Jump to content

Grork

Members
 • Posts

  1,084
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Balconië

Recent Profile Visitors

2,122 profile views
 1. Locatie Balconië. In het vroege voorjaar is er binnen gezaaid. Later ging het spul naar buiten, de zon in. Van binnenuit was er nog wel een poosje mijn Toeziend Oog En dan ineens beginnen de dagen van de mooie zonsopkomsten, ja óók in een betonnen tuintje : (liguria tomatenplant) Die puinzak is toch wel een mooie aanwinst bij stadstuinieren. Is dat een idee voor jou misschien? Dit is in mei ....... D .... en deze foto is van juni : Eind juni hangen er dan de eerste rakkers. ( vleestomaten ) Wanneer de zon op al dat stadsbeton staat te branden kan het nog wel eens snel te hard gaan. Als het kan, improviseer eens met oude lakens en de planten zijn je dankbaar : Dankbaar ben ook ik. Vandaag was er radijs, gourgette, wortel, framboos, sla, selderij en bosui te oogsten Over gourget gesproken: deze staat in een langwerpige niet eens zo'n dikke plastik zak. Zo kan hij zijn pinwortel lekker kwijt . Alles groeit in alles, zolang het maar aarde bijeen houdt. Nou stadstuinders, ik hoop dat je een bruikbaar idee hebt opgedaan. Show je jouw stukje groen ook een keer? Tenslotte de enige overgebleven prei van vorig jaar. Vanmorgen begon hij zijn jasje uit te gooien. Warm hè? Ja. Warm. Ook de groeten van _________________Vork !
 2. Grork

  Tips & Tricks

  Tomatenzaad op bakpapier laten drogen geeft mooie schone zaadjes. Het liefst na fermetatie natuurlijk. Maar ook zonder die stap liggen ze uiteindelijk los op het bakpapier.
 3. Alleen de tomatenplanten verwijderd die niets meer te leveren hadden. Vijf kweekkasjes opgezet en de 33 paprikaplanten weer in de ( nu geopende) kas gezet. Krulandijvie uit hun kweekplekje (melkpak) gehaald en uitgepoot in de vrijgekomen potten van de tomaten. Blij momentje bij het zien van de eerste muismeloentjes Sperciebonen mee naar de keuken genomen. Die planten weten niet van ophouden dit jaar. Tenslotte, zoals altijd, deze schoongemaakt : .
 4. De meest zware tot nu toe : En ja, hij was lekker
 5. Welkom Sanmiguel, wat een doordachte start zo, dat moet goed gaan komen, succes!
 6. Hai hai, welkom Mickey. De zomer is inmiddels aan het minderen. Is het goed gegaan met de vertikale zakken? Niets verdroogd? Dat is nl heel snel zal je gemerkt hebben. Dat ligt niet aan jou maar aan deze manier van telen. Het water kan te snel wegvloeien. Heb je een balkon boven je ? Je pakt zo niet al het hemelwater? Dan zou je eerst een plastic zakje in zo'n vakje kunnen doen en daar de aarde in met plantje/zaadje waardoor je heel geregulierd water kan geven. Laat je weten hoe het ging deze zomer ?
 7. Grork

  Nieuw tuintje!

  Mooie lap grond zeg. Ik zou zeggen: mouwen opstropen en aan de slag met ontmantelen. Bewaren wat evt. hergebruikt kan en verder geheel egaliseren. ( Dus ook het gras eruit. Het is geen theetuin hè 😉 ) Is de omheining nog goed? Komende winter kan je bij de warme kachel mooi de indeling bedenken, zaaiprogramma maken, tuingereedschap vergaren enz enz. Wow, echt mooi op tijd om te starten, you go @Femfem! Oh! Vergeet niet een oude tuinstoel met tafeltje op te scharrelen.En een kastje voor de thermosfles, zweetlap, pleister en sleutelbos in te leggen. Sinterklaas brengt vast binddraad, plantklemmen bonenstaken en plantstokken mee. En de kerstman een grote gieter. Ben je nog jarig voor het voorjaar? Niet ? Máák jezelf eerder jarig. In het hoogseizoen is daar geen tijd voor, hahahhha, alle gekheid op een stokje: gefeliciteerd met deze lap grond, woelen maar en geniet!
 8. Mengen en mixen, dat bevalt mij het best. Zo kan je voeding toevoegen bij de teelt die het nodig heeft. Potgrond, brekerszand, compost ( ben er wat behoudener mee geworden sinds ik vrij veel plastic daar in aantrof), opgeveegd boomblad bij oma, eierschalen, koffiedik, theeblad ( damn, dat werkt goed om wormen te krijgen !), tuinaarde, het is allemaal doorelkaar gehutseld en werkt goed. Moet de aarde wat meer zand hebben dan gooi ik er wat brekerszand bij. Ben er zeer tevreden over.
 9. Een systeem van grind op diepte van het grondwaterpeil gaat bij mij niet op ( balkon), hiervoor in de plaats heb ik een regengootje achter de ton lopen. Bij weinig hemelwater plaats ik een metalen bakje in het overloopding over de opening naar het riool. Zo gaat elke drup naar de regenton. Is de bui groter dan gedacht dan tilt het water het deksel wat op en stroomt de ton relaxed over. Dat water belandt dan in het regengootje. No problem. @TomaBar de hoogte van wateraanvoer is niet het eigenlijke probleem, want dat zou kunnen. De overstort is van belang. Richt je daar op, dat zou toch moeten kunnen lukken zou je denken. Regenwater is heaven voor je planten, succes.
 10. Het stadstuinieren verloopt dit jaar anders, net als in de reguliere moestuinen. Maar wat ben ik blij met het moestuinjaar van vorig jaar. Ik teer er nog op, jij ? Dit is in mei dit jaar met eindelijk een droog dagdeel. De lens is naar rechts gericht : ( voor de starters: verwonder je over de bakken,zakken,emmertjes,bigshoppers, melkpakken,vouwtasjes, zolang er maar aarde inpast 🙃 ) En dan naar links gekeken: Zo'n ochtend met prachtig ochtendlicht: Al snel werden het veel te hete dagen. Met succes dekking voor het jonge spul aangebracht. Pas half Juli begon de eerste tomaat te kleuren. Er hangt genoeg, daar niet van: De acht gourgetteplanten deden barstens hun best. Elke ochtend bevrucht worden door de baas... wat wil je nog meer ? En dan ... ja hoor...KLEUR! Je ziet amper blad. Dat is heel vroeg verwijdert vanwege het vele hemelwater. Schimmel is uitgebleven. O jee ... daar komt weer een paar liter aan 😟 Wat zich nergens wat van aantrekt is de bleekselderij. Wat een blijheid in dit oude koffer : Ondertussen gaat alles door. Knorgeluiden worden met lekkers van eigen erf verholpen: Vandaag is het nodige aan de wintervoorraad toegevoegd. .......deze wondertjes bijvoorbeeld... ...en deze heerlijkheid, de Liguria tomaat! Zie dat vruchtvlees.Daar wil je zó in happen! Wel, volgens mij ben je weer op de hoogte. Er ligt hier nog één kiekje. Speciaal voor @HuubvG. Alsjeblieft kerl, voor je verzameling 😉 _______________ met de groeten van Vork 👊
 11. En @Rouw? Hoe is het gegaan qua zak en/of pot? In afwachting van je opgedane ervaring : zelfs vanuit een koffier kan je oogsten 😉
 12. Okee, mijn oogst : een laatste plantenbak vol raapstelen. Gisterenavond binnengezet vanwege de hete zon vandaag. Bak op het aanrecht gezet en vandaag netjes de raapstelen geknipt. Vraagje: het ijslolly-gewasbordje krijg ik niet doorgeknipt, zal dat straks aan tafel opvallen?
 13. @Redzebra, Paprika's kunnen uit de zon binnen liggen en ze rijpen vanzelf naar een ander kleurtje. ( mocht je dat lekkerder vinden )
 14. @RobO, je zou een live-programma moeten krijgen, zo'n leuke vertelwijze!
×
×
 • Create New...