Jump to content

Grork

Members
 • Content Count

  1,068
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Balconië

Recent Profile Visitors

1,206 profile views
 1. Okee, mijn oogst : een laatste plantenbak vol raapstelen. Gisterenavond binnengezet vanwege de hete zon vandaag. Bak op het aanrecht gezet en vandaag netjes de raapstelen geknipt. Vraagje: het ijslolly-gewasbordje krijg ik niet doorgeknipt, zal dat straks aan tafel opvallen?
 2. @Redzebra, Paprika's kunnen uit de zon binnen liggen en ze rijpen vanzelf naar een ander kleurtje. ( mocht je dat lekkerder vinden )
 3. @RobO, je zou een live-programma moeten krijgen, zo'n leuke vertelwijze!
 4. Tussen al dat groeiende gewas is er dan ineens eentje zichzelf aan het wassen. Nam hiervoor alle tijd. Nog nooit gezien.
 5. Het is dròòg! Vork en ik zijn gelijk de drempel overgestapt om te redden wat er te redden viel. De tomaten in de kassen is heel goed gegaan. Ze staan er mooi bij. Beetje gediefd, getikt en gevoeld of ze dorst hadden. Ja, ja, wat een contrast met buíten de kassen. Want dáár staat ook nog een aantal tomatenplanten.... Zeker driekwart van die groep heeft verzuipingsverschijnselen. Vork zou er bijna van gaan roesten. Maar damn, wat is afvoeren van zulke minkukels moeilijk voor mij. Mag ik ze nog even laten staan? Bij de bonen is het zeil van hun puinzak weggehaald. Zie ze daar nu eens beduusd staan. Die trekken komende dagen wel bij Er staat dit jaar ook een koffer tussen het groen. Gevuld met bleekselderij. Vork vindt het machtig, zo'n compacte bak. Hij deed er flink zijn best op: Al met al toch een dag bezig geweest op dit kleine stukje. De elf kassen staan zoals ze moeten staan qua handig maar ook om de beide balkondeuren geheel open te kunnen zetten. Met de komende zonnewarmte zal het rap groener worden, sla, andijvie, gourget.... .....spinazie, paar soorten tomaten, erwten,bleekselderij,framboos, komkommer,boontjes,prei,meloenen, jamjamjammmm! Naar rechts gekeken : Naar links gekeken: Maar mensen, wát een andere start van het moestuinseizoen dan vorig jaar, dat zullen we best gaan merken.We gaan ons best doen. Dan komt het vast goed. Bij de regenpijp is alvast een zomerse pracht te aanschouwen: #framboos Kom Vork, we zijn klaar. Ze weten nu wat we gisteren gedaan hebben. Ga Jij je tanden wassen? Was ik mijn handen.
 6. Ach erm, hier moet nog gewacht op een grotere pot. Het is niet anders. De komende plek is nu nog bezet met bloeiende sluimererwten. Het komt vast goed
 7. @RWS : Elk jaar is er wel een meloenplant aan het groeien. Klein be-tuint als ik ben wisselt het aantal. Ze groeien op in een bighopper, fietsmand, whatever. Bij het laatste stuk rijpen krijgen ze een doorzichtige paraplu,/zeil om warmte vast te houden, een aai over de bol en extra opgeschud hooi. ( Je moet ze wel te vriend houden natuurlijk ). Ze groeien naar de buren, over de railing , dwars door de sperciebonen , over uitgebloeide lathyrus of relaxed onder de swing ( hangende ligstoel). Eén keer was er een tweeling. Dat was leuk. Zijn tegelijkertijd geslacht. Zo ben ik dan ook wel weer.
 8. Grork

  Komkommer 2021

  Veilig van binnen naar binnen-buiten in een kas dus. 'k Heb drie planten waar de twee oudsten het allemaal wel relaxed vinden : Vruchtbeginsel is er ook :
 9. Favoriete gereedschap? Vriend Vork natuurlijk! Ondanks zijn scheve bekkie valt er met hem te lezen en te schrijven!
 10. Gisteren raapsteeltjes. Er schoot nog een klein beetje rauwe steeltjes over en die zijn vandaag ook onder de stamper gekomen. Met extra veel rode paprika ter opvulling. Endatisvoorherhalingvatbaar .
 11. Grork

  Vers uit de tuin

  Wat zal je lijf blij zijn met deze hobby, bewegen en lekkere kost straks. Je geest zal er ook wel blij mee zijn,denk ik. Wij hier ook. Welkom Bosken85 ! p.s. zand onder de nagels bij een toetsenbord is even wat minder. Al een goed nagelborsteltje aangeschaft?
 12. Heerlijk! Zou ik ook wel eens willen doen!
 13. Grork

  Tomaten Topic 2021

  Altijd het proberen waard! Blijf je in de buurt? Zak moet er niet de hele dag overheen, er komt dan te weinig lucht bij, zeker in combinatie met zon.
 14. Een stukje stevig plastik eroverheen leggen ( en op de randen iets zwaars leggen tegen wegwaaien) helpt tegen koud maar ook regen. Help je paprika,Flup!
 15. Hier staan drie potentiële klimmers. Het is allemaal nog in een vroeg stadium maar de stok staat alwel langszij. Ze moeten trouwens wel de hoogte in omdat er geen ruimte is vrijgelaten breed te gaan. Nou ja, ..het gaan klimmen stond op de zaadverpakking Twee van de drie staan in een kas(je) waar straks het zeil afgehaald wordt en er gelijk een klimrek overblijft.De derde klimmer staat gewoon buiten en gaat met wat dikker touw richting hemel. Het verschil hierin ga ik deze zomer zien. Ik heb groene- en gele lange, maar ook de groen- en gele ronde gourgette.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...