Ga naar inhoud

Bert007

Members
  • Aantal items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Bert007

  1. Ik vermoed dat de serre toch te vochtig was. Tomaten hebben niet veel water nodig. En van vocht worden ze ziek. Ik heb dit seizoen mijn tomaten hoogstens een vijftal keren water gegeven (en dan vooral kort na het planten). Ik plant ze dan wel redelijk diep en plaats een omgekeerde plastieken fles zonder bodem ernaast waarin ik dan water geef. Zo verplicht je de plant om dieper te wortelen.
  2. Bedankt voor de tip, fre3ke. Ik ga wellicht wachten tot maart volgend jaar en dan frigoplantjes bestellen.
  3. Heeft er iemand nog wat plantjes/uitlopers over van doordragende aardbeien, mits (redelijke) vergoeding uiteraard? Omgeving Bilzen (België)? Of weet iemand waar ze verkocht worden? Ik denk dan aan de rassen Favori, Amandine, Gorella of Furore.
  4. Ik heb ook een tiental butternuts (flespompoenen) met deze aantasting. Misschien door de vochtige zomer? Al de aangetaste pompoenen komen van dezelfde plek. De planten die elders stonden zijn gaaf. Niemand die weet of ze nog eetbaar zijn?
  5. Zoek eens op Stappaerts serre, daar vind je tweedehands onderdelen en glas. Ik heb het ook zo gedaan. Betonnen fundering eronder, laagje recuperatie klinkers daarop en vervolgens de serre plaatsen. Best te doen als je wat handig bent.
  6. Ik gebruik ook Vlaco compost, voor het 2de seizoen nu. Naar aanleiding van dit topic stuurde ik een mail naar Limburg.net (zij beheren de containerparken waar het compost van Vlaco te verkrijgen is). Ik kreeg onderstaande mail terug. Het compost dat via de recyclageparken verdeeld wordt, is afkomstig van de groen- en gft-composteringsinstallaties van Bionerga. Vlaco vzw is hierbij het organisme dat zorgt voor de kwaliteitscontrole; het compost dient immers te voldoen aan allerlei parameters, waaronder het gehalte droge stof, pH, gehalte voedingselementen, maar ook gehalte zware metalen en polyaromatische koolwaterstoffen. De aanwezigheid van herbicides (zoals chlopyralide) is hierbij geen standaard parameter die actief gescreend wordt. Niettemin is de persistentie van dit herbicide wel gekend als stoorfactor in het compost. Via ‘Clopyralid blijkt erg persistent herbicide (vlaco.be)’ kan u hierover meer informatie terugvinden (maar misschien is dit ook de info waar u naar verwijst?). Helaas kan ik u dus geen uitsluitsel geven of het compost al dan niet restconcentraties van deze herbicides bevat. Vriendelijke groeten
×
×
  • Nieuwe aanmaken...