Jump to content

wouttie75

Members
 • Posts

  581
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  den helder aan zee

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hij is sneller leeg dan vol !!! Vorig jaar 2 keer vergeten en was dolblij dat ik ze niet geschakeld had. Nu maar 1000 liter water kwijt ipv 2000 liter. ik heb een 4 meter koppelslang gemaakt van 3/4'' geloof ik, /als er een ton vol is laat ik hem overlopen in de 2e.
 2. Ik ben nog steeds op zoek naar het ultieme spare ribs recept !!! Sappig , mals , zoet , pittig smaakvol....
 3. Ik open het topic om samen met de zelfvoorzienende BBQ-ers onder ons tips te delen ! Tips, recepten, ideeën.... Rooster schoonmaken... * Leg het rooster een nacht in een vuilniszak met water en soda evt een klein beetje afwasmiddel.. De volgende dag veeg je het vuil er zo af. * Geen staalborstel bij de hand, maak een prop van aluminium folie en borstel het rooster schoon als het goed heet is * Helemaal niets bij de hand, maar wel een zand/grindpad ? Camping in Frankrijk? Een paar keer op en neer over de steentjes dan is hij weer mooi. Een koude zone in je BBQ is soms lastig te creëren , een baksteen op zijn kant om de kolen af te schermen werkt flitsend... geen verkoold vlees meer maar wel lekker snel aan braden. Iemand nog meer tips !!
 4. Leuk filmpje op YouTube gezien met een bak met 2 ijzerdraadjes en een 9V blokbatterij. 1 op de plus 1 op de min, werkt geweldig en je kunt er het hele seizoen mee doen. Ik ga het zeker proberen....
 5. Leuke filmpjes ook op YouTube, vele in het engels, ook in nl/vlaams van de moestuin volgen Wim (van vier.be) veel info op de site van Diana's mooie moestuin.
 6. Eenzijdige bemesting is nooit goed, jaar op jaar dezelfde mest is hetzelfde als jaar na jaar aardappelen telen. Er is m.i. niet zo iets als ideale of beste mest.. Ik wissel af, 1 jaar koemest. 1 jaar compost met paardenmest, af en toe handje koemest korrels, hier en daar een handje kali. En zelfs af en toe vloeibare biologische kamerplantenvoeding.. Compost komt aardig in de buurt bij ideale bemesting maar de bodem heeft meer nodig, zeker zoals wij hem gebruiken/uitputten.
 7. De tuin aangeharkt bedden zaaiklaar gemaakt. Links voor de knofloken 2 rijtjes wortelen gezaaid. Aardappelveldje klaargemaakt, morgen mogen de eerste piepertjes erin ! De plantjes in de kas doen het goed. Net als de aardappeltjes in de kas in wasmanden.
 8. ze staan er mooi bij al zeg ik het zelf
 9. Ik had de corresponderende letters op de zakjes geschreven, deze lagen al een tijd in de kamer uiteindelijk heb ik ze per ongeluk weggegooid !! Ik weet welke 9 soorten ik heb gezaaid, weet alleen niet meer welke welke is...misschien kan ik ze vergelijken als ze wat groter zijn, ik heb namelijk samen met iemand anders gekocht bij Diana.
 10. Drama !! mijn legenda / namenlijst van mijn tomatenzaailingen weggegooid !!! Heb nu zo'n 50 naamloze tomaten zaaibakken gemerkt met A-B-C-D etc..
 11. sjalotten, pootuitjes rood en geel gepoot, radijsjes, andijvie, peter peper en madame jeanette opnieuw gezaaid. Maar eens wat ruimte maken voor de tomatenreeks 2015
 12. /img] Alle pepers en paprika's verspeend, aardappelexperimentje in de kas.... uitgelopen primeur aardappeltjes van de Aldi geplant in wasmanden in boodschappen tassen in de kas... We zien wel wat het wordt !
×
×
 • Create New...