-
Komijn
Hoe ver staan we: Komijn = Cuminum cyminum (zaden) Karwij = Carum carvi (ook wel: kummel) (zaden) Zwarte komijn = Nigella sativa (zaden) Aardkastanje = Bunium bulbocastanum (eetbare verdikking van de wortel) Maar wat is Roomsche komijn? (zaden) Ik begin te vermoeden, voortgaande op de smaak van de kruiden die ik heb, dat Roomsche komijn hetzelfde is als karwij. Het is echter vreemd dat in de recepten van Tajines en andere Marokkaanse gerechten die ik heb, steeds gesproken wordt over komijn. Wanneer ik echter komijn zou gebruiken (hetgeen hier als komijn, Tsjechisch; kmin, verkocht wordt) i.p.v. Roomsche komijn (hier verkocht als "Rimsky kmin) zou de smaak niet voldoen aan de verwachtingen. Ondertussen heb ik een e-mail adres gevonden van de firma (Vitana) waarvan ik de genoemde kruiden koop en heb ik hen een mailtje gestuurd met de vraag om de bijpassende Latijnse namen te krijgen. Dit zou het probleem waarschijnlijk oplossen. Wanneer ik er uit geraak, zal ik dit zeker via dit forum laten weten.
-
Komijn
Ook hier vind ik geen echte opheldering..... Ik heb zowel Komijn als Roomsche komijn in huis, en ze verschillen sterk van smaak en reuk. Het zou dus echt wel kunnen dat met roomsche of romeinse komijn, karwij wordt bedoeld. Ik vind hier echter geen bewijs van.
-
Komijn
Dank voor de reactie, maar het verschil tussen komijn en roomse komijn is mijn belangrijkste vraag. Wikipedia geeft mij ook geen antwoorden, maar enkel verwarring. Roomsche komijn is blijkbaar een basis kruid in de Marokkaanse keuken, o.a. bij het bereiden van tajines.
-
Erik VdJ werd lid van de community
-
Komijn
Wat is het verschil tussen : komijn, roomsche komijn, karwij en zwarte komijn? Heb op internet gezocht, maar ik vind nergens een afdoend antwoord. Alles wordt door elkaar gehaspeld. Hier (ik woon in Tsechie) kan je zowel komijn als roomsche komijn naast elkaar en van hetzelfde merk, kopen. officiële Latijnse benaming zou al heel verhelderend kunnen zijn. Alvast bedankt.

Erik VdJ
Members
-
Registratiedatum
-
Laatst bezocht