Jump to content

Huibert1

Members
 • Posts

  16
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Amsterdsm
 1. Ik heb al een week of 2 heel veel courgettes aan mijn 4 planten maar nog maar 1 keer een mannelijke bloem gehad met stuifmeel. Kan ik hier iets aan doen? ik zie ook geen verandering hierin komen. Echt doodzonde om al die startende courgettes niet te zien groeien....
 2. Ik heb dus een week voordat de vorst inviel spinazie, rucola, peterselie en raapsteeltjes gezaaid. Moet ik dat nu allemaal opnieuw in gaan zaaien of komt t gewoon op?
 3. tja en aan dat laatste twijfel ik een beetje. Op sommige plekken blijft de rucola iig achter en vorig jaar vond ik de bonen minder dan het jaar er voor. stel dat t minder wordt. Is dan minder gewassen de enige oplossing of kan ik tussen de teelten ' iets' doen waardoor ik toch twee teelten toepas. spinazie en raapstelen en aardappels doen t wel goed nu.
 4. Ik heb een paar vragen over het dubbel gebruik van plekken en zo. Ik heb maar een klein tuintje waarvan zo'n 12m2 slechts voor groente is. Ook is er weinig zon. Al met al heb ik al geleerd mijn assortiment te beperken tot spinazie, rucola, bonen, kruiden, pompoen, raapstelen, aardappelen, pepers ed. Het staat kriskras door elkaar, superintensief en vaak twee teelten na elkaar. Je zou t denk ik permacultuur kunnen noemen. Nu de vraag: in februari zet ik alles vol met raapstelen, spinazie, rucola ed. Elke keer dat ik wat oogst van de spinazie en de raapstelen, zet ik er wat anders neer (bonen, aardappel etc). Maar kan dit eigenlijk? . Al met al staan er bijna elk jaar overal ergens wel wat bonen, wat spinazie etc. En ook nog twee teelten achter elkaar. 1. Put je daar de boel mee uit of niet. Iedere winter wordt de tuin door een dikke laag berkenblad en windeblad bedekt, lopen er een paar kippen op te poepen en ik heb eventueel een zak met gedroogde koeienmest. 2. moet ik na de oogst van een teelt (nu dus) snel wat koeienmest toevoegen? zodat ik daarna gelijk bonen kan planten? of kan eigenlijk helemaal niet wat ik doe?
 5. @castaneda. Dank voor je uitgebreide antwooord. Geen compostbak voor mij dus!
 6. oke. de eigenlijke vraag is dan meer: is het goed voor de grond een laag halfverteerde bladeren, kippenpoep van kippen die de afgelopen 5 maanden daar hebben gelopen, onder te spitten zoals ik nu gedaan heb? En als dat oke is, waarom zou ik dan een composteerbak aanschaffen?
 7. Ik heb tegen de muur een enorme wingerd groeien die ieder jaar een grote massa aan organisch materiaal aan mn tuin onttrekt. Nu gooi ik alle afval altijd op mijn tuin en tegen het voorjaar (nu) haal ik al het hout weg en de rest is min of meer verteerd. Vraag is of dit een goede manier is om mijn tuin een beetje van organisch materiaal te voorzien? Verder lopen er de hele winter wat kippen over en die doen de rest van de bemesting.....
 8. ik heb een compleet ommuurde tuin en dus veel schaduw. De muur aan de oostzijde heeft de meeste zon (april 2 uur, mei-aug 5 uur, sept 2 uur en verder geen direct zonlicht). Nu wil ik tegen die muur een kas van tunnelkasplastic maken waarin 2 fruitbomen kunnen. Is dat een goed idee en zo ja, welke zijn mogelijk? Liefst geen appels, peer en kers......
 9. Hoi, lees um nu pas, maar heb ik zeker wat aan! Ga t proberen. Of t nu nog lukt weet ik niet. 1 natte bende in mijn tuin
 10. Ik heb afgelopen zomer kruiden in een hangende 'tuin' gehad (oregano, thijm, citroenmelisse, salie en rozemarijn): vaak te droog en nu te nat, Zeker omdat er bijna geen zon op komt. Toch veel aan gehad. Ik wil ze dus binnen voor het raam zetten en zo de winter ook gebruiken. Vraag: kan ik oregano, thijm, salie en rozemarijn en evt. Basilicum in 1 grote bak zetten? Zo ja, wat voor grond? Gewone potgrond? En kunnen ze op elkaar staan? En hoe vaak water geven?
 11. Ik heb twee pompoenplanten die zo uit de klauwen groeien dat ze mn halve tuin opeisen. 1 heeft twee grote pompoenen (volleybal) en de ander 1 reusachtige.(voetbal) Alle andere beginnende pompoentjes sterven af als ze een knikker groot zijn. Vr: kan ik een gedeelte van de plant en dus bladeren afknippen of neemt dat alle kracht weg? Vr: worden pompoenen ook minder lekker als ze groot zijn? Zo ja kan ik er iets aan doen?
 12. Ik heb hetzelfde probleem als aantal anderen. Opkweek van sla is nu drie cm en valt soms om. Nu zie ikeen heel klein knopje waar de eerste slablaatjes komen. Vraag is: kan ik straks gewoon alles dieper verplanten of alles weggooien en pootgoed kopen/ nogmaals zaaien?
 13. Dank! Denk dat je gelijk hebt. Had teveel haast wil graag na bonen nog tweede teelt doen. En natuurlijk snel tuinbonen eten
 14. Ik heb mijn tuinbonen in een bak voorgezaaid en toen ze opkwamen 2 weken geleden in de tuin gezet. Ze groeien snel, maar ze vallen nu ook massaal om. Heb nu al 35 stokken in mijn tuin staan om die kleine plantjes te ondersteunen. is dat normaal of had ik ze dieper moeten uitplanten??
×
×
 • Create New...