Jump to content

Erik

Members
 • Posts

  207
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Amsterdam

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dat was hem Frank, bedankt ik kon er niet opkomen. Misschien is dat wat Frederieke?
 2. Misschien wel handig om te vermelden inderdaad, voorheen bekend onder de profielnaam Eut (tijdje een weblog gehad onder de naam Eten uit eigen tuin). Niet echt een mooie profielnaam dus vanaf nu verleden tijd Ik ben dus al een tijdje actief hier, denk een van de eerste leden
 3. Bedankt, zo zie je maar er valt nog genoeg te leren. Ik ga hem kopen. Ik zal eens kijken of ik op het net meer informatie kan vinden over de mogelijk oorzaak waarom de japanse wijnbes bij jou niet goed groeide Frans.
 4. Leuk moestuin gerelateerd filmpje op youtube: over blackberry's, apple, orange etc.
 5. Ik wil de wijnbes zetten in de hoek waar ik mijn kleinkinderen een tuintje hebben, als soort van afscheiding met de buren. Ik heb het idee dat de vruchtjes kleiner zijn dan frambozen, klopt dat?
 6. Hallo Luc, Is het mogelijk om mijn profielnaam te veranderen naar Erik? Alvast bedankt.
 7. Ik zit te twijfelen of ik een japanse wijnbes zal kopen. Heeft iemand de japanse wijnbes staan? Aanrader of toch maar bij bramen en framboos houden? Foto van wikipedia: Informatie van http://www.neerlandstuin.nl/struiken/japbes.html" onclick="window.open(this.href);return false;
 8. Piet, ik verwacht dat het wel gaat lukken met je tomaten. Als de tomaten heel de dag in de brandende zon (en tegen de muur) staan is dat ook niet optimaal. Ze zullen waarschijnlijk wel voldoende licht krijgen in de zomer. Succes.
 9. Aardbeien Bramen Framboos Blauwe, zwarte en rode bessen Wat betreft fruitbomen zoals appel, abrikoos, peer, pruimen, perzik, kers en citrus zul je een aantal vruchten moeten dunnen om een aantal mooie volgroeide vruchten te krijgen. Ik zou dan wel de soorten kiezen in de vorm zoals de minitree (wat is de naam van die (snoei)vorm/maat Frank?) Vijgen kan ook, mits je ze elk jaar in vorm snoeit. De regels is hoe groter de plant / vruchten hoe groter de pot moet zijn. Water geven is erg belangrijk in potten.
 10. Bij vruchtrot is het heel erg belangrijk om de aangetaste vruchten zo snel mogelijk weg te halen om verdere besmetting te voorkomen.
 11. Stelletje stroomverspillers, ik heb de rode kool gewoon op een vorstvrije plek in het stro, de wortelen en bieten (voor het eerst in jaren) in vochtig zand Noem me maar ouderwets
 12. Erik

  Hallo

  Welkom Nicolette. Wat zijn bij jou succes groenten /fruit en wat gaat er minder?
 13. Tja ook niet veel, zeker niet zolang het vriest. Af en toe een beetje mest kruien om later om te spitten, composthoop omzetten en dat was het wel. Zodra de vorst weer uit de grond is kun je weer gaan spitten en de prei uitdoen.
 14. In principe moet het met elke soort wortelen lukken, amsterdamse bak is prima. Zoals wout zegt kun je eventueel ook kiezen voor wat kleinere soorten wortels (ook wel met de denigrerende naam dwerg-soorten) maar nodig is het niet! In een Engels boekje ben ik deze dwerg soorten tegengekomen maar of ze ook hier te koop zijn weet ik niet? Little Finger, Red-Cored Chantenay, Thumbelina, Short ā€™nā€™ Sweet. Je geeft trouwens aan dat de worteltjes zwarte plekken met gaatjes hebben. Dit zou kunnen wijzen op de wortelvlieg. Enkele tips: - Probeer dit jaar is om, zoals wout zegt, eenresistent ras te kiezen. - De grond moet zoveel mogelijk gesloten blijven. - Insectengaas rond de bak (weet zo uit mijn hoofd niet tot welke hoogte, iemand ) - Insectengaas in een boog over de bak - Wortelvlieg houdt niet van een winderige locatie
 15. Fijne feestdagen en dat het volgendjaar een mooie zomer mag zijn!
×
×
 • Create New...