Jump to content

Nicolette

Members
 • Posts

  1,569
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Noord-Holland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Wat leuk Jet zo'n experiment. Ik doe aardappels al een aantal jaar onder de stro afdekken en dat bevalt heel goed. Inderdaad wel bemesten met bloed en beenderenmeel en patentkali. Het valt me mee wat onkruid betreft met het stro. Alles wat groen ontspruit van het stro trek ik er direct uit en leg het erboven op. Het houdt veel onkruiden tegen maar niet de piepers die doen het goed. Het enige onkruid wat er hier niet zo van onder de indruk raakt is heermoes maar ook dat trek ik steeds weg. De grond is mooi los ervan. Ben benieuwd hoe het bij jou zal gaan.
 2. Dat ziet er al heel leuk uit zeg.
 3. Eet je het wel eens? Ik probeer geen dingen meer uit die we niet of zelden eten.
 4. Basilicum, petunia's en tuinanjers op warmte gezaaid. En de mini aubergine en kastomaatjes verpot.
 5. Vandaag bij kwekerij duivenvoorde geweest in Lisserbroek en die hebben goed advies gegeven over welke aardbeien voor ons een goede keuze zou zijn. Morgen gaan we ze erin zetten. Meteen goede grond meegenomen zodat goed kunnen wortelen. Wij zijn gek op aardbeien.
 6. Nicolette

  Tuintje week 12

  Leuk stukje grond Stef. als je nog niet precies weet wat je wilt zijn er een aantal makkelijk bij te houden groenten. Bijvoorbeeld een veld aardappels, poten, af en toe aanaarden en makkelijk tussen te wieden. Courgettes en pompoenen zijn grote planten en die kun je vanaf half mei in de grond zetten. Kun je ook je aandacht besteden aan het mooi schoon houden van je grond. Snij bonen en sperciebonen zijn ook goed te doen in rekken. Heb je de serie maartens moestuin gezien. Die kan je terug kijknen. Wellicht dat hij je nog ideeen kan geven. Verder zou ik over een vrucht wisseling nadenken. Ik heb zelf destijds het eerste seizoen gewoon het niet te ingewikkeld gemaakt en naarmate het seizoen vorderde ontstonden de plannen van hoe ik het eigenlijk wilde hebben. Nu na 10 jaar ben ik erg blij met hoe het geworden is en af en toe veranderd er nog steeds iets. Maar dat is niet erg. Als je de grote lijnen maar uit gedacht hebt zeg maar. rest mij niets anders te zeggen dan je alvast een heel goed tuin en groei seizoen toe te wensen.
 7. Welkom! misschien helpt dit filmpje met je sering
 8. Dat weten we dan ook al weer. Ik wist wel dat ze een ingebouwde tom tom hadden. gooi je ze over de heg komen ze vanzelf weer terug
 9. Haha dat denk ik ook. Beetje doof zo op mijn oude dag
 10. Als je supermarkt aardappels hebt en ze zijn behandeld met spruitmiddel moet je ze eerst even afspoelen. Daarna spruiten ze als je ze op een warme plek legt. Vroeger deden de tuinders dat allemaal op ons complex nu niet meer omdat vanwege de aardappelziekte je moet kunnen aantonen dat je gezond pootgoed hebt.
 11. Ik mulch ook maarrrr.... nu komt het voor de eerste keer ga je eerst 2 spades diep de grond omwerken. je maakt de grond helemaal schoon. En ja dan verstoor je het bodem leven maar dat trekt wel bij. Je hebt niets aan een losse bovenlaag met een keiharde onderlaag waar het water niet weg kan en de wortels niet doorheen kunnen. Ik heb verhoogde bedden gemaakt waar ik niet op loop. Onkruid blijven wieden en mulchen met compost, mest, stro, hooi, blad, gras etc. Zorg dat je de grote brokken grond fijn maakt voor je gaat zaaien. Mulch zorgt ervoor dat de grond mooi los blijft maar het duurt even voor je daar profijt van hebt. Geen zaagsel of hout gebruiken dat trekt enorm veel voeding uit de grond. Het gaat je vast lukken.
 12. Voor mij wordt het dan de kleine scheutjes die sterker zijn en minder snel zullen breken. De piepers moeten bij mij nog onder de grond. Hopelijk wordt het deze week nog.
 13. Voor mij wordt het dan de kleine scheutjes die sterker zijn en minder snel zullen breken. De piepers moeten bij mij nog onder de grond. Hopelijk wordt het deze week nog.
×
×
 • Create New...