Jump to content

Patrijs

Members
 • Content Count

  4,154
 • Joined

 • Last visited

3 Followers

Personal Information

 • LOCATION
  Aan de voet van Lands Hoogste Duin

Recent Profile Visitors

2,067 profile views
 1. Ik geloof dat ik 120 planten heb, verdeeld over een, twee en uitzonderlijk want ze stonden nog mooi en geven nu goed, drie jarige planten. De eenjarige heb ik in maart gezet, dus die geven het eerst maar niet zo veel. Overigens beginnen bij mij de eerste planten al te verdrogen, de grond droogt hier erg snel uit. Ook had ik nog wat planten onder glas voor het leuke. Maar het is ook een uitzonderlijk mooi aardbeien jaar. Regen na de bloei en veel zon bij het rijpen.
 2. Hier ook aardbeien uitgedeeld, ook flink wat kroppen sla en geschoten andijvie weggeven aan iemand met hongerige kippen. Het leukste was nog dat ik alvast knoflookpootgoed geruild heb op voorhand tegen een tijdelijke stalingsplek voor de camper.
 3. Aardappeltjes, peultjes, asperges en salade. Er bij een soort mais tortilla/koek met gemalen en hele mais uit de tuin op smaak gemaakt met lavas, basilicum, knoflook, pepers en koriander uit de tuin. Toetje rabarber aardbeitaart en nog een bak verse aardbeien er bij.
 4. Als je niet te veel planten hebt Je kan je de planten een handje helpen en er even langslopen en met de vingers de luizen doodwrijven. Je krijgt ze niet allemaal maar die zijn voor de roofinsecten. Zitten de peulen vol luis dan krijg je kleine en vervormde peulen en bijna geen oogst.
 5. Over het algemeen worden mestwormen en tijgerwormen gebruikt.
 6. Het is voor een buitenstaander koffiedik kijken. Een foto en meer achtergrond info kan ons en jou al helpen. Aardbeien zijn erg doorgekweekt en erg ziekte gevoelig. Begin eens met te vertellen: Welke planten. Hoe kom je aan de planten, van kweker of andere liefhebber. Hoe staan ze in je emmer, hoe veel hoe ver. Welke voeding geef je ze? Heb je afwatering in je emmer? Wat gebeurt er precies? Verdorren je planten, verdorren de aardbeien? Staan ze in de zon/ schaduw? Al eerder aardbeien gekweekt of mislukt? Etc. Heb je zelf al gezocht naar je probleem? Op het WWW en op dit forum, zie de zoekfunctie. Dat kan erg leerzaam zijn. Ziektes en plagen - Kwekerij E. Duivenvoorden (kweduivenvoorden.nl) Ziekten en plagen in aardbeien (agripress.nl)
 7. Je bent erg zuinig. Gebruik een goede laag dan kunnen de plantjes langer blijven staan en waar niet geworteld is blijft achter in de bak voor de volgende lichting. Ook droogt alles minder snel uit. Maar nu je het zo snel boven hebt is terplekke zaaien ook mogelijk en geeft minder werk.👍
 8. Zit jouw tuin niet meer in de schaduw? Ook je tuinbonen werden erg hoog, dat komt meestal omdat ze luw en/of beschaduwd staan.
 9. Aangeraden wordt 4 per plant. Dan houd je het ook nog een beetje werkbaar. Ik doe dat nooit en kom om in de aardbeien. Gebeurd hier ook veel, het komt dan pas bij de volgende regenperiode. On topic, voor mij wordt het nu toch wel te warm om watte doen....
 10. Dit zijn ondiepe bakken toch? Dan kunnen ze nooit uitgroeien zo dicht opeen met weinig grond er onder. Ik zou de plantjes opbreken in kluitjes en die los van elkaar planten in de volle grond of grotere potten. Even goed gieten of met het weer mee werken. Wacht tot ze iets grote zijn en de wortels de grond goed bijeen houden. Dan hebben de plantjes het minst te lijden. Die bovenste foto van mij zijn 5 potjes die geplant zijn op 10 cm van elkaar toen de plantjes de eerste echte blaadjes hadden. Ze moeten kunnen uitgroeien wil je oogst krijgen. Van die bak kan je wel een paar meter planten!
 11. Vandaag was het eindelijk later.
 12. Ik heb vroeger nog safari's gereden in Afrika, ik weet wel wat olifanten lekker vinden....🤣 Maar je hebt gelijk wat betreft de vogels, ook de pluimen worden in het voorjaar geplunderd als nestmateriaal. Egels houden ook wel van een plekje in de rommel die er af komt.
 13. Patrijs

  14-6-2021

  Op den duur vind je ook daar oplossingen voor, ik zaai of poot vaak te veel en in etappes op verschillende plekken. Gespreid risico heet dat geloof ik. Ieder jaar is weer anders en problemen blijf je toch houden bij een ecologische tuin. Er gebeurt altijd wel wat onverwachts, zoals vandaag: Ik kwam terug met verse groenten, had mijn jongste diepvriespizza's gekocht omdat ze die zo lekker vindt. 😂

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...