Jump to content

Grork

Members
 • Content Count

  1,025
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Balconië

Recent Profile Visitors

1,058 profile views
 1. @Erny, ondanks de beperking van het aantal van een artikel bij een Click&Collect bestelling mag je bij een winkel-afspraak onbeperkt kopen. Ik heb voor de ene dag een Click&Collect bestelling geplaatst en gelijk voor de dag na ophalen bij Click&Collect een winkelafspraak gemaakt. Ik kon toen onbeperkt aanvullen wat ik te weinig kon bestellen via Click&Collect. Dit werkte goed. Misschien een tip?
 2. "In oktober 2020 heb ik er dan ook quasi definitief a la Huub een punt achter gezet. Het moest toch een komma zijn...." Prachtig beschreven Huub
 3. Bonen leg je. "Ik heb bonen gelegd op de tuin"
 4. Prei en wortels gezaaid en staan op de vensterbank.
 5. Zeker weten dat het kriebelt! Dit weekend wortels en prei op de vensterbank
 6. @fre3ke, ik heb een tip voor je: gebruik een klein schaaltje/kommetje wat de opening naar het riool blokkeert. Het ligt er in mijn geval op de kop overheen. Wanneer dit precies past blijft de uitgang richting regenton vrij.Zo loopt al het water je regenton in. Bij twijfel of je ton de hele regenbui wel aankan : het deksel van de ton er niet sluitend opleggen. Zo kan de regenpijp zijn water kwijt via alleen de ziji-ngang van de vulautomaat . Bij mij werkt het perfect.
 7. Jaaaaaaaaaaaaaaaa, klopt! Ik heb zwarte zaadjes en straks rode bloemen, geruild met @Arja. Zullen we dan foto's uitwisselen ?
 8. Grork

  Winters

  Hier is hard gewerkt! Er zitten heel wat uurtjes in. Het erf lijkt zo winterklaar. Maar klopt dat ook?
 9. 'k Ben benieuwd hoe het worden gaat!
 10. Grork

  Kweepeer

  Zes weken verder en hopelijk weer wat in de benen ? Ook voor het laatste stuk beterschap toegewenst!
 11. Onverwachts moeten stoppen. 'k Ben er nog niet over uit. Vork en ik waarderen je reactie, dat doet goed! Gelukkig is net een goede vriend in het land. Geeft dat hoop? ................................ in elk geval lekkers!
 12. Ja, je hebt heel wat teweeg gebracht en ik ben je er dankbaar voor!
 13. .........III ........epiloog. Er is twee weken, beste lezer, flink doorgewerkt om mijn oase op te heffen. Vanwege die donkere wolken, remember. De meeste paprikaplanten kon ik voor de ramen kwijt: Paprika's Hier lagen al 208 stuks na te rijpen wat geheel gelukt is. De puber-prei is uit hun heerlijke bed gelicht en hak-hak-hak koelbloedig de vriezer ingegaan. Wanneer je hier mee bezig bent lijkt het of je de natuur verraadt : Dit is het nieuwe linksom: En dit het nieuwe rechtsom: Ik dank alle lezers voor hun aandacht maar ook voor hun commentaar, al dan niet postief. Het is leuk met gelijkgestemden hier te zijn, ik zal best eens voorbij komen schoffelen want het bloed kruipt........... Met de hartelijke groenten van Vork, ________________________ Grork _________________________________________________________ ___________________________________________________________ .
 14. - vervolg van I - Deze zomer gaf geweldig weer voor tomatenteelt. Er stonden 17 soorten dit jaar om daar 3 á 4 soorten van over te houden. Hoewel de Rebel Yell als mijn oogappeltje begon is hij toch ingehaald door de Liguria. Amper zaad, nauwelijks binnenstam en duidelijk van smaak. De Moneymaker mocht er evenzogoed ook zijn! De een was vroeg.... De ander deed er erg lang over om lekker te worden: Vervelende bezoekers waren er ook deze zomer: Dan eet je toch gewoon spinazie? Terwijl de laatste tomaten aan het afrijpen waren zijn er op het kale deel van die pot alvast paprikaplanten neergezet. Hun wortels konden door de gaatjes zo de oude tomatengrond in. Dat werkte heel goed en scheelde veel ruimte. Kijk eens hoe een zin ze er in hadden: De Ying& Yang boontjes hadden veel tijd nodig om te drogen. Oogst van eigen hand blijft toch onverminderd het lekkerst! Ondertussen rijpten de paprika's onder het genot van nog steeds veel zonneschijn: ...en werden diep diep rood.... Tomaten echter gingen de ene keer onder de gril...... en dan de potjes in: maar paprika's huppeté, op de slachtbank ermee! Hak! Hakhakhak! Hak! Zo de vriezer in! Maar toen, toen vulde de hemel zich met donkere wolken.... ----------------------------------------------------------------------------wordt vervolgd ! ---------------------------------------------------------------

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...