Jump to content

Bert007

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

  1. Ik heb ook een tiental butternuts (flespompoenen) met deze aantasting. Misschien door de vochtige zomer? Al de aangetaste pompoenen komen van dezelfde plek. De planten die elders stonden zijn gaaf. Niemand die weet of ze nog eetbaar zijn?
  2. Zoek eens op Stappaerts serre, daar vind je tweedehands onderdelen en glas. Ik heb het ook zo gedaan. Betonnen fundering eronder, laagje recuperatie klinkers daarop en vervolgens de serre plaatsen. Best te doen als je wat handig bent.
  3. Ik gebruik ook Vlaco compost, voor het 2de seizoen nu. Naar aanleiding van dit topic stuurde ik een mail naar Limburg.net (zij beheren de containerparken waar het compost van Vlaco te verkrijgen is). Ik kreeg onderstaande mail terug. Het compost dat via de recyclageparken verdeeld wordt, is afkomstig van de groen- en gft-composteringsinstallaties van Bionerga. Vlaco vzw is hierbij het organisme dat zorgt voor de kwaliteitscontrole; het compost dient immers te voldoen aan allerlei parameters, waaronder het gehalte droge stof, pH, gehalte voedingselementen, maar ook gehalte zware metalen en polyaromatische koolwaterstoffen. De aanwezigheid van herbicides (zoals chlopyralide) is hierbij geen standaard parameter die actief gescreend wordt. Niettemin is de persistentie van dit herbicide wel gekend als stoorfactor in het compost. Via ‘Clopyralid blijkt erg persistent herbicide (vlaco.be)’ kan u hierover meer informatie terugvinden (maar misschien is dit ook de info waar u naar verwijst?). Helaas kan ik u dus geen uitsluitsel geven of het compost al dan niet restconcentraties van deze herbicides bevat. Vriendelijke groeten
×
×
  • Create New...