Jump to content

Patrijs

Members
 • Posts

  4,325
 • Joined

 • Last visited

3 Followers

Personal Information

 • LOCATION
  Aan de voet van Lands Hoogste Duin

Recent Profile Visitors

2,210 profile views

Patrijs's Achievements

 1. De aardappels rooien, tenzij de besmetting minimaal was. Dan kan je het blad verwijderen en later rooien. Ze groeien dan niet meer. Vaak wordt er van de diverse soorten een cijfer gegeven aan zowel het loof als de aardappel wat betreft de kans op besmetting. Het is nog veredelen en onderzoeken voor een 100% resistente soort, een lastig proces omdat ook de ziekte muteert. 366022 (wur.nl)
 2. De laatste verse tuinbonen zijn nu op. De vriezer zit vol net als mijn buik. Dankzij de paar dagen regen zijn er radijzen en is er sla. De zomerpostelein heeft er ook van geprofiteerd. Na de verwilderde postelein is nu ook de gezaaide klaar. Er wordt een flinke quiche van gemaakt. Iedere dag gaan er verse bessen mee naar huis. Voor een lekker vers toetje. De Aquadulce tuinbonen zijn gedroogd en van de 12 oorspronkelijke boontjes uit het zadenpakket heb ik en lekker gegeten en een mooie bak zaaigoed. De kleinste aardappeltjes moeten het eerst op. Van de courgettes worden koekjes gemaakt. En in maaltijden verwerkt. Vannacht was er eindelijk weer eens een buitje, en er zal nog meer vallen komende tijd. De temperatuur wordt voor mij ook weer wat beter, koel voor de zomer.
 3. Ik dacht dat er geen resistente soorten bestonden. Alleen dat er soorten zijn die minder ontvankelijk zijn. Ook mijn Texla is redelijk resistent maar kan toch besmet worden. De besmetting gaat alleen veel minder hard en ook minder snel van blad naar knol.
 4. Vanmorgen alleen geoogst, maar wel veel i.v.m. BBQ. Vanmiddag nog even de gedroogde tuinbonen gedopt.
 5. Ze zeggen ook niet voor niets: "Je moet een gekregen courgette niet in de bek kijken". 🤪 Zelf vindt ik ze iets lekkerder als de klassieke variant mits zeer jong geoogst.
 6. Gefeliciteerd. Kort bij huis is natuurlijk het beste maar er komt vast nog wat voorbij in de toekomst. Ik kan alvast zeggen: "Werk ze".
 7. Welkom Josia, AH heeft voor wat verwarring gezorgd met deze voor velen onbekende soort. Kijk even hier: Courgetteplant ontwricht, en meer - Doen, dan leren. - Moestuin Forum Daar (en op andere plekken) gaat het ook over deze courgette.
 8. tuinboontjes, aardappeltjes en wederom courgettesoep. En ook hier elke dag bessen.
 9. Eindelijk kan de Japanse bladvlo aan de slag: zijn oude vijand de Japanse duizendknoop bestrijden | Het Parool
 10. Welkom, ik zou iedere dag een stukje schoffelen met een scherpe schoffel, en dat regelmatig herhalen ook als het schoon is. 13-4-2019 - De moestuin van Patrijs - Moestuin Forum
 11. Double dunes healthy organic creamy yellow and green zucchini soup. 🥣
 12. Dat zijn slimme rovers, gelukkig zijn ze hier nog niet. Op de tuin geoogst, courgettes uitgedeeld en twee halve rijen aardbeien uitgespit en te drogen gelegd. De netten van de aardbeien zijn provisorisch over de bessenstruiken gelegd.
 13. @appelvrouw Ja, die Fransen weten wel wat ze moeten doen met peterselie:
 14. Tuinboontjes, aardappel, courgette en ui. Met bessentoetje
×
×
 • Create New...