Jump to content

Grork

Members
 • Content Count

  495
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Balconië

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hey, welkom Mark . Lekker bezig, en dat allemaal omdat het lekker is wat van het land komt !
 2. Er wordt wat afgebroed daar in Zelhem. Ook dit is weer een prachtige oplossing. Goed zeg!
 3. Grork

  Pepers een maatje groter

  Die bak is een mooie oplossing zeg!
 4. Grork

  Hard gewerkt...

  Toch nog een vraagje over de plek waar de kas staat. Vind je het niet zonde dat de schaduw van het bomenloof het licht vermindert?
 5. Welkom Tom, gezien je foto's ben je ervaren, dat hebben we allang gezien! Een mooie start toegewenst op je nieuwe plek .
 6. Oooh, lekkere maat, je mag een briefje onderin leggen met mijn naam erop
 7. Grork

  Wiebenik

  Wauw, wat een afmetingen om te moestuinieren. Welkom
 8. Zo nat lijkt me de plant anders niet ?
 9. Grork

  Klussen, binnen!

  Netjes Henk, dit karwei kan dus
 10. Grork

  Arm hemd

  Niet te geloven met de quarantaine.... maar ik heb gewoon geen tijd om in mijn hemd te kijken. Er is bekeken, geschreven,verpoot. Maar ook genoten. Hè, hè, eindelijk borrelt het weer van leven in de grond. Zie dit prille paprika-geluk, hoe dapper bezig! We schakelen over naar de tomaten : Voor de 18 opgekomen soorten is een geheugensteuntje welkom! Een klein deel vraagt nog wat aandacht: Maar verder barst het hier aardig uit zijn voegen : Maar er is meer, beste lezer. Deze twee ronde gourgettes wil ik je ook laten zien De prei staat nog steeds (weer) binnen. Hoewel geen drup gehad sinds de laatste foto is de framboos bijna bij de regenpijp,daar kan hij lekker de hoogte in. Tja, genoeg activiteit hier.Dat hemd van mij komt echt aandacht tekort. Zelfs onder de (werkloze) radiator staat wat te groeien.......... ......maar wat wil je met zo'n voortrekkerij! Zeg, blijven we behouden en voorzichtig? Het is serieus out-side!
 11. Luis! Haal de aangedane planten subiet bij de anderen weg, dat is wat ik erover weet. Voor een oplossing zou ik even googlen ?
 12. Grork

  Aanaarden

  De prei blijft in de p9 potjes tot elk steeltje potlooddikte heeft. Gevolg is dat alle wortels door elkaar heen zitten als je het potje leeghaald. Die wortels ontwar je dan door ze te soppen in een bak water. Erna knip ik per prei 5 cm. van de wortels af en zet 'm op het definitieve plekje. (Geheimpje : 'k gooi in het gat een paar korrels beendermeel) Water in het open gat erbij maar dicht het gat vooral niet! Dat doet de regen uiteindelijk.Zo zet de prei zich het allerbest. En dan komt de bescherming tegen de preimot aan bod. Permanent een fijnmazig net over de prei en het komt allemaal goed. Succes Bosmol!
 13. Dank voor alle voorbereidende zaken voor de Moestuinforumdag Jorieke!
 14. Grork

  Aanaarden

  Het eerste groeisel is aangeaard! Dat is een mooie stap in het groeiproces dat nu overal gestart is. Foto is van een binnen-aardappelplant. De sla mocht groter gaan wonen en is gelijk wat dieper gepoot : De nieuwe ronde sla ligt inmiddels tussen beendermeel en stekgrond."Doorgoan!", zoals ze hier dan zeggen. Het zijn hier maar kleine hoeveelheden ten opzichte wat jij zaait waarschijnlijk. Elk zaadje is er één. Dat telt ook voor de prei. Gezien de nachtvorst van deze week toch maar even binnen gezet. De vele potjes staan op de grond maar wel apennootjesrang! Ook daar is voor hen zonlicht : Met moeite, eigenlijk heel véél moeite, moet ik soms wat zaadjes terugdoen in het zakje, busje of vlopje 'voor volgend jaar'. Wanneer je nu ziet dat het een na het ander aan het groeien is geslagen vind ik dat moeilijk. 'k Ben zo verlangend naar groen en vrucht,heb jij dat ook? Ondertussen schijnt de zon overdag. Gelukkig lijkt die niet te vellen.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...