Jump to content

Grork

Members
 • Content Count

  937
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Balconië

Recent Profile Visitors

520 profile views
 1. @RobO, 'k heb haar al ingelicht over dat ene maar ze is nog niet wakker 🥱 update-je : Nu dus wel.
 2. Eerst een compliment voor je droogwijze, prachtig. Uien donker, droog- en vorstvrij bewaren. Zo zijn ze prima de winter over te krijgen.
 3. Hallo Henk ! Wat zal jij je verkneukelen op de komende tijd! Wanneer je huis op orde is ( ik neem aan dat je daarmee begint) blijft er tijd over om je plannen voor een moestuin uit te werken. En dan in het voorjaar starten? Of toch al misschien her en der een kooltje in de tuin gezet, zodra je daar toegang hebt? Leuk-spannend en een mooie tijd om zodadelijk te verkassen! Blijf voorzichtig, houd ons op de hoogte ~kuch kuch ~wij zijn nogal visueel aangelegd hier ~en breek het lijntje niet!
 4. Grork

  Deal or no deal.

  Ha, schaduwzoeker! Er werd voor deze week een hittegolf aangekondigd. Vlak voor de start ervan heb ik alle tomaten geplukt die niet meer 100 % groen waren. Er is water gegeven en de planten zijn afgedekt . Ook het Westlands Mannenkoor dat steeds meer leden krijgt kreeg een beetje hulp: Linksom hangt er nu een schaduwdoek. Provisorisch? Zeker. Het is in elkgeval een heerlijke hangmat voor Vork. Verder is het een zaak van in het verleden behaalde resultaten en die bieden mij zo het meest kans op doorgang van oogst. Toen ik aan de rechterkant een schaduwdoek aan het bevestigen was zag ik tal van ongenode gasten. Let wel: er staat maar één koolplant op dit erf. Eéntje. Die is me schijnbaar niet gegund. Deze gasten zijn subiet van het erf verwijderd. Rechtsom hangt nu ook een schaduwdoek. Dat wordt een paar dagen bukkend water geven! Water geven... dit zou nu een prima karweitje zijn voor Vork! Als je klein bent kan je er daaronder veel beter bij. Moet geen moeite zijn. Zou je denken. Ik heb hem zeer zwaar beledigd door te menen dat hij klein is..... Dit is de twee hittegolfdag. Er moet notabene toch een deal te sluiten zijn met deze ijzeren rakker over dat water gieten? Ik heb een maximaal charme-offensief ingezet: Vergeet het. No deal. Meneer moest uitbuiken.... O jee.....een popupje: Is beter ja, tot gauw! ____________________________ Grork
 5. @appelvrouw Ik zal de handjes weghalen. Omdatjijhetbent Sperciebonen worden echt, echt niet taai van invriezen mits je ze hebt laten schrikken gelijk na het blanceren.
 6. Grork

  Pekingeenden

  Wauw, ineens hebben ze gang! Is de instap niet eng voor ze? Een trapje maken van tegels/bakstenen whatever , of is dat niet nodig?
 7. Grork

  Het achtertuintje!

  Om in meettermen van @rorror te spreken : elke mm is goed benut!
 8. @Tjeerd Ingevroren: - rangen - wassen - 3 min. koken - afgieten en dan gelijk in klaarstaand koud water kieperen !(dat heet laten schrikken en werkt tegen taaiheid/slapte). - Erna laten uitlekken en ze kunnen dan - gelijk in een bak/zak en de vriezer in ( want ze zijn al koud door het laten schrikken). Bij gebruik: kort koken en je hebt een vers smakende boon op je bord.
 9. Grork

  Tomaten Topic 2020

  @Gianni1234Nee joh, niet (te)veel water geven! Gewoon naar de bladeren kijken. Of ze bijtrekken tegen de avond. En dan een borreltje geven. Of een wijntje als het echt niet wil. Maar niet meer! Geen biertje, die hoeveelheid doet juist kwaad.
 10. We zijn niet eens een maand verder en de berichtgeving is alweer anders. Ik ben blij dat wij, fanaten van een gezonde keuken, elkaar nu niet kunnen besmetten.
 11. Geroerbakt en gegeten :gourgette, spercieboontjes, worteltjes, tomaten. Alles oogst. Laatste beetje saus kon ik echt niet wegdoen, te lekker. 'k Heb het vlees voor morgen ermee geblust
 12. De bloemen beste @simonvb staan 's ochtends bij zonsopkomst, zo tegen zessen, wijdopen. Ze zijn práchtig! Welke bij vliegt daar aan voorbij? Wij verschillen van grootte van moestuin.De mijne is klein en de opbrengst dus weinig in verhouding met een grotere tuin. Elke gourget is er bij mij één want hij krijgt niet de ruimte om helemaal los te gaan. Ook heb ik er weinig planten van staan. Ook dit geeft niet.( ik jok hoor, ik jok ).Maar dan moet ik wel pakken wat ik pakken kan en kijk daarom elke dag of er iets te bevruchten valt.
 13. @YannickS Dat het topje begint te rotten terwijl de bloem niet is opengegaan is voor mij een reden het jonge gourgetje te verwijderen want hij is niet bevrucht geweest en die twee dagen dat hij nog 'leeft' is verspilde energie voor de plant. Het wordt niks meer. Zodra er een bloem met gourgetje is , is het zaak de stamperin de gaten te houden. Zelf trek ik zo'n bloempje voorzichtig open. ( en als dat nodig is, is al een teken dat er geen bevruchting plaats heeft gevonden ). Is deze stamper helemaal gaaf dan zelf bevruchten met een mannetjesbloem! Maar wel vóór de rot intreed. Wanneer je het aanbod in de gaten houdt van mannetjesbloemen en aankomende vrouwtjes bloemen dan kan je daar op anticiperen. Een mannetjesbloem is drie dagen te bewaren in de groentela van je koelkast. Een jong gourgetje heeft geen levenskans zonder bevruchting. De plant stoot het gourgetje dan af.
 14. Je hebt het nu over twee grootten : Het moestuin-grasveld wordt groter dan alleen de moestuin-bak. Welke grootte heb je het liefst erbij? Dat je niet zo lang bent maakt niet uit wanneer je alleen laag gewas in de moestuinbak teelt. Gazongras wortelt niet diep. Ik denk dat worteldoek helemaal niet nodig is. Mits er grootworteligen om je gazon heen staan maar dan nog. Die komen wel door dat worteldoek heen. Ik zou een moestuinbak doen. Je kan altijd nog het achtergebleven gras omspitten en ook moestuin van maken. Tenzij je nu al weet dat je meer gewasopbrengst wilt?
 15. @appelvrouw, inderdaad geen gek idee. Het is toch je gewas wat vlak voor de oogst beschadigd kan raken. Idem hier bescherming aangebracht. Het Westlands Bonenkoor om de wagwim heeft zijn plu ook weer op. Zo jammer dat een zonnenscherm hier niet geplaatst kan worden. Maar goed, dit werkt voor nu : Rechtsom: en tenslotte het Westlands Bonenkoor. Deze jongens zijn al aardig op lengte èn de waterbak voor bijen en beestjes fris gevuld, net als de waterbak voor vogels. Owww, wat ben ik toch weer lief

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...