Jump to content

tomaat52

Members
 • Posts

  29
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Gelderland

tomaat52's Achievements

 1. @Grork: Dat klopt, ik heb de bakken niet doorboord. Boven mij zit een balkon, dus ik heb vrij weinig neerslag. En wat een slimme manier om in zakken te kweken! @Rorror: Ik heb die bakken voor niks gekregen dus ik dacht gelijk dat ik ze als plantenbak kon gebruiken Mijn druif komt bij de Intratuin vandaan, die heb ik vorig jaar gekocht. Helaas heeft mijn augurkplant de tornado van afgelopen woensdag niet overleefd. Verder ziet alles er gelukkig nog goed uit En is er iemand al bekend met de Ikea Kydda/Växer set? Lijkt me een leuk iets om de herfst en winter mee door te komen
 2. Bijna, het zijn warmhoudbakken van een buffet Maar respect voor jouw moestuin, zo veel op zon oppervlak!
 3. Mag ik aan jullie voorstellen; mijn moestuin van 6,5m2 op 10 hoog Tomaat en druif Augurk en vormloze frambozenstruik: In de hangbakken zitten aardbeienplanten en op tafel staan cherrytomaten, madame jeannette in wording, een bloeiende bosui en iets van bloemen:
 4. 3 dagen geleden. Mag niet klagen, want de boom staat nog geen jaar in de grond.
 5. @Limoncello: bedankt voor de informatie. En om de pit te kraken gebruik ik een bankschroef.
 6. Ik probeer nu ook om een perzik- en nectarineboompjes te kweken. De perzikpit doet helaas niks. De nectarinepit laat ik nu eerst 24 uur weken in water en daarna in een bakje met speeltuinzand de koelkast in. Kan ik dat speeltuinzand zo gebruiken, of moet ik dat eerst desinfecteren?
 7. Bedankt. Ook meteen een avatar ingesteld.
 8. Gekleurde LED's gaan me te ver. Misschien iets voor in de winter of zo. En ach, niet geschoten is altijd mis.
 9. Vinden jullie het erg als ik regelmatig een foto post van mijn tomatenplantjes?
 10. Sla gaat wel lukken denk ik. En ik zit eraan te denken om een 2e bak te maken voor de watermeloenen. Weet alleen niet of dat wel goed is voor watermeloenplant.
 11. Na aanleiding van deze video heb ik zelf zo'n kweekbak gemaakt. Iedereen zegt dat het goed werkt en een grote oogst krijgen en dat wil ik ook wel. Dus volgend jaar gaan daar aardbeienplanten in en zet ik de bak buiten neer. Benodigdheden: Sterke bak met deksel (Ik heb een IKEA Snalis bak gebruikt) Plantenbakjes die je in het deksel doet Schaar Stift Boortje en boormachine Goed scherp mes Lijmpistool+lijm of een goede kit/lijm Luchtpompje Luchtslang Bruissteen/slang Stap 1: Teken de cirkels op het deksel (bovenste rand van het bakje) en snijd die uit, pas op dat je het gat niet te groot maakt. (je moet ruim binnen de lijnen blijven) Stap 2: Boor een gaatje in het deksel of ergens aan de zijkant van de bak voor het slangetje van de bruissteen. Stap 3: Prop het slangetje door het gat en maak het gat waterdicht met de lijmpistool of kit en laat het uitharden. Stap 4: Sluit de bruissteen aan en vul de bak met water, om te kijken of het rond de slang waterdicht is. Verder weet ik nog niet welke plantenvoeding je moet gebruiken... Hier mijn bak:
 12. zelfgeteelde-tomaten-met-kerstmis-t2878.html Misschien een leuk idee?
 13. Met hoeveel planten doen jullie mee? Ik met een stuk of 15. Hier de planten die zoals mijn moeder het zegt mogen buitenspelen :
×
×
 • Create New...