Jump to content

Grork

Members
 • Posts

  1,079
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Balconië

Recent Profile Visitors

1,653 profile views
 1. Alleen de tomatenplanten verwijderd die niets meer te leveren hadden. Vijf kweekkasjes opgezet en de 33 paprikaplanten weer in de ( nu geopende) kas gezet. Krulandijvie uit hun kweekplekje (melkpak) gehaald en uitgepoot in de vrijgekomen potten van de tomaten. Blij momentje bij het zien van de eerste muismeloentjes Sperciebonen mee naar de keuken genomen. Die planten weten niet van ophouden dit jaar. Tenslotte, zoals altijd, deze schoongemaakt : .
 2. De meest zware tot nu toe : En ja, hij was lekker
 3. Welkom Sanmiguel, wat een doordachte start zo, dat moet goed gaan komen, succes!
 4. Hai hai, welkom Mickey. De zomer is inmiddels aan het minderen. Is het goed gegaan met de vertikale zakken? Niets verdroogd? Dat is nl heel snel zal je gemerkt hebben. Dat ligt niet aan jou maar aan deze manier van telen. Het water kan te snel wegvloeien. Heb je een balkon boven je ? Je pakt zo niet al het hemelwater? Dan zou je eerst een plastic zakje in zo'n vakje kunnen doen en daar de aarde in met plantje/zaadje waardoor je heel geregulierd water kan geven. Laat je weten hoe het ging deze zomer ?
 5. Grork

  Nieuw tuintje!

  Mooie lap grond zeg. Ik zou zeggen: mouwen opstropen en aan de slag met ontmantelen. Bewaren wat evt. hergebruikt kan en verder geheel egaliseren. ( Dus ook het gras eruit. Het is geen theetuin hè 😉 ) Is de omheining nog goed? Komende winter kan je bij de warme kachel mooi de indeling bedenken, zaaiprogramma maken, tuingereedschap vergaren enz enz. Wow, echt mooi op tijd om te starten, you go @Femfem! Oh! Vergeet niet een oude tuinstoel met tafeltje op te scharrelen.En een kastje voor de thermosfles, zweetlap, pleister en sleutelbos in te leggen. Sinterklaas brengt vast binddraad, plantklemmen bonenstaken en plantstokken mee. En de kerstman een grote gieter. Ben je nog jarig voor het voorjaar? Niet ? Máák jezelf eerder jarig. In het hoogseizoen is daar geen tijd voor, hahahhha, alle gekheid op een stokje: gefeliciteerd met deze lap grond, woelen maar en geniet!
 6. Mengen en mixen, dat bevalt mij het best. Zo kan je voeding toevoegen bij de teelt die het nodig heeft. Potgrond, brekerszand, compost ( ben er wat behoudener mee geworden sinds ik vrij veel plastic daar in aantrof), opgeveegd boomblad bij oma, eierschalen, koffiedik, theeblad ( damn, dat werkt goed om wormen te krijgen !), tuinaarde, het is allemaal doorelkaar gehutseld en werkt goed. Moet de aarde wat meer zand hebben dan gooi ik er wat brekerszand bij. Ben er zeer tevreden over.
 7. Een systeem van grind op diepte van het grondwaterpeil gaat bij mij niet op ( balkon), hiervoor in de plaats heb ik een regengootje achter de ton lopen. Bij weinig hemelwater plaats ik een metalen bakje in het overloopding over de opening naar het riool. Zo gaat elke drup naar de regenton. Is de bui groter dan gedacht dan tilt het water het deksel wat op en stroomt de ton relaxed over. Dat water belandt dan in het regengootje. No problem. @TomaBar de hoogte van wateraanvoer is niet het eigenlijke probleem, want dat zou kunnen. De overstort is van belang. Richt je daar op, dat zou toch moeten kunnen lukken zou je denken. Regenwater is heaven voor je planten, succes.
 8. Het stadstuinieren verloopt dit jaar anders, net als in de reguliere moestuinen. Maar wat ben ik blij met het moestuinjaar van vorig jaar. Ik teer er nog op, jij ? Dit is in mei dit jaar met eindelijk een droog dagdeel. De lens is naar rechts gericht : ( voor de starters: verwonder je over de bakken,zakken,emmertjes,bigshoppers, melkpakken,vouwtasjes, zolang er maar aarde inpast 🙃 ) En dan naar links gekeken: Zo'n ochtend met prachtig ochtendlicht: Al snel werden het veel te hete dagen. Met succes dekking voor het jonge spul aangebracht. Pas half Juli begon de eerste tomaat te kleuren. Er hangt genoeg, daar niet van: De acht gourgetteplanten deden barstens hun best. Elke ochtend bevrucht worden door de baas... wat wil je nog meer ? En dan ... ja hoor...KLEUR! Je ziet amper blad. Dat is heel vroeg verwijdert vanwege het vele hemelwater. Schimmel is uitgebleven. O jee ... daar komt weer een paar liter aan 😟 Wat zich nergens wat van aantrekt is de bleekselderij. Wat een blijheid in dit oude koffer : Ondertussen gaat alles door. Knorgeluiden worden met lekkers van eigen erf verholpen: Vandaag is het nodige aan de wintervoorraad toegevoegd. .......deze wondertjes bijvoorbeeld... ...en deze heerlijkheid, de Liguria tomaat! Zie dat vruchtvlees.Daar wil je zó in happen! Wel, volgens mij ben je weer op de hoogte. Er ligt hier nog één kiekje. Speciaal voor @HuubvG. Alsjeblieft kerl, voor je verzameling 😉 _______________ met de groeten van Vork 👊
 9. En @Rouw? Hoe is het gegaan qua zak en/of pot? In afwachting van je opgedane ervaring : zelfs vanuit een koffier kan je oogsten 😉
 10. Okee, mijn oogst : een laatste plantenbak vol raapstelen. Gisterenavond binnengezet vanwege de hete zon vandaag. Bak op het aanrecht gezet en vandaag netjes de raapstelen geknipt. Vraagje: het ijslolly-gewasbordje krijg ik niet doorgeknipt, zal dat straks aan tafel opvallen?
 11. @Redzebra, Paprika's kunnen uit de zon binnen liggen en ze rijpen vanzelf naar een ander kleurtje. ( mocht je dat lekkerder vinden )
 12. @RobO, je zou een live-programma moeten krijgen, zo'n leuke vertelwijze!
 13. Tussen al dat groeiende gewas is er dan ineens eentje zichzelf aan het wassen. Nam hiervoor alle tijd. Nog nooit gezien.
 14. Het is dròòg! Vork en ik zijn gelijk de drempel overgestapt om te redden wat er te redden viel. De tomaten in de kassen is heel goed gegaan. Ze staan er mooi bij. Beetje gediefd, getikt en gevoeld of ze dorst hadden. Ja, ja, wat een contrast met buíten de kassen. Want dáár staat ook nog een aantal tomatenplanten.... Zeker driekwart van die groep heeft verzuipingsverschijnselen. Vork zou er bijna van gaan roesten. Maar damn, wat is afvoeren van zulke minkukels moeilijk voor mij. Mag ik ze nog even laten staan? Bij de bonen is het zeil van hun puinzak weggehaald. Zie ze daar nu eens beduusd staan. Die trekken komende dagen wel bij Er staat dit jaar ook een koffer tussen het groen. Gevuld met bleekselderij. Vork vindt het machtig, zo'n compacte bak. Hij deed er flink zijn best op: Al met al toch een dag bezig geweest op dit kleine stukje. De elf kassen staan zoals ze moeten staan qua handig maar ook om de beide balkondeuren geheel open te kunnen zetten. Met de komende zonnewarmte zal het rap groener worden, sla, andijvie, gourget.... .....spinazie, paar soorten tomaten, erwten,bleekselderij,framboos, komkommer,boontjes,prei,meloenen, jamjamjammmm! Naar rechts gekeken : Naar links gekeken: Maar mensen, wát een andere start van het moestuinseizoen dan vorig jaar, dat zullen we best gaan merken.We gaan ons best doen. Dan komt het vast goed. Bij de regenpijp is alvast een zomerse pracht te aanschouwen: #framboos Kom Vork, we zijn klaar. Ze weten nu wat we gisteren gedaan hebben. Ga Jij je tanden wassen? Was ik mijn handen.
 15. Ach erm, hier moet nog gewacht op een grotere pot. Het is niet anders. De komende plek is nu nog bezet met bloeiende sluimererwten. Het komt vast goed
×
×
 • Create New...