeltaarde gekregen via de gemeente, maar dit kan ook via een hoveniersbedrijf. Vaak zijn ze blij als ze van grond af moeten....
 10. Deze vraag is al een flink aantal keren voorbij gekomen. Er zijn dan ook veel antwoorden gegeven. Met de zoekfunctie kan je die vinden. Als voorbeeld:
 11. Klopt, vergeten er bij te zetten....😳 Maar antwoord op eerdere berichten die hoger op staan quote ik meestal. Ging over een plek waar veel walnotenbomen staan. Dat zet ik liever niet openbaar, ik heb al veel mooie plekken "kapot" zien gaan nadat ze gepubliceerd werden op het WWW. Komen er hele groepen tegen betaling aan een "groepsleider" zogenaamd wildplukken.
 12. Wageningen University & Research (WUR) roept de hulp in van het publiek om in kaart te brengen hoeveel schildwantsen er in Nederland zijn en waar ze zich bevinden. De wants, een schadelijk insect, komt oorspronkelijk uit Azië en kan grote schade aan fruitgewassen veroorzaken. De site van de universiteit werkt tijdelijk niet voor onderhoud, daarom even deze link: https://www.nieuweoogst.nl/nieuws/2020/10/20/onderzoek-met-hulp-van-publiek-naar-schadelijke-schildwants
 13. Bij die prijs is het de moeite waard om een paar dagen te gaan rapen. Voorheen reden we naar Frankrijk in de herfstvakantie. Daar staan veel volwassen bomen met goede noten. De Fransen oogsten vaak niet meer en wij kwamen terug met zakken vol noten. We zetten een lijntje op met de kinderen om ze te kraken en pellen, maar daar zullen ze nu niet meer in trappen... Nu heb ik een kist vol geraapt in Nl, ik heb er net wat gekraakt naar aanleiding van dit topic en ze zijn van prima kwaliteit.
 14. Na een week of drie vier op een droge plek moeten ze wel voldoende gedroogd zijn. En kan je ze lang bewaren. Let op voor schimmel, die is kankerverwekkend. Het drogen moet om het giftige blauwzuur wat in verse noten zit kwijt te raken. De olie blijft achter in de noot omdat deze niet verdampt. Ook verdwijnt het vocht wat nog in de noot zit. Wel kan die olie in de noot na een tijd oxideren en ranzig worden en is niet meer voor consumptie geschikt . Dit gebeurt bij gepelde noten eerder als bij gesloten noten.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...